faina

Aluaturi

Pogaci cu jumari si chimen

Pentru pogaci cu jumari si chimen se cerne faina pe masa de aluat, se face loc la mijloc si se toarna laptele in care s-au...

Pogaci cu jumari si chimen
Aluaturi

Aluat frantuzesc reusit

Conditiile necesare pentru obtinerea unui aluat frantuzesc reusit sunt: 1. Faina sa fie de calitate buna, bine cernuta si...

Aluat frantuzesc reusit
Aluaturi

Branzoaice gustoase

Pentru branzoaice gustoase se cerne faina intr-un vas, se face loc la mijloc si se pune untura bine sleita, nu lichida. Se...

Branzoaice gustoase
Aluaturi

Placintele cu branza de oi si vaca

Pentru placintelele cu branza de oi si vaca se face aluatul si se coc intocmai ca placintelele cu carne. Pentru umplutura, se...

Placintele cu branza de oi si vaca
Aluaturi

Clatite cu dulceata sau magiun

Pentru clatite cu dulceata sau magiun se pune intr-un castron faina, se face loc la mijloc si se sparg ouale, se adauga...

Clatite cu dulceata sau magiun
Aluaturi

Clatite gustoase cu branza

Pentru clatitele gustoase cu branza se fac 16-18 clatite din doua oua, fara zahar. Separat se freaca branza de vaca cu...

Clatite gustoase cu branza
Aluaturi

Poale in brau gustoase

Pentru poale in brau se moaie intr-un castron drojdia cu putina apa abia calduta. Se pune un pumn de faina cernuta, putin...

Poale in brau gustoase
Mancaruri cu carne

Placintele delicioase cu carne

Pentru placintelele delicioase cu carne se face un aluat dintr-un pahar de caimac gros (smantana de pe lapte fiert), unul de...

Placintele delicioase cu carne
Aluaturi

Pirosti din aluat dospit

Pentru pirosti din aluat dospit se cerne intr-un vas faina si se face loc la mijloc. Separat se face o plamadeala din...

Pirosti din aluat dospit
Aluaturi

Pirosti nedospite

Pentru pirostile nedospite se cerne faina pe masa de aluat. Se pune circa 1/4 din aceasta faina intrun vas si se opareste cu...

Pirosti nedospite
Mancaruri cu carne

Coltunasi prajiti cu carne

Pentru coltunasi prajiti cu carne se face un aluat mai indesat din caimac, oua, o lingura de rom, sare si faina cit se cere....

Coltunasi prajiti cu carne
Aluaturi

Aluat simplu de placinta

Pentru aluatul de placinta se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se pune uleiul, sarea si o ceasca de apa...

Aluat simplu de placinta
Mancaruri fara carne

Crochete de cascaval in pesmet

Pentru crochete de cascaval in pesmet se taie cascavalul in cuburi mici. Se face un sos alb ceva mai gros, din unt si faina...

Crochete de cascaval in pesmet
Mancaruri fara carne

Cascaval pane cu pesmet

Pentru cascavalul pane cu pesmet se taie cascavalul in felii de marime potrivita, groase de circa 1 cm. Se dau prin faina, ou...

Cascaval pane cu pesmet
Mancaruri fara carne

Galuste de branza la cuptor

Pentru galustele de branza la cuptor se pun intr-o cratita la foc apa cu untul sau untura si un varf de cutit de sare. Cand...

Galuste de branza la cuptor
Sufleuri

Sufleu de branza numai cu albus

Pentru sufleu de branza numai cu albus se face un rantas alb dintr-o lingura de faina si o lingura de unt. Se stinge cu lapte...

Sufleu de branza numai cu albus
Mancaruri cu carne

Friganele de aluat

Pentru friganelele de aluat se freaca bine intr-un castron un ou cu trei linguri pline de faina, cu grija sa nu se faca...

Friganele de aluat
Mancaruri fara carne

Alivanca cu unt

Pentru alivanca cu unt se freaca intr-un castron branza de vaca pana devine ca o crema. Se pun pe rand ouale, malaiul, faina,...

