faina

Mancaruri cu legume

Bhaja cu conopida si broccoli

Pentru bhaja cu conopida si broccoli se amesteca faina cu condimentele si cu putina sare. Se adauga apa si se amesteca pana...

Bhaja cu conopida si broccoli
Prajitura cu branza si capsuni
Torturi

Prajitura cu branza si capsuni

Prajitura cu branza si capsuni este o prajitura delicioasa cu fructe. Amestecam toate ingredientele pentru coca si framantam...

Prajitura cu branza si capsuni
Fursecuri in 3 culori
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri in 3 culori

Pentru fursecuri in 3 culori se amesteca untul cu zaharul si galbenusul de ou. Adaugam faina amestecata cu praful de copt,...

Fursecuri in 3 culori
Prajitura valurile dunarii
Prajituri

Prajitura valurile dunarii

Prajitura valurile dunarii este o prajitura delicioasa cu budinca de vanilie si visine avand o glazura de ciocolata....

Prajitura valurile dunarii
Spirala cu urda
Prajituri

Spirala cu urda

Spirala cu urda este o prajitura delicioasa traditionala. Amestecam faina cu sare, zaharul si praful de copt. Facem o gaura...

Spirala cu urda
Briose delicioase cu mere
Prajituri

Briose delicioase cu mere

Briosele cu mere sunt prajituri delicioase si foarte simple. Mixam bine uleiul cu zaharul adaugam treptat apa rece....

Briose delicioase cu mere
Chifle mediteraneene aromate
Paine

Chifle mediteraneene aromate

Pentru chifle mediteraneene aromate cernem faina, pe margine punem sarea, facem gaura in mijloc si adaugam drojdia dizolvata...

Chifle mediteraneene aromate
Aperitive cu oua

Oua in sos de vermut

Ouale in sos de vermut sunt aperitive delicioase. Se topeste untul, se incorporeaza pudra de mustar si faina. Se adauga...

Oua in sos de vermut
Aperitive cu carne

Cornulete aperitive cu carne

Cornuletele cu carne sunt aperitive cu carne delicioase si consistente. Faina se amesteca cu drojdia uscata. Se adauga...

Cornulete aperitive cu carne
Aperitive cu branza

Placinta cu branzeturi

Placinta cu branzeturi este un aperitiv simplu si sanatos. Se incinge cuptorul. Se amesteca ambele tipuri de faina cu boiaua,...

Placinta cu branzeturi
Aperitive cu branza

Tarta cu branza si ceapa

Tarta cu branza si ceapa este un aperitiv sanatos si delicios. Se pun faina si sarea intr-un castron, se adauga margarina si...

Tarta cu branza si ceapa
Prajituri

Prajitura Teo

Prajitura Teo este o prajitura delicioasa cu blat de vanilie si crema de cacao. Faina se omogenizeaza in cca 200 ml lapte...

Prajitura Teo
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursec cu stafide

Pentru fursec cu stafide se bate untul cu zaharul pana se alifiaza si dispar cristalele de zahar. Se adauga albusurile de ou...

Fursec cu stafide
Gogosi

Reţetă de preparare a papanaşilor traditionali

Reţetă de preparare a papanaşilor. Pentru papanasi traditionali branza de vaci se amesteca cu faina, oua, sare, bicarbonat...

Reţetă de preparare a papanaşilor traditionali
Paste si pizza

Aluat simplu de pizza

Pentru aluat de pizza drojdia se amesteca cu 200 ml apa calduta, zahar, 200 g faina si se lasa la dospit pana creste, apoi se...

Aluat simplu de pizza
Aluaturi

Aluat pentru placinta

Pentru aluat pentru placinta faina se cerne. Lamaia se spala, se extrage sucul si se amesteca cu apa si sare. Untul se...

Aluat pentru placinta
Cornulete cu untura si rahat
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete cu untura si rahat

Pentru cornulete cu untura si rahat albenusurile se amesteca cu iaurtul, zaharul, drojdia, praful de sare. Adaugam cca 400 g...

Cornulete cu untura si rahat
Tarta cu smantana si oua
Aperitive cu oua

Tarta cu smantana si oua

Tarta cu smantana si oua este un aperitiv simplu si delicios. Drojdia o dizolvam in putin lapte, un praf de sare si...

