vin fiert

Briose cu vin fiert
Prajituri

Briose cu vin fiert

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu vin fiert sunt necesare urmatoarele ingrediente: unt, zahar, oua, faina, praf de...

Briose cu vin fiert
Bauturi cu vin

Vin fiert aromat

Vinul fiert devine mai aromat daca in compozitia lui puneti scortisoara, cuisoare, zahar, mandarina si portocala.

Vin fiert aromat
Mancaruri cu legume

Minestrone

Se taie legumele, apoi se inabusa in ulei incins 10 minute. Se acopera cu supa si se lasa la fiert, pe foc mic 20 de minute....

Minestrone
Paste si pizza

Cannelloni gratinate

Se curata prazul si se taie rondele. Supa se pune la fiert, apoi se opareste prazul. Se scurge apoi. Sunca se taie in cuburi,...

Cannelloni gratinate
Ciorbe

Ciorba de porc

Se pune carnea taiata cubulete la fiert. Intre timp se curata si se taie dupa preferinta legumele. Se caleste ceapa in putin...

Ciorba de porc
Supe de carne

Supa de gaina cu taitei de casa

Se pune la fiert gaina, morcovii, patrunjelul, telina, ceapa si boabele de piper. Se adauga sare, iar dupa ce s-a fiert, se...

Supa de gaina cu taitei de casa
Borsuri

Bors moldovenesc cu fasole boabe

Se pune fasolea la fiert pentru 30 de minute. Se scurge de apa si se adauga 1 l, dupa care se pune din nou la fiert. Se...

Bors moldovenesc cu fasole boabe
Mancaruri cu carne

Mancare ardeleneasca

Se taie carnea cubulete, apoi se pune la inabusit. Se adauga ardeii tocati marunt, sare si se lasa la fiert in sucul propriu,...

Mancare ardeleneasca
Mancaruri cu carne

Kebab ardelenesc

Se toaca marunt carnea si ceapa, apoi se condimenteaza sis e pun pe foc, la fiert. Se scurge apoi tocana de sos si grasime si...

Kebab ardelenesc
Aperitiv pentru bere
Aperitive cu legume

Aperitiv pentru bere

Cartofii se curata de coaja si pun la fiert in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca si se paseaza. Se adauga apoi...

Aperitiv pentru bere
Mancaruri cu carne

Carne de porc cu sos de prune

Se pune ceapa maruntita la calit. Se adauga apoi carnea si cateva frunze de telina tocate marunt. Se lasa la fiert...

Carne de porc cu sos de prune
Mancaruri cu cartofi

Galuste din cartofi cu prune

Se curata de coaja cartofii, se spala si se pune la fiert. Dupa ce au fiert, se paseaza cu furculita, se adauga sarea,...

Galuste din cartofi cu prune
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Turta dulce cu smochine

Se pune laptele la fiert cu uleiul si dulceata. Se adauga bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, faina si amidonul. Se lasa...

Turta dulce cu smochine
Ciorbe

Ciorba de rosii cu fidea

Zarzavatul se curata, se spala si se taie cubulete. Se pune apoi la fiert in apa cu sare si ulei. Se acopera cu un capac si...

Ciorba de rosii cu fidea
Dulceata

Dulceata de smochine

Se pun la fiert apa cu zaharul, pana se leaga siropul. Separat, se spala smochinele si se pun intr-un vas cu apa si...

Dulceata de smochine
Ciorbe

Ciorba de pui

Se spala ciocanelele si ciupercile si se pun impreuna la fiert. Se adauga apoi ardeiul, ceapa, morcovii, usturoiul, toate...

Ciorba de pui
Ciorbe

Ciorba de legume

Se spala cartofii, se curata si se taie cubulete. Se pun apoi la fiert in apa cu sare si putin ulei. Separat, se dau pe...

Ciorba de legume
Mancaruri cu varza

Budinca de varza

Se pune varza la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-a racit, se taie fideluta. Separat, se topeste untul si se adauga ciuperci...

Budinca de varza
Mancaruri cu varza

Terina de varza acra si cartofi

Cartofii curatati de coaja, se taie in sferturi si se pun apoi la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert, se paseaza, se...

Terina de varza acra si cartofi
Mancaruri cu legume

Sufleu de morcovi si cartofi

Se curata legumele, apoi se taie morcovii si cartofii in felii groase si se pun la fiert in apa cu sare. Se scurg apoi se se...

Sufleu de morcovi si cartofi
Ciorbe

Ciorba de vitel

Se spala si se taie carnea bucati. Se pune apoi la fiert cu restul de zarzavat, intreg, bine spalat. Se adauga rosiile...

Ciorba de vitel
Supe de legume

Supa taraneasca de post

Fasolea se spala si se pune la fiert. Separat, se caleste ceapa, apoi se adauga restul de legume curatate si taiate cubulete....

Supa taraneasca de post
Ciorbe

Ciorba de porc a la grec

Carnea taiata in bucati se pune la fiert in apa cu sare. Se curata de spuma, apoi, dupa 30 de minute de fiert se adauga...

Ciorba de porc a la grec
Borsuri

Bors de varza acra

Se opareste ciolanul, apoi se taie bucati si se pune la fiert in 3 l de apa. Dupa o jumatate de ora se adauga varza tocata,...

Bors de varza acra
Preparate cu mamaliga

Galuste din malai

Laptele se pune la fiert, impreuna cu 30 gr unt, sare si o jumatate lingurita frunze de romarin. Se toarna malaiul in ploaie...

Galuste din malai
Aperitive cu legume

Parjoale cu fasole

Se lasa fasolea la inmuiat de pe o zi pe alta, apoi se fierbe si se face din ea un piure fin. Se amesteca cu orezul fiert...

Parjoale cu fasole
Supe de carne

Supa de vita

Se pune carnea taiata bucatele la fiert in apa cu sare. Dupa o jumatate d eora de fierbere, se dauga legumele curatate si...

Supa de vita
Aluaturi

Aluat oparit cu apa

Se pune la fiert apa, cu uleiul si sarea. Cand incepe sa clocoteasca se adauga intreaga cantitate de faina si se amesteca ca...

Aluat oparit cu apa
Sosuri condimentate

Sos pentru vanat

Se caramelizeaza cele 2 linguri de zahar. Separat se prajeste ceapa tocata marunt in unt si se adauga 1-2 linguri de faina....

Sos pentru vanat
Supe de carne

Consome

Se sparg oasele, se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Se curata de spuma, iar dupa 2 ore de fiert se adauga legumele...

Consome
Sosuri albe

Sos Veloute

Se topeste untul, se adauga faina si se amesteca continuu. Se toarna zeama de oase, apoi mirodeniile, ciupercile taiate felii...

Sos Veloute
Inghetate

Inghetata de alune

Se pun galbenusurile impreuna cu ouale intregi, zaharul, laptele intr-un vas, la fiert in bain-marie. Se amesteca compozitia...

Inghetata de alune
Inghetate

Inghetata de ciocolata

Se amesteca laptele cu ouale si cu zaharul. Se pune compozitia la fiert, amestecand continuu, apoi se ia de pe foc si se pune...

Inghetata de ciocolata
Dulceata

Dulceata din coji de portocale

Se desfac cojile de portcale cu atentie, se tin 48 de ore in apa rce, iar a treia zi se pun la fiert. Se schimba apa de mai...

Dulceata din coji de portocale
Dulceata

Dulceata de portocale

Portocalele se pun intregi la fiert in apa clocotita. Se scot apoi si se lasa la racit intr-un vas cu apa rece. Se taie...

Dulceata de portocale
Ornamente torturi

Pere verzi confiate

Se curata perele de coaja, se taie in doua, se scot samburii, apoi se pun perele la fiert in apa, pana se inmoaie putin. Se...

Pere verzi confiate
Ornamente torturi

Fructe glasate

Zaharul impreuna cu apa se pun la fiert, apoi dupa ce s-a legat compozitia se adauga fructele taiate in sferturi. Se lasa sa...

Fructe glasate
Dulceata

Marmelada de mere, de pere sau prune

Se curata fructele de coaja, de samburi si se toaca marunt. Se pun intr-un vas, pe foc foarte mic si se lasa la fiert. Se...

Marmelada de mere, de pere sau prune
Dulceata

Dulceata de gutui rase

Se curata gutuile de coaja, apoi se rad pe razatoarea mare. Se pune siropul la fiert, apoi se adauga o lingura de zeama de...

Dulceata de gutui rase
Compoturi

Compot de prune

Se spala prunele si se curata de samburi. Separat se pune apa impreuna cu zaharul la fiert. Se adauga scortisoara, iar dupa...

Compot de prune
Bauturi cu vin

Vin fiert

Se pune vinul la fiert, se adauga zaharul, scortisoara, cuisoarele, coaja rasa de lamaie si se lasa sa dea in clocot.

Vin fiert
Cafele

Ciocolata cu lapte

Se pune laptele la fiert. Intr-un alt vas se rade ciocolata, se adauga zaahrul si se adauga treptat laptele cald. Se amesteca...

Ciocolata cu lapte
Ceaiuri

Grog fierbinte

Se pune ceaiul la fiert, se adauga zaharul, zeama de lamaie si se toarna apoi in pahare.

Grog fierbinte
Siropuri

Chiselita de mere

Se spala si se taie merele, apoi se pun la fiert intr-un litru de apa. Se scurg apoi si se paseaza. Se adauga zahar peste...

Chiselita de mere
Glazuri, sosuri

Sos de fructe

Se fierb fructele daca sunt crude, apoi se trec prin sita. Se amesteca cu zaharul, se adauga amidonul si se lasa la fiert, pe...

Sos de fructe
Glazuri, sosuri

Sos dulce de lapte

Se amesteca faina cu untul incalzit, apoi se dizolva cu laptele fiert cu zahar. Se amesteca bine pe foc pana da odata in...

Sos dulce de lapte
Cafele

Svart pentru cafea cu lapte

Se amesteca cafeaua macinata impreuna cu cicoarea, apoi se adauga apa calduta si se lasa pe foc, pana da in clocot. Se lasa...

Svart pentru cafea cu lapte
Cafele

Cacao cu lapte

Se pune laptele la fiert, iar separat se amesteca zaharul si cacaua cu 150 ml apa calduta. Se amesteca cu o lingurita, pana...

Cacao cu lapte
Glazuri, sosuri

Sos de cafea

Se amesteca jumatate din cantitatea de lapte cu jumatate din cantitatea de zahar si se pun la fiert cu esenta de cafea....

Sos de cafea
Glazuri, sosuri

Sos de vin spumos

Se fierbe vinul, apoi se toarna putin cate putin peste ouale frecate cu zaharul. Se amesteca bine si se pune la fiert pe bain...

Sos de vin spumos
Glazuri, sosuri

Sos de caise

Se amesteca zaharul cu 200 ml apa si se lasa siropul obtinut la fiert cateva minute. Se trec prin sita caisele, iar piureul...

Sos de caise