faina

Crap pane cu pesmet
Mancaruri cu peste

Crap pane cu pesmet

Pentru crap pane pestele se curata, se portioneaza, se spala si se sareaza. Ouale se spala sub jet de apa rece. Faina si...

Crap pane cu pesmet
Mancaruri cu peste

Caras prajit

Pentru caras prajit pestele se curata, se spala, se sareaza si se portioneaza. Faina se cerne. Laptele se fierbe. Pestele se...

Caras prajit
Paine de casa alba
Paine

Paine de casa alba

Pentru paine de casa alba într-un castron mai mare se amestecă faina cu drojdia şi sarea. Dacă utilizaţi drojdie...

Paine de casa alba
Mancaruri cu varza

Varza cu maghiran

Pentru varza cu maghiran varza se spala, se curata de cotoare si foi depreciate, se taie fin si se scurge de zeama. Ceapa se...

Varza cu maghiran
Mancaruri cu varza

Varza simpla cu taitei

Pentru varza simpla cu taitei varza se curata de cotoare si de frunze depreciate si se spala. Ouale se spala sub jet de apa...

Varza simpla cu taitei
Mancaruri cu ciuperci

Papricas cu ciuperci

Pentru papricas cu ciuperci ciupercile proaspete se curata, se spala bine si se taie felii. Ceapa se curata, se spala, se...

Papricas cu ciuperci
Mancaruri cu legume

Conopida gratinata cu cascaval

Pentru conopida gratinata cu cascaval conopida se curata de cotoare si frunze, se spala si se tine in apa rece cu sare, dupa...

Conopida gratinata cu cascaval
Conopida gratinata cu ciuperci si cascaval
Mancaruri cu legume

Conopida gratinata cu ciuperci si cascaval

Pentru conopida gratinata cu ciuperci si cascaval conopida se curata de cotoare si frunze, se spala si se tine in apa rece cu...

Conopida gratinata cu ciuperci si cascaval
Mancaruri cu ciuperci

Ciuperci delicioase cu smantana

Pentru ciuperci delicioase cu smantana ciupercile proaspete se spala in mai multe ape si se taie lame. Faina se cerne....

Ciuperci delicioase cu smantana
Mancaruri cu cartofi

Cartofi cu smantana ardelenesti

Pentru cartofi cu smantana ardelenesti cartofii se curata, se spala, se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala, se taie...

Cartofi cu smantana ardelenesti
Ciorba de burta cu ciolan de vita
Ciorbe

Ciorba de burta cu ciolan de vita

Pentru ciorba de burta cu ciolan de vita burta de vita si ciolanul se oparesc si se spala. Ouale se spala; se separa...

Ciorba de burta cu ciolan de vita
Prajitura intoarsa cu nuca
Prajituri

Prajitura intoarsa cu nuca

Prajitura intoarsa este o prajitura delicioasa cu nuca. Prima data preparam folile. Amestecam faina si untul, adaugam zaharul...

Prajitura intoarsa cu nuca
Paine cu lapte ornata cu mac si susan
Paine

Paine cu lapte ornata cu mac si susan

Pentru paine cu lapte ornata cu mac si susan intr-un castron amestecam drojdia cu zaharul, mierea, jumatate din lapte pe care...

Paine cu lapte ornata cu mac si susan
Cannelloni cu carne tocata
Aperitive cu carne

Cannelloni cu carne tocata

Cannelloni cu carne tocata este o retea de paste consistenta si delicioasa. Punem untul intr-o cratita sa se topeasca....

Cannelloni cu carne tocata
Japoneze cu mac sau susan
Preparate sarate

Japoneze cu mac sau susan

Pentru japoneze cu mac sau susan intr-un castron amestecam drojdia cu zaharul pana cand aceasta se lichefiaza. Adaugam lapte...

Japoneze cu mac sau susan
Supe de carne

Supa gulas

Pentru supa gulas carnea se curata si se spala. Ceapa se curata, se spala si se taie jumatati. Cartofii se curata, se spala...

