Dovleceii se curata de coaja si se pun la fiert, intregi sau taiati in jumatate. Se scurg apoi de apa si se toaca marunt....
Salata de dovleceiCartofii fierti in coaja, se curata si se taie in rondele. Se pun apoi intr-un castron, iar peste ei se toarna uleiul si...
Salata de cartofiTelina, sparanghelul, cartofii in coaja si ouale se pun separat la fiert. Andivele se spala sub jet de apa rece si se desfac...
Salata asortata de andiveMerele se curata de coaja si se rad. Telina si anghinarea se spala, se oparesc si se taie cubulete. Rosiile se pun la oparit...
Salata sicilianaMerele si telina se curata si se rad. Nucile se sparg, se curata de coaja, se prajesc putin si se zdrobesc. Se amesteca apoi...
Salata de mere cu telinaCartofii fierti se taie rondele subtiri, ardeii se taie fideluta iar rosiile oparite si curatate de seminte si coaja se taie...
Salata de cartofi cu ardei si rosiiCartofii se pun la fiert in coaja si se toaca apoi marunt. Sfecla rosie, merele si varza se toaca feliute subtiri. Ouale...
Salata de cartofi cu sfecla rosiePortocalele se curata de coaja, apoi se taie rondele subtiri. Se curata de samburi si se toarna peste feliute visinata sau...
Salata de portocaleSalata se curata si se spala, dupa care se rup frunzele nu prea marunt. Rosiile oparite in prealabil se curata de seminte si...
Salata de rosii cu ananas si smantanaCartofii se spala si se fierb in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert, se scurg, se curata de coaja si se taie cubulete mici. Se...
Salata de cartofi cu telinaSe curata de coaja rosiile oparite si se taie apoi felii subtiri. Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa...
Salata americana din legumeSe spala cartofi, dupa care se pun la fiert. Se taie julien, dupa ce s-au curatat de coaja. Morcovii se rad, ardeii se taie...
Salata de legumeSe curata andivele si se spala bine. Intre timp se pun rosiile la oparit, dupa care se curata de pielite si coaja. Se...
Salata de andive cu rosiiSe oparesc rosiile dupa care se curata de seminte si coaja. Se taie in feliute subtiri si se amesteca impreuna cu castravetii...
Salata americanaTaiteii se pun la fiert in lapte clocotit cu putina sare, zahar, zahar vanilat si coaja rasa de la o lamaie. Se tin...
Taitei cu laptePainea se taie in felii de circa 1 cm grosime. Se curata de coaja feliile si li se da o anumita forma, la alegere. Se inmoaie...
Friganele din paineGalbenusurile se freaca impreuna cu 150 gr zahar, coaja rasa de lamaie si putina zeama de lamaie. Se adauga apoi stafidele...
Budinca de lamaieOuale se bat cu zaharul, coaja de lamaie ras, sare si zaharul vanilat. Se incorporeaza treptat faina si laptele si se...
Clatite cu dulceataSe pune la fiert grisul in lapte cu zahar si se lasa la racit apoi. Se adauga in el galbusurile fracate cu zahar, unt, coaja...
Budinca de branza de vaci cu stafideSe curata dovleceii de coaja si se taie apoi in cuburi mici, dupa care se pun la fiert in apa cu sare pentru aproximativ 10...
Budinca de dovleceiCaisele se spala si se curata de samburi, dupa care se dau pe razatoare. Se freaca intr-un castron galbenusurile cu 200 gr...
Sufleu de caiseSe cresteaza castanele si se pun apoi la fiert. Se curata apoi de coaja si se pun intr-un vas impreuna cu apa si unt si se...
Sufleu de castaneOuale se fierb moi, apoi se curata de coaja si se pun intr-o tava unsa cu unt. Se prepara repede sosul alb. Untul se...
Oua gratinate cu sos albChiflelor li se taie varful, dupa care se scobesc de miez, cu grija sa nu se rupa coaja. Se ung apoi pe dinafara si pe...
Oua in chifleSe spala legumele si se curata de coaja. Se pune apa la fiert,. Se adauga in apa fiarta morcovii taiati rondele,...
