faina

Aluaturi

Aluat de unt si smantana

Pentru aluatul cu unt si smantana se ceme faina pe masa de aluat. Se pune la mijloc smantana, untul proaspat muiat putin cu...

Aluat de unt si smantana
Aluaturi

Strudel cu smantana

Pentru strudelul cu smantana se intinde foaia de placinta. Se amesteca smantana cu ouale, zahar dupa gust, faina si cateva...

Strudel cu smantana
Biscuiti cu cacao si vanilie
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti cu cacao si vanilie

Biscuitii cu cacao si vanilie sunt deliciosi si usor de pregatit. Pentru aceasta reteta de biscuiti aveti nevoie de 300 g faina.

Biscuiti cu cacao si vanilie
Aluaturi

Cornuri dospite fara ou

Pentru cornurile dospite, fara ou se cerne faina intr-un vas, se face loc la mijloc, se toarna laptele, uleiul, drojdia,...

Cornuri dospite fara ou
Aluaturi

Aluat simplu de tarte

Pentru aluatul de tarte se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se pune untul proaspat, muiat putin cu mana,...

Aluat simplu de tarte
Aluaturi

Aluat de friganele

Pentru aluatul de friganele se incalzeste un castron in care se pune faina cernuta. Se face loc la mijloc, se adauga uleiul,...

Aluat de friganele
Aluaturi

Aluat cu caimac

Pentru aluatul cu caimac se face un aluat dintr-o ceasca de caimac (smantana de pe lapte fiert), o ceasca de faina, unt...

Aluat cu caimac
Prajituri

Trandafir cu crema de unt

Pentru trandafir cu crema de unt se cerne faina intr-o covata si se face loc la mijloc. Separat se freaca drojdia cu doua...

Trandafir cu crema de unt
Aluaturi

Gogosi traditionali cu dulceata

Pentru gogosile traditionale cu dulceata se moaie drojdia cu putin lapte cald si se amesteca cu 2-3 linguri de faina, astfel...

Gogosi traditionali cu dulceata
Aluaturi

Cornuri din aluat de cozonac

Pentru cornurile din aluat de cozonac se freaca drojdia cu o lingura de lapte caldut. Se cerne in covata faina, se face loc...

Cornuri din aluat de cozonac
Aluaturi

Rulada de cozonac

Pentru rulada de cozonac se cerne faina intr-un castron mare si se face loc la mijloc. Separat se freaca drojdia cu doua...

Rulada de cozonac
Aluaturi

Cornuri din aluat dospit

Pentru cornurile din aluat dospit se cerne faina intr-un vas, se face loc la mijloc, se pune untura rece, oul, drojdia muiata...

Cornuri din aluat dospit
Cozonac

Cozonac cu umplutura de ciocolata si vanilie

Pentru cozonac cu umplutura de ciocolata si vanilie se face un sos alb potrivit de gros, dintr-o lingura de unt si doua...

Cozonac cu umplutura de ciocolata si vanilie
Cozonac

Cozonac delicios cu nuca

Pentru cozonacul cu nuca se moaie drojdia cu o lingurita de zahar si putin lapte caldut. Se freaca untul spuma cu doua...

Cozonac delicios cu nuca
Aluaturi

Aluat de cozonac

Pentru aluat de cozonaci se moaie drojdia cu putin lapte caldut si o bucatica de zahar. Se oparesc intr-o oala mica 3-4...

Aluat de cozonac
Aluaturi

Cozonaci economici

Cozonacii economici se fac la fel ca si cozonacii. Veti avea nevoie de faina, zahar, oua, untura, ulei, lapte, rom, vanilie,...

Cozonaci economici
Sandwich rulat
Sandviciuri

Sandwich rulat

Sandwich-ul rulat este delicios. Pentru o astfel de reteta va trebuie faina, apa, sare, mezel (eu am folosit kaiser), branza...

Sandwich rulat
Aluaturi

Blini

Pentru blini se cerne intr-un vas faina, se opareste cu o ceasca de lapte clocotit si se freaca pana ce devine ca o crema. Se...

