Pentru snitel din carne de vita carnea se spala, se taie in 5 bucati, care se bat si se sareaza. Faina se cerne. Bucatile de...
Snitel din carne de vitaPentru saramura de peste cu fructe de mare se toaca legumele, se calesc, se adauga o cana de apa si se lasa la fiert. Apoi se...
Saramura de peste cu fructe de marePentru ravioli cu carne de vita si sos de tomate faina se cerne si se aseaza intr-un vas; in mijloc se face un gol in care se...
Ravioli cu carne de vita si sos de tomatePentru ostropel cu carne de vita carnea se spala si se portioneaza. Ceapa, morcovii, pastarnacul si usturoiul se curata, se...
Ostropel cu carne de vitaPentru cornulete fragede untura foarte rece se freaca repede cu faina, se adauga laptele rece in care s-a dizolvat drojdia si...
Cornulete fragede cu unturaPentru pulpe si piept de pui pane carnea se curata, se spala, se portioneaza si se bate cu ciocanul pentru snitele. Bucatile...
Pulpe si piept de pui panePentru gulas cu carne de pui carnea se curata, se trece prin flacara, se spala, se portioneaza si se sareaza. Faina se cerne....
Gulas cu carne de puiPentru ciulama de pui cu mamaliguta puiul se curata, se trece prin flacara si se spala. Morcovii, telina si ceapa se curata,...
Ciulama de pui cu mamaligutaRavioli cu ciuperci este o mancare de paste delicioasa si consistenta. Faina se cerne. Ouale se spala cu apa rece. Ciupercile...
Ravioli cu ciuperciBudinca din macaroane cu sunca este o mancare paste delicioasa si consistenta. Ouale se spala. sunca se taie cuburi. Faina se...
Budinca din macaroane cu suncaPentru somn Meuniere pestele se spala, se portioneaza si se sareaza. Ouale se spala si se sparg intr-un vas. Bucatile de...
Somn MeunierePentru somn pane pestele se spala, se portioneaza si se sareaza. Ouale se spala si se sparg intr-un vas. Pesmetul si faina se...
Somn panePentru stavrid prajit pestele se curata, se indeparteaza capul, se spala si se sareaza. Faina se cerne. Laptele se fierbe si...
Stavrid prajitPentru pui de balta pane pulpele se spala si se sareaza. Ouale se spala. Faina si pesmetul se cern. Pulpele de pui de balta...
Pui de balta panePentru pastravi prajiti pestele se curata, se spala in multa apa rece. Lamaia se spala si se taie sferturi. Pastravii se...
Pastravi prajitiPentru pui de balta cu sos Meuniere pulpele se spala si se sareaza, apoi se trec prin faina si se prajesc in ulei. Puiul de...
Pui de balta cu sos MeunierePentru file de stiuca prajit pestele se portioneaza, se spala si se sareaza. Faina se cerne. Laptele se fierbe. Pestele se...
File de stiuca prajitPentru file de salau prajit pestele se spala, se portioneaza si se sareaza. Faina se cerne. Lamaia se spala si se taie...
File de salau prajitPentru file de salau provincial pestele se spala, se portioneaza in 5 bucati si se sareaza. Ceapa si usturoiul se curata, se...
File de salau provincialPentru file de salau cu sos Meuniere pestele se spala si se portioneaza. Lamaia se spala si se taie rondele. Faina se cerne....
File de salau cu sos MeunierePentru file de salau cu sos Madera pestele se spala si se portioneaza. Faina se cerne. Ciupercile proaspete se curata, se...
File de salau cu sos MaderaPentru crap simplu prajit pestele se curata, se spala cu apa rece si se portioneaza. Faina se cerne. Laptele se fierbe si se...
Crap simplu prajitPentru crap pane pestele se curata, se portioneaza, se spala si se sareaza. Ouale se spala sub jet de apa rece. Faina si...
Crap pane cu pesmetPentru caras prajit pestele se curata, se spala, se sareaza si se portioneaza. Faina se cerne. Laptele se fierbe. Pestele se...
Caras prajitPentru paine de casa alba într-un castron mai mare se amestecă faina cu drojdia şi sarea. Dacă utilizaţi drojdie...
Paine de casa albaPentru varza cu maghiran varza se spala, se curata de cotoare si foi depreciate, se taie fin si se scurge de zeama. Ceapa se...
