Pentru mamaliga simpla fiarta pune ceaunul cu apa la fiert. Separat se pregateste malaiul proaspat cernut. Cand apa da in...
Mamaliga simpla fiartaPentru morcovii de irana cu unt se rad morcovii si se taie felii subtiri. Se pun la fiert intr-o cratita cu apa rece. Dupa...
Morcovi de iarna cu untPentru piureul de telina cu cartofi se curata, se taie in sferturi si se pun la fiert telinele ca mai sus. Dupa o jumatate de...
Piure de telina cu cartofiPentru piureul de napi se curata napii si se taie in felii subtiri. Se pun la fiert cu putin lapte sau cu zeama de carne. Se...
Piure de napiPentru prazul cu smantana se curata prazul, se taie bucati si se pune la fiert cu apa docotita, schimband apa de 2-3 ori. Se...
Praz cu smantanaArdeii umpluti cu arpacas se fac la fel ca ardeii umpluti cu orez; arpacasul se moaie in apa din ajun si se tine ceva mai...
Ardei umpluti cu arpacasPentru lintea fiarta se alege lintea cu grija, bob cu bob, ca sa nu ramana pietricele prin ea, Se tine doua ore in apa...
Linte fiartaPentru lintea batuta se pune lintea la fiert. Se scurge, se trece fierbinte prin sita. Se pune din nou in cratita si se bate...
Linte batutaPentru mazare verde fiarta se alege mazarea, se pune la fiert cu apa clocotita si cu un praf de sare. Trebuie sa fiarba circa...
Mazare verde fiartaPentru fasolea boabe cu slanina se alege fasole cu bobul mare. Se tine, inainte de a fi pusa la fiert, doua ore in apa abia...
Fasole boabe cu slaninaPentru fasolea verde cu unt proaspat se curata fasolea rupand-o la capete. Se spala si se pune la fiert in apa clocotita cu...
Fasole verde cu unt proaspatPentru fasolea boabe fierte se alege fasolea si se spala. Inainte de a fi pusa la fiert, se tine doua ore in apa calduta. Se...
Fasole boabe fiertePentru sparangel fiert se alege sparanghel foarte proaspat. Se curata de partea fibroasa si se spala in mai multe ape. Se...
Sparanghel fiertPentru pilaful de urzici cu ceapa se aleg si se spala urzicile. Se pun la fiert. Se prajeste ceapa taiata marunt cu ulei. Se...
Pilaf de urzici cu ceapaPiureul gustos de cartofi este o mancare de cartofi simpla si delicioasa. Se curata cartofii, se taie in sferturi si se pun...
Piure gustos de cartofiCartofii fierti in lapte cu smantana este o mancare de cartofi simpla si delicioasa. Se spala cartofii si se pun la fiert cu...
Cartofi fierti in lapte cu smantanaCartofii rapizi cu smantana este o mancare de cartofi extrem de simpla si delicioasa. Se curata cartofii de coaja, se taie...
Cartofi rapizi cu smantanaPentru gaina rasol simpla se alege o gaina grasa, se curata, se spala si se pune la fiert in apa fierbinte. Se ia spuma, se...
Gaina rasol simplaPentru puiul cu ciuperci si arpagic se pun bucatile de pui la fiert. Se adauga o ceapa, un morcov, mirodeniile si sarea. Se...
Pui cu ciuperci si cu arpagicPentru creier de vita fiert inainte de a fi curatit, creierul trebuie tinut cel putin o ora in apa rece, ca sa iasa tot...
Creier de vita fiertPentru ciulamaua de vitel se taie carnea in bucatele potrivite. Se pune la fiert cu un litru de apa rece si sare. Carnea...
Ciulama simpla de vitelPentru rasol de vaca cu cartofi si zarzavat, carnea cea mai gustoasa este mugurul de piept, fluierul si carnea de la coada....
Rasol de vaca cu cartofi si zarzavatPentru rasol cu smantana se scoate carnea de pe coaste, se face o rulada (sul), se leaga cu ata si se pune la fiert, adaugand...
Rasol cu smantanaPentru pestele la cuptor se intrebuinteaza orice fel de peste fiert, caruia i s-au scos cu atentie oasele si pielita.
Peste delicios la cuptorPentru peste la cuptor cu macaroane se intrebuinteaza resturi de orice peste fiert, caruia i s-au scos oasele si pielea. Se...
Peste la cuptor cu macaroaneChiftelele de peste se fac din orice rest de peste fiert, morun, pastruga, salau sau stiuca. Se scot cu grija toate oasele si...