Alivanca cu unt
Paste si pizza

Spaghete in forma

Pentru spaghetele in forma se face un aluat din faina, untura, un galbenus, apa, sare, cu care se imbraca o forma rezistenta...

Spaghete in forma
Mancaruri cu ciuperci

Ciulama delicioasa de ciuperci

Pentru ciulamaua delicioasa de ciuperci se pregatesc ciupercile la fel ca mai sus si se fierb in apa cu putina sare. Se...

Ciulama delicioasa de ciuperci
Mancaruri cu legume

Morcovi cu smantana

Pentru morcovii cu smantana se pregatesc morcovii, fie tineri, fie de iarna, la fel ca morcovii cu unt. Se amesteca separat...

Morcovi cu smantana
Mancaruri cu legume

Chiftele delicioase de praz

Chiftelele de praz se pregatesc la fel ca si chiftelele de sparanghel. Veti avea nevoie de praz, faina, branza rasa, unt,...

Chiftele delicioase de praz
Mancaruri cu legume

Turta de praz simplu

Pentru turta de praz se face un aluat dintr-un ou, faina cat se cere si putin unt. Se taie marunt prazul si se moaie intr-o...

Turta de praz simplu
Mancaruri cu varza

Varza rosie inabusita

Pentru varza rosie inabusita se taie o varza rosie ca fideaua. Separat se prajeste o ceapa taiata marunt in untura. Se adauga...

Varza rosie inabusita
Mancaruri cu legume

Chiftele de vinete cu sos de rosii

Pentru chiftelele de vinete cu sos de rosii se coc vinetele, se curata si se asaza pe un fund inclinat sa se scurga. Se toaca...

Chiftele de vinete cu sos de rosii
Mancaruri cu legume

Conopida la cuptor cu branza si smantana

Pentru conopida la cuptor cu branza si smantana se spala o conopida frumoasa si se fierbe. Se bat ouale, se amesteca cu...

Conopida la cuptor cu branza si smantana
Placinta cu mere si dovleac
Prajituri

Placinta cu mere si dovleac

Placinta cu mere si dovleac este gustoasa si ieftina. Aveti nevoie pentru aceasta reteta de prajitura de faina, zahar, 3 cani...

Placinta cu mere si dovleac
Cozonac gustos cu nuca si rahat
Preparate dulci

Cozonac gustos cu nuca si rahat

Cozonacul cu nuca si rahat este delicios si simplu de pregatit. pentru a face aceasta reteta de cozonac va trebuie 1 kg de...

Cozonac gustos cu nuca si rahat
Mancaruri cu legume

Sufleu de mazare

Sufleul de mazare se pregateste la fel cu sufleul de fasole. Veti avea nevoie de mazare, unt, faina, lapte sau apa, branza,...

Sufleu de mazare
Mancaruri cu legume

Dovlecei pane deliciosi

Pentru dovleci pane deliciosi se pregatesc dovleceii la fel ca pentru prajit. Se dau prin faina, ou si pesmet. Se rumenesc in...

Dovlecei pane deliciosi
Mancaruri cu legume

Dovlecei umpluti cu sufleu de branza

Dovleceii umpluti cu sufleu de branza se pregatesc usor si este o mancare gustoasa. Aveti nevoie de 2 linguri de unt, faina,...

Dovlecei umpluti cu sufleu de branza
Mancaruri cu legume

Chiftele gustoase de dovlecei

Pentru chiftelele de dovlecei se fierb dovleceii si se scurg bine. Se toaca, se amesteca cu un ou, faina, piper, sare,...

Chiftele gustoase de dovlecei
Galusti cu prune
Prajituri

Galusti cu prune

Galusti cu prune este o delicioasa reteta cu prune pe ca o puteti face oricand. Pentru aceasta reteta faceti intai un aluat...

Galusti cu prune
Prajitura delicioasa cu cacao
Prajituri

Prajitura delicioasa cu cacao

Prajitura delicioasa cu cacao este foarte simplu de realizat.Pentru aceasta reteta de prajitura cu cacao trebuie sa folositi...

Prajitura delicioasa cu cacao
Mancaruri fara carne

Sufleu de spanac cu smantana si branza

Pentru sufleul de spanac cu smantana si branza se fierbe spanacul si se toaca. Se infierbanta intr-o cratita o lingura de...