Tarta cu smantana si oua
Urdoaice
Preparate sarate

Urdoaice

Urdoaicele sunt produse de panificatie sarate foarte gustoase. Cernem faina, adaugam zaharul, sarea, coaja de lamaie si...

Urdoaice
Savarine cu jeleu
Prajituri

Savarine cu jeleu

Savarinele cu jeleu sunt prajituri delicioase cu frisca. Se amesteca drojdia cu faina, zaharul si praful de sare. Se adauga...

Savarine cu jeleu
Placinta de spanac cu branza si smantana
Mancaruri cu legume

Placinta de spanac cu branza si smantana

Pentru placinta de spanac cu branza si smantana amestecam faina cu sarea, drojdia uscata, adaugam uleiul si laptele treptat,...

Placinta de spanac cu branza si smantana
Painici cu salata de icre si unt aromat
Preparate sarate

Painici cu salata de icre si unt aromat

Pentru painici cu salata de icre si unt aromat faina o amestecam cu sare si zahar, facem gaura in mijloc, adaugam drojdia...

Painici cu salata de icre si unt aromat
Placinta cu alune si ciocolata
Prajituri

Placinta cu alune si ciocolata

Placinta cu alune si ciocolata este o prajitura delicioasa de casa. Intr-un bol amestecam faina cu zaharul si sarea. Facem...

Placinta cu alune si ciocolata
Clatite brasovene delicioase
Mancaruri cu carne

Clatite brasovene delicioase

Pentru clatite brasovene delicioase se amesteca ouale cu 1 praf de sare, se adauga laptele si faina cat sa obtinem o...

Clatite brasovene delicioase
Mancaruri cu carne

Escalop de porc cu sos de vin

Pentru escalop de porc cu sos de vin carnea se spala si se portioneaza in 10 bucati, care se bat putin si se sareaza. Faina...

Escalop de porc cu sos de vin
Mancaruri cu carne

Castraveti cu carne de porc

Pentru castraveti cu carne de porc carnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie...

Castraveti cu carne de porc
Mancaruri cu carne

Cartofi cu friptura de porc

Pentru cartofi cu friptura de porc carnea se spala si se sareaza. Cartofii se curata, se spala, se taie felii pe lungime....

Cartofi cu friptura de porc
Mancaruri cu carne

Snitel parizian din carne de porc

Pentru snitel parizian din carne de porc carnea se spala, se portioneaza in 5 bucati, se bat si se sareaza. Ouale se trec sub...

Snitel parizian din carne de porc
Mancaruri cu carne

Tocana cu carne de porc si smantana

Pentru tocana cu carne de porc si smantana carnea se spala, se taie fasii inguste (julien). Ceapa se curata, se spala si se...

Tocana cu carne de porc si smantana
Mancaruri cu carne

Snitel pane delicios din carne de porc

Pentru snitel pane delicios din carne de porc carnea se spala, se portioneaza, se bate, se sareaza. Ouale se trec sub jet de...

Snitel pane delicios din carne de porc
Mancaruri cu carne

Snitel de porc cu sos de lamaie

Pentru snitel de porc cu sos de lamaie carnea se spala, se portioneaza, se bate putin, se sareaza si se trece prin faina....

Snitel de porc cu sos de lamaie
Mancaruri cu carne

Gutui cu carne de porc

Pentru gutui cu carne de porc carnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Gutuile se spala, se curata casa seminala si se...

Gutui cu carne de porc
Mancaruri cu carne

Ficat de porc pane

Pentru ficat de porc pane carnea se spala si se taie bucati subtiri. Ouale se trec sub jet de apa rece. Faina si pesmetul se...

Ficat de porc pane
Mancaruri cu carne

Ficat papricat de porc cu smantana si galuste

Pentru ficat papricat de porc cu smantana si galuste carnea se spala, se taie in fasii lungi. Ceapa se curata, se spala si se...

Ficat papricat de porc cu smantana si galuste
Mancaruri cu carne

Ficat de porc impanat cu slanina

Pentru ficat de porc impanat cu slanina carnea se spala si se portioneaza. Slanina se taie fasii. Faina se cerne. Bucatile de...

