Se inmoaie intr-un castron pesmetul cu laptele incalzit si indulcit cu zaharul. Se adauga ouale batute, stafidele sau boabele...
Budinca de cozonacSe fierb macaroanele in apa cu sare, se scurg, se clatesc cu apa rece si se pun intr-o forma unsa cu unt si presarata cu...
Budinca din macaroane cu lapteIntr-un castron mai mare se bat galbenusurile cu zaharul pina cind amestecul devine spumos. Se fierbe laptele cu vanilie si...
Crema de vanilieCartofii se fierb inainte cu o zi. Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul si cacaua. Se adauga nucile pisate in piulita,...
Chec de cartofi cu cacaoSe fierb cartofii cu o zi inainte, in coaja, se curata si se trec prin masina de tocat. Se framinta bine cu sarea, oul,...
Gogosi dulci din cartofiSe fierb cartofii, cu o zi inainte, in coaja. A doua zi, se rad pe razatoarea mica. Merele se rad pe razatoare, se amesteca...
Prajitura de cartofi cu mere (dietetica)Merele curatate de coaja se rad pe razatoarea de sticla sau de material plastic. Margarina frecata cu zaharul se amesteca...
Budinca de mereIntr-un castron se amesteca brinza cu zaharul, apoi se adauga faina, coaja de lamiie si stafidele. Separat se bat ouale cu...
Budinca de brinza de vaci cu stafide si lamiieSe freaca untul cu zaharul si galbenusul, se adauga treptat faina, nucile si zaharul vanilat, amestecindu-se bine. Se iau din...
Fursecuri cu nuciSe lasa untul la temperatura camerei, apoi se freaca spuma 5 minute, dupa care se adauga galbenusurile pe rind, zaharul si...
Fursecuri cu portocaleIntr-un vas emailat, se pun untul, margarina si zaharul, amestecindu-le pe foc mic. Cind combinatia s-a inmuiat, se pune un...
Fursecuri cu nuciSe freaca ouale cu zaharul pina cind amestecul devine precum o crema. Peste crema obtinuta se pune faina, apoi se adauga...
Pasca cu ciocolataSe framinta un aluat de cozonac, care se pune la dospit 2 ore, apoi se imparte in 2-3 parti egale si se intinde fiecare parte...
Pasca de PasteIntr-o tava mijlocie (23/33 cm), emailata, unsa cu unt sau ulei, se asaza foaie de placinta, se stropesc bine cu ulei sau...
Baclava cu sirop de romIntr-o cratita unsa cu unt sau cu margarina se pune o foaie de aluat cu grosimea de 2 cm. Pe margini se asaza o cununa din...
Pasca cu brinza de vaciLaptele se toarna intr-o craticioara si se amesteca impreuna cu frisca. Se cresteaza batonul de vanilie pe lung, se scoate...
Crema alba cu crusta de caramelSe freaca albusurile spuma cu zaharul turnat in ploaie, se freaca apoi galbenusurile cu albusurile, dar numai unul cite unul...
Prajitura "desteapta"Se freaca galbenusurile cu zaharul, se amesteca cu untul topit, se adauga putin bicarbonat si sare si se amesteca cu grija cu...
Prajitura cu mereSe incalzeste mierea, se amesteca cu zaharul, bicarbonatul, ouale puse unul cite unul, faina, scortisoara, cuisoarele si...
Turta dulcePe scindura de aluat se cerne faina, se pune peste ea unt rece taiat in prealabil in bucatele mici si se toaca marunt cu...
Aluat frantuzesc pripitSe cerne faina si se imparte in doua parti egale. Una din parti se amesteca pe scindura de aluat cu unt si se intinde cu...
Aluat frantuzescSe pune faina cernuta proaspat intr-un castron si se face la mijloc o adincitura in care se toarna ulei, otet, apa, oua si...
Aluat de placinta romaneascaUntul se bate cu mixerul si se omogenizeaza zaharul. Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca in compozitia de unt. Se...
Tort cu nuci si boneta de friscaSe bat cele 7 galbenusuri cu zahar pina devin spumoase. Se adauga untul topit, laptele fierbinte, cele 10 linguri de faina,...
Prajitura cu vanilie si lapteSe amesteca margarina cu nucile, praful de copt stins cu zeama de lamiie, un praf de sare si se adauga treptat faina pina se...