Supa gulas
Supa poloneza cu rosii
Supe de legume

Supa poloneza cu rosii

Pentru supa poloneza cu rosii rosiile se spala si se zdrobesc. Ardeii grasi se curata, se spala si se taie felii. Faina se...

Supa poloneza cu rosii
Supe de legume

Supa cu conopida

Pentru supa cu conopida conopida se curata, se spala si se tine in apa cu sare. Laptele se fierbe si se raceste. Faina se cerne.

Supa cu conopida
Supe de legume

Supa cu vinete

Pentru supa cu vinete vinetele se curata de coaja si se spala. Se fierb cca 2 l de apa, se adauga zahar, scortisoara, sare si...

Supa cu vinete
Aperitive cu carne

Parizer pane

Parizerul pane este un aperitiv delicios si simplu. Parizerul se curata de membrana si se taie felii. Ouale se spala....

Parizer pane
Aperitive cu branza

Bulete din branza

Buletele din branza sunt aperitive delicioase si sanatoase. Branza se spala si se rade pe partea fina a razatorii. Ouale se...

Bulete din branza
Crochete din sunca cu cascaval
Mancaruri cu carne

Crochete din sunca cu cascaval

Pentru crochete din sunca cu cascaval sunca se taie cuburi mici. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Ouale se spala....

Crochete din sunca cu cascaval
Cozonac pufos cu stafide
Dulciuri

Cozonac pufos cu stafide

Pentru cozonac pufos cu stafide se inmoaie drojdia in lapte caldut, se adauga jumatate din cantitatea de faina, se amesteca...

Cozonac pufos cu stafide
Cozonac pufos traditional
Dulciuri

Cozonac pufos traditional

Pentru cozonac pufos traditional in 1 1/2 pahar de lapte cald se moaie drojdia, se adauga 4 pahare de faina si se framinta...

Cozonac pufos traditional
Gogosi pripite cu cascaval in unt
Aperitive cu branza

Gogosi pripite cu cascaval in unt

Gogosile pripite cu cascaval sunt aperitive simple si delicioase. Ouale se spala. Cascavalul se curata de coaja si se rade....

Gogosi pripite cu cascaval in unt
Mancaruri fara carne

Crochete din gris cu cascaval

Crochetele din gris sunt aperitive delicioase.. Ouale se spala sub jet de apa rece. Faina si pesmetul se cern. Cascavalul se...

Crochete din gris cu cascaval
Supe de legume

Galusti unguresti

Pentru galusti unguresti ouale se spala sub jet de apa rece. Faina se cerne. In faina se face un gol in care se pun: oua, apa...

Galusti unguresti
Aperitive cu branza

Galuste din branza de vaci si smantana

Galustele din branza de vaci si smantana sunt aperitive delicioase. Ouale se spala sub jet de apa rece. Faina se cerne....

Galuste din branza de vaci si smantana
Aperitive cu branza

Rulada cu branza telemea

Rulada cu branza telemea este un aperitiv delicios si sanatos. Branza se framanta. Ouale se spala sub jet de apa rece. Faina...

Rulada cu branza telemea
Snickers - reteta originala
Prajituri

Snickers - reteta originala

Snickersul este o prajitura delicioasa cu nuca si cacao. Din galbenusuri, faina, zahar, margarina/untura, praf de copt si...

Snickers - reteta originala
Paste si pizza

Taitei taranesti

Taiteii taranesti sunt paste traditionale foarte delicioase. Faina se cerne intr-un vas. Ouale se sparg si se adauga la...

Taitei taranesti
Mancaruri cu cartofi

Taitei din cartofi

Taiteii din cartofi sunt paste traditionale foarte delicioase. Cartofii se spala, se fierb, se curata de coaja si se dau prin...

Taitei din cartofi
Paste si pizza

Galuste simple pentru papricas

Galustele simple pentru papricas sunt paste traditionale si delicioase pentru carne. Faina se cerne, patrunjelul verde se...

