Pentru sos de tarhon universal se separa albusurile de galbenusuri, tarhonul se spala, se aleg frunzele, se taie si se...
Sos de tarhon universalPentru sos de mustar ardelenesc faina se cerne, se dizolva in 50 ml apa, se adauga in untul incalzit si se amesteca cu...
Sos de mustar ardelenescPentru sos de hrean hreanul se curata, se spala si se rade pe razatoarea fina. Faina se cerne, se dizolva in 75 ml apa rece...
Sos de hrean cu supa de oaseDescoperă rețeta delicioasă de sos de macris cu smântână. Un sos savuros și cremos pentru a însoți preparatele tale...
Sos de macris cu smantanaPentru sos de marar mararul verde se curata, se spala si se toaca mare. Faina se cerne, se dizolva in 50 ml apa, se toarna...
Sos de marar cu smantana si supa de oaseSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaPentru sos de ceapa cu supa de oase ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se opareste. Faina se cerne. Ceapa se...
Sos de ceapa cu supa de oaseO paine care se potriveste in toate combinatiile oferite de un pranz festiv.
Paine cu branza si usturoiFursecurile cu fulgi de ciocolată sunt delicioase, crocante și aromate, pregătite cu ingrediente simple precum unt,...
Fursecuri cu fulgi de ciocolataPentru sos alb din lapte (Bechamel) faina cernuta se dizolva in 50 ml de lapte rece. Restul de lapte se fierbe. Untul se...
Sos alb din lapte (Bechamel)Pentru sos alb din supa de pasare faina se cerne si se dizolva in 50 g supa de pasare. Lamaia se spala, se stoarce sucul....
Sos alb din supa de pasarePentru sos alb cu vin lamaia se spala si se stoarce. Faina se cerne. Untul (60 g) se topeste intr-o cratita si se adauga...
Sos alb cu vinPentru sos alb Chaud-Froid faina se cerne. Gelatina se inmoaie in apa rece (150 ml), se adauga 100 ml supa si se topeste pe...
Sos alb Chaud-FroidSfintisorii moldovenesti este o mancare de post delicioasa ce poate fi servita ca si desert. Punem intr-un castron faina,...
Sfintisori moldovenestiPentru prajitura cu blat alb si crema de capsuni se framanta o coca din faina, unt, galbenus si zahar praf si se iasa o...
Prajitura cu blat alb si crema de capsuniPrajitura barnace este un desert delicios ce se prepara foarte simplu. Veti avea nevoie de faina, zahar, ulei, bicarbonat,...
Prajitura barnacePrajitura simpla cu mere si scortisoara este o prajitura de post cu fructe delicioasa. Se amesteca drojdia, faina, apa...
Prajitura simpla cu mere si scortisoaraPlacinta cu mere intregi este o prajitura de post cu fructe delicioasa. Faina se amesteca cu 2 linguri zahar ,ulei si apa...
Placinta cu mere intregi de postGogosile rapide este o mancare de post ce poate fi servit ca si desert. Se face o pasta din drojdie cu apa, apoi se amesteca...
Gogosi rapide de postCornul cu mere este o mancare de post ce poate fi servit ca si desert. Intr-una lighean se pune faina. Se face loc la...
Cornuri cu mere de postCornuletele cu faina integrala sunt mancaruri de post ce pot fi servite ca si fursecuri. Incepem sa pregatim aluatul. Se...
Cornulete cu faina integrala de postMucenicii muntenesti fierti cu portocala este o mancare de post ce poate fi servita ca si desert. Se face un aluat din faina,...
Mucenici muntenesti fierti cu portocalaPentru guguluf cu dovleac margarina o frecam cu zaharul, adaugam oul, laptele, praful de copt stins in otet, faina si...
Guguluf cu dovleacPrajitura cu mere, stafide si cafea este o prajitura de post delicioasa. Pentru inceput, se amesteca faina cu zaharul si...
Prajitura cu mere, stafide si cafeaTarta cu legume si smantana este o mancare de post simpla si delicioasa. Amestecati faina cu untul, de preferinta intr-un bol.
Tarta cu legume si smantanaMucenicii fierti cu nuca este o mancare de post foarte cunoscuta si delicioasa. Intr-un castron punem faina, adaugam un praf...
Mucenici fierti cu nuca1kg faina, 500ml apa calduta, 40g drojdie, 4 linguri miere, 200ml ulei, 1 lingurita sare, 1 lingura zahar.
Mucenici din MoldovaPrajitura cu clementine este un desert delicios si usor de preparat. Se amesteca faina cu zaharul, praful de copt si iaurtul....
Prajitura cu clementinePlacinta cu ton, ceapa si porumb este o mancare delicioasa cu peste. Se amesteca soul cu praful de sare, se adauga faina...
Placinta cu ton, ceapa si porumbPentru aripioare in sos dulce acrisor carnea se condimenteaza, se tavalesc prin faina si se prajesc in ulei incins. Cand sunt...
Aripioare in sos dulce acrisorClatitele cu malai si branza sunt aperitive simple si delicioase. Se mixeaza ouale, se adauga faina, sarea, bicarbonatul si...
Clatite cu malai si branzaPentru clatite americane cu banane se amesteca faina cu untul, sarea, fulgii de ovaz, zaharul si scortisoara. Se adauga oul,...
Clatite americane cu bananePentru blat pentru tort cu nuca untul se freaca spuma cu zaharul, se adauga ouale, unul cate unul, un praf de sare si, la...
Blat pentru tort cu nucaTarta raw cu ciocolata si curmale este o prajitura fara lapte, smantana, faina, oua, zahar si gatita fara foc. Maruntim...
Tarta raw cu ciocolata si curmalePrajitura ieftina si delicioasa cu mere este un desert cu mere foarte bun si rapid! Imposibil sa nu ai prin casa putina...
Prajitura ieftina si delicioasa cu mereBiscuitii de casa sunt fursecuri delicioase cu fulgi de ovaz si nuci. Se amesteca toate ingredientele de mai sus, faina...
Biscuiti de casaTarta raw cu nuci si mac este un desert de tip raw food, fara lapte, fara oua, faina, unt sau margarina, fara zahar, fara...
Tarta raw cu nuci si macClatitele cu chimen este un aperitiv delicios cu umplutura de branza si cascaval. Pentru inceput am pregatit clatitele; am...
Clatite cu chimenPentru paine din faina de secara cu tarate se amesteca sarea cu drojdia, pana ce se face lichida. Se adauga apa, taratele si...
Paine din faina de secara cu taratePentru paine de casa din faina neagra cu seminte de dovleac sarea se amesteca cu drojdia. pana ce se dizolva. Se adauga apa,...
Paine de casa din faina neagra cu seminte de dovleacPentru covrigei cu chimen si cascaval se incalzesc smantana, sarea, drojdia. Se amesteca bine cu mana faina, untura si...
Covrigei cu chimen si cascavalPlacinta umpluta cu mere si nuci este o prajitura rapida si delicioasa. Framantam un aluat elastic din faina, zahar, unt, ou...
Placinta umpluta cu mere si nuciPentru peste in aluat cu seminte amestecam faina cu lingurita de sare, praful de copt, oul, untul si putina apa si framantati...
Peste in aluat cu semintePentru prajitura inghetata falsa se face un blat in felul urmator: 6 galbenusuri se freaca cu 150gr zahar, 2 linguri otet, 3...
Prajitura inghetata falsa cu crema de vanilieDobosul este p prajitura de casa traditionala si foarte delicioasa. Pentru blatul de prajitura dobos se fac 6 foi din faina,...
Blat de prajitura dobosPentru covrigei se amesteca faina cu margarina, oul, smantana, sarea. Se pune laptele cu drojdia, se face un aluat, se lasa...
Covrigei simpli cu smantanaPentru cremes se intind doua foi cat tava si se coc pe dosul tavii, iar intre ele se pune crema. Pentru crema de vanilie...
Crema de vanilie pentru prajitura cremesTortul cu mere fara blat este un desert simplu dar foarte delicios. Se amesteca zaharul cu faina si cu grisul pana se...
Tort cu mere fara blatPrajitura cu crema de branza si mandarine este un desert rapid si foarte delicios. Pentru blat se amesteca faina cu cacaoa si...
Prajitura cu crema de branza si mandarineTarta cu lamaie si mac este o reteta delicioasa de prajitura. Pentru a pregati aceasta reteta de tarta trebuie sa folositi...
Tarta cu lamaie si mac