vin fiert

Tarte cu piure de mere si frisca
Prajituri

Tarte cu piure de mere si frisca

Merele se curata de coaja, se taie in bucati mai mari si se pun la fiert in apa pentru 7-8 minute. Se scurg de apa ,se...

Tarte cu piure de mere si frisca
Salate din carne de pasare

Salata de pui, varza si morcov

Cureti morcovii si ii speli. Speli pieptul de pui si il pui la fiert pentru 20 minute impreuna cu morcovii, in apa cu putina...

Salata de pui, varza si morcov
Ciorba de fasole
Ciorbe

Ciorba de fasole

Se pune fasolea in multa apa sa se umfle si sa se inmoaie. Se pun la fiert fasolea si cateva boabe de piper, in apa rece. Se...

Ciorba de fasole
Chec cu piure de mere si ciocolata
Checuri

Chec cu piure de mere si ciocolata

Piureul de mere se face din 2 mere care se curata de coaja si se pun la fiert in apa, aproximativ 2-3 minute, pana se inmoaie...

Chec cu piure de mere si ciocolata
Mancaruri cu fructe de mare

Crab umplut cu carne de porc

Crabii se curata, apoi se pun la fiert in apa cu sare pana se desprinde carnea. Carnea de porc se taie felii subtiri, ceapa...

Crab umplut cu carne de porc
Salate de raci, melci

Salata de crabi cu ciuperci

Crabii se fierb in apa cu sare, usturoiul pisat si radacina de ghimbir. Se adauga in apa canda, arediul iute maruntit si vin....

Salata de crabi cu ciuperci
Supe de legume

Supa de fasole

Se curata si se dau pe razatoare morcovul, ceapa si telina. Separat, se pune la fiert fasolea in apa rece cu sare. Se adauga...

Supa de fasole
Supe de legume

Supa de rosii cu scortisoara

Rosiile se curata de pielite si se taie cubulete mici, apoi se pun la fiert in apa rece, impreuna cu ceapa taiata marunt,...

Supa de rosii cu scortisoara
Supe de legume

Supa de rosii cu usturoi

Se pun rosiile curatate de pielite si seminte la fiert in 2 l de apa cu sare. Se adauga cartofii curatati si taiati cubulete...

Supa de rosii cu usturoi
Supe de legume

Supa de usturoi

Cartofii se curata si se taie cubulete, apoi se pun la fiert in 2 litri de apa, impreuna cu morcovii dati pe razatoare si...

Supa de usturoi
Ciorbe

Ciorba de cartofi cu usturoi

Usturoiul se curata si se pune la fiert in 2 l de apa cu sare. Se adauga cuisoare, salvie, foi de dafin, patrunjelul si...

Ciorba de cartofi cu usturoi
Supe de legume

Supa de chimen

Ceapa se curata si se taie in sferturi si se pune impreuna cu chimenul la fiert in 2,5 l de apa. Se scoate apoi ceapa si se...

Supa de chimen
Bulete pufoase de cod
Aperitive cu peste

Bulete pufoase de cod

Codul se tine in apa cu sare timp de 15-20 minute, se pune apoi la fiert 5 minute. Se scurge de apa se limpezeste si se...

Bulete pufoase de cod
Salate de raci, melci

Salata de raci

Racii se fierb in apa clocotita cu sare, se iau apoi cozile, se piseaza si se freaca cu 100 gr unt. Se pun la fiert pentru 15...

Salata de raci
Salate de legume

Salata de fasole cu usturoi

Se pune la fiert in apa cu sare, fasolea curatata. Dupa ce a fiert aproape o ora, se scurge si se lasa la racit. Se adauga...

Salata de fasole cu usturoi
Salate cu peste

Salata de midii

Midiile se pun la fiert in apa cu vin. Se adauga ceapa tocata marunt, sare, morcovul taiat cubulete si piperul boabe. Cand...