Galuste simple pentru papricas
Sosuri condimentate

Sos unguresc

Pentru sos unguresc ceapa se curata, se spala, se opareste, se indeparteaza apa. Faina se cerne. Ceapa se inabusa in ulei, cu...

Sos unguresc
Sosuri reci

Sos de smantana si lapte

Pentru sos de smantana si lapte faina se cerne, se dizolva in 125 ml lapte rece si se adauga in untul topit. Se amesteca...

Sos de smantana si lapte
Sosuri condimentate

Sos de tarhon cu smantana

Sosul de tarhon cu smantana: o combinație delicioasă între tarhon proaspăt și smantana cremoasă, perfectă pentru a...

Sos de tarhon cu smantana
Sosuri condimentate

Sos de tarhon universal

Pentru sos de tarhon universal se separa albusurile de galbenusuri, tarhonul se spala, se aleg frunzele, se taie si se...

Sos de tarhon universal
Sosuri condimentate

Sos de mustar ardelenesc

Pentru sos de mustar ardelenesc faina se cerne, se dizolva in 50 ml apa, se adauga in untul incalzit si se amesteca cu...

Sos de mustar ardelenesc
Sosuri reci

Sos de hrean cu supa de oase

Pentru sos de hrean hreanul se curata, se spala si se rade pe razatoarea fina. Faina se cerne, se dizolva in 75 ml apa rece...

Sos de hrean cu supa de oase
Sosuri cu legume

Sos de macris cu smantana

Descoperă rețeta delicioasă de sos de macris cu smântână. Un sos savuros și cremos pentru a însoți preparatele tale...

Sos de macris cu smantana
Sosuri condimentate

Sos de marar cu smantana si supa de oase

Pentru sos de marar mararul verde se curata, se spala si se toaca mare. Faina se cerne, se dizolva in 50 ml apa, se toarna...

Sos de marar cu smantana si supa de oase
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Sosuri condimentate

Sos de ceapa cu supa de oase

Pentru sos de ceapa cu supa de oase ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se opareste. Faina se cerne. Ceapa se...

Sos de ceapa cu supa de oase
Paine cu branza si usturoi
Paine

Paine cu branza si usturoi

O paine care se potriveste in toate combinatiile oferite de un pranz festiv.

Paine cu branza si usturoi
Fursecuri cu fulgi de ciocolata
Preparate dulci

Fursecuri cu fulgi de ciocolata

Fursecurile cu fulgi de ciocolată sunt delicioase, crocante și aromate, pregătite cu ingrediente simple precum unt,...

Fursecuri cu fulgi de ciocolata
Sosuri albe

Sos alb din lapte (Bechamel)

Pentru sos alb din lapte (Bechamel) faina cernuta se dizolva in 50 ml de lapte rece. Restul de lapte se fierbe. Untul se...

Sos alb din lapte (Bechamel)
Sosuri albe

Sos alb din supa de pasare

Pentru sos alb din supa de pasare faina se cerne si se dizolva in 50 g supa de pasare. Lamaia se spala, se stoarce sucul....

Sos alb din supa de pasare
Sosuri albe

Sos alb cu vin

Pentru sos alb cu vin lamaia se spala si se stoarce. Faina se cerne. Untul (60 g) se topeste intr-o cratita si se adauga...

Sos alb cu vin
Sosuri albe

Sos alb Chaud-Froid

Pentru sos alb Chaud-Froid faina se cerne. Gelatina se inmoaie in apa rece (150 ml), se adauga 100 ml supa si se topeste pe...

Sos alb Chaud-Froid
Dulciuri

Sfintisori moldovenesti

Sfintisorii moldovenesti este o mancare de post delicioasa ce poate fi servita ca si desert. Punem intr-un castron faina,...

Sfintisori moldovenesti
Prajitura cu blat alb si crema de capsuni
Prajituri

Prajitura cu blat alb si crema de capsuni

Pentru prajitura cu blat alb si crema de capsuni se framanta o coca din faina, unt, galbenus si zahar praf si se iasa o...

Prajitura cu blat alb si crema de capsuni