1. Se spala caisele si se taie in sferturi. 2. Se toarna apa, se indulcesc si se lasa la clatit pana sunt moi. 3. Se ame
Supa rece cu lapte praf si caise
1. Se curata zarzavatul , se spala, se taie bucatele (conopida se desface in buchetele, spanacul se taie fidea) 2. Se pun...
Supa finlandeza
Se incinge cuptorul la la 220 grade. Se pregateste o mamaliga tare care se lasa la racit. Dupa ce s-a racit, se taie mamaliga...
Pui cu mamaliga
1. Se intinde aluatul pe o suprafata tapetata cu putina faina pana se obtine un dreptunghi de 3 mm grosime, sau o forma...
Tarta de piersici si migdale
1. Se spala perele, se scot semintele, iar apoi se taie in felii subtiri, pe lungime. 2. Branza cu mucegai se sfarama si se...
Tarte cu branza si pere
1. Intr-un bol larg, se toarna faina, sarea si untul. 2. Se amesteca usor cu degetele, pana capata un aspect nisipos. 3. Se...
Biscuiti cu lavanda
1. Se coc vinetele si apoi se curata de coaja. 2. Se lasa sa se scurga zeama amara si apoi se toaca cat mai marunt. 3. Se...
Placinta cu vinete
1. Se taie carea de iepure in bucati potrivite, se presara cu sare si piper si se prajeste in 50 ml de ulei pana cand se...
Iepure cu bureti iuti
1. Se bat ouale si zaharul praf intr-un castron pus la bain-marie. 2. Cand amestecul incepe sa se ingroase, se ia castronul...
Prajitura cu morcovi si ciocolata
1. Se amesteca faina si sarea. 2. Separat se freaca untul cu zaharul pana cand se obtine o compozitie cremoasa. 3. Se adauga...
Tarta cu pere
1. Se desprind rosiile de tulpinite, se spala iar apoi se lasa la scurs. 2. Se curata usturoiul. 3. Se fierbe apa, se adauga...
Rosii cu usturoi
1. Se curata si se spala bine ciupercile. 2. Se fierb 10 minute in apa sarata si apoi se lasa la scurs. 3. Separat se fierbe...
Ciuperci cu salvie si rozmarin
1. Se spala rosiile si li se taie un capacel; apoi se scoate miezul din ele, se sareaza si se stropesc cu un pic cu otet. 2....
Rosii umplute cu fasole
1. Se curata merele de coaja si se taie felii subtiri. 2. Peste feliile de mere asezate intr-un castron torni iaurtul batut...
Salata de mere cu iaurt
1. Se amesteca afinele cu jumatate din cantitatea de zahar. 2. Se pune vasul in congelator pana cand se prepara si restul...
Inghetata cu afineSorbetto este denumirea italiana pentru frantuzescul sorbet, desertul inghetat atat de apreciat. Clasic, sorbetul contine...
Sorbetto cu vin alb
1. Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana cand se obtine o compozitie cremoasa. 2. Se adauga laptele care se toarna...
Inghetata cu rom si coniac
1. Se taie spanacul si patrunjelul cat mai marunt cu putinta. Se pot marunti intr-un blendar, sau da prin masina de tocat. 2....
Rulada de vara
1. Se spala fasolea iar apoi se fierbe intr-o oala impreuna cu un pic de sare. 2. Dupa ce fasolea a fiert se strecoara si se...
Fasole verde cu telemea
1. Se pune faina intr-un castron si se face o gaura in mijloc. 2. Aici se toarna drojdia dizolvata in lapte cald, amestecata...
Prajitura cu branza si prune
1. Se curata carnea de pielite si tendoane, se spala, se scurge de apa iar apoi se taie in bucatele. 2. Se toaca prin masina...
Hamburger cu carne de vita
1. Se spala puiul intreg. 2. Se taie in doua, iar apoi se bate cu ciocanul de snitele cele doua jumatati pana cand se...
Pui la gratar Porto
1. Se taie marunt ceapa (sau se da pe razatoare) 2. Se amesteca apoi ceapa cu uleiul, pasta de tomate si sucul de rosii. 3....
Coaste de porc cu sos
1. Se spala rosiile, se scurg de apa, iar apoi se condimenteaza cu sare si piper. 2. Se pune pe fiecare felie de bacon cate o...
Rosii in bacon
1. Se fierb ouale. Pentru a nu se crapa coaja se aduga o lingura cu sare. 2. Dupa ce ouale s-au fiert, taie un capacel...
Ciupercute vesele
1. Se taie ceapa marunt si se pune la fiert in supa de pui. Apoi se adauga cartofii, morcovi si telina taiata cubulete. 2....
Crema de legume
1. Se paseaza cu furculita banana si piersica. Se razuieste marul. 2. Se trece branza de vaci printr-o sita deasa iar apoi se...
Crema de fructe
Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc