faina

Mancaruri cu carne

Perisoare simple cu smantana

Pentru perisoare simple cu smantana din tocatura de carne se fac perisoare potrivit de mari ca o nuca, se tavalesc prin faina...

Perisoare simple cu smantana
Mancaruri cu carne

Ficat prajit simplu cu unt si faina

Pentru ficat prajit simplu cu unt si faina ficatul care urmeaza sa fie prajit nu trebuie spalat; el se tine timp de 1/4 de...

Ficat prajit simplu cu unt si faina
Tortilla din faina de grau
Sandviciuri

Tortilla din faina de grau

Tortilla din faina de grau este o alternativa rapida si gustoasa pentru orice fel de paine fie pentru sandvici sau sosuri si...

Tortilla din faina de grau
Tarte delicioase cu legume
Aperitive cu legume

Tarte delicioase cu legume

Pentru tarte cu legume drojdia se dizolva untr-ul bol cu putina apa si zaharul. Peste faina se adauga restul de apa cat sa se...

Tarte delicioase cu legume
Mancaruri cu cartofi

Bastonase de cartofi

Pentru bastonase de cartofi cartofii fierti se dau prin razatoarea mica. Se amesteca cu faina, jumatate din margarina, sare,...

Bastonase de cartofi
Paste si pizza

Fundite cu sos Bechamel

Pentru fundite cu sos Bechamel se topeste untul, se incorporeaza faina si se lasa 1 minut. Se ia tigaia de pe foc si se...

Fundite cu sos Bechamel
Tarta cu legume si vin alb
Mancaruri cu legume

Tarta cu legume si vin alb

Pentru tarta cu legume si vin alb se incinge cuptorul. Se intinde 2/3 din aluat intr-o tava de tarta (diametrul de 23 cm)...

Tarta cu legume si vin alb
Mancaruri cu legume

Ghiveci delicios de legume

Pentru ghiveci delicios de legume se topesc 25 g unt si se caleste ceapa 2-3 minute. Se adauga legumele si se presara faina.

Ghiveci delicios de legume
Tort politist cu crema de ciocolata si visine
Torturi

Tort politist cu crema de ciocolata si visine

Pentru tort politist cu crema de ciocolata si visine se spala visinile,se scot samburii si se lasa la scurs intre timp se bat...

Tort politist cu crema de ciocolata si visine
Mancaruri cu carne

Gaina cu sos de ceapa si ardei grasi

Pentru gaina cu sos de ceapa si ardei grasi taiati carnea in bucati potrivite si pudrati-le cu faina. Taiati ardeii in...

Gaina cu sos de ceapa si ardei grasi
Mancaruri cu carne

Pui delicios cu galuste

Pentru pui delicios cu galuste se pun pulpele de pui intr-o cratita, in ulei si apa. Se pregatesc galustele din faina, ou si...

Pui delicios cu galuste
Deliciul verii
Prajituri

Deliciul verii

Deliciul verii este o prajitura gustoasa cu caise. Se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc si se pune untul,...

Deliciul verii
Mancaruri cu carne

Escalop de vita voievodal cu ciuperci si cascaval

Pentru escalop de vita voievodal cu ciuperci si cascaval taiati carnea in felii, bateti-o cu ciocanul de snitele, pudrati-o...

Escalop de vita voievodal cu ciuperci si cascaval
Mancaruri cu cartofi

Cartofi deliciosi in sos alb

Pentru cartofi deliciosi in sos alb se fierb cartofii, dupa ce se curata curatati si se taie in sferturi, in apa sarata....

Cartofi deliciosi in sos alb
Mancaruri cu cartofi

Mancare acrisoara de cartofi cu smantana si marar

Pentru mancare acrisoara de cartofi cu smantana si marar ceapa taiata marunt, se rumeneste in uleiul incins. Se adauga faina...

Mancare acrisoara de cartofi cu smantana si marar
Ciorbe

Ciorba simpla de varza cu lapte batut

Pentru ciorba simpla de varza cu lapte batut se rumeneste in 2 linguri de ulei pe fundul oalei, ceapa rasa, se presara faina,...

Ciorba simpla de varza cu lapte batut
Ciorbe

Ciorba de ardei Kapia copti cu smantana si verdeata

Pentru ciorba de ardei Kapia copti cu smantana si verdeata se face un rintas din faina, smantana, apa rece, sos de rosii.

Ciorba de ardei Kapia copti cu smantana si verdeata
Borsuri

Bors de hribi cu varza acra si verdeata

Pentru bors de hribi cu varza acra si verdeata se taie varza fin, se presara cu faina si se prajeste. Se fierb hribii, se...

Bors de hribi cu varza acra si verdeata
Supe de legume

Supa de chimen cu smantana si verdeata

Pentru supa de chimen cu smantana si verdeata se fierbe 1 lingura chimen, 1 morcov si verdeata cu 1 litru apa si sare. Se...

Supa de chimen cu smantana si verdeata
Supe de legume

Supa verde de spanac si macris cu marar si patrunjel

Pentru supa verde de spanac si macris cu marar si patrunjel din ulei, ceapa si faina se face un rintas prajit, care se stinge...

Supa verde de spanac si macris cu marar si patrunjel
Supe de legume

Supa de spanac si macris cu smantana

Pentru supa de spanac si macris cu smantana din ulei, ceapa si faina se face un rintas prajit, care se stinge cu ¼ l apa. Se...

Supa de spanac si macris cu smantana
Supe de legume

Supa delicioasa la minut

Pentru supa delicioasa la minut supa concentrata se dizolva in cantitatea de apa prevazuta si cand incepe sa fiarba se adauga...

Supa delicioasa la minut
Supe de legume

Supa simpla de verdeturi

Pentru supa simpla de verdeturi verdeturile, spalate bine si taiate marunt, se inabusa cateva minute in unt, dupa care se...

Supa simpla de verdeturi
Supe de legume

Supa delicioasa de spanac cu lapte

Pentru supa delicioasa de spanac cu lapte se curata, se spala si se opareste spanacul. Se strecoara si se trece printr-o sita...

Supa delicioasa de spanac cu lapte
Aperitive cu branza

Crochete de cascaval cu sos alb

Pentru crochete de cascaval cu sos alb se taie cascavalul in cuburi mici. Se face un sos alb ceva mai gros din unt, faina si...

Crochete de cascaval cu sos alb
Preparate sarate

Pliculete cu cascaval

Pentru pliculete cu cascaval intr-un vas se pune branza, untul (moale), o jumatate de lingurita de sare si faina. Totul se...

Pliculete cu cascaval
Mancaruri cu carne

Ficat simplu natur

Pentru ficat simplu natur ficatul se taie in felii potrivit de groase care se dau prin faina si se prajesc in ulei incins. Se...

Ficat simplu natur
Aluaturi

Choux de Bruxelles umplut

Pentru choux de Bruxelles umplut fierbeti in clocot apa impreuna cu sarea si untul. Cand clocoteste, adaugati faina toata...

Choux de Bruxelles umplut
Aperitive cu carne

Pateu aperitiv cu carne macra

Pentru pateu aperitiv cu carne macra lasati aluatul sa se odihneasca 10 minute, apoi intindeti foi subtiri de 1/2cm....

Pateu aperitiv cu carne macra
Aperitive cu oua

Omleta sanatoasa cu cas

Pentru omleta sanatoasa cu cas galbenusurile, faina si laptele se bat bine cu furculita. Se adauga albusurile batute spuma...

Omleta sanatoasa cu cas
Negresa raw
Prajituri

Negresa raw

Negresa este un desert foarte cunoscut si apreciat. Vei ramane surprins sa vezi ca poti sa il prepari si in varianta raw,...

Negresa raw
Aperitive cu oua

Ochi romanesc cu sos de branza

Pentru ochi romanesc cu sos de branza se prepara un sos din faina dizolvata in lapte, unt, sare. Dupa ce, prin fierbere, s-a...

Ochi romanesc cu sos de branza
Mancaruri cu legume

Tarta vegetariana

Pentru tarta vegetariana se amesteca branza cu untul 30 secunde (cu mixerul). Se adauga plantele aromatice, faina, praful...

Tarta vegetariana
Tarta cu mazare
Mancaruri cu legume

Tarta cu mazare

Pentru tarta cu mazare cernem faina intr-un castron si adaugam untul taiat cubulete la temperatura camerei, adaugam zaharul...

