Se trece branza prin sita si se amesteca apoi cu untul moale, se adauga faina si sarea. Se framanta bine aluatul si se lasa...
Aluat tip foietaj
Faina se amesteca impreuna cu apa, sarea, otetul si a zecea parte din cantitatea de unt. Se framanta totul bine, apoi se...
Aluat pentru pateuri
Reteta de saratele cu drojdie este foarte delicioasa. Saratelele preparate cu drojdie sunt mai gustoase decat cele simple.
Saratele cu drojdie
Dintre toate retetele de saratele, cele cu cartofi sunt mai delicioase. Pentru a prepara saratele cu cartofi, avem nevoie de...
Saratele cu cartofi
Se trece branza prin sita, apoi se amesteca impreuna cu untul frecat spuma, cu faina si sarea. Se framanta bine aluatul, apoi...
Saleuri cu branza de vaci
Se framanta faina cu sare, otetul si apa. Aluatului i se da forma unei mingi, se cresteaza deasupra, se inveleste intr-un...
SaleuriSe da prin razatoare telemeaua de oaie si apoi se amesteca cu branza de vaci untul si mararul tocat marunt pana se formeaza o...
Biscuiti aperitiv
Se caleste ceapa in putin ulei, apoi se adauga ciupercile taiate marunt. Se lasa pe foc, pana scade zeama ciupercilor, apoi...
Umplutura de ciuperci
Branza se framanta bine, apoi se adauga grisul fiert si racit, faina, ouale, zaharul si se amesteca totul bine.
Pasta de branza de oi
Branza de vaci se framanta bine, apoi se trece prin sita. Se adauga faina, galbenusurile, sare dupa gust si se amesteca totul...
Pasta de branza de vaci
Se curata ciupercile de codite, care se toaca marunt. Se toaca si ceapa si se pune la calit. Se adauga cozile tocate marunt...
Ciuperci umplute
Se curata ciupercile de codite, apoi se spala. Se toaca marunt coditele, apoi se adauga sare, piper, patrunjel tocat marunt...
Ciuperci la cuptor
Se curata ciupercile, se spala si se taie marunt. Se toaca ceapa marunt, apoi se caleste in ulei incins. Se adauga ciupercile...
Ciuperci a la grec
Se scobesc rosiile, se sareaza si se lasa la scurs. Maioneaza se prepara dintr-un galbenus si putin ulei. Se pune conopida la...
Rosii umplute cu conopida si maioneza
Se spala rosiile bine, apoi se scobesc de miez, se presara cu sare si se lasa cu gura in jos, sa se scurga sucul. Separat, se...
Rosii umplute cu ciuperci si maioneza
Se spala maslinele in apa calda, apoi se pun intr-un borcan, se adauga frunze de dafin, piperul, feliile de lamaie, iar apoi...
Masline marinate
Se prepara volovanele, se pun apoi la copt, iar intre timp se prepara umplutura. Se curata legumele si se pun apoi la fiert....
Volovane cu legume si sos de smantana
Se framanta faina cu untul, otetul, apa si sarea. Se intinde apoi o foaie de 2 cm, din care se decupeaza cu ajutorul unei...
Volovane cu ciuperci
Se amesteca faina impreuna cu untul, oul, smantana si putina sare. Se framanta bine coca si se tine la rece intre 1-2 ore. Se...
Tarte cu ciuperci
Se ung feliile de paine cu un strat subtire de unt, iar deasupra se asaza feliile de cascaval. Se introduc in cuptorul cald...
Crutoane cu cascaval
Se prepara un sos alb din faina si unt, pe foc. Se adauga treptat si laptele si se omogenizeaza bine compozitia. Se adauga o...
Canapele sufleu
Se pune varza la fiert cu sare, pana se inmoaie. Se taie apoi cat mai marunt. Separat se caleste ceapa tocata marunt in putin...
Tartine cu varza calita
Se spala si se curata ciupercile, apoi se feliaza marunt si se pun la calit in putin ulei. Se adauga ceapa tocata marunt si...
Tartine cu sote de ciuperci
Se taie chiflele in doua si se prajesc putin. Separat se bat ouala cu 1-2 linguri de lapte, piper pisa si sare. Se presara cu...
Tartine cu jumari de oua
Se taie chifelele in doua, se ung apoi cu unt si se presara deasupa cascaval ras. Se introduc apoi chiflele in cuptorul...
Chifle gratinate cu cascaval
Se fierb ouale, se curata si se dau galbenusurile apoi prin sita. Se freaca cu untul, se adauga mustarul, piperul si sarea,...
Tartine cu pasta de oua
Se taie painea felii si se unge fiecare felie cu unt sau maioneza. Se toaca marunt ouale fierte, gogsarul, maslinele si...
Tartine colorate
Aceasta reteta este foarte delicioasa si usor de preparat. Pentru a pregati tartine cu cascaval, avem nevoie de cateva...
Tartine cu cascaval si boia
Se amesteca cascavalul ras cu untul frecat spuma si se adauga apoi boiaua si chimenul. Se amesteca bine pana rezulta o pasta...
Tartine cu pasta de cascaval
Se freaca spuma untul si se amesteca impreuna cu branza, ceapa tocata marunt, mararul tocat, chimenul, boiaua si sarea. Se...
Tartine cu branza de vaci
Daca vrei sa mananci tartine cu cascaval, le poti pregati in cateva minute. Aceasta reteta este foarte delicioasa.
Tartine cu cascaval
Se ung feliile de paine cu unt si se asaza felii de branza mari. Se garniseste apoi tartina cu felii de ou fiert, felii de...
Tartine cu branzaSe pun carnatii in grill si se prajesc in sucul propriu, cel care se scurge din carnati, lasandu-se sa se rumeneasca bine.
Carnati prajitiSe feliaza cascavalul afumat si se aseaza pe un platou , ornandu-se cu masline negre si ardei gras rosu.
Platou receSe face un blat de cacao din 10 oua, 10 linguri de zahar, 8 linguri de faina, 2 linguri cacao si 6 linguri de nuca macinata....
Tort cu nuca
Se unge fiecare felie de paine cu unt, se asaza pe jumatate dintre ele ouale fierte, taiate felii, jumatati de masline,...
Sandviciuri asortate
Se curata dovleacul si se da pe razatoarea mare. Se adauga peste el uleiul, zaharul, scortisoara, zaharul vanilat si se lasa...
Turta dulce cu dovleac
Dovleacul se curata de coaja, se da pe razatoare si se pune apoi la fiert. Se strecoara apoi si se opareste in zeama...
Turta taraneasca cu malai si dovleac
Se amesteca faina cu laptele, ouale, zaharul, uleiul, mierea incalzita, scortisoara, cuisoarele si sarea. Se adauga praful de...
Turta dulce cu stafide si nuci
Se amesteca faina impreuna cu 150 gr zahar dizolvat in lapte caldut. Restul de zahar se caramelizeaza, apoi se stinge cu...
Turta dulce fara ou
Pentru prepararea acestor delicioase turte avem nevoie de faina, zahar, miere,oua, miez de nuca, rahat, rom, scortisoara,...
Turta dulce
Galbenusurile se freaca cu zaharul si putina apa calduta. Separat se bat albusuruile spuma, dupa care se toarna peste...
Rulada cu crema de unt si cacao
Se freaca galbenusurile cu 100 gr zahar si se adauga lamaia rasa. Separat, se bat albusurile spuma tare cu zaharul si se...
Chec cu nuci
Se amesteca galbenusurile cu coaja de lamaie, se toarna putin cate putin uleiul si se freaca bine. Separat, se bat albusurile...
Chec pufos
Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul pudra si margarina. Se adauga laptele, coaja de lamaie, zaharul vanilat, faina,...
Chec simplu
Albusurile se bat bine, apoi se adauga zaharul, faina cate putin, iar la sfarsit se adauga miezul de nuca, coaja rasa de...
Chec din albus
Se amesteca bine toate ingredientele, inafara de faina. Se adauga apoi faina in ploaie si se framanta un aluat mai moale. Se...
Minciunele
Albusurile se freaca cu 2 treimi din cantitatea de zahar. Se toarna amestecul peste galbenusuri si se adauga apoi treptat...
Piscoturi de sampanie
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori