faina

Prajitura cu crema de caramel
Prajituri

Prajitura cu crema de caramel

Prajitura cu crema caramel este delicioasa. Pentru a prepara aceasta prajitura aveti nevoie de zahar, unt, miere, lapte,...

Prajitura cu crema de caramel
Tort delicios Alcazar
Torturi

Tort delicios Alcazar

Alcazarul este un tort deosebit, pentru ocazii deosebite, tort care impresioneaza pe toti cei care il gusta. Pentru a prepara...

Tort delicios Alcazar
Masline panne
Aperitive cu oua

Masline panne

Maslinele panne sunt aperitive delicioase. Pentru a prepara aceste aperitive aveti nevoie de masline verzi, oua, faina si...

Masline panne
Mancaruri cu carne

Cosulet cu piept de pui

Cosuletul cu piept de pui este o mancare de carne gustoasa pentru care veti avea nevoie de piept de pui, smantana, orez,...

Cosulet cu piept de pui
Reţetă de preparare a papanaşilor moldovenesti cu sos
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor moldovenesti cu sos

Reţetă de preparare a papanaşilor. Pentru papanasi moldovenesti cu sos se mixeaza branza (bine scursa de zer) cu...

Reţetă de preparare a papanaşilor moldovenesti cu sos
Mancaruri cu carne

Cocos cu sos de vin

Cocosul cu sos de vin este o mancare cu carne speciala pentru care veti avea nevoie de un cocos, ceapa, arpagic, usturoi,...

Cocos cu sos de vin
Copan pane cu sos picant
Mancaruri cu carne

Copan pane cu sos picant

Pentru preparare de copan pane cu sos picant se condimenteaza copanele cu sare si piper. Se trec prin faina amestecata cu...

Copan pane cu sos picant
Pizza pe vatra
Bebelusi > 12 luni

Pizza pe vatra

Pentru pizza pe vatra mai intai pregatim aluatul. Punem faina intr-un vas, adaugam un praf de sare. In alt vas dizolvam in...

Pizza pe vatra
Mancaruri cu peste

Sardele cu ceapa

Pentru sardelele cu ceapa, se dau sardelele prin faina si se prajesc in ulei. Ceapa se taie pestisori si se caleste putin,...

Sardele cu ceapa
Bagheta frantuzeasca
Paine

Bagheta frantuzeasca

Pentru bagheta frantuzeasca pune apa si drojdia intr-un bol si lasa deoparte 5 minute. Adauga sarea si faina, putin cate...

Bagheta frantuzeasca
Placinte rapide
Preparate dulci

Placinte rapide

Aceste placinte rapide sunt delicioase. Pentru a prepara aceste placinte aveti nevoie de faina, smantana si coaja de lamaie.

Placinte rapide
Prajitura cu crema Fanta
Prajituri

Prajitura cu crema Fanta

Prajitura Fanta este delicioasa. Pentru a prepara aceasta prajitura cu crema aveti nevoie de faina, cacao, branza si praf de...

Prajitura cu crema Fanta
Mancaruri fara carne

Tocinei cu zahar si smantana

Pentru tocineii cu zahar si smantana avem nevoie de cartofi, 3 oua, 4-5 linguri de faina si putina sare. Se servesc cu zahar...

Tocinei cu zahar si smantana
Prajitura delicioasa cu capsune
Prajituri

Prajitura delicioasa cu capsune

Prajitura cu capsune este delicioasa. Pentru a prepara aceasta prajitura aveti nevoie de zahar, praf de copt, faina, frisca,...

Prajitura delicioasa cu capsune
Mancaruri cu legume

Clatite umplute cu sos de ardei

Clatitele umplute cu sos de ardei este o mancare cu carne ce se poate servi ca si aperitiv. Amestecam bine ouale, apa si...

Clatite umplute cu sos de ardei
Aluaturi

Aluat cu bere

Cu acest aluat cu bere, putem coace snitel, mere, ceapa sau oua. Pentru acesta veti avea nevoie de oua, faina, amidon, bere...

