Dulciuri

Tort Sarlota de Fructe
Torturi

Tort Sarlota de Fructe

Smintina si o lingura de zahar se face frisca si se da la rece. Gelatina se inmoaie cu putin lapte caldut. 450g zahar, 8 oua,...

Tort Sarlota de Fructe
Budinca de orez acruta
Budinci

Budinca de orez acruta

Se fierbe orezul cu apa sau lapte. Se fierb separat mere acrisoare ca un compot scazut de tot si dulce. Se asaza in forma...

Budinca de orez acruta
Tort de alune
Torturi

Tort de alune

Se prajesc alunele, se dau prin masina si se amesteca bine cu faina, zaharul, untul frecat spuma, ouale. Compozitia se coace...

Tort de alune
Pesmeti gustosi
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Pesmeti gustosi

Se amesteca toate elementele, mai putin faina si nucile, o jumatate de ora. Se adauga apoi faina presarindu-se cite putina si...

Pesmeti gustosi
Tiramisu reţetă cu frisca
Prajituri

Tiramisu reţetă cu frisca

Tiramisu reţetă cu frisca Se face o cafea din 3 cani de apa si cele 6 lingurite de cafea si se lasa sa se raceasca; se...

Tiramisu reţetă cu frisca
Rulada cu crema de ciocolata
Prajituri

Rulada cu crema de ciocolata

Mierea, galbenusurile, zaharul si apa se bat, pina cind compozitia se albeste si creste. Se adauga grisul cu scortisoara,...

Rulada cu crema de ciocolata
Biscuiti cu stafide
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti cu stafide

Stafidele alese si spalate se pun intr-o ceasca cu rom si se lasa 30 minute. Separat se freaca untul cu zaharul pina devine...

Biscuiti cu stafide
Budinca de mere  si dulceata
Budinci

Budinca de mere si dulceata

Intr-o cratita de marimea unui blat, se pune 120 gr. zahar tos si se lasa sa se caramelizeze usor. Se curata merele de coaja,...

Budinca de mere si dulceata
Tort de bezea cu crema de lamaie
Torturi

Tort de bezea cu crema de lamaie

Blatul: Se bat spuma albusurile cu zaharul. Bezeaua se intinde pe hartie pergament sub forma de 2 discuri. Se coace la foc...

Tort de bezea cu crema de lamaie
Tort Diplomat
Torturi

Tort Diplomat

Oul cu zaharul si laptele se fierb pe foc foarte mic sau la bain-marie pina se incheaga putin (lingura ramine cu un strat f....

Tort Diplomat
Prajitura de Craciun
Prajituri

Prajitura de Craciun

Foile: se amesteca toate ingredientele, dupa care aluatul rezultat se imparte in trei parti. Se fac trei foi care se coc pe...

Prajitura de Craciun
Rafaello cu alune
Prajituri

Rafaello cu alune

Se amesteca untul cu zaharul pudra si laptele praf. Dupa ce s-a omogenizat bine si s-a obtinut o pasta fina, se pune nuca de...

Rafaello cu alune
Prajitura cu crema de ciocolata
Prajituri

Prajitura cu crema de ciocolata

Se face un blat din albusurile de la cele 6 oua batute spuma, se adauga pe rind zaharul, nuca macinata, faina, praful de...

Prajitura cu crema de ciocolata
Cozonaci cu nuca
Cozonac

Cozonaci cu nuca

Se pune faina la loc cald din ajun; cu 4-5 ore inainte de a framinta cozonacii se freaca galbenusurile cu sarea si zaharul si...

Cozonaci cu nuca
Prajitura cu brinza si budinca de vanilie
Prajituri

Prajitura cu brinza si budinca de vanilie

Se amesteca toate ingredientele pentru blat intr-un bol mare, si compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu...

Prajitura cu brinza si budinca de vanilie
Rulada cu marmelada (sau dulceata)
Prajituri

Rulada cu marmelada (sau dulceata)

Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul si vanilia. Se pun albusurile batute spuma, se amesteca usor adaugind faina, putin...

Rulada cu marmelada (sau dulceata)
Desert din mere crude
Prajituri

Desert din mere crude

Merele curatate se dau pe razatoare, se amesteca cu zaharul, alunele macinate, stafidele, coaja rasa si zeama de lamiie si...

Desert din mere crude
Papanasi moldovenesti
Prajituri

Papanasi moldovenesti

Se separa galbenusurile de albusuri. Se bat albusurile spuma. Se freaca bine brinza cu galbenusurile, cu faina, gris, sare....

Papanasi moldovenesti
Reţetă de preparare a papanaşilor fierți muntenești
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor fierți muntenești

Reţetă de preparare a papanaşilor. Se pune apa sarata la fiert. Se amesteca bine brinza de vaci, faina, ouale, grisul si...

Reţetă de preparare a papanaşilor fierți muntenești
Inghetata economica
Inghetate

Inghetata economica

Se bate laptele acru cu zahar (cu mixerul daca e posibil) si se adauga coaja de lamiie. Se pune in pahare si se pune la...

Inghetata economica
Prajitura cu malai
Prajituri

Prajitura cu malai

Se amesteca ouale cu zaharul foarte bine, de preferat ar fi ca zaharul sa fie pudra. Se adauga margarina si se continua sa se...

Prajitura cu malai
Baclava cu lamiie
Prajituri

Baclava cu lamiie

Se unge tava de aragaz cu ulei. Se asaza prima foaie de placinta si se presara cu nuca macinata. Se asaza a doua foaie de...

Baclava cu lamiie
Chec cu rom in sos de stafide si fistic
Checuri

Chec cu rom in sos de stafide si fistic

Checul cu rom in sos de stafide si fistic este o retetea delicioasa, si care practic reinventeaza reteta clasica de chec cu...

Chec cu rom in sos de stafide si fistic
Cornulete fragede cu nuca
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete fragede cu nuca

Din faina, margarina, nucile macinate, zahar, praf de copt, se face o coca. Se formeaza cornulete mici care se coc la foc...

Cornulete fragede cu nuca
Prajitura cu frisca
Prajituri

Prajitura cu frisca

Zaharul cu ouale se bat bine pana se obtine o crema, la care se adauga margarina topita, smintina, zeama de lamiie, faina in...

Prajitura cu frisca
Negresa de la Bunica
Prajituri

Negresa de la Bunica

Margarina, zaharul, laptele si cacao se ameseca pe foc pina ce devine o pasta omogena. Cind s-a topit zaharul se ia de pe...

Negresa de la Bunica
Prajitura cu spuma
Prajituri

Prajitura cu spuma

Se amesteca bine margarina cu zaharul pina devine o crema spumoasa. Se aduga galbenusurile, faina, zeama de lamiie si doua...

Prajitura cu spuma
Prajitura simpla
Prajituri

Prajitura simpla

Galbenusurile se freaca cu 150 gr. zahar, apoi se amesteca cu untdelemn, lapte si faina, cacao, praf de copt nestins. Se...

Prajitura simpla
Tort cu dulceata de caise
Torturi

Tort cu dulceata de caise

Se topeste ciocolata in baie de aburi. Se separa galbenusurile de albusuri. Se pun intr-un vas cele 200 gr. margarina, se...

Tort cu dulceata de caise
Tort in doua culori
Torturi

Tort in doua culori

Prepararea blatului 1: se freaca albusurile cu zaharul foarte bine, apoi se pun galbenusurile si pesmetul. Se unge o tava cu...

Tort in doua culori
Tort de alune cu frisca
Torturi

Tort de alune cu frisca

Se dau alunele prin masina de macinat nuci. Se freaca bine margarina cu zaharul intr-un castron. Se adauga oul, faina si...

Tort de alune cu frisca
Prajitura cu fructe
Prajituri

Prajitura cu fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Cele 8 galbenusuri se amesteca cu untdelemnul, putin cite putin, pina ia aspectul unei...

Prajitura cu fructe
Mere coapte cu glazura de zahar ars
Prajituri

Mere coapte cu glazura de zahar ars

Merele se curata de cotoare cu un cutit bine ascutit. Trebuie sa ramina intregi, iar in spatiul ramas in locul cotoarelor se...

Mere coapte cu glazura de zahar ars
Prajitura cu mere insiropata
Prajituri

Prajitura cu mere insiropata

Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga putin cite putin faina, apoi romul si pesmetul. Dupa ce se amesteca totul bine,...

Prajitura cu mere insiropata
Cupe cu crema de vanilie si struguri
Creme

Cupe cu crema de vanilie si struguri

Se fierbe laptele cu batonul de vanilie despicat in doua. Se acopera. Separat se freaca galbenusurile cu zaharul, pina ce se...

Cupe cu crema de vanilie si struguri
Crema de mere la pahar
Creme

Crema de mere la pahar

Se taie in felii 3 mere. Citeva felii se opresc pentru ornat, celelalte se asaza in pahare si se presara cu zahar praf si...

Crema de mere la pahar
Parfait cu biscuiti
Inghetate

Parfait cu biscuiti

Parfait-ul este un desert inghetat delicios si consistent. Este foarte usor de preparat, fiind o alternativa de desert la...

Parfait cu biscuiti
Crema Aurora
Creme

Crema Aurora

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul ploaie, continuind baterea inca 10 minute. Se amesteca apoi usor compozitia cu...

Crema Aurora
Crema sabaglione
Creme

Crema sabaglione

Se separa albusurile de galbenusuri. Se pun galbenusurile cu zaharul si romul intr-o cratita pe foc potrivit. Se amesteca...

Crema sabaglione
Crema de ciocolata garnisita cu frisca
Creme

Crema de ciocolata garnisita cu frisca

Se pun ouale intr-un castron asezat intr-un vas cu apa clocotita pe foc si se bat bine cu zaharul pina se obtine o crema. Se...

Crema de ciocolata garnisita cu frisca
Turta dulce cu rahat
Preparate cu miere

Turta dulce cu rahat

Mierea se topeste la foc mic si se lasa sa se raceasca un pic. Galbenusurile se freaca cu zaharul pe baie de apa, dupa care...

Turta dulce cu rahat
Pesmeciori deliciosi
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Pesmeciori deliciosi

Se cerne faina pe planseta, se freaca untul cu o parte din faina, apoi se adauga zaharul vanilat, oul, sarea, smintina,...

Pesmeciori deliciosi
Turta dulce pentru copii
Preparate cu miere

Turta dulce pentru copii

Se desface mierea in apa clocotita, se ia de pe foc, se adauga coaja rasa de lamiie, zaharul, faina, bicarbonatul dizolvat in...

Turta dulce pentru copii
Tort de biscuiti cu cafea
Torturi

Tort de biscuiti cu cafea

Biscuitii intregi se pun intr-o tava si se stropesc cu esenta de cafea neagra, indulcita cu zahar si amestecata cu romul....

Tort de biscuiti cu cafea
Tort Magda
Torturi

Tort Magda

Se fierbe laptele, iar cind da in clocot se pun in el bucatelele de rahat si se lasa pe foc mic, pina se topeste rahatul,...

Tort Magda
Tort cu mere crude
Torturi

Tort cu mere crude

Merele curatate si rase se amesteca cu zaharul, biscuitii pisati, stafidele inmuiate in rom, cu nucile macinate, zaharul praf...

Tort cu mere crude
Patrate cu brinza de vaca
Prajituri

Patrate cu brinza de vaca

Se freaca untul cu zaharul, coaja de lamiie si galbenusurile. Se adauga brinza bine stoarsa de zer si trecuta prin sita. Se...

Patrate cu brinza de vaca
Cataif cu fulgi de porum
Prajituri

Cataif cu fulgi de porum

In tava de la cuptor se asaza fideaua (cataiful va iesi mai crocant) sau fulgii de porumb si peste fidea sau fulgi se toarna...

Cataif cu fulgi de porum
Prajitura din mere si brinza de vaca
Prajituri

Prajitura din mere si brinza de vaca

Se fierb inabusit merele curatate si taiete felii, in putina apa. Cind s-au muiat se lasa putin sa se raceasca, se amesteca...

Prajitura din mere si brinza de vaca
Negresa
Prajituri

Negresa

Margarina se amesteca cu zaharul, cacaoa, galbenusurile, laptele, faina. Se adauga praful de copt si amoniacul. Toata...

Negresa
Pesmeciori cu smintina
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Pesmeciori cu smintina

Se freaca zaharul cu galbenusurile si ouale intregi, se adauga vanilia si smintina, bicarbonatul dizolvat in zeama de lamiie...

Pesmeciori cu smintina
Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori