Taieteii cu lapte sunt deliciosi si hranitori. Copiii vor adora acest desert, mai ales daca il aromatizati cu zahar vanilat...
Taietei cu lapteRulada de cascaval cu lapte este un aperitiv simplu si delicios. Se serveste calda cu smantana. Se pune totul la fiert si,...
Rulada de cascaval cu laptePentru cascaval de casa din branza de oi se pune laptele in cratita la fiert, apoi, cand aproape da sa fiarba, punem branza...
Cascaval de casa din branza de oiPentru painea cu lapte se cerne faina in copaie. Se face loc la mijloc. Se pune drojdia frecata cu zaharul, apoi uleiul,...
Paine cu lapte delicioasaPentru chifle cu lapte se face un aluat la rece ca pentru painea cu lapte. Dupa ce a crescut, nu insa complet, se rastoarna...
Chifle cu laptePentru sodou simplu cu lapte se freaca intr-un castron galbenusurile cu zaharul pisat, pana se umfla si devin o crema...
Sodou simplu cu laptePentru cafe glace aveti nevoie de lapte, cafea concentrata, zahar, frisca si vanilie. Se fac la filtru trei decilitri de...
Cafe glace cu frisca si vaniliePentru inghetata de fructe, cu lapte se amesteca totul fara sa se puna la foc si cand zaharul s-a dizolvat, se toarna...
Inghetata delicioasa de fructe cu laptePentru sosul de rom se freaca intr-un castron galbenusurile cu zaharul si cu o lingurita de fecula muiata in putina apa rece,...
Sos de rom cu lapteLaptele de pasare delicios este un desert simplu si gustos ce poate fi servit oricand. Se pune la foc intr-o cratita potrivit...
Lapte delicios de pasarePentru savarina din aluat dospit se cerne faina intr-un vas mai mare. Se face loc la mijloc, se pune drojdia, 1/2 dl lapte...
Savarina din aluat dospitPentru covrigeii de plamadeala se face un aluat din drojdie muiata cu jumatate ceasca de lapte cald, faina, unt, doua oua...
Covrigei de plamadealaSaratelele cu chimen sunt foarte bune. Pentru aceasta reteta de saratele avem nevoie de smantana, faina, unt si lapte.
Saratele delicioase cu chimenPentru covrigeii cu scortisoara si migdale se moaie drojdia cu lapte caldut. Se cerne faina pe masa de aluat sau intr-un...
Covrigei cu scortisoara si migdalePentru pesmetii cu iaurt se bate un pahar de lapte batut sau de iaurt, cu ulei si zahar pana se face ca o crema. Se adauga...
Pesmeti cu iaurtLimbile de pisica cu frisca sau smantana sunt fursecuri simple si delicioase. Se amesteca faina cernuta cu zahar vanilat si...
Limbi de pisica cu frisca sau smantanaCiorba de stevie cu lapte batut este o reteta simpla pe care o puteti pregati si cu loboda sau macrici.
Ciorba de stevie cu lapte batutPentru checul cu marmelada se freaca marmelada cu doua linguri de lapte (sau de apa) pana se face ca o crema. Se adauga...
Chec cu marmeladaPentru chec simplu cu lapte se freaca spuma untul proaspat, se adauga zaharul pisat sau tos, fin cernut, si galbenusurile...
Chec simplu cu lapteCrema de cafea se pregateste la fel cu crema de vanilie adaugand la inceput in lapte un decilitru de cafea concentrata,...
Crema de cafea rapidaPentru crema de cacao fara ou se dizolva cacao, faina si zaharul cu putin lapte rece. Se freaca bine pana nu mai ramane nici...
Crema de cacao fara ouPentru tort ieftin cu crema de nuci se freaca o lingura de unt proaspat cu un pahar de zahar si cu galbenusurile puse pe...
Tort ieftin cu crema de nuciPentru budinca delicioasa de gris se fierbe grisul ca pentru gris cu lapte adaugand ceva mai mult zahar; se da la o parte, se...
Budinca delicioasa de grisCreme piatou cu mere caramelizate este o reteta de desert foarte gustoasa. Pentru a face aceasta reteta cu mere aveti nevoie...
Creme piatou cu mere caramelizatePentru budinca de orez simplu cu stafide se fierbe orezul ca pentru orez cu lapte, adaugand in plus o lingura de zahar, iar...
Budinca de orez simplu cu stafidePentru grisul cu lapte delicios se pune laptele sa fiarba cu zahar si 1/4 baton de vanilie sau putina vanilina. Cand laptele...
Gris cu lapte deliciosPentru orezul gustos cu lapte se alege o ceasca de orez, se spala si se pune la fiert intr-o cratita cu patru cesti de lapte...
Orez gustos cu laptePentru minciuni simpli se face un aluat potrivit de tare din galbenusuri, lapte, faina cat se cere si un praf de sare. Se fac...
Minciuni simpliPentru gogosile dospite se cerne faina intr-un vas, se face loc la mijloc, se toarna o ceasca de lapte cald, untul topit,...
Gogosi dospitePentru colaceii moldovenesti se face un aluat ca de paine cu putin lapte si mai mult moale. Dupa ce a crescut bine se fac...
Colacei moldovenesti cu sirop de zahar si apa de floriPentru aluatul cu caimac se face un aluat dintr-o ceasca de caimac (smantana de pe lapte fiert), o ceasca de faina, unt...
Aluat cu caimacPentru trandafir cu crema de unt se cerne faina intr-o covata si se face loc la mijloc. Separat se freaca drojdia cu doua...
Trandafir cu crema de untPentru gogosile traditionale cu dulceata se moaie drojdia cu putin lapte cald si se amesteca cu 2-3 linguri de faina, astfel...
Gogosi traditionali cu dulceataPentru cornurile din aluat de cozonac se freaca drojdia cu o lingura de lapte caldut. Se cerne in covata faina, se face loc...
Cornuri din aluat de cozonacPentru rulada de cozonac se cerne faina intr-un castron mare si se face loc la mijloc. Separat se freaca drojdia cu doua...
Rulada de cozonacPentru cornurile din aluat dospit se cerne faina intr-un vas, se face loc la mijloc, se pune untura rece, oul, drojdia muiata...
Cornuri din aluat dospitPentru cozonac cu umplutura de ciocolata si vanilie se face un sos alb potrivit de gros, dintr-o lingura de unt si doua...
Cozonac cu umplutura de ciocolata si vaniliePentru cozonacul cu nuca se moaie drojdia cu o lingurita de zahar si putin lapte caldut. Se freaca untul spuma cu doua...
Cozonac delicios cu nucaLa cozonacul cu branza zburata prepararea umpluturii se face astfel: Se pune dinainte la prins intr-o oala de pamant doi...
Cozonac cu branza zburataCozonacul cu orez se pregateste la fel cu cozonacul cu smantana. Pentru umplutura se fierbe orezul cu lapte si cu zahar. Se...
Cozonac cu orezPentru cozonacul cu gris se fierbe grisul cu lapte, zahar si vanilie, astfel incat sa se obtina un pilaf mai mult moale. Dupa...
Cozonac cu grisPentru aluat de cozonaci se moaie drojdia cu putin lapte caldut si o bucatica de zahar. Se oparesc intr-o oala mica 3-4...
Aluat de cozonacCozonacii economici se fac la fel ca si cozonacii. Veti avea nevoie de faina, zahar, oua, untura, ulei, lapte, rom, vanilie,...
Cozonaci economiciPentru placintelele cu branza de oi si vaca se face aluatul si se coc intocmai ca placintelele cu carne. Pentru umplutura, se...
Placintele cu branza de oi si vacaPentru placintelele delicioase cu carne se face un aluat dintr-un pahar de caimac gros (smantana de pe lapte fiert), unul de...
Placintele delicioase cu carnePentru pirosti din aluat dospit se cerne intr-un vas faina si se face loc la mijloc. Separat se face o plamadeala din...
Pirosti din aluat dospitPentru sufleu de branza numai cu albus se face un rantas alb dintr-o lingura de faina si o lingura de unt. Se stinge cu lapte...
Sufleu de branza numai cu albusPentru papara de paine cu branza de oi taie dintr-o franzela alba felii groase de un deget. Se pun sa se moaie cu lapte. Se...
Papara de paine cu branza de oiPentru chiflele delicioase umplute se taie capace la chifle. Se scobeste miezul, care se moaie cu o ceasca de lapte. Se...
Chifle delicioase umplutePentru friganelele de paine se taie dintr-o franzela alba felii groase de un deget. Se moaie in lapte cu putin zahar cateva...
Friganele de paine