Ficat de porc impanat cu slanina
Mancaruri cu carne

Ficat de porc cu sos Meuniere

Pentru ficat de porc cu sos Meuniere carnea de porc se spala si se portioneaza. Lamaia se spala, se taie rondele subtiri....

Ficat de porc cu sos Meuniere
Mancaruri cu carne

Ficat de porc cu ceapa

Pentru ficat de porc cu ceapa carnea se spala, se scurge de apa si se portioneaza. Ceapa se curata, se spala si se taie...

Ficat de porc cu ceapa
Escalop cu sos de rosii
Mancaruri cu carne

Escalop cu sos de rosii

Pentru escalop cu sos de rosii carnea o taiem felii,o batem cu ciocanul pentru snitele. Faina o amestecam cu condimentele....

Escalop cu sos de rosii
Briose simple cu mere
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Briose simple cu mere

Briosele simple cu mere sunt prajituri de casa simple si delicioase. Mixam bine uleiul cu zaharul adaugam treptat apa rece....

Briose simple cu mere
Chifle mediteraneene
Paine

Chifle mediteraneene

Pentru chifle mediteraneene cernem faina, pe margine punem sarea, facem gaura in mijloc si adaugam drojdia dizolvata in...

Chifle mediteraneene
Carnati deliciosi in aluat
Mancaruri cu carne

Carnati deliciosi in aluat

Pentru carnatii deliciosi in aluat faina o amestecam cu zaharul si sarea, facem gaura in mijloc, adaugam praful de copt stins...

Carnati deliciosi in aluat
Snitel de pui in aluat
Bebelusi > 12 luni

Snitel de pui in aluat

Pentru snitel de pui in aluat pieptul de pui se taie felii si se bate cu ciocanul de snitele si se condimenteaza. Ouale se...

Snitel de pui in aluat
Okonomiyaki – pizza japoneza
Paste si pizza

Okonomiyaki – pizza japoneza

Okonomiyaki este un fel de pizza japoneza cu umpluturi dintre cele mai diverse, de la muschiulet de porc la fructe de mare...

Okonomiyaki – pizza japoneza
Pizza a la Grasu64 cu blat pufos
Paste si pizza

Pizza a la Grasu64 cu blat pufos

Pentru pizza cu blat pufos facem aluatul de pizza. Intr-un vas punem: faina,drojdia, uleiul, sarea si zaharul. Framantam;...

Pizza a la Grasu64 cu blat pufos
Mancaruri cu carne

Snitel din carne de vita

Pentru snitel din carne de vita carnea se spala, se taie in 5 bucati, care se bat si se sareaza. Faina se cerne. Bucatile de...

Snitel din carne de vita
Saramura de peste cu fructe de mare
Mancaruri cu peste

Saramura de peste cu fructe de mare

Pentru saramura de peste cu fructe de mare se toaca legumele, se calesc, se adauga o cana de apa si se lasa la fiert. Apoi se...

Saramura de peste cu fructe de mare
Mancaruri cu carne

Ravioli cu carne de vita si sos de tomate

Pentru ravioli cu carne de vita si sos de tomate faina se cerne si se aseaza intr-un vas; in mijloc se face un gol in care se...

Ravioli cu carne de vita si sos de tomate
Mancaruri cu carne

Ostropel cu carne de vita

Pentru ostropel cu carne de vita carnea se spala si se portioneaza. Ceapa, morcovii, pastarnacul si usturoiul se curata, se...

Ostropel cu carne de vita
Preparate dulci

Cornulete fragede cu untura

Pentru cornulete fragede untura foarte rece se freaca repede cu faina, se adauga laptele rece in care s-a dizolvat drojdia si...

Cornulete fragede cu untura
Mancaruri cu carne

Pulpe si piept de pui pane

Pentru pulpe si piept de pui pane carnea se curata, se spala, se portioneaza si se bate cu ciocanul pentru snitele. Bucatile...

Pulpe si piept de pui pane
Mancaruri cu carne

Gulas cu carne de pui

Pentru gulas cu carne de pui carnea se curata, se trece prin flacara, se spala, se portioneaza si se sareaza. Faina se cerne....

Gulas cu carne de pui