faina

Mancaruri cu carne

Ciulama de pui cu mamaliguta

Pentru ciulama de pui cu mamaliguta puiul se curata, se trece prin flacara si se spala. Morcovii, telina si ceapa se curata,...

Ciulama de pui cu mamaliguta
Ravioli cu ciuperci
Paste si pizza

Ravioli cu ciuperci

Ravioli cu ciuperci este o mancare de paste delicioasa si consistenta. Faina se cerne. Ouale se spala cu apa rece. Ciupercile...

Ravioli cu ciuperci
Paste si pizza

Budinca din macaroane cu sunca

Budinca din macaroane cu sunca este o mancare paste delicioasa si consistenta. Ouale se spala. sunca se taie cuburi. Faina se...

Budinca din macaroane cu sunca
Mancaruri cu peste

Somn Meuniere

Pentru somn Meuniere pestele se spala, se portioneaza si se sareaza. Ouale se spala si se sparg intr-un vas. Bucatile de...

Somn Meuniere
Somn pane
Mancaruri cu peste

Somn pane

Pentru somn pane pestele se spala, se portioneaza si se sareaza. Ouale se spala si se sparg intr-un vas. Pesmetul si faina se...

Somn pane
Mancaruri cu peste

Stavrid prajit

Pentru stavrid prajit pestele se curata, se indeparteaza capul, se spala si se sareaza. Faina se cerne. Laptele se fierbe si...

Stavrid prajit
Mancaruri cu carne

Pui de balta pane

Pentru pui de balta pane pulpele se spala si se sareaza. Ouale se spala. Faina si pesmetul se cern. Pulpele de pui de balta...

Pui de balta pane
Mancaruri cu peste

Pastravi prajiti

Pentru pastravi prajiti pestele se curata, se spala in multa apa rece. Lamaia se spala si se taie sferturi. Pastravii se...

Pastravi prajiti
Mancaruri cu carne

Pui de balta cu sos Meuniere

Pentru pui de balta cu sos Meuniere pulpele se spala si se sareaza, apoi se trec prin faina si se prajesc in ulei. Puiul de...

Pui de balta cu sos Meuniere
Mancaruri cu peste

File de stiuca prajit

Pentru file de stiuca prajit pestele se portioneaza, se spala si se sareaza. Faina se cerne. Laptele se fierbe. Pestele se...

File de stiuca prajit
Mancaruri cu peste

File de salau prajit

Pentru file de salau prajit pestele se spala, se portioneaza si se sareaza. Faina se cerne. Lamaia se spala si se taie...

File de salau prajit
Mancaruri cu peste

File de salau provincial

Pentru file de salau provincial pestele se spala, se portioneaza in 5 bucati si se sareaza. Ceapa si usturoiul se curata, se...

File de salau provincial
Mancaruri cu peste

File de salau cu sos Meuniere

Pentru file de salau cu sos Meuniere pestele se spala si se portioneaza. Lamaia se spala si se taie rondele. Faina se cerne....

File de salau cu sos Meuniere
Mancaruri cu peste

File de salau cu sos Madera

Pentru file de salau cu sos Madera pestele se spala si se portioneaza. Faina se cerne. Ciupercile proaspete se curata, se...

File de salau cu sos Madera
Mancaruri cu peste

Crap simplu prajit

Pentru crap simplu prajit pestele se curata, se spala cu apa rece si se portioneaza. Faina se cerne. Laptele se fierbe si se...

Crap simplu prajit
Crap pane cu pesmet
Mancaruri cu peste

Crap pane cu pesmet

Pentru crap pane pestele se curata, se portioneaza, se spala si se sareaza. Ouale se spala sub jet de apa rece. Faina si...

Crap pane cu pesmet
Mancaruri cu peste

Caras prajit

Pentru caras prajit pestele se curata, se spala, se sareaza si se portioneaza. Faina se cerne. Laptele se fierbe. Pestele se...

Caras prajit
Paine de casa alba
Paine

Paine de casa alba

Pentru paine de casa alba într-un castron mai mare se amestecă faina cu drojdia şi sarea. Dacă utilizaţi drojdie...