Varza cu maghiranPentru varza simpla cu taitei varza se curata de cotoare si de frunze depreciate si se spala. Ouale se spala sub jet de apa...
Varza simpla cu taiteiPentru papricas cu ciuperci ciupercile proaspete se curata, se spala bine si se taie felii. Ceapa se curata, se spala, se...
Papricas cu ciuperciPentru conopida gratinata cu cascaval conopida se curata de cotoare si frunze, se spala si se tine in apa rece cu sare, dupa...
Conopida gratinata cu cascavalPentru conopida gratinata cu ciuperci si cascaval conopida se curata de cotoare si frunze, se spala si se tine in apa rece cu...
Conopida gratinata cu ciuperci si cascavalPentru ciuperci delicioase cu smantana ciupercile proaspete se spala in mai multe ape si se taie lame. Faina se cerne....
Ciuperci delicioase cu smantanaPentru cartofi cu smantana ardelenesti cartofii se curata, se spala, se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala, se taie...
Cartofi cu smantana ardelenestiPentru ciorba de burta cu ciolan de vita burta de vita si ciolanul se oparesc si se spala. Ouale se spala; se separa...
Ciorba de burta cu ciolan de vitaPrajitura intoarsa este o prajitura delicioasa cu nuca. Prima data preparam folile. Amestecam faina si untul, adaugam zaharul...
Prajitura intoarsa cu nucaPentru paine cu lapte ornata cu mac si susan intr-un castron amestecam drojdia cu zaharul, mierea, jumatate din lapte pe care...
Paine cu lapte ornata cu mac si susanCannelloni cu carne tocata este o retea de paste consistenta si delicioasa. Punem untul intr-o cratita sa se topeasca....
Cannelloni cu carne tocataPentru japoneze cu mac sau susan intr-un castron amestecam drojdia cu zaharul pana cand aceasta se lichefiaza. Adaugam lapte...
Japoneze cu mac sau susanPentru supa gulas carnea se curata si se spala. Ceapa se curata, se spala si se taie jumatati. Cartofii se curata, se spala...
Supa gulasPentru supa poloneza cu rosii rosiile se spala si se zdrobesc. Ardeii grasi se curata, se spala si se taie felii. Faina se...
Supa poloneza cu rosiiPentru supa cu conopida conopida se curata, se spala si se tine in apa cu sare. Laptele se fierbe si se raceste. Faina se cerne.
Supa cu conopidaPentru supa cu vinete vinetele se curata de coaja si se spala. Se fierb cca 2 l de apa, se adauga zahar, scortisoara, sare si...
Supa cu vineteParizerul pane este un aperitiv delicios si simplu. Parizerul se curata de membrana si se taie felii. Ouale se spala....
Parizer paneBuletele din branza sunt aperitive delicioase si sanatoase. Branza se spala si se rade pe partea fina a razatorii. Ouale se...
Bulete din branzaPentru crochete din sunca cu cascaval sunca se taie cuburi mici. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Ouale se spala....
Crochete din sunca cu cascavalPentru cozonac pufos cu stafide se inmoaie drojdia in lapte caldut, se adauga jumatate din cantitatea de faina, se amesteca...
Cozonac pufos cu stafidePentru cozonac pufos traditional in 1 1/2 pahar de lapte cald se moaie drojdia, se adauga 4 pahare de faina si se framinta...
Cozonac pufos traditionalGogosile pripite cu cascaval sunt aperitive simple si delicioase. Ouale se spala. Cascavalul se curata de coaja si se rade....
Gogosi pripite cu cascaval in untCrochetele din gris sunt aperitive delicioase.. Ouale se spala sub jet de apa rece. Faina si pesmetul se cern. Cascavalul se...
Crochete din gris cu cascavalPentru galusti unguresti ouale se spala sub jet de apa rece. Faina se cerne. In faina se face un gol in care se pun: oua, apa...
Galusti ungurestiGalustele din branza de vaci si smantana sunt aperitive delicioase. Ouale se spala sub jet de apa rece. Faina se cerne....
Galuste din branza de vaci si smantanaRulada cu branza telemea este un aperitiv delicios si sanatos. Branza se framanta. Ouale se spala sub jet de apa rece. Faina...
Rulada cu branza telemea