Salata de midii
Salate de legume

Salata de conopida cu nuca

Conopida se pune la fiert pentru 5 minute. Se scurge apoi de apa si se lasa la racit. Morcovii si telina se curata si se taie...

Salata de conopida cu nuca
Salate de raci, melci

Salata de caracatita

Caracatita se spala si se taie inele. Se pune apoi la fiert, intr-un vas cu apa si sare, impreuna cu ceapa, usturoiul si...

Salata de caracatita
Aperitive cu carne

Aperitiv cu maduva

Maduva se curata in apa rece de pielite. Se pune apoi la fiert in apa fiarta cu sare, in care se adauga ceapa curatat si...

Aperitiv cu maduva
Sosuri condimentate

Sos vanatoresc

Marginile de cotlet se taie bucati si se pun la calit in ulei. Se adauga putina zeama de carne, apoi se lasa la fiert, se...

Sos vanatoresc
Sosuri condimentate

Sos vanatoresc din carne de vaca si iepure

Se pun la fiert carnea de vaca, morcovul, ceapa, bucata de carne de iepure, jambonul, toate taiate bucatele. Se adauga zeama...

Sos vanatoresc din carne de vaca si iepure
Garnitura de pere
Mancaruri cu legume

Garnitura de pere

Perele se curata de coaja, apoi se taie in patru, li se scot samburii si se pun intr-un vas mai inalt la fiert cu vinul rosu.

Garnitura de pere
Sosuri rosii

Sos de coacaze

Coacazele se curata de codite, apoi se pun la fiert 15-20 de minute in zeama de oase sau in apa. Separat, se amesteca intr-un...

Sos de coacaze
Sosuri condimentate

Sos de hrean

Hreanul se rade si se pune la fiert in zeama de carne, aproimativ 20 de minute. Separat, se amesteca intr-o tigaie untul cu...

Sos de hrean
Sosuri condimentate

Sos picant

Se toaca cepele marunt, apoi se presara piperul si se adauga otetul si vinul si se pun la fiert, pana scade sosul. Se adauga...

Sos picant
Mancaruri cu carne

Pilaf de grauri

Graurii se curata si se pun la fiert in apa cu sare. Separat se pune orezul la fiert intr-un vas cu unt si doua pahare din...

Pilaf de grauri
Mancaruri cu vanat

Pilaf de orez cu cristei

Se curata de pene si se golesc cristeii, apoi se pun la fiert intr-o oala cu apa, ceapa si sare. Se pune unt la incins,...

Pilaf de orez cu cristei
Mancaruri cu vanat

Mancare de prepelite cu carnati

Se pun la fiert prepelitele curatate si spalate impreuna cu orezul si cativa carnati in zeama de carne. Se face un sos...

Mancare de prepelite cu carnati
Mancaruri cu vanat

Mancare de orez cu prepelite

Prepelitele se curata si se calesc in unt fierbinte. Apoi se pun la fiert in zeama de carne. In untul ramas se rumeneste...

Mancare de orez cu prepelite
Mancaruri cu vanat

Pilaf de prepelite

Prepelitele curatate se fierb in zeama de carne amestecata cu vinul, cu jambonul si slanina maruntite. Dupa ce au fiert...

Pilaf de prepelite
Mancaruri cu vanat

Potarnichi cu varza

Varza se curata, se spala si se taie in 4. Se pune la fiert in apa clocotita cu sare si se lasa 15 minute. Dupa ce s-a racit...

Potarnichi cu varza
Prajitura cu piscoturi
Prajituri

Prajitura cu piscoturi

Preparam foile cu miere. Punem la fiert pentru 2 minute amestecul de oua, unt, zahar, miere, lapte. Dupa ce am luat...

Prajitura cu piscoturi
Ciorba de burta
Ciorbe

Ciorba de burta

Burta se spala si se fierbe in apa cu otet, apoi se taie fasii subtiri. Rasolul se fierbe si el separat. Intr-o oala...

Ciorba de burta
Mancaruri cu vanat

Sote de sitari

Sitarul se taie bucati, se scoate carnea de pe oase, iar resturile ramase precum si oasele se pun in zeama de carne...

Sote de sitari
Mancaruri cu vanat

Sufleu de sitari

Se curata sitarii apoi se calesc in unt si se lasa la fiert cateva minute. Se scurg apoi de unt si se indeparteaza carnea de...

Sufleu de sitari
Aperitive cu carne

Perisoare din carne de potarnichi

Carnea de potarnichi se curata de piele, apoi se toaca impreuna cu ugerul fiert si racit. Se adauga untul, se sareaza,...

Perisoare din carne de potarnichi
Supe de carne

Supa de fazan cu galuste

Fazanul se curata de pene, se parleste, apoi se freaca impreuna cu putin malai, se spala si se scot intestinele. Se pune apoi...

Supa de fazan cu galuste
Supe de carne

Supa greceasca de fazan

Fazanul se curata, se spala, se taie bucati, apoi se pune la fiert cu in apa cu sare, piper si zarzavatul intreg. Se adauga...

Supa greceasca de fazan
Mancaruri cu carne

Friptura de fazan

Fazanul se curata, se spala si apoi se pune intr-un vas cu unt incins. Se lasa la rumenit pe toate partile, se sareaza,...

Friptura de fazan
Aperitive cu carne

Piftie de fazan

Fazanul se taie in patru bucati si se pune la fiert in apa cu sare. Cand incepe sa fiarba se adauga sare, ceapa, morcov, foi...

Piftie de fazan
Prajituri

Negresa

Cum se prepara glazura si blatul pentru prajitura Negresa: Se pune la fiert margarina sau untul impreuna cu zaharul (din care...

Negresa
Chiftele cu sos alb
Sosuri albe

Chiftele cu sos alb

Se pune apa la fiert, impreuna cu uleiul. Cand clocoteste se pun chiftelele si se lasa la fiert circa 5 minute. Se adauga...

Chiftele cu sos alb
Mancaruri cu vanat

Muschi de mistret afumat

Vinul alb se pune la fiert intr-un vas. Se adauga sare, piper boabe, enibahar, foi de dafin, cimbru, usturoiul pisat,...

Muschi de mistret afumat
Aperitive cu carne

Sunca de mistret

Se pune intr-un vas, la fiert vinul alb si 250 mI apa, sare, boabele de piper, enibaharul, foile de dafin, cimbrul,...

Sunca de mistret
Mancaruri cu vanat

Sunca de mistret cu macaroane

Macaroanele se pun la fiert in apa cu sare. Se strecoara apoi si se lasa la racit. Intr-o forma unsa cu unt, se pune un strat...

Sunca de mistret cu macaroane
Mancaruri cu vanat

Budinca din carne de mistret

Carnea se pune la fiert. Apoi se toaca impreuna cu o ceapa calita si cu paine muiata in apa. Se adauga in tocatura...

Budinca din carne de mistret
Mancaruri cu vanat

Rasol din cap de mistret

Capul impreuna cu o parte din gat se parleste bine, apoi se curata, se scoate limba si se spala bine pe dinauntru si pe...

Rasol din cap de mistret
Supe de carne

Supa de caprioara

Carnea de caprioara se spala bine si se punela fiert in apa cu sare, clocotita, la foc mare. Dupa ce a facut spuma, se face...

Supa de caprioara
Mancaruri cu vanat

Pilaf de orez cu carne de caprioara

Se taie in bucati carnea de caprioara, se spala si se pune la fiert. Se scoate apoi, se spala din nou si se pune la fiert cu...

Pilaf de orez cu carne de caprioara
Supa de galuste
Supe de carne

Supa de galuste

Se spala carnea de pui bine si se pune la fiert. Zarzavatul se taie mai mare.Cand incepe sa fiarba se spumeaza bine. Se...

Supa de galuste
Salata orientala
Salate de legume

Salata orientala

Cartofii se curata, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Separat se fierb ouale, dupa care se curata de coaja...

Salata orientala