Supa cu ineluseSe fierb ouale tari, dupa care se curata de coaja si se taie in felii. Se suprapun apoi intercalat cu felii de ceapa, rondele...
Salata de oua cu maionezaOuale se fierb tari si se curata de coaja. Se taie putin din partea bombata a oului si se scobeste pana cand se poate scoate...
Ciupercute de oua umpluteSe curata de coaja cartoful, dovlecelul. Se taie in cubulete, dupa care se adauga fasolea verde si buchetelele de conopida....
Piure de Conopida, fasole verde, cartofi si dovleceiCeapa taiata marunt se rumeneste in ulei. Se coc intre timp ardeii, se curata, se taie in bucati si se pun peste ceapa....
Zacusca de ardei coptiSe spala vinetele, se cresteaza putin si se oparesc cu coaja cu tot in apa clocotita. Se scot si se pun apoi la scurs....
Vinete murateArdeii se pun la copt, dupa care se curata de coaja. Se pun in borcane mici si se toarna peste ei otet fiert cu sare. Se...
Ardei copti pentru salataSe toarna apa rece intr-un borcan de 3 litri. Se adauga zaharul, florile de soc precum si sucul si coaja rasa de la 3 lamai....
Limonada din flori de socSe curata de coaja si seminte perele dupa care se taie bucati. Perele se pun la fiert in cateva linguri de apa, se adauga...
Marmelada de pereIaurtul se pune impreuna cu zaharul intr-un vas si se amesteca bine. Se adauga apoi coaja rasa de lamaie sau portocala. Se...
Inghetata de fructe din iaurtApa se pune impreuna cu zaharul la fiert si cand incepe sa dea in clocot se adauga zeama si coaja rasa de lamaie. Se adauga...
Inghetata de lamaieGutuile se spala, se curata de coaja si se dau repede pe razatoare. Se pune apoi zaharul la fiert impreuna cu 2 pahare de...
Dulceata de gutui cu vanilieGutuile se spala si se curata de coaja, dupa care se taie bucatele mici. Se pun bucatelele intr-un vas cu zaharul si apa sa...
Pasta de gutuiSe curata grepfruitul, iar coaja rasa si mai apoi desprinsa de pe miez se pune in apa si se lasa 24 de ore. Se scot apoi din...
Dulceata de grepfruitCaisele se curata de coaja si se scot cu grija samburii. Acestia se sparg si se curata de pielite. Se pun caisele in apa de...
Dulceata de caiseCoaja de lamaie rasa impreuna cu zeama de lamaie, zaharul si galbenusurile se freaca pe bain-marie pana cand devin ca o...
Spuma de lamaieGalbenusurile se amesteca cu zaharul, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat si se bat cu telul pana cand compozitia se...
Crema buniciiGalbenusurile se freaca intr-un vas, se adauga apoi mierea, zeama si coaja rasa de la portocale si se freaca bine. Se pune...
Crema de portocale cu miereSe amesteca bine zaharul cu zeama de lamaie, apoi se adauga 2 linguri de apa, 1 albus de ou si la final coaja de lamaie. Se...
Glazura de lamaieSe amesteca intr-un vas, pe foc mic oul cu zaharul si sucul si coaja rasa de la o portocala. Cand crema incepe sa capete...
Crema de portocaleLaptele cald se toarna putin cate putin peste faina si se amesteca continuu, pe foc mic. Se adauga apoi sucul de la doua...
Crema de lamaieZaharul se amesteca cu apa si cu zeama si coaja de la o portocala. Se bat bine cu mixerul pana cand amestecul devine...
Glazura de portocaleUntul se freaca bine, se adauga apoi galbenusurile unul cate unul si zaharul. Se amesteca bine si se adauga faina, sarea si...
Tort cu friscaGalbenusurile se bat tare cu zaharul pana ce amestecul devine ca o spuma, se adauga migdalele, zeama si coaja de lamaie,...
Tort de migdaleDin cate trei albusuri si sase linguri zahar se fac cate trei foi. Albusurile se bat bine, se adauga coaja rasa si zeama de...
Tort de bezeleAlbusurile se bat spuma tare cu zaharul, se adauga apoi nucile prajite, coaja de lamaie rasa si bicarbonatul. Se unge apoi o...
Tort cu crema de cafea si albus