Aluat cu bere
Supe de carne

Supa chinezeasca cu piept de pui si alune

Supa chinezeasca cu piept de pui si alune este o supa delicioasa si sanatoasa. Se pune uleiul in cratita, adaugam ceapa...

Supa chinezeasca cu piept de pui si alune
Nasturei cu ciocolata
Prajituri

Nasturei cu ciocolata

Nasturei cu ciocolata este o reteta de fursecuri foarte gustoasa. Pentru aceasta reteta de prajitura folositi 125 g unt, 100...

Nasturei cu ciocolata
Cuib de viespe cu nuca si miere de albine
Preparate cu miere

Cuib de viespe cu nuca si miere de albine

Prajitura cuib de viespe cu nuca si miere de albine este delicioasa. Pentru a prepara aceasta prajitura aveti nevoie de: 10...

Cuib de viespe cu nuca si miere de albine
Sosuri albe

Sos romanesc cu untura si ceapa

Pentru sosul romanesc cu untura si ceapa se topeste o lingura de untura, in care se pune un varf de cutit de faina si ceapa...

Sos romanesc cu untura si ceapa
Sos italian
Sosuri pentru spaghete

Sos italian

Pentru sosul italian veti avea nevoie de vin alb, patrunjel, ceapa, usturoi, ciuperci, unt, faina, ulei, sare si piper. Poate...

Sos italian
Sosuri albe

Sos a la creme

Pentru sos a la creme lasam la topit 50 gr. de unt, adaugam o lingura de faina si amestecam bine. Adaugam un pahar de...

Sos a la creme
Sosuri albe

Sos Bechamel cu nucsoara si patrunjel

Pentru sos Bechamel cu nucsoara si patrunjel se amesteca cu telul 300 ml de lapte cu 4 linguri de faina alba, se pun pe plita...

Sos Bechamel cu nucsoara si patrunjel
Sosuri reci

Sos brun gelatinos

Cu acest sos brun gelatinos se pot glasa orice fel de preparate care se servesc reci. Veti avea nevoie de unt, faina, supa de...

Sos brun gelatinos
Mancaruri cu ciuperci

Rulada cu ciuperci si paté de ficat

Rulada cu ciuperci si paté de ficat este o mancare cu ciuperci si oua ce poate fi servita ca si aperitiv. Se bat ouale cu...

Rulada cu ciuperci si paté de ficat
Aperitive cu branza

Pateuri cu branza de oi

Pentru a prepara pateuri cu branza de oi avem nevoie de untura, faina, oua, branza si condimente. Se amesteca bine 400 g...

Pateuri cu branza de oi
Aluaturi

Rulada de cascaval cu lapte

Rulada de cascaval cu lapte este un aperitiv simplu si delicios. Se serveste calda cu smantana. Se pune totul la fiert si,...

Rulada de cascaval cu lapte
Aluaturi

Rulada simpla cu cascaval

Rulada simpla cu cascaval este un aperitiv delicios ce poate fi servit si la mese festive. Se bat ouale spuma cu sare si...

Rulada simpla cu cascaval
Tortilla
Paine

Tortilla

Tortilla este un fel de lipie sau paine din aluat nedospit. Pentru a face tortilla puteti folosi faina alba sau faina de malai.

Tortilla
Aperitive cu branza

Rulada cu pate de ficat

Rulada cu pate de ficat este un aperitiv delicios cu carne si legume. Se fierbe laptele cu untul, cascavalul si faina dupa...

Rulada cu pate de ficat
Mancaruri cu carne

Rulada cu sunca si parmezan

Rulada cu sunca si parmezan este un aperitiv delicios cu carne si cascaval. Se pun la topit intr-o cratita 50 g unt cu faina,...

Rulada cu sunca si parmezan
Paine

Paine cu lapte delicioasa

Pentru painea cu lapte se cerne faina in copaie. Se face loc la mijloc. Se pune drojdia frecata cu zaharul, apoi uleiul,...

Paine cu lapte delicioasa
Paine

Chifle cu lapte

Pentru chifle cu lapte se face un aluat la rece ca pentru painea cu lapte. Dupa ce a crescut, nu insa complet, se rastoarna...

