Pentru perisoare simple cu smantana din tocatura de carne se fac perisoare potrivit de mari ca o nuca, se tavalesc prin faina...
Perisoare simple cu smantanaPentru ficat prajit simplu cu unt si faina ficatul care urmeaza sa fie prajit nu trebuie spalat; el se tine timp de 1/4 de...
Ficat prajit simplu cu unt si fainaTortilla din faina de grau este o alternativa rapida si gustoasa pentru orice fel de paine fie pentru sandvici sau sosuri si...
Tortilla din faina de grauPentru tarte cu legume drojdia se dizolva untr-ul bol cu putina apa si zaharul. Peste faina se adauga restul de apa cat sa se...
Tarte delicioase cu legumePentru bastonase de cartofi cartofii fierti se dau prin razatoarea mica. Se amesteca cu faina, jumatate din margarina, sare,...
Bastonase de cartofiPentru fundite cu sos Bechamel se topeste untul, se incorporeaza faina si se lasa 1 minut. Se ia tigaia de pe foc si se...
Fundite cu sos BechamelPentru tarta cu legume si vin alb se incinge cuptorul. Se intinde 2/3 din aluat intr-o tava de tarta (diametrul de 23 cm)...
Tarta cu legume si vin albPentru ghiveci delicios de legume se topesc 25 g unt si se caleste ceapa 2-3 minute. Se adauga legumele si se presara faina.
Ghiveci delicios de legumePentru tort politist cu crema de ciocolata si visine se spala visinile,se scot samburii si se lasa la scurs intre timp se bat...
Tort politist cu crema de ciocolata si visinePentru gaina cu sos de ceapa si ardei grasi taiati carnea in bucati potrivite si pudrati-le cu faina. Taiati ardeii in...
Gaina cu sos de ceapa si ardei grasiPentru pui delicios cu galuste se pun pulpele de pui intr-o cratita, in ulei si apa. Se pregatesc galustele din faina, ou si...
Pui delicios cu galusteDeliciul verii este o prajitura gustoasa cu caise. Se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc si se pune untul,...
Deliciul veriiPentru escalop de vita voievodal cu ciuperci si cascaval taiati carnea in felii, bateti-o cu ciocanul de snitele, pudrati-o...
Escalop de vita voievodal cu ciuperci si cascavalPentru cartofi deliciosi in sos alb se fierb cartofii, dupa ce se curata curatati si se taie in sferturi, in apa sarata....
Cartofi deliciosi in sos albPentru mancare acrisoara de cartofi cu smantana si marar ceapa taiata marunt, se rumeneste in uleiul incins. Se adauga faina...
Mancare acrisoara de cartofi cu smantana si mararPentru ciorba simpla de varza cu lapte batut se rumeneste in 2 linguri de ulei pe fundul oalei, ceapa rasa, se presara faina,...
Ciorba simpla de varza cu lapte batutPentru ciorba de ardei Kapia copti cu smantana si verdeata se face un rintas din faina, smantana, apa rece, sos de rosii.
Ciorba de ardei Kapia copti cu smantana si verdeataPentru bors de hribi cu varza acra si verdeata se taie varza fin, se presara cu faina si se prajeste. Se fierb hribii, se...
Bors de hribi cu varza acra si verdeataPentru supa de chimen cu smantana si verdeata se fierbe 1 lingura chimen, 1 morcov si verdeata cu 1 litru apa si sare. Se...
Supa de chimen cu smantana si verdeataPentru supa verde de spanac si macris cu marar si patrunjel din ulei, ceapa si faina se face un rintas prajit, care se stinge...
Supa verde de spanac si macris cu marar si patrunjelPentru supa de spanac si macris cu smantana din ulei, ceapa si faina se face un rintas prajit, care se stinge cu ¼ l apa. Se...
Supa de spanac si macris cu smantanaPentru supa delicioasa la minut supa concentrata se dizolva in cantitatea de apa prevazuta si cand incepe sa fiarba se adauga...
Supa delicioasa la minutPentru supa simpla de verdeturi verdeturile, spalate bine si taiate marunt, se inabusa cateva minute in unt, dupa care se...
Supa simpla de verdeturiPentru supa delicioasa de spanac cu lapte se curata, se spala si se opareste spanacul. Se strecoara si se trece printr-o sita...
Supa delicioasa de spanac cu laptePentru crochete de cascaval cu sos alb se taie cascavalul in cuburi mici. Se face un sos alb ceva mai gros din unt, faina si...
Crochete de cascaval cu sos albPentru pliculete cu cascaval intr-un vas se pune branza, untul (moale), o jumatate de lingurita de sare si faina. Totul se...
Pliculete cu cascavalPentru ficat simplu natur ficatul se taie in felii potrivit de groase care se dau prin faina si se prajesc in ulei incins. Se...
Ficat simplu naturPentru choux de Bruxelles umplut fierbeti in clocot apa impreuna cu sarea si untul. Cand clocoteste, adaugati faina toata...
Choux de Bruxelles umplutPentru pateu aperitiv cu carne macra lasati aluatul sa se odihneasca 10 minute, apoi intindeti foi subtiri de 1/2cm....
Pateu aperitiv cu carne macraPentru omleta sanatoasa cu cas galbenusurile, faina si laptele se bat bine cu furculita. Se adauga albusurile batute spuma...
Omleta sanatoasa cu casNegresa este un desert foarte cunoscut si apreciat. Vei ramane surprins sa vezi ca poti sa il prepari si in varianta raw,...
Negresa rawPentru ochi romanesc cu sos de branza se prepara un sos din faina dizolvata in lapte, unt, sare. Dupa ce, prin fierbere, s-a...
Ochi romanesc cu sos de branzaPentru tarta vegetariana se amesteca branza cu untul 30 secunde (cu mixerul). Se adauga plantele aromatice, faina, praful...
Tarta vegetarianaPentru tarta cu mazare cernem faina intr-un castron si adaugam untul taiat cubulete la temperatura camerei, adaugam zaharul...
Tarta cu mazarePentru clatite cu spanac si ciuperci se pune spanacul in apa, se acopera si se lasa la foc 5 minute. Se taie marunt. Se...
Clatite cu spanac si ciuperciPentru vinete si dovlecei in aluat se amesteca faina si sarea, se adauga galbenusul de ou, berea si sosul Tabasco. Se...
Vinete si dovlecei in aluatPentru bhaja cu conopida si broccoli se amesteca faina cu condimentele si cu putina sare. Se adauga apa si se amesteca pana...
Bhaja cu conopida si broccoliPrajitura cu branza si capsuni este o prajitura delicioasa cu fructe. Amestecam toate ingredientele pentru coca si framantam...
Prajitura cu branza si capsuniPentru fursecuri in 3 culori se amesteca untul cu zaharul si galbenusul de ou. Adaugam faina amestecata cu praful de copt,...
Fursecuri in 3 culoriPrajitura valurile dunarii este o prajitura delicioasa cu budinca de vanilie si visine avand o glazura de ciocolata....
Prajitura valurile dunariiSpirala cu urda este o prajitura delicioasa traditionala. Amestecam faina cu sare, zaharul si praful de copt. Facem o gaura...
Spirala cu urdaBriosele cu mere sunt prajituri delicioase si foarte simple. Mixam bine uleiul cu zaharul adaugam treptat apa rece....
Briose delicioase cu merePentru chifle mediteraneene aromate cernem faina, pe margine punem sarea, facem gaura in mijloc si adaugam drojdia dizolvata...
Chifle mediteraneene aromateOuale in sos de vermut sunt aperitive delicioase. Se topeste untul, se incorporeaza pudra de mustar si faina. Se adauga...
Oua in sos de vermutCornuletele cu carne sunt aperitive cu carne delicioase si consistente. Faina se amesteca cu drojdia uscata. Se adauga...
Cornulete aperitive cu carnePlacinta cu branzeturi este un aperitiv simplu si sanatos. Se incinge cuptorul. Se amesteca ambele tipuri de faina cu boiaua,...
Placinta cu branzeturiTarta cu branza si ceapa este un aperitiv sanatos si delicios. Se pun faina si sarea intr-un castron, se adauga margarina si...
Tarta cu branza si ceapaPrajitura Teo este o prajitura delicioasa cu blat de vanilie si crema de cacao. Faina se omogenizeaza in cca 200 ml lapte...
Prajitura TeoPentru fursec cu stafide se bate untul cu zaharul pana se alifiaza si dispar cristalele de zahar. Se adauga albusurile de ou...
Fursec cu stafideReţetă de preparare a papanaşilor. Pentru papanasi traditionali branza de vaci se amesteca cu faina, oua, sare, bicarbonat...
Reţetă de preparare a papanaşilor traditionaliPentru aluat de pizza drojdia se amesteca cu 200 ml apa calduta, zahar, 200 g faina si se lasa la dospit pana creste, apoi se...
Aluat simplu de pizza