Se curata somonul de oase si piele. Se faramiteaza. Se amesteca cu margarina moale si smantana. Se adauga zeama de lamaie,...
Tartine cu somon
Orezul se fierbe inabusit. Se toaca o ceapa marunt si se adauga in orez. Racii trebuie sa se prepare cat sunt vii. Se scoate...
Raci umpluti cu orez
Legumele se taie marunt si se pun la fiert intr-un litru si jumatate de vin. Cand dau in clocot prima oara, se introduc racii...
Raci fierti in vin
Midiile se fierb in vin, impreuna cu ceapa tocata, usturoiul maruntit, patrunjelul tocat, cimbrul si arpagicul . Se...
Rasol de midii
Legumele se curata, se spala si se toaca marunt. Se pun la fiert iar cand au dat de cateva ori in clocot, se adauga bucatile...
Rasol de peste oceanicSe spala orezul. Morcovul curatat se da prin razatoarea mica, iar dovlecelul prin razatoarea mare sau cuburi. Ceapa, ardeiul...
Pilaf cu legume si ciuperciEste o bautura racoritoare specific persana si foarte usor de preparat. Pepenele galben se spala, se taie in doua, se curata...
Bautura racoritoare din pepene
Se foloseste peste inghetat pentru aceste chiftelute. Pestele se pune cu legumele curatate si tocate marunt sa fiarba, dupa...
Chiftelute marinate din peste oceanic
Pestele se curata de solzi si intestine si se aseaza intr-un vas. Se potriveste la gust de sare si piper, se presara cu...
Peste oceanic a la grec
Pestele se curata, se spala si se da prin masina de tocat carne. Sosul alb se prepara astfel: se pune intr-un vas untul,...
Sufleu de peste oceanicPestele il poti pregati cu o zi inainte. Il curat de solzi, intestine si urechi apoi il spal sub jet de apa rece dar nu...
Caras prajit cu mamaliguta si mujdei de usturoi
Scrumbiile curatate si spalate se pun pe o sita care se aseaza la randul ei pe un vas cu apa cu bicarbonat de sodiu ( 40 gr...
Scrumbii sarateSe bate smantana de gatit pana e tare. Branza se amesteca cu ouale si fructoza, coaja de la lamaie rasa, si esenta de...
Pasca monti
Tiparul se curata de solzi si intestine dupa care se spala si se taie bucati. Intr-un vas rezistent la caldura se pune untul,...
Tipar la cuptor
Pastravii se curata de solzi, se golesc de intestine, apoi se spala si se usuca cu o carpa curata. Se pun in lapte cu putina...
Pastrav prajitPastravii se curata, se spala si se usuca cu un servet. Se ung apoi cu unt, se invelesc in hartie pergament si se pun pe...
Pastrav la gratarSe curata pastravii de solzi, se golesc de intestine, se spala bine, apoi li se taie aripioarele. Ceapa si rosiile se taie...
Pastravi la tava
Codul se feliaza si se pune pentru cateva minute in lapte. Se scot apoi fileurile, se dau prin faina, ou batut si prin...
Fileuri de cod
Legumele se curata, se spala si se toaca marunt. Se pun apoi la fiert intr-un litru jumate de apa fiarta. Intre timp se...
Biban fiert
Bibanul se pune la oparit, apoi se curata de piele si se taie in felii. Acestea se dau prin faina si se prajesc in unt...
Biban cu rosii
Pestele se fierbe, apoi se curata de piele si oase si se sfarama cu dosul lingurii de lemn pana devine ca o pasta. Separat...
Crochete de peste
Scrumbiile se curata de solzi apoi se taie in lunga de-a lungul burti, se scot maruntaiele, se spala si se sareaza. Se curata...
Rasol de scrumbii de Dunare
Scrumbiile se curata de solzi si intestine, se spala, se sareaza si se inveleste fiecare scrumbie in hartie pergament unsa cu...
Scrumbii de Dunare la gratarAm pus hartie de copt in tava de yena, din toate cele de mai sus am facut un amestec omogen si l-am turnat in tava. Am pus...
Sufleu cu legumeSe freaca untul cu fructoza, apoi se amesteca treptat celelalte ingrediente. Se fac bilute din aluatul moale obtinut si se...
Fursecuri cu nuca si lamaie montiSe face un aluat din oua si faina de naut. Se fac gogoloaie si in mijloc se pune o jumatate de pruna cu fructoza si...
Galuste cu prune monti
Scrumbiile se curata de solzi si oase, se spala si se pun in tava cu ulei, sare, piper, patrunjel verde tocat, un pahar cu...
Scrumbii de Dunare la cuptorCuratam si spalam prunele apoi le lasam peste noapte la temperatura camerei cu fructoza. Se fierb prunele 4 ore. Gemul...
Gem de prune
Bibanul curatat si spalat, se taie in lung, de-a lungul sirii spinarii. Se scot oasele mari si carnea se taie bucati. Se pune...
Biban in saramuraAm curatat merele de coaja si samburi si le-am taiat cubulete. Le-am pus intr-o oala incapatoare si le-am acoperit cu apa....
Marmelada de mereSe spala si se curata de codite murele. Se pun la fiert intr-o oala incapatoare cu fructoza. Se fierb aproximativ 2 ore si...
Dulceata de mureAm fiert puiul, l-am lasat sa se raceasca dupa care l-am facut fasii subtiri. Am pus puiul la calit in ulei intr-o oala...
Tocanita cu pui si legumeSe pune carnea la fiert cu sare, dupa ce e bine fiert pieptul se face fasii subtiri. lLgumele se taie marunt si se adauga...
Bors de pui
Pestele se curata de piele, se spala si se taie in felii. Se sareaza, se dau feliile prin faina si se pun apoi la prajit in...
Biban prajitPrajitura cu mere si gutui este o prajitura clasica, aromata cu parfum de toamna. Este si foarte sanatoasa, si se prepara...
Prajitura cu mere si gutuiSe curata castravetii, se paseaza in blender si se storc bine de lichid. Se amesteca pasta cu iaurtul si mirodeniile.
Tzatiki
Heringii se spala, se curata si li se fac mici incizii. Se dau apoi prin faina, ulei si se pun la fript pe gratarul...
Hering la gratar
Heringii se curata, se spala si se sareaza. Se dau apoi prin faina si se prajesc in uleiul fierbinte. Separat se face un sos...
Hering cu sos de mustarSe taie pieptul cubulete mici si se pune in wok la calit in ulei. Intre timp se curata si se taie legumele: ardeii cubulete...
Pui cu legumeSe fierbe pieptul si se lasa la racit. cand e rece se taie fasiute inguste, se da prin ou si apoi se acopera cu susan. Se...
Pui cu susanSe pun pulpele la cuptor cu apa, ulei, vin si mirodenii orezul de fierbe 1 masura orez 2 masuri de apa, 10 minute dupa care...
Pulpe cu orez
Legumele, se curata, se spala si se toaca marunt. Se pun apoi la fiert in apa cu verdeata tocata marunt si se adauga otetul,...
Hering marinatSe fierbe orezul o masura orez 3 masuri apa, 10 minute dupa care se lasa sa absoarba restul apei. separat se pun la fiert...
Orez brun cu legume montiSe taie "tuguiul" perelor si se scobesc pana se scot toate semintele. In fiecare para punem 1 lg de fructoza si una...
Pere coapteSe face aluatul din faina si tarate cu 1/2 cana apa fierbinte in care am dizolvat drojdia. se lasa la odihnit 30 min. Intre...
Placinta cu carne tocata de porc montiFacem un aluat din faina, tarate, apa fierbinte, 50 g unt, drojdie 1 lingura de fructoza si se lasa la odihnit 30 min....
Placinta cu mere monti
Pentru aluat faina cu taratele se amesteca se toarna peste 1/2 cana de apa fierbinte in care am dizolvat drojdia si un praf...
Tarta cu pui si ciuperciAluat: faina cu taratele se amesteca se toarna peste 1/2 cana de apa fierbinte in care am dizolvat drojdia si un praf de...
Tarta cu pui si ciuperciTaiem marunt ceapa, o amestecam cu ouale, carnea si sarea. Facem bilute si le dam prin susan. Se prajesc in mult ulei.
Chiftelute din carne de porc cu susanSe pune carnea la fiert in apa cu sare. Se ia spuma ori de cate ori se formeaza. Legumele se taie marunt si se adauga dupa...
Ciorba de porc monti
Daca vrei sa pregatesti o mancare foarte sanatoasa, prepara coltunasi cu branza de vaci monti. La aceasta reteta avem nevoie...
Coltunasi cu branza de vaci monti
Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc