Se pune faina intr-un vas, se adauga sarea, zaharul, untul putin muita si la sirsit galbenusurile. Se framinta putin, atit...
Aluat de tarteSe amesteca drojdia cu ½ pahar de lapte caldut, se adauga o parte din faina si se framinta bine ca sa se obtina un aluat...
Prajitura cu parfum de vanilieSe incorporeaza cu carnea tocata verdeata , usturoiul, ouale, sarea si piperul. Se fac bilute care se dau prin faina si se...
Chiftelute in pat de aluatSe separa ouale. Se freaca 100 g zahar cu galbenusurile. Se adauga treptat untul, smintina si faina. Se framinta un aluat si...
Fursecuri cu smintinaSe face un aluat din faina, grasime, otet si sare. Se intinde o foaie cu care se imbraca fundul si marginile unei tavi de...
Pasteta de vitelSe lasa aluatul sa se decongeleze. Se face un cerc din aluat. Se clateste cu apa o forma de tarat sau de tort si se asaza...
Tarta cu mere in aluat de foiDin faina, sare, ou, ulei si apa se face un aluat. Se da la rece. Legumele se toaca si se dinstuie in putin ulei. Se...
Pasteta de legume cu morcoviSe intind foile de aluat pe toata tava unsa, usor suprapuse. Se separa ouale. Galbenusle se amesteca cu smintina si zaharul...
Prajitura cu smintina si blat crocantSe amesteca doua oua cu 1/2 iaurt, cu drojdia, faina si sare dupa gust. Se face un aluat ceva mai consistent decit cel de...
Pizza IoanaFaina se framanta cu amidonul, untul, oul pana capata o consistenta cremoasa. Se formeaza o bila de aluat care se tine la...
Branzoaica cu afineSe amesteca toate ingredientele foarte bine cu ajutorul mixerului si se lasa 10 min sa se odihneasca. Se face un sul din...
Prajituri rapide pentru ceaiSe framanta un aluat din faina, zahar, un praf de sare, albus si unt. Se infasoara in folie si se da 30 min la rece. Se...
Tortul paradisuluiDin faina apa si sare se face un aluat care se bate bine apoi se lasa la odihnit. Se intind foi subtiri care se lasa sa se...
Strudel cu mereSe freaca maioneza cu mustar si capere.se curata oul si se spala rosia. Ambele se taie cuburi ca si castravetele. Se adauga...
Pulpe de pui in aluat de bereSe amesteca untul cu zaharul si ouale pina rezulta o masa omogena. Se adauga laptele, migdalele si faina amestecata cu praful...
Prajitura cu migdale si fructe rosiiAluatul se lasa la dezghetat si se pudreaza cu zahar. Se pune in tava unsa cu margarina. Prunele se taie felii si se pun...
Prajitura cu prune si migdalePentru aluat se amesteca foarte bine toate ingredientele cu ajutorul mixerului si se dau la rece 30 min. Se pune aluatul in...
Tort de grapefruitPentru aluat se dizolva drojdia in laptele cald si se lasa sa cresca putin. Apoi se amesteca cu untul moale, oul, zaharul si...
Cozonac la tava cu visine si cremaPentru aluat: se amesteca cu mixerul untul, 80 ml lapte, ouale puse pe rind si zaharul. Cind avem o masa omogena se pun...
Prajitura cu cacao si visineSe intind 3 foi duble de aluat. O foaie se pudreaza cu o lingura de zahar, celelalte se ung cu un amestec din 50 g zahar, 50...
Tort crocant cu mereSe amesteca usturoiul tocat cu carnea si condimentele. Pentru aluat se moaie painea in lapte si se amesteca cu oul si cu...
Galusti din paineDin faina, sare si apa se face un aluat. Se intinde o foaie care se taie patrate potrivite. Cirnatul, resturile de friptura...
Galusti taiate in patruPentru aluat se amesteca zahatul cu untul si cu oul pana avem o crema. Se pune drojdia putin muiata in lapte si faina si se...
Prajitura cu prune si alunePentru aluat se pune untul si apa la fiert. Cind fierbe se pune faina toata odata si se amesteca pana se desprinde aluatul de...
Tarta spumoasa cu coacazePentru aluat se amesteca toate ingredientele foarte bine si se pune in tava unsa si tapetata cu faina. Perele taiate felii se...
Tarta cu pere si migdaleDin faina, zahar, galbenusuri si unt se face un aluat care se da la rece 40 min., se imparte in 4 parti; din 3 se intid foi...
Tort mignonPentru aluat se amesteca brinza de vaci cu toate celelalte ingrediente. Se intinde o foaie din aluat si se taie 12 patrate....
Bocelute cu brinzaPentru blat se amesteca toate ingredientele cu ajutorul mixerului pina rezulta un aluat cremos. Se pune in tava de tarta unsa...
Tort cu mandarine si capsuniSe taie cubulete salamul si parizerul, iar cascavalul sau telemea se rade. Din oua, margarina, ulei, mustar si faina se face...
Chec aperitiv cu brinzaSe fierb cartofii in apa sarata, se decojesc si se farimiteaza. Se amesteca cu brinza, laptele, faina, sare, piper, vegeta,...
Galusti coapteDin zahar, faina, galbenusuri si unt se framinta un aluat fraged care se pune intr-o forma de tort de 26 cm si se da la rece...
Tort cu sampaniePentru aluat se amesteca foarte bine ingredientele si se imparte coca in 3 parti. Se coc 3 foi. Se amesteca ingredientele...
Tort englez de ciocolataPentru aluat se pun toate ingredientele in robotul de bucatarie si se amesteca 3-4 minute. Se intinde o foaie in tava...
Pizza cu ciuperci si prazPentru aluat se amesteca toate ingredientele cu robotul de bucatarie. Se pudreaza cu faina aluatul si se intinde in tava...
Quiche cu ciuperci si morcoviPentru aluat se pun ingredintele in robotul de bucatarie si se amesteca pina se face un bulgare de coca. Se scoate aluatul,...
Tarta cu rosii si mozzarellaPentru aluat se amesteca ingredientele cu robotul de bucatarie. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se intinde aluatul....
Tarta cu creveti si chiliSe amesteca cu mixerul ouale, zaharul si un zahar vanilat. Se adauga faina, praful de copt si cacao si se face un aluat...
Tort cu caisePentru aluat se amesteca 80 g ciocolata cu untul si zaharul vanilat, pana avem o masa cremoasa. Se incorporeaza faina,...
Limbi de pisicaSe amesteca toate ingredientele pentru aluat si se lasa sa stea coca o ora la rece. Se intinde apoi pe masa tapetata cu faina...
Stelute cu jeleuSe amesteca ingredientele pentru aluat si se lasa 30 min sa se odihneasca. Se separa ouale, albusele se bat spuma tare....
Strudel special cu mereDin faina, zahar, zahar pudra, galbenusuri, drojdie dizolvata in lapte, unt, sare si coaja de lamaie se framanta un aluat. Se...
Cornulete cu drojdieSe dau alunele prin masina de macinat. Se freaca bine untul cu zaharul intr-un castron. Se adauga oul, faina si alunele...
Tort de alune cu frisca si cafeaSe lasa aluatul sa se descongeleze apoi se taie 16 cercuri de cite 6 cm diametru. Se pun cerculetele in forme pentru briose...
Chiftelute pe pat de aluatSe coc clatite obisnuite, cu apa minerala in aluat. Sosul alb: se pune la fiert laptele, oprind citeva linguri in care se...
Clatite cu pui si curryOuale se amesteca cu faina, putina sare si o jumatate ceasca de apa, pina se formeaza un aluat. Se intinde pe planseta o...
Taitei cu brinza de vaciSe taie portocalele felii de 1 ½ cm, se curata de coaja, se presara bine cu zahar si se lasa sa stea o ora. Din ulei, oua si...
Portocale in halatPuii curatati si spalati se inabusa cu 50 g unt, impreuna cu ceapa intreaga, ciupercile taiate, o cescuta cu apa si sare....
Pui cu ciuperci in aluatSe prepara o coca din aluat frantuzesc. Se intinde o foaie groasa de ½ cm si se taie patrate. Se ung cu ou numai doua din...
Triunghiuri cu nucaDin cartofi se prepara un piure. Se amesteca cu zaharul si faina, zeama de la o lamiie si ouale. Se face un aluat care se...
Gogosi din cartofi cu lamiieSe pregateste un aluat dospit mai moale, amestecind putina faina cu putin lapte, drojdie si zahar. Se lasa sa creasca. Se...
Kulebiac rusescSe prepara un aluat amestecindu-le pe toate o data. Se lasa sa creasca. Se imparte in sapte parti. Se intinde fiecare parte,...
Biscuiti ieftini