Chifle cu lapte
Aluaturi

Placinta cu crema de vanilie

Pentru placinta cu crema de vanilie se face un aluat frantuzesc din unt, faina, apa, sare si o lingurita de ulei. Se intinde...

Placinta cu crema de vanilie
Aluaturi

Tarta delicioasa cu crema

Pentru tarta cu crema se face un aluat ca pentru tartele cu fructe din faina, ou, unt, apa rece, zahar si sare. Se asaza la...

Tarta delicioasa cu crema
Prajituri

Savarina delicioasa cu pesmet

Pentru savarina cu pesmet se freaca galbenusurile cu zahar si vanilie pana se albesc si cresc ca o crema. Se adauga pesmetul...

Savarina delicioasa cu pesmet
Prajituri

Savarina din aluat dospit

Pentru savarina din aluat dospit se cerne faina intr-un vas mai mare. Se face loc la mijloc, se pune drojdia, 1/2 dl lapte...

Savarina din aluat dospit
Prajituri

Prajituri cu crema de vanilie

Pentru prajiturile cu crema de vanilie se pune sa fiarba intr-o cratita apa cu untul, sarea si zaharul. Se cerne faina pe o...

Prajituri cu crema de vanilie
Aluaturi

Covrigei de plamadeala

Pentru covrigeii de plamadeala se face un aluat din drojdie muiata cu jumatate ceasca de lapte cald, faina, unt, doua oua...

Covrigei de plamadeala
Aluaturi

Tarta cu fructe crude

Pentru tarta cu fructe crude se cerne faina pe masa de aluat, se face loc la mijloc si se pune o lingurita rasa de zahar,...

Tarta cu fructe crude
Aluaturi

Tarta delicioasa cu fructe crude

Pentru aceasta tarta cu fructe crude se face un aluat, din faina, unt, zahar si trei galbenusuri sau un ou intreg si un...

Tarta delicioasa cu fructe crude
Aluaturi

Tarta delicioasa cu marmelada

Pentru tarta cu marmelada se face o coca din faina, unt, zahar, oua, praf de copt si sare, se framanta si se lasa o ora la...

Tarta delicioasa cu marmelada
Aluaturi

Tarta cu prune necojite

Pentru tarta cu prune necojite se face un aluat dintr-o ceasca de caimac, o ceasca de faina si sare. Se intinde foaia...

Tarta cu prune necojite
Aluaturi

Saratele cu cartofi fierti

Aceasta reteta este foarte buna. Pentru alt fel de saratele va trebuie 150 g faina, 150 g cartofi fierti, 1 pachet praf de...

Saratele cu cartofi fierti
Aluaturi

Saratele delicioase cu chimen

Saratelele cu chimen sunt foarte bune. Pentru aceasta reteta de saratele avem nevoie de smantana, faina, unt si lapte.

Saratele delicioase cu chimen
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Piscoturi bune

Pentru ca piscoturile sa reuseasca, ouale trebuie sa fie foarte proaspete si zaharul fin cernut. De la inceput se pregateste...

Piscoturi bune
Aluaturi

Covrigei cu scortisoara si migdale

Pentru covrigeii cu scortisoara si migdale se moaie drojdia cu lapte caldut. Se cerne faina pe masa de aluat sau intr-un...

Covrigei cu scortisoara si migdale
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Pesmeti cu nuci

Pentru pesmetii cu nuci se face un aluat din faina, nuci trecute prin masina, zahar, sare, doua oua intregi si un galbenus,...

Pesmeti cu nuci
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Pesmeti de Nurenberg

Pentru pesmetii de Nurenberg se opareste zaharul pisat cu 250 g miere clocotita. Se amesteca si dupa ce s-a mai racorit, se...

Pesmeti de Nurenberg
Prajituri

Rulouri de branza cu marmelada

Pentru rulourile cu marmelada se face un aluat din branza de vaca, unt, faina, zahar, sare si bicarbonat. Se framanta bine,...

Rulouri de branza cu marmelada
Prajituri

Fursecuri corabioare

Pentru corabioare se cerne pe masa de aluat faina amestecata cu zahar pisat si vanilat. Se face loc la mijloc si se pun...

Fursecuri corabioare