Se pune fasolea sa fiarba si dupa cateva clocote se schimba apa. Se pune apoi in alta apa fierbinte cu morcovi si patrunjel...
Bors de fasole boabe
Se spala bine urzicile in multe ape si se ridica din apa cu mana ca sa ramana nisipul pe fundul vasului.Se pune un litru apa...
Bors de urzici
Radacinoasele se rad,se spala se dau pe razatoarea mare,ceapa se toaca.Sfecla se spala bine,se curata si nu se mai spala...
Bors de sfecla(moldovenesc)
Intr-un castron se amesteca smantana cu mustarul si cu putina sare,se amesteca pana se obtine o compozitie omogena.
sos de smantana
se pune apa cu vinul si cu zaharul sa fiarba.Se dizolva zeamilul in apa si se toarna cate putin in siropul de vin.Se amesteca...
Sos de fragi sau capsune
Se inmoaie amidonul in apa rece.Se freaca galbenusurile si se amesteca cu amidonul pana devine o crema.Se toarna laptele...
Sos de rom
Se freaca galbenusurile cu zaharul si coaja de portocale pana devin spumoase,apoi se adauga vinul si zeama de portocale.Se...
Sos de portocale
Se fierbe cacaua cu zaharul,in apa,pe foc mic,amestecand tot timpul pana se ingroasa ca o smantana.Se lasa sa se raceasca.
Sos de ciocolata
Se pune faina intr-o cratita sa se incalzeasca putin pe foc mic,apoi se torna laptele cate putin si se amesteca mereu.Se...
Sos din gemuri pentru budinci
Se alege si se spala porumbul,apoi se pune in apa rece sa fiarba.Legumele se curata,se taie bucatele si se inabusa in...
Supa crema de porumb
Se prepara o supa de legume.Se strecoara,se indeparteaza legumele si in supa se pune grisul in ploaie,amestecand bine,apoi se...
Supa crema de gris
Se prepara maioneza din 3 oua si 1/2 pahar ulei, adaugand cate putin ulei, apoi se amesteca cu iaurtul, mustarul si smantana.
Sos pentru legume
Se pune untul intr-o tigaie si cand s-a topit se adauga pesmetul,se amasteca pana cand se incorporeaza pesmetul in unt.
Sos cu pesmet
Se toaca ceapa marunt si se pune cu vinul intr-o cratita,pe foc mic,acoperita cu un capac si se lasa sa fiarba pana scade...
Sos de ciuperci cu vin
Se spala rosiile,se taie bucati si se lasa sa se scurga de zeama,apoi se trec prin sita si se freaca cu lingura,lasand sa se...
Sos de rosii cu smantana
se prepara un sos alb din unt si faina,stins cu apa calduta.Se amesteca in sos mararul tocat,zeama de lamaie si galbenusul...
sos de marar
Se curata si se piseaza usturoiul pana devine pasta, apoi se amesteca cu nucile si miezul de paine muiat,stors si se...
Sos scordolea
Se curata sardelele de oase,se zdrobesc cu lingura de lemn si se amesteca cu putin mustar.Se amesteca separat 1lingura otet...
Sos de sardele cu mustar
Se fierbe un ou separat;galbenusul se freaca bine cu dosul lingurii de lemn si se amesteca cu doua galbenusuri crude,cu zeama...
Sos de oua
Se piseaza bine usturoiul,se amesteca cu galbenusurile,se adauga sare si se freaca bine.Se toarna uleiul treptat,ca la...
Sos de usturoi cu oua
Din 50gr unt si din faina se face un sos care se stinge cu supa de carne.Nu se lasa sa se ingroase tare,se adauga...
Sos catifelat
Se prepara maioneza din trei galbenusuri de oua fierte tare,trei galbenusuri crude si 250ml ulei.Se adauga mustarul,verdeata...
Sos tartar
Se amesteca uleiul cu otetul,sare piper si se freaca bine.Se lasa la rece.Se toaca toate verdeturile marunt si ceapa.in...
Sos moldovenesc
Se face sosul din faina si supa de carne si se lasa pe foc mic,amestecand pana ce sosul isi schimba culoarea si devine...
Sos brun pentru legume
Se spala ciupercile,se taie feliute si se pun cu unt,impreuna cu arpagicul tocat marunt,pe foc mic,sa se inabuse bine,pana...
Sos vanatoresc cu ciuperci
Se freaca bine intr-un castron uleiul cu zeama de lamaie, apoi se adauga verdeata tocata, apa minerala, sare, piper. Se...
