Pentru pogaci cu jumari si chimen se cerne faina pe masa de aluat, se face loc la mijloc si se toarna laptele in care s-au...
Pogaci cu jumari si chimenConditiile necesare pentru obtinerea unui aluat frantuzesc reusit sunt: 1. Faina sa fie de calitate buna, bine cernuta si...
Aluat frantuzesc reusitPentru branzoaice gustoase se cerne faina intr-un vas, se face loc la mijloc si se pune untura bine sleita, nu lichida. Se...
Branzoaice gustoasePentru placintelele cu branza de oi si vaca se face aluatul si se coc intocmai ca placintelele cu carne. Pentru umplutura, se...
Placintele cu branza de oi si vacaPentru clatite cu dulceata sau magiun se pune intr-un castron faina, se face loc la mijloc si se sparg ouale, se adauga...
Clatite cu dulceata sau magiunPentru clatitele gustoase cu branza se fac 16-18 clatite din doua oua, fara zahar. Separat se freaca branza de vaca cu...
Clatite gustoase cu branzaPentru poale in brau se moaie intr-un castron drojdia cu putina apa abia calduta. Se pune un pumn de faina cernuta, putin...
Poale in brau gustoasePentru placintelele delicioase cu carne se face un aluat dintr-un pahar de caimac gros (smantana de pe lapte fiert), unul de...
Placintele delicioase cu carnePentru pirosti din aluat dospit se cerne intr-un vas faina si se face loc la mijloc. Separat se face o plamadeala din...
Pirosti din aluat dospitPentru pirostile nedospite se cerne faina pe masa de aluat. Se pune circa 1/4 din aceasta faina intrun vas si se opareste cu...
Pirosti nedospitePentru coltunasi prajiti cu carne se face un aluat mai indesat din caimac, oua, o lingura de rom, sare si faina cit se cere....
Coltunasi prajiti cu carnePentru aluatul de placinta se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se pune uleiul, sarea si o ceasca de apa...
Aluat simplu de placintaPentru crochete de cascaval in pesmet se taie cascavalul in cuburi mici. Se face un sos alb ceva mai gros, din unt si faina...
Crochete de cascaval in pesmetPentru cascavalul pane cu pesmet se taie cascavalul in felii de marime potrivita, groase de circa 1 cm. Se dau prin faina, ou...
Cascaval pane cu pesmetPentru galustele de branza la cuptor se pun intr-o cratita la foc apa cu untul sau untura si un varf de cutit de sare. Cand...
Galuste de branza la cuptorPentru sufleu de branza numai cu albus se face un rantas alb dintr-o lingura de faina si o lingura de unt. Se stinge cu lapte...
Sufleu de branza numai cu albusPentru friganelele de aluat se freaca bine intr-un castron un ou cu trei linguri pline de faina, cu grija sa nu se faca...
Friganele de aluatPentru alivanca cu unt se freaca intr-un castron branza de vaca pana devine ca o crema. Se pun pe rand ouale, malaiul, faina,...
Alivanca cu untPentru spaghetele in forma se face un aluat din faina, untura, un galbenus, apa, sare, cu care se imbraca o forma rezistenta...
Spaghete in formaPentru ciulamaua delicioasa de ciuperci se pregatesc ciupercile la fel ca mai sus si se fierb in apa cu putina sare. Se...
Ciulama delicioasa de ciuperciPentru morcovii cu smantana se pregatesc morcovii, fie tineri, fie de iarna, la fel ca morcovii cu unt. Se amesteca separat...
Morcovi cu smantanaChiftelele de praz se pregatesc la fel ca si chiftelele de sparanghel. Veti avea nevoie de praz, faina, branza rasa, unt,...
Chiftele delicioase de prazPentru turta de praz se face un aluat dintr-un ou, faina cat se cere si putin unt. Se taie marunt prazul si se moaie intr-o...
Turta de praz simpluPentru varza rosie inabusita se taie o varza rosie ca fideaua. Separat se prajeste o ceapa taiata marunt in untura. Se adauga...
Varza rosie inabusitaPentru chiftelele de vinete cu sos de rosii se coc vinetele, se curata si se asaza pe un fund inclinat sa se scurga. Se toaca...
Chiftele de vinete cu sos de rosiiPentru conopida la cuptor cu branza si smantana se spala o conopida frumoasa si se fierbe. Se bat ouale, se amesteca cu...
Conopida la cuptor cu branza si smantanaPlacinta cu mere si dovleac este gustoasa si ieftina. Aveti nevoie pentru aceasta reteta de prajitura de faina, zahar, 3 cani...
Placinta cu mere si dovleacCozonacul cu nuca si rahat este delicios si simplu de pregatit. pentru a face aceasta reteta de cozonac va trebuie 1 kg de...
Cozonac gustos cu nuca si rahatSufleul de mazare se pregateste la fel cu sufleul de fasole. Veti avea nevoie de mazare, unt, faina, lapte sau apa, branza,...
Sufleu de mazarePentru dovleci pane deliciosi se pregatesc dovleceii la fel ca pentru prajit. Se dau prin faina, ou si pesmet. Se rumenesc in...
Dovlecei pane deliciosiDovleceii umpluti cu sufleu de branza se pregatesc usor si este o mancare gustoasa. Aveti nevoie de 2 linguri de unt, faina,...
Dovlecei umpluti cu sufleu de branzaPentru chiftelele de dovlecei se fierb dovleceii si se scurg bine. Se toaca, se amesteca cu un ou, faina, piper, sare,...
Chiftele gustoase de dovleceiGalusti cu prune este o delicioasa reteta cu prune pe ca o puteti face oricand. Pentru aceasta reteta faceti intai un aluat...
Galusti cu prunePrajitura delicioasa cu cacao este foarte simplu de realizat.Pentru aceasta reteta de prajitura cu cacao trebuie sa folositi...
Prajitura delicioasa cu cacaoPentru sufleul de spanac cu smantana si branza se fierbe spanacul si se toaca. Se infierbanta intr-o cratita o lingura de...
Sufleu de spanac cu smantana si branzaPnetru piureul de spanac simplu se fierbe spanacul si se toaca. Separat se prajeste usor faina cu o lingura de unt. Se stinge...
Piure de spanac simpluPentru chiftelele de cartofi prajite in ulei se fierb cartofii, se curata si se dau prin masina de tocat carne, se amesteca...
Chiftele de cartofi prajite in uleiPentru friganele de cartofi simpli se curata cartofii si se dau prin razatoare. Se adauga 1 ou, faina, bicarbonat, sare si un...
Friganele de cartofi simpliOstropelul de rata salbatica se pregateste ca si ostropelul de rata. Veti avea nevoie de o rata mijlocie, ceapa, faina,...
Ostropel de rata salbaticaSupa cu galuste pufoase este foarte simplu de preparat. Aveti nevoie de legume, carne de care doriti,iar apoi pentru galuste...
Supa cu galuste pufoasePentru pui pane simplu se prajesc bucatile de pui la fel ca snitelul vienez. Veti avea nevoie de 2 pui mici, faina, oua,...
Pui pane simpluPentru anghemahtul de pui cu lamaie se fierb bucatile de pui la fel ca pentru pilaf. Se face separat un rantas alb dintr-o...
Anghemaht de pui cu lamaiePentru puiul cu marar si dovlecei se prajesc usor bucatile de pui in unt sau in untura, cu o ceapa taiata marunt si faina. Se...
Pui cu marar si dovleceiPentru puiul cu ciuperci se prajesc usor bucatile de pui intr-o cratita cu o lingura de unt si o ceapa rasa. Se adauga...
Pui delicios cu ciuperciPentru puiul cu rosii se inabusa bucatile de pui intr-o cratita cu unt. Separat se prajeste in untura ceapa taiata marunt, se...
Pui delicios cu rosiiPentru puiul cu fasole verde si bulion se prajesc usor bucatile de pui in unt sau in untura, se adauga o ceapa data pe...
Pui cu fasole verde si bulionPentru ciulamaua de rinichi de vitel sau vaca se face un sos alb de faina, prajind usor o lingura de faina intr-o lingura de...
Ciulama de rinichi de vitel sau vacaPentru limba pane cu ceapa si patrunjel se fierbe limba, se curata de piele si se taie felii subtiri. Se dau prin faina, ou...
Limba pane cu ceapa si patrunjelPentru felii de parizer pane se taie feliile de parizer potrivit de groase si se indeparteaza pielita dimprejur; se dau prin...
Felii de parizer panePentru anghemaht de miel cu lamaie se fierb bucatile de carne la fel ca pentru pilaf. Se face separat un rantas alb dintr-o...
Anghemaht de miel cu lamaieCiulamaua de miel se pregateste la fel cu ciulamaua de vitel. Veti avea nevoie de varne de vitel, morcovi, ceapa, patrunjel,...
Ciulama de miel cu legume