Paine de casa alba
Mancaruri cu varza

Varza cu maghiran

Pentru varza cu maghiran varza se spala, se curata de cotoare si foi depreciate, se taie fin si se scurge de zeama. Ceapa se...

Varza cu maghiran
Mancaruri cu varza

Varza simpla cu taitei

Pentru varza simpla cu taitei varza se curata de cotoare si de frunze depreciate si se spala. Ouale se spala sub jet de apa...

Varza simpla cu taitei
Mancaruri cu ciuperci

Papricas cu ciuperci

Pentru papricas cu ciuperci ciupercile proaspete se curata, se spala bine si se taie felii. Ceapa se curata, se spala, se...

Papricas cu ciuperci
Mancaruri cu legume

Conopida gratinata cu cascaval

Pentru conopida gratinata cu cascaval conopida se curata de cotoare si frunze, se spala si se tine in apa rece cu sare, dupa...

Conopida gratinata cu cascaval
Conopida gratinata cu ciuperci si cascaval
Mancaruri cu legume

Conopida gratinata cu ciuperci si cascaval

Pentru conopida gratinata cu ciuperci si cascaval conopida se curata de cotoare si frunze, se spala si se tine in apa rece cu...

Conopida gratinata cu ciuperci si cascaval
Mancaruri cu ciuperci

Ciuperci delicioase cu smantana

Pentru ciuperci delicioase cu smantana ciupercile proaspete se spala in mai multe ape si se taie lame. Faina se cerne....

Ciuperci delicioase cu smantana
Mancaruri cu cartofi

Cartofi cu smantana ardelenesti

Pentru cartofi cu smantana ardelenesti cartofii se curata, se spala, se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala, se taie...

Cartofi cu smantana ardelenesti
Ciorba de burta cu ciolan de vita
Ciorbe

Ciorba de burta cu ciolan de vita

Pentru ciorba de burta cu ciolan de vita burta de vita si ciolanul se oparesc si se spala. Ouale se spala; se separa...

Ciorba de burta cu ciolan de vita
Prajitura intoarsa cu nuca
Prajituri

Prajitura intoarsa cu nuca

Prajitura intoarsa este o prajitura delicioasa cu nuca. Prima data preparam folile. Amestecam faina si untul, adaugam zaharul...

Prajitura intoarsa cu nuca
Paine cu lapte ornata cu mac si susan
Paine

Paine cu lapte ornata cu mac si susan

Pentru paine cu lapte ornata cu mac si susan intr-un castron amestecam drojdia cu zaharul, mierea, jumatate din lapte pe care...

Paine cu lapte ornata cu mac si susan
Cannelloni cu carne tocata
Aperitive cu carne

Cannelloni cu carne tocata

Cannelloni cu carne tocata este o retea de paste consistenta si delicioasa. Punem untul intr-o cratita sa se topeasca....

Cannelloni cu carne tocata
Japoneze cu mac sau susan
Preparate sarate

Japoneze cu mac sau susan

Pentru japoneze cu mac sau susan intr-un castron amestecam drojdia cu zaharul pana cand aceasta se lichefiaza. Adaugam lapte...

Japoneze cu mac sau susan
Supe de carne

Supa gulas

Pentru supa gulas carnea se curata si se spala. Ceapa se curata, se spala si se taie jumatati. Cartofii se curata, se spala...

Supa gulas
Supa poloneza cu rosii
Supe de legume

Supa poloneza cu rosii

Pentru supa poloneza cu rosii rosiile se spala si se zdrobesc. Ardeii grasi se curata, se spala si se taie felii. Faina se...

Supa poloneza cu rosii
Supe de legume

Supa cu conopida

Pentru supa cu conopida conopida se curata, se spala si se tine in apa cu sare. Laptele se fierbe si se raceste. Faina se cerne.

Supa cu conopida
Supe de legume

Supa cu vinete

Pentru supa cu vinete vinetele se curata de coaja si se spala. Se fierb cca 2 l de apa, se adauga zahar, scortisoara, sare si...