Sos pentu peste
Se curata legumele si spalale. Ceapa, morcovul si radacina de patrunjel taie-le rondele subtiri. Pune toate legumele la fiert...
Supa cu galuste
Unge pulpa de porc cu untura.Zdrobeste usturoiul, amestecandu-l cu mirodenii si delikat,apoi presara pe carne.Pune pulpa in...
Pulpa de purcel la tava
Taie puiul in bucati si punel la fiert in apa cu sare. Cand e aproape fiarta,adauga ceapa si ardelul tocat si legumele date...
Ciorba de potroace
Se fierbe apa,cam 2l,apoi se adauga ceapa tocata marunt,morcovii,ardeii.dartofii taiati cubulete si frunzele de telina taoate...
Bors de peste
Spala bine ardei si taiei pe jumatate,pe lungime.Scoate cotorul si semintele.Taie ceapa julien si caleste-o in ulei.Adauga...
Ardei in plapumioara de branza
Framantaun aluat din faina,unt ,ou,cascaval,sare.Taie sunca si costita si rumeneste-le.Pune peste aluat sunca si costita si...
Tarta cu sunca si costita
Taie carnea in fasii si rumeneste-o in ulei.La final adauga ceapa tocata marunt,rosiile in bucati si ardelul taiat.Dupa...
Spagete cu muschiulet
Bate albusurile cun un praf de sare si cu zaharul.Adauga galbenusurile frecate cu ulei si cateva picaturi de esenta.Amesteca...
Prajitura cu afineFaina se amesteca cu sarea, piperul si ierburile italene si se drege pieptul de pui intreg sau taiat felii. Se prajeste in 3...
Tuscan garlic chickenSe dizolva drojdia se amesteca toate, se framanta, se lasa aluatul la crescut si pentru ca eu am avut emotii din cauza fainii...
Paine neagra
Separa albusurile de galbenusuri.Intr-un castron,freaca bine galbenusurile cu cele 2linguri cu rom sau coniac.Rupe ciocolata...
Mousse de cafea
Bate putin pieptul de pui,condimenteaza-l cu sare si piper si rumeneste-l pe gratar.Curata cartofii,taie-i cubulete si pune-i...
Piept de pui vienezCurata crapul,sareaza-l pe dinafara si pe dinauntru si lasa-l sa stea cel putin 15 minute. Cresteaza-l usor si in crestaturi...
Peste la coptorSe curata cartofii, se taie cubulete si se fierb(ca pentru piure). Se paseaza si se amesteca, cu faina(cu praful de copt...
Prajitura cu gem si foi de cartofiArdeii umpluti cu varza sunt niste muraturi delicioase, numai bune iarna. Urmand aceasta reteta am umplut ardei si gogosari...
Ardei umpluti cu varza
Se spala andivele se-ndeparteaza partile amare (frunzele verzi din varf) si partile dure. Se taie in rondele. Se stropesc cu...
Piure de andive
Preparare : Curatati morcovii si dati-i prin razatoare. Taiati andivele spalate in bucati. Stoarceti sucul de lamaie dea
Salata de morcovi cu andive, nuci si cu sos de miereBroccoli se da intr-un clocot de 3 minute si se scurge apoi de apa si se pune deoparte. Intr-o cratita mai larga se topeste...
Broccoli risotto TorteAm condimentat pestele cu putina sare si l-am prajit. Am spart ouale si le-am batut bine, am adaugat zema de lamaie si am...
APERITIV CU PESTE
Intr-o oala incapatoare se pune apa la fiert. Cand este clocotita se pune varza intreaga, dupa ce a fost curatita de foile...
BUDINCA DE VARZASalata de sfecla rosie cu portocale este o reteta de salata foarte sanatoasa, recomandat a fi consumata mai ales in...
Salata de sfecla cu portocaleSe amesteca, se acopera cu film alimentar si se lasa peste noapte la frigider. (Tot asa procedati si cu pulpele sau aripile...
Piept de pui in crustaBiscuitii se paseaza si se amesteca cu untul topit,se aseaza in tava si se pune la frigider pana crema e gata. Se bate frisca...
Prajitura cu branza si pasifloraIn primul si in primul rand am incins bine gratarul Am crestat carnatii pe lungime, dar nu pana jos. In crestatura am inserat...
Carnati cu cascavalSe ia un vas termorezistent, se rupe branza bucatele (eu am avut telemea si cas de oaie), se pun rosiile, maslinele, ardeiul...
Branza cu rosii si masline la cuptor
Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc