vin fiert

Romania

Piure de telina cu cartofi

Pentru piureul de telina cu cartofi se curata, se taie in sferturi si se pun la fiert telinele ca mai sus. Dupa o jumatate de...

Piure de telina cu cartofi
Romania

Piure de napi

Pentru piureul de napi se curata napii si se taie in felii subtiri. Se pun la fiert cu putin lapte sau cu zeama de carne. Se...

Piure de napi
Romania

Praz cu smantana

Pentru prazul cu smantana se curata prazul, se taie bucati si se pune la fiert cu apa docotita, schimband apa de 2-3 ori. Se...

Praz cu smantana
Romania

Ardei umpluti cu arpacas

Ardeii umpluti cu arpacas se fac la fel ca ardeii umpluti cu orez; arpacasul se moaie in apa din ajun si se tine ceva mai...

Ardei umpluti cu arpacas
Romania

Linte fiarta

Pentru lintea fiarta se alege lintea cu grija, bob cu bob, ca sa nu ramana pietricele prin ea, Se tine doua ore in apa...

Linte fiarta
Romania

Linte batuta

Pentru lintea batuta se pune lintea la fiert. Se scurge, se trece fierbinte prin sita. Se pune din nou in cratita si se bate...

Linte batuta
Romania

Mazare verde fiarta

Pentru mazare verde fiarta se alege mazarea, se pune la fiert cu apa clocotita si cu un praf de sare. Trebuie sa fiarba circa...

Mazare verde fiarta
Romania

Fasole boabe cu slanina

Pentru fasolea boabe cu slanina se alege fasole cu bobul mare. Se tine, inainte de a fi pusa la fiert, doua ore in apa abia...

Fasole boabe cu slanina
Romania

Fasole verde cu unt proaspat

Pentru fasolea verde cu unt proaspat se curata fasolea rupand-o la capete. Se spala si se pune la fiert in apa clocotita cu...

Fasole verde cu unt proaspat
Romania

Fasole boabe fierte

Pentru fasolea boabe fierte se alege fasolea si se spala. Inainte de a fi pusa la fiert, se tine doua ore in apa calduta. Se...

Fasole boabe fierte
Romania

Sparanghel fiert

Pentru sparangel fiert se alege sparanghel foarte proaspat. Se curata de partea fibroasa si se spala in mai multe ape. Se...

Sparanghel fiert
Romania

Pilaf de urzici cu ceapa

Pentru pilaful de urzici cu ceapa se aleg si se spala urzicile. Se pun la fiert. Se prajeste ceapa taiata marunt cu ulei. Se...

Pilaf de urzici cu ceapa
Romania

Piure gustos de cartofi

Piureul gustos de cartofi este o mancare de cartofi simpla si delicioasa. Se curata cartofii, se taie in sferturi si se pun...

Piure gustos de cartofi
Romania

Cartofi fierti in lapte cu smantana

Cartofii fierti in lapte cu smantana este o mancare de cartofi simpla si delicioasa. Se spala cartofii si se pun la fiert cu...

Cartofi fierti in lapte cu smantana
Romania

Cartofi rapizi cu smantana

Cartofii rapizi cu smantana este o mancare de cartofi extrem de simpla si delicioasa. Se curata cartofii de coaja, se taie...

Cartofi rapizi cu smantana
Romania

Gaina rasol simpla

Pentru gaina rasol simpla se alege o gaina grasa, se curata, se spala si se pune la fiert in apa fierbinte. Se ia spuma, se...

Gaina rasol simpla
Romania

Pui cu ciuperci si cu arpagic

Pentru puiul cu ciuperci si arpagic se pun bucatile de pui la fiert. Se adauga o ceapa, un morcov, mirodeniile si sarea. Se...

Pui cu ciuperci si cu arpagic
Romania

Creier de vita fiert

Pentru creier de vita fiert inainte de a fi curatit, creierul trebuie tinut cel putin o ora in apa rece, ca sa iasa tot...

Creier de vita fiert
Romania

Ciulama simpla de vitel

Pentru ciulamaua de vitel se taie carnea in bucatele potrivite. Se pune la fiert cu un litru de apa rece si sare. Carnea...

Ciulama simpla de vitel
Romania

Rasol de vaca cu cartofi si zarzavat

Pentru rasol de vaca cu cartofi si zarzavat, carnea cea mai gustoasa este mugurul de piept, fluierul si carnea de la coada....

Rasol de vaca cu cartofi si zarzavat
Romania

Rasol cu smantana

Pentru rasol cu smantana se scoate carnea de pe coaste, se face o rulada (sul), se leaga cu ata si se pune la fiert, adaugand...

Rasol cu smantana
Peste delicios la cuptor
Romania

Peste delicios la cuptor

Pentru pestele la cuptor se intrebuinteaza orice fel de peste fiert, caruia i s-au scos cu atentie oasele si pielita.

Peste delicios la cuptor
Romania

Peste la cuptor cu macaroane

Pentru peste la cuptor cu macaroane se intrebuinteaza resturi de orice peste fiert, caruia i s-au scos oasele si pielea. Se...

Peste la cuptor cu macaroane
Romania

Chiftele delicioase de peste

Chiftelele de peste se fac din orice rest de peste fiert, morun, pastruga, salau sau stiuca. Se scot cu grija toate oasele si...

Chiftele delicioase de peste
Romania

Calcan fiert

De obicei calcanul fiert nu se serveste intreg. Cand este de marime potrivita, se curata inauntru, se taie cu un foarfece...

Calcan fiert
Romania

Calcan la cuptor

Pentru calcan la cuptor se curata un calcan de marime potrivita si se pregateste ca pentru fiert. Se unge cu unt o farfurie...

Calcan la cuptor
Romania

Scrumbii rasol

Pentru scrumbii rasol se curata pestele de solzi si se scoate cu grija osul amar de la cap, care amareste pestele la fiert....

Scrumbii rasol
Romania

Salau rasol

Salaul rasol se pregateste la fel ca si crapul. Se curata pestele de solzi si se scoate cu grija osul amar de la cap, care...

Salau rasol
Romania

Crap rasol

Pentru crap rasol se curata pestele de solzi si se scoate cu grija osul amar de la cap, care amareste pestele la fiert. Se...

Crap rasol
Romania

Ochiuri simple romanesti

Pentru ochiuri simple romanesti se pune apa la fiert, fara sare, intr-o cratita cu peretii scunzi. Cratita trebuie sa fie...

Ochiuri simple romanesti
Romania

Ciorba de fasole boabe cu rosii

Ciorba de fasole boabe cu rosii este o ciorba de legume sanatoasa si delicioasa. Se pune fasolea la fiert. Dupa ce a dat...

Ciorba de fasole boabe cu rosii
Romania

Ciorba de verdeata

Ciorba de verdeata este o ciorba de legume sanatoasa si delicioasa. Se pun la fiert intr-o oala cu apa frunze de loboda,...

Ciorba de verdeata
Ciorba de urzici
Romania

Ciorba de urzici

Ciorba de urzici este o ciorba de legume sanatoasa si delicioasa. Se aleg urzici tinere, se spala, se oparesc si se pun la...

Ciorba de urzici
Romania

Sarbusca sau ciorba de cartofi cu malai

Pentru sarbusca sau ciorba de cartofi cu malai se pune la fiert intr-o oala cu apa, un morcov intreg si o ceapa taiata marunt.

Sarbusca sau ciorba de cartofi cu malai
Romania

Ciorba de stevie cu cartofi si orez

Pentru ciorba de stevie se alege stevia, se pune la fiert si se continua la fel ca la borsul de urzici. Separat se prajeste o...

Ciorba de stevie cu cartofi si orez
Romania

Ciorba de crupe de porumb

Pentru ciorba de crupe de porumb se spala o farfurie de crupe de porumb si se pun la fiert intr-o oala cu apa.

Ciorba de crupe de porumb
Romania

Ciorba de dovlecei cu legume

Ciorba de dovlecei este o ciorba de legume sanatoasa si delicioasa. Se pun la fiert intr-o oala cu apa, o ceapa taiata...

Ciorba de dovlecei cu legume
Romania

Supa de fasole verde cu legume si verdeata

Supa de fasole verde este o ciorba de legume sanatoasa si delicioasa. Intr-o oala cu apa clocotita, se pun la fiert un...

Supa de fasole verde cu legume si verdeata
Romania

Ciorba de cartofi cu legume si verdeata

Ciorba de cartofi cu legume si verdeata este o ciorba de legume sanatoasa si delicioasa. Se pun la fiert intr-o oala cu apa,...

Ciorba de cartofi cu legume si verdeata
Romania

Ciorba de pui cu orez si smantana

Pentru ciorba de pui cu orez si smantana intr-o oala cu apa clocotita se pun la fiert un morcov, o radacina de patrunjel si o...

Ciorba de pui cu orez si smantana
Romania

Ciorba de burta (Schimbea)

Pentru ciorba de burta se spala in mai multe ape si se curata cu sare pana ramin albe, 1 kg de burta si un picior de vitel....

Ciorba de burta (Schimbea)
Romania

Ciorba de perisoare cu legume si smantana

Ciorba de perisoare cu legume si smantana este o supa delicioasa si consistenta. Se pune la fiert intr-o oala cu apa, un...

Ciorba de perisoare cu legume si smantana
Romania

Ciorba de dovlecei cu perisoare

Ciorba de dovlecei umpluti este o ciorba de perisoare cu legume delicioasa si consistenta. Se pun la fiert un morcov, un...

Ciorba de dovlecei cu perisoare
Supa deasa de spanac
Romania

Supa deasa de spanac

Supa deasa de spanac este o supa crema de legume delicioasa. Se alege spanacul, se spala cu grija si se pune la fiert cand...

Supa deasa de spanac
Ciorba taraneasca de vita
Romania

Ciorba taraneasca de vita

Ciorba taraneasca de vita este delicioasa si plina de legume. Pentru ciorba taraneasca se taie carnea de vaca in bucati...

Ciorba taraneasca de vita
Romania

Supa crema de gulii

Supa crema de gulii este o supa crema de legume delicioasa. Se curata guliile si cartofii, se taie bucati si se pun la fiert...

Supa crema de gulii
Romania

Supa de varza cu orez si smantana

Pentru supa de varza cu orez si smantana se taie varza marunt, se opareste, se scurge de apa si se pune la fiert intro oala,...

Supa de varza cu orez si smantana
Romania

Supa crema de morcovi cu cartofi

Supa deasa de morcovi se poate pregati, in lipsa de zeama de carne, cu apa in care a fiert alt zarzavat. Este delicioasa.

Supa crema de morcovi cu cartofi
Vinete umplute cu piept de pui
Romania

Vinete umplute cu piept de pui

Vinetele umplute cu piept de pui sunt delicioase si se prepara foarte repede. Pentru aceasta reteta cu vinete va trebuie 2...

Vinete umplute cu piept de pui
Briose cu vin fiert
Romania

Briose cu vin fiert

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu vin fiert sunt necesare urmatoarele ingrediente: unt, zahar, oua, faina, praf de...

Briose cu vin fiert
Romania

Vin fiert aromat

Vinul fiert devine mai aromat daca in compozitia lui puneti scortisoara, cuisoare, zahar, mandarina si portocala.

Vin fiert aromat