Sufleu de spanac cu smantana si branza
Mancaruri fara carne

Piure de spanac simplu

Pnetru piureul de spanac simplu se fierbe spanacul si se toaca. Separat se prajeste usor faina cu o lingura de unt. Se stinge...

Piure de spanac simplu
Mancaruri cu cartofi

Chiftele de cartofi prajite in ulei

Pentru chiftelele de cartofi prajite in ulei se fierb cartofii, se curata si se dau prin masina de tocat carne, se amesteca...

Chiftele de cartofi prajite in ulei
Mancaruri cu carne

Friganele de cartofi simpli

Pentru friganele de cartofi simpli se curata cartofii si se dau prin razatoare. Se adauga 1 ou, faina, bicarbonat, sare si un...

Friganele de cartofi simpli
Mancaruri cu vanat

Ostropel de rata salbatica

Ostropelul de rata salbatica se pregateste ca si ostropelul de rata. Veti avea nevoie de o rata mijlocie, ceapa, faina,...

Ostropel de rata salbatica
Supa cu galuste pufoase
Supe de legume

Supa cu galuste pufoase

Supa cu galuste pufoase este foarte simplu de preparat. Aveti nevoie de legume, carne de care doriti,iar apoi pentru galuste...

Supa cu galuste pufoase
Mancaruri cu carne

Pui pane simplu

Pentru pui pane simplu se prajesc bucatile de pui la fel ca snitelul vienez. Veti avea nevoie de 2 pui mici, faina, oua,...

Pui pane simplu
Mancaruri cu carne

Anghemaht de pui cu lamaie

Pentru anghemahtul de pui cu lamaie se fierb bucatile de pui la fel ca pentru pilaf. Se face separat un rantas alb dintr-o...

Anghemaht de pui cu lamaie
Mancaruri cu carne

Pui cu marar si dovlecei

Pentru puiul cu marar si dovlecei se prajesc usor bucatile de pui in unt sau in untura, cu o ceapa taiata marunt si faina. Se...

Pui cu marar si dovlecei
Mancaruri cu carne

Pui delicios cu ciuperci

Pentru puiul cu ciuperci se prajesc usor bucatile de pui intr-o cratita cu o lingura de unt si o ceapa rasa. Se adauga...

Pui delicios cu ciuperci
Mancaruri cu carne

Pui delicios cu rosii

Pentru puiul cu rosii se inabusa bucatile de pui intr-o cratita cu unt. Separat se prajeste in untura ceapa taiata marunt, se...

Pui delicios cu rosii
Mancaruri cu carne

Pui cu fasole verde si bulion

Pentru puiul cu fasole verde si bulion se prajesc usor bucatile de pui in unt sau in untura, se adauga o ceapa data pe...

Pui cu fasole verde si bulion
Mancaruri cu carne

Ciulama de rinichi de vitel sau vaca

Pentru ciulamaua de rinichi de vitel sau vaca se face un sos alb de faina, prajind usor o lingura de faina intr-o lingura de...

Ciulama de rinichi de vitel sau vaca
Mancaruri cu carne

Limba pane cu ceapa si patrunjel

Pentru limba pane cu ceapa si patrunjel se fierbe limba, se curata de piele si se taie felii subtiri. Se dau prin faina, ou...

Limba pane cu ceapa si patrunjel
Mancaruri cu carne

Felii de parizer pane

Pentru felii de parizer pane se taie feliile de parizer potrivit de groase si se indeparteaza pielita dimprejur; se dau prin...

Felii de parizer pane
Mancaruri cu carne

Anghemaht de miel cu lamaie

Pentru anghemaht de miel cu lamaie se fierb bucatile de carne la fel ca pentru pilaf. Se face separat un rantas alb dintr-o...

Anghemaht de miel cu lamaie
Mancaruri cu carne

Ciulama de miel cu legume

Ciulamaua de miel se pregateste la fel cu ciulamaua de vitel. Veti avea nevoie de varne de vitel, morcovi, ceapa, patrunjel,...

Ciulama de miel cu legume