Tarta cu mazare
Mancaruri cu ciuperci

Clatite cu spanac si ciuperci

Pentru clatite cu spanac si ciuperci se pune spanacul in apa, se acopera si se lasa la foc 5 minute. Se taie marunt. Se...

Clatite cu spanac si ciuperci
Mancaruri cu legume

Vinete si dovlecei in aluat

Pentru vinete si dovlecei in aluat se amesteca faina si sarea, se adauga galbenusul de ou, berea si sosul Tabasco. Se...

Vinete si dovlecei in aluat
Mancaruri cu legume

Bhaja cu conopida si broccoli

Pentru bhaja cu conopida si broccoli se amesteca faina cu condimentele si cu putina sare. Se adauga apa si se amesteca pana...

Bhaja cu conopida si broccoli
Prajitura cu branza si capsuni
Torturi

Prajitura cu branza si capsuni

Prajitura cu branza si capsuni este o prajitura delicioasa cu fructe. Amestecam toate ingredientele pentru coca si framantam...

Prajitura cu branza si capsuni
Fursecuri in 3 culori
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri in 3 culori

Pentru fursecuri in 3 culori se amesteca untul cu zaharul si galbenusul de ou. Adaugam faina amestecata cu praful de copt,...

Fursecuri in 3 culori
Prajitura valurile dunarii
Prajituri

Prajitura valurile dunarii

Prajitura valurile dunarii este o prajitura delicioasa cu budinca de vanilie si visine avand o glazura de ciocolata....

Prajitura valurile dunarii
Spirala cu urda
Prajituri

Spirala cu urda

Spirala cu urda este o prajitura delicioasa traditionala. Amestecam faina cu sare, zaharul si praful de copt. Facem o gaura...

Spirala cu urda
Briose delicioase cu mere
Prajituri

Briose delicioase cu mere

Briosele cu mere sunt prajituri delicioase si foarte simple. Mixam bine uleiul cu zaharul adaugam treptat apa rece....

Briose delicioase cu mere
Chifle mediteraneene aromate
Paine

Chifle mediteraneene aromate

Pentru chifle mediteraneene aromate cernem faina, pe margine punem sarea, facem gaura in mijloc si adaugam drojdia dizolvata...

Chifle mediteraneene aromate
Aperitive cu oua

Oua in sos de vermut

Ouale in sos de vermut sunt aperitive delicioase. Se topeste untul, se incorporeaza pudra de mustar si faina. Se adauga...

Oua in sos de vermut
Aperitive cu carne

Cornulete aperitive cu carne

Cornuletele cu carne sunt aperitive cu carne delicioase si consistente. Faina se amesteca cu drojdia uscata. Se adauga...

Cornulete aperitive cu carne
Aperitive cu branza

Placinta cu branzeturi

Placinta cu branzeturi este un aperitiv simplu si sanatos. Se incinge cuptorul. Se amesteca ambele tipuri de faina cu boiaua,...

Placinta cu branzeturi
Aperitive cu branza

Tarta cu branza si ceapa

Tarta cu branza si ceapa este un aperitiv sanatos si delicios. Se pun faina si sarea intr-un castron, se adauga margarina si...

Tarta cu branza si ceapa
Prajituri

Prajitura Teo

Prajitura Teo este o prajitura delicioasa cu blat de vanilie si crema de cacao. Faina se omogenizeaza in cca 200 ml lapte...

Prajitura Teo
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursec cu stafide

Pentru fursec cu stafide se bate untul cu zaharul pana se alifiaza si dispar cristalele de zahar. Se adauga albusurile de ou...

Fursec cu stafide
Gogosi

Reţetă de preparare a papanaşilor traditionali

Reţetă de preparare a papanaşilor. Pentru papanasi traditionali branza de vaci se amesteca cu faina, oua, sare, bicarbonat...

Reţetă de preparare a papanaşilor traditionali
Paste si pizza

Aluat simplu de pizza

Pentru aluat de pizza drojdia se amesteca cu 200 ml apa calduta, zahar, 200 g faina si se lasa la dospit pana creste, apoi se...

Aluat simplu de pizza