Blini
Aluaturi

Reţetă de preparare a papanaşilor prajiti deliciosi

Reţetă de preparare a papanaşilor. Pentru papanasii prajiti se freaca intr-o cratita branza de vaca cu galbenusurile,...

Reţetă de preparare a papanaşilor prajiti deliciosi
Aluaturi

Varzari

Pentru varzari se face un aluat din jumatate ceasca de ulei, jumatate ceasca de apa, sare si faina cat cuprinde. Aluatul...

Varzari
Aluaturi

Pogaci cu jumari si chimen

Pentru pogaci cu jumari si chimen se cerne faina pe masa de aluat, se face loc la mijloc si se toarna laptele in care s-au...

Pogaci cu jumari si chimen
Aluaturi

Aluat frantuzesc reusit

Conditiile necesare pentru obtinerea unui aluat frantuzesc reusit sunt: 1. Faina sa fie de calitate buna, bine cernuta si...

Aluat frantuzesc reusit
Aluaturi

Branzoaice gustoase

Pentru branzoaice gustoase se cerne faina intr-un vas, se face loc la mijloc si se pune untura bine sleita, nu lichida. Se...

Branzoaice gustoase
Aluaturi

Placintele cu branza de oi si vaca

Pentru placintelele cu branza de oi si vaca se face aluatul si se coc intocmai ca placintelele cu carne. Pentru umplutura, se...

Placintele cu branza de oi si vaca
Aluaturi

Clatite cu dulceata sau magiun

Pentru clatite cu dulceata sau magiun se pune intr-un castron faina, se face loc la mijloc si se sparg ouale, se adauga...

Clatite cu dulceata sau magiun
Aluaturi

Clatite gustoase cu branza

Pentru clatitele gustoase cu branza se fac 16-18 clatite din doua oua, fara zahar. Separat se freaca branza de vaca cu...

Clatite gustoase cu branza
Aluaturi

Poale in brau gustoase

Pentru poale in brau se moaie intr-un castron drojdia cu putina apa abia calduta. Se pune un pumn de faina cernuta, putin...

Poale in brau gustoase
Mancaruri cu carne

Placintele delicioase cu carne

Pentru placintelele delicioase cu carne se face un aluat dintr-un pahar de caimac gros (smantana de pe lapte fiert), unul de...

Placintele delicioase cu carne
Aluaturi

Pirosti din aluat dospit

Pentru pirosti din aluat dospit se cerne intr-un vas faina si se face loc la mijloc. Separat se face o plamadeala din...

Pirosti din aluat dospit
Aluaturi

Pirosti nedospite

Pentru pirostile nedospite se cerne faina pe masa de aluat. Se pune circa 1/4 din aceasta faina intrun vas si se opareste cu...

Pirosti nedospite
Mancaruri cu carne

Coltunasi prajiti cu carne

Pentru coltunasi prajiti cu carne se face un aluat mai indesat din caimac, oua, o lingura de rom, sare si faina cit se cere....

Coltunasi prajiti cu carne
Aluaturi

Aluat simplu de placinta

Pentru aluatul de placinta se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se pune uleiul, sarea si o ceasca de apa...

Aluat simplu de placinta
Mancaruri fara carne

Crochete de cascaval in pesmet

Pentru crochete de cascaval in pesmet se taie cascavalul in cuburi mici. Se face un sos alb ceva mai gros, din unt si faina...

Crochete de cascaval in pesmet
Mancaruri fara carne

Cascaval pane cu pesmet

Pentru cascavalul pane cu pesmet se taie cascavalul in felii de marime potrivita, groase de circa 1 cm. Se dau prin faina, ou...

Cascaval pane cu pesmet
Mancaruri fara carne

Galuste de branza la cuptor

Pentru galustele de branza la cuptor se pun intr-o cratita la foc apa cu untul sau untura si un varf de cutit de sare. Cand...

Galuste de branza la cuptor
Sufleuri

Sufleu de branza numai cu albus

Pentru sufleu de branza numai cu albus se face un rantas alb dintr-o lingura de faina si o lingura de unt. Se stinge cu lapte...

Sufleu de branza numai cu albus
Mancaruri cu carne

Friganele de aluat

Pentru friganelele de aluat se freaca bine intr-un castron un ou cu trei linguri pline de faina, cu grija sa nu se faca...

Friganele de aluat
Mancaruri fara carne

Alivanca cu unt

Pentru alivanca cu unt se freaca intr-un castron branza de vaca pana devine ca o crema. Se pun pe rand ouale, malaiul, faina,...

Alivanca cu unt
Paste si pizza

Spaghete in forma

Pentru spaghetele in forma se face un aluat din faina, untura, un galbenus, apa, sare, cu care se imbraca o forma rezistenta...

Spaghete in forma
Mancaruri cu ciuperci

Ciulama delicioasa de ciuperci

Pentru ciulamaua delicioasa de ciuperci se pregatesc ciupercile la fel ca mai sus si se fierb in apa cu putina sare. Se...

Ciulama delicioasa de ciuperci
Mancaruri cu legume

Morcovi cu smantana

Pentru morcovii cu smantana se pregatesc morcovii, fie tineri, fie de iarna, la fel ca morcovii cu unt. Se amesteca separat...

Morcovi cu smantana
Mancaruri cu legume

Chiftele delicioase de praz

Chiftelele de praz se pregatesc la fel ca si chiftelele de sparanghel. Veti avea nevoie de praz, faina, branza rasa, unt,...

Chiftele delicioase de praz
Mancaruri cu legume

Turta de praz simplu

Pentru turta de praz se face un aluat dintr-un ou, faina cat se cere si putin unt. Se taie marunt prazul si se moaie intr-o...

Turta de praz simplu
Mancaruri cu varza

Varza rosie inabusita

Pentru varza rosie inabusita se taie o varza rosie ca fideaua. Separat se prajeste o ceapa taiata marunt in untura. Se adauga...

Varza rosie inabusita
Mancaruri cu legume

Chiftele de vinete cu sos de rosii

Pentru chiftelele de vinete cu sos de rosii se coc vinetele, se curata si se asaza pe un fund inclinat sa se scurga. Se toaca...

Chiftele de vinete cu sos de rosii
Mancaruri cu legume

Conopida la cuptor cu branza si smantana

Pentru conopida la cuptor cu branza si smantana se spala o conopida frumoasa si se fierbe. Se bat ouale, se amesteca cu...

Conopida la cuptor cu branza si smantana
Placinta cu mere si dovleac
Prajituri

Placinta cu mere si dovleac

Placinta cu mere si dovleac este gustoasa si ieftina. Aveti nevoie pentru aceasta reteta de prajitura de faina, zahar, 3 cani...

Placinta cu mere si dovleac
Cozonac gustos cu nuca si rahat
Preparate dulci

Cozonac gustos cu nuca si rahat

Cozonacul cu nuca si rahat este delicios si simplu de pregatit. pentru a face aceasta reteta de cozonac va trebuie 1 kg de...

Cozonac gustos cu nuca si rahat
Mancaruri cu legume

Sufleu de mazare

Sufleul de mazare se pregateste la fel cu sufleul de fasole. Veti avea nevoie de mazare, unt, faina, lapte sau apa, branza,...

Sufleu de mazare
Mancaruri cu legume

Dovlecei pane deliciosi

Pentru dovleci pane deliciosi se pregatesc dovleceii la fel ca pentru prajit. Se dau prin faina, ou si pesmet. Se rumenesc in...

Dovlecei pane deliciosi
Mancaruri cu legume

Dovlecei umpluti cu sufleu de branza

Dovleceii umpluti cu sufleu de branza se pregatesc usor si este o mancare gustoasa. Aveti nevoie de 2 linguri de unt, faina,...

Dovlecei umpluti cu sufleu de branza