Chiftele delicioase de pesteDe obicei calcanul fiert nu se serveste intreg. Cand este de marime potrivita, se curata inauntru, se taie cu un foarfece...
Calcan fiertPentru calcan la cuptor se curata un calcan de marime potrivita si se pregateste ca pentru fiert. Se unge cu unt o farfurie...
Calcan la cuptorPentru scrumbii rasol se curata pestele de solzi si se scoate cu grija osul amar de la cap, care amareste pestele la fiert....
Scrumbii rasolSalaul rasol se pregateste la fel ca si crapul. Se curata pestele de solzi si se scoate cu grija osul amar de la cap, care...
Salau rasolPentru crap rasol se curata pestele de solzi si se scoate cu grija osul amar de la cap, care amareste pestele la fiert. Se...
Crap rasolPentru ochiuri simple romanesti se pune apa la fiert, fara sare, intr-o cratita cu peretii scunzi. Cratita trebuie sa fie...
Ochiuri simple romanestiCiorba de fasole boabe cu rosii este o ciorba de legume sanatoasa si delicioasa. Se pune fasolea la fiert. Dupa ce a dat...
Ciorba de fasole boabe cu rosiiCiorba de verdeata este o ciorba de legume sanatoasa si delicioasa. Se pun la fiert intr-o oala cu apa frunze de loboda,...
Ciorba de verdeataCiorba de urzici este o ciorba de legume sanatoasa si delicioasa. Se aleg urzici tinere, se spala, se oparesc si se pun la...
Ciorba de urziciPentru sarbusca sau ciorba de cartofi cu malai se pune la fiert intr-o oala cu apa, un morcov intreg si o ceapa taiata marunt.
Sarbusca sau ciorba de cartofi cu malaiPentru ciorba de stevie se alege stevia, se pune la fiert si se continua la fel ca la borsul de urzici. Separat se prajeste o...
Ciorba de stevie cu cartofi si orezPentru ciorba de crupe de porumb se spala o farfurie de crupe de porumb si se pun la fiert intr-o oala cu apa.
Ciorba de crupe de porumbCiorba de dovlecei este o ciorba de legume sanatoasa si delicioasa. Se pun la fiert intr-o oala cu apa, o ceapa taiata...
Ciorba de dovlecei cu legumeSupa de fasole verde este o ciorba de legume sanatoasa si delicioasa. Intr-o oala cu apa clocotita, se pun la fiert un...
Supa de fasole verde cu legume si verdeataCiorba de cartofi cu legume si verdeata este o ciorba de legume sanatoasa si delicioasa. Se pun la fiert intr-o oala cu apa,...
Ciorba de cartofi cu legume si verdeataPentru ciorba de pui cu orez si smantana intr-o oala cu apa clocotita se pun la fiert un morcov, o radacina de patrunjel si o...
Ciorba de pui cu orez si smantanaPentru ciorba de burta se spala in mai multe ape si se curata cu sare pana ramin albe, 1 kg de burta si un picior de vitel....
Ciorba de burta (Schimbea)Ciorba de perisoare cu legume si smantana este o supa delicioasa si consistenta. Se pune la fiert intr-o oala cu apa, un...
Ciorba de perisoare cu legume si smantanaCiorba de dovlecei umpluti este o ciorba de perisoare cu legume delicioasa si consistenta. Se pun la fiert un morcov, un...
Ciorba de dovlecei cu perisoareSupa deasa de spanac este o supa crema de legume delicioasa. Se alege spanacul, se spala cu grija si se pune la fiert cand...
Supa deasa de spanacCiorba taraneasca de vita este delicioasa si plina de legume. Pentru ciorba taraneasca se taie carnea de vaca in bucati...
Ciorba taraneasca de vitaSupa crema de gulii este o supa crema de legume delicioasa. Se curata guliile si cartofii, se taie bucati si se pun la fiert...
Supa crema de guliiPentru supa de varza cu orez si smantana se taie varza marunt, se opareste, se scurge de apa si se pune la fiert intro oala,...
Supa de varza cu orez si smantanaSupa deasa de morcovi se poate pregati, in lipsa de zeama de carne, cu apa in care a fiert alt zarzavat. Este delicioasa.
Supa crema de morcovi cu cartofiVinetele umplute cu piept de pui sunt delicioase si se prepara foarte repede. Pentru aceasta reteta cu vinete va trebuie 2...
Vinete umplute cu piept de pui