Supa cu vinete
Aperitive cu carne

Parizer pane

Parizerul pane este un aperitiv delicios si simplu. Parizerul se curata de membrana si se taie felii. Ouale se spala....

Parizer pane
Aperitive cu branza

Bulete din branza

Buletele din branza sunt aperitive delicioase si sanatoase. Branza se spala si se rade pe partea fina a razatorii. Ouale se...

Bulete din branza
Crochete din sunca cu cascaval
Mancaruri cu carne

Crochete din sunca cu cascaval

Pentru crochete din sunca cu cascaval sunca se taie cuburi mici. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Ouale se spala....

Crochete din sunca cu cascaval
Cozonac pufos cu stafide
Dulciuri

Cozonac pufos cu stafide

Pentru cozonac pufos cu stafide se inmoaie drojdia in lapte caldut, se adauga jumatate din cantitatea de faina, se amesteca...

Cozonac pufos cu stafide
Cozonac pufos traditional
Dulciuri

Cozonac pufos traditional

Pentru cozonac pufos traditional in 1 1/2 pahar de lapte cald se moaie drojdia, se adauga 4 pahare de faina si se framinta...

Cozonac pufos traditional
Gogosi pripite cu cascaval in unt
Aperitive cu branza

Gogosi pripite cu cascaval in unt

Gogosile pripite cu cascaval sunt aperitive simple si delicioase. Ouale se spala. Cascavalul se curata de coaja si se rade....

Gogosi pripite cu cascaval in unt
Mancaruri fara carne

Crochete din gris cu cascaval

Crochetele din gris sunt aperitive delicioase.. Ouale se spala sub jet de apa rece. Faina si pesmetul se cern. Cascavalul se...

Crochete din gris cu cascaval
Supe de legume

Galusti unguresti

Pentru galusti unguresti ouale se spala sub jet de apa rece. Faina se cerne. In faina se face un gol in care se pun: oua, apa...

Galusti unguresti
Aperitive cu branza

Galuste din branza de vaci si smantana

Galustele din branza de vaci si smantana sunt aperitive delicioase. Ouale se spala sub jet de apa rece. Faina se cerne....

Galuste din branza de vaci si smantana
Aperitive cu branza

Rulada cu branza telemea

Rulada cu branza telemea este un aperitiv delicios si sanatos. Branza se framanta. Ouale se spala sub jet de apa rece. Faina...

Rulada cu branza telemea
Snickers - reteta originala
Prajituri

Snickers - reteta originala

Snickersul este o prajitura delicioasa cu nuca si cacao. Din galbenusuri, faina, zahar, margarina/untura, praf de copt si...

Snickers - reteta originala
Paste si pizza

Taitei taranesti

Taiteii taranesti sunt paste traditionale foarte delicioase. Faina se cerne intr-un vas. Ouale se sparg si se adauga la...

Taitei taranesti
Mancaruri cu cartofi

Taitei din cartofi

Taiteii din cartofi sunt paste traditionale foarte delicioase. Cartofii se spala, se fierb, se curata de coaja si se dau prin...

Taitei din cartofi
Paste si pizza

Galuste simple pentru papricas

Galustele simple pentru papricas sunt paste traditionale si delicioase pentru carne. Faina se cerne, patrunjelul verde se...

Galuste simple pentru papricas
Sosuri condimentate

Sos unguresc

Pentru sos unguresc ceapa se curata, se spala, se opareste, se indeparteaza apa. Faina se cerne. Ceapa se inabusa in ulei, cu...

Sos unguresc
Sosuri reci

Sos de smantana si lapte

Pentru sos de smantana si lapte faina se cerne, se dizolva in 125 ml lapte rece si se adauga in untul topit. Se amesteca...

Sos de smantana si lapte
Sosuri condimentate

Sos de tarhon cu smantana

Sosul de tarhon cu smantana: o combinație delicioasă între tarhon proaspăt și smantana cremoasă, perfectă pentru a...

Sos de tarhon cu smantana