Cornulete cu nucaBiscuitii de post sunt deliciosi si se prepara foarte usor. Sunt foarte aspectuosi si pot fi consumati ca atare la o cana cu...
Biscuiti de postSe amesteca 4 linguri de faina cu apa. Bananele taiate in bucati de 2 cm se dau prin faina, apoi prin faina dizolvata in apa....
Banane caramelizateZaharul se amesteca cu cacaoa, se adauga treptat apa calda si se amesteca pina se obtine o crema groasa. La sfirsit se adauga...
Glazura de cacaoSe amesteca smintina cu zaharul si se imparte in doua. In prima parte se pune bicarbonat si sare dupa gust, faina si se...
Prajitura cu smintinaBudincile din vanilie, 6 linguri de zahar si laptele se fierb pina se ingroasa, apoi se pun 3 galbenusuri frecate cu 3...
Crema pentru CremesSe bat ouale, se amesteca cu laptele in care s-a pus si zaharul, se adauga coaja de lamiie si bananele taiate in felii...
Crema de bananeSe bat albusurile spuma cu apa. Se toarna zaharul pudra cu zaharul vanilat, se bat impreuna si se adauga galbenusurile. Se...
Pasta de biscuitiSe freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cite unul, amestecind mereu. Se pune apoi lapte, bicarbonat, faina,...
Chec cu nuci si zahar vanilatColtunasii cu brinza se pot servi si cu sirop de fructe. Daca vrei sa prepari dulciuri delicioase, incearca aceasta reteta.
Coltunasi cu brinza de vaciSe mixeaza galbenusurile de ou cu zahar pudra pina cind volumul creste aproximativ de trei ori. Se adauga apoi faina cernuta...
Pandispan cu marmeladaCrema: Din lapte si amidon se face o compozitie care se lasa apoi sa se raceasca. Untul si zaharul pudra se freaca bine, dupa...
Prajitura metruSe freaca galbenusurile cu zaharul pudra pina se inalbesc (devin albe), se adauga faina amestecata cu zahar vanilat si...
Prajitura cu vanilieUn desert delicat, ca o dupa-amiaza de vara, aceste pricomigdale te vor duce cu gandul la celebrele macarons. Se topesc in...
Pricomigdale/macaronsSe desface drojdia in lapte sau apa calda, se adauga unt, oua, zahar, sare si batind bine se toarna treptat faina; dupa...
Papanasi cu mereSe freaca oul cu zaharul, se adauga uleiul, laptele si gemul. Se amesteca 10 minute. Se adauga cacaua, bicarbonatul si faina....
Negresa simplaSe bat albusurile spuma foarte tare si se dau deoparte. Se rupe ciocolata in bucatele mici si se pune intr-un castron...
Tort PrintesaSe curata merele de coaja, se scoate mijlocul, se taie felii si se pun intr-o cratita. Se adauga zahar, apa si se pun la foc...
Crema de mere cu friscaIn loc de lapte condensat se vor lua 275 gr. lapte proaspat integral si 50 gr. zahar si se va fierbe pina cind ramin 100 gr....
Crema de unt cu coniacIn brinza de vaci trecuta prin masina de tocat se pun 2 linguri de unt topit, 1 ou batut cu zahar, gris, 1/2 lingurita de...
Budinca de brinza de vaciFoile: se amesteca toate ingredientele, se face o coca, se imparte in doua, se intinde cit tava (unsa cu unt) si se coace. Nu...
Prajitura OlgutaSe desface drojdia in lapte cald, se adauga jumatate din faina si se face plamadeala. Cind aceasta a crescut pina si-a dublat...
Rulada cu macSe desface drojdia in lapte cald, se adauga jumatate din faina si se face plamadeala. Cind aceasta a crescut pina si-a dublat...
Chifle dulciPe scindura de aluat sau pe masa se cerne faina, se adauga unt rece taiat in bucatele mici si se toaca cu cutitul. Apoi, in...
Prajitura cu nuciSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateUn aperitiv delicios, pentru o zi frumoasa de toamna!
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosuUmilul păstârnac este unul dintre ingredientele mele preferate, atât pentru preparate dulci, cât şi sărate. Este atât...
Tarta cu pastarnacRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiO cana de ceai fierbinte si un fursec delicios incalzesc inima oricui!
Fursecuri fragedeO nouă rețetă din seria rețete reciclate, fără risipă. O semi porție de piure, un pachet de mozzarella rasă,...
Crochete din cartofi cu mozzarellaDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri