se pune apa cu vinul si cu zaharul sa fiarba.Se dizolva zeamilul in apa si se toarna cate putin in siropul de vin.Se amesteca...
Sos de fragi sau capsuneSe inmoaie amidonul in apa rece.Se freaca galbenusurile si se amesteca cu amidonul pana devine o crema.Se toarna laptele...
Sos de romSe freaca galbenusurile cu zaharul si coaja de portocale pana devin spumoase,apoi se adauga vinul si zeama de portocale.Se...
Sos de portocaleSe fierbe cacaua cu zaharul,in apa,pe foc mic,amestecand tot timpul pana se ingroasa ca o smantana.Se lasa sa se raceasca.
Sos de ciocolataSe pune faina intr-o cratita sa se incalzeasca putin pe foc mic,apoi se torna laptele cate putin si se amesteca mereu.Se...
Sos din gemuri pentru budinciSe alege si se spala porumbul,apoi se pune in apa rece sa fiarba.Legumele se curata,se taie bucatele si se inabusa in...
Supa crema de porumbSe prepara o supa de legume.Se strecoara,se indeparteaza legumele si in supa se pune grisul in ploaie,amestecand bine,apoi se...
Supa crema de grisSe prepara maioneza din 3 oua si 1/2 pahar ulei, adaugand cate putin ulei, apoi se amesteca cu iaurtul, mustarul si smantana.
Sos pentru legumeSe pune untul intr-o tigaie si cand s-a topit se adauga pesmetul,se amasteca pana cand se incorporeaza pesmetul in unt.
Sos cu pesmetSe toaca ceapa marunt si se pune cu vinul intr-o cratita,pe foc mic,acoperita cu un capac si se lasa sa fiarba pana scade...
Sos de ciuperci cu vinSe spala rosiile,se taie bucati si se lasa sa se scurga de zeama,apoi se trec prin sita si se freaca cu lingura,lasand sa se...
Sos de rosii cu smantanase prepara un sos alb din unt si faina,stins cu apa calduta.Se amesteca in sos mararul tocat,zeama de lamaie si galbenusul...
sos de mararSe curata si se piseaza usturoiul pana devine pasta, apoi se amesteca cu nucile si miezul de paine muiat,stors si se...
Sos scordoleaSe curata sardelele de oase,se zdrobesc cu lingura de lemn si se amesteca cu putin mustar.Se amesteca separat 1lingura otet...
Sos de sardele cu mustarSe fierbe un ou separat;galbenusul se freaca bine cu dosul lingurii de lemn si se amesteca cu doua galbenusuri crude,cu zeama...
Sos de ouaSe piseaza bine usturoiul,se amesteca cu galbenusurile,se adauga sare si se freaca bine.Se toarna uleiul treptat,ca la...
Sos de usturoi cu ouaDin 50gr unt si din faina se face un sos care se stinge cu supa de carne.Nu se lasa sa se ingroase tare,se adauga...
Sos catifelatSe prepara maioneza din trei galbenusuri de oua fierte tare,trei galbenusuri crude si 250ml ulei.Se adauga mustarul,verdeata...
Sos tartarSe amesteca uleiul cu otetul,sare piper si se freaca bine.Se lasa la rece.Se toaca toate verdeturile marunt si ceapa.in...
Sos moldovenescSe face sosul din faina si supa de carne si se lasa pe foc mic,amestecand pana ce sosul isi schimba culoarea si devine...
Sos brun pentru legumeSe spala ciupercile,se taie feliute si se pun cu unt,impreuna cu arpagicul tocat marunt,pe foc mic,sa se inabuse bine,pana...
Sos vanatoresc cu ciuperciSe freaca bine intr-un castron uleiul cu zeama de lamaie, apoi se adauga verdeata tocata, apa minerala, sare, piper. Se...
Sos pentu pesteSe curata legumele si spalale. Ceapa, morcovul si radacina de patrunjel taie-le rondele subtiri. Pune toate legumele la fiert...
Supa cu galusteUnge pulpa de porc cu untura.Zdrobeste usturoiul, amestecandu-l cu mirodenii si delikat,apoi presara pe carne.Pune pulpa in...
Pulpa de purcel la tavaTaie puiul in bucati si punel la fiert in apa cu sare. Cand e aproape fiarta,adauga ceapa si ardelul tocat si legumele date...
Ciorba de potroaceSe fierbe apa,cam 2l,apoi se adauga ceapa tocata marunt,morcovii,ardeii.dartofii taiati cubulete si frunzele de telina taoate...
Bors de pesteSpala bine ardei si taiei pe jumatate,pe lungime.Scoate cotorul si semintele.Taie ceapa julien si caleste-o in ulei.Adauga...
Ardei in plapumioara de branzaFramantaun aluat din faina,unt ,ou,cascaval,sare.Taie sunca si costita si rumeneste-le.Pune peste aluat sunca si costita si...
Tarta cu sunca si costitaTaie carnea in fasii si rumeneste-o in ulei.La final adauga ceapa tocata marunt,rosiile in bucati si ardelul taiat.Dupa...
Spagete cu muschiuletBate albusurile cun un praf de sare si cu zaharul.Adauga galbenusurile frecate cu ulei si cateva picaturi de esenta.Amesteca...
Prajitura cu afineFaina se amesteca cu sarea, piperul si ierburile italene si se drege pieptul de pui intreg sau taiat felii. Se prajeste in 3...
Tuscan garlic chickenSe dizolva drojdia se amesteca toate, se framanta, se lasa aluatul la crescut si pentru ca eu am avut emotii din cauza fainii...
Paine neagraSepara albusurile de galbenusuri.Intr-un castron,freaca bine galbenusurile cu cele 2linguri cu rom sau coniac.Rupe ciocolata...
Mousse de cafeaBate putin pieptul de pui,condimenteaza-l cu sare si piper si rumeneste-l pe gratar.Curata cartofii,taie-i cubulete si pune-i...
Piept de pui vienezCurata crapul,sareaza-l pe dinafara si pe dinauntru si lasa-l sa stea cel putin 15 minute. Cresteaza-l usor si in crestaturi...
Peste la coptorSe curata cartofii, se taie cubulete si se fierb(ca pentru piure). Se paseaza si se amesteca, cu faina(cu praful de copt...
Prajitura cu gem si foi de cartofiArdeii umpluti cu varza sunt niste muraturi delicioase, numai bune iarna. Urmand aceasta reteta am umplut ardei si gogosari...
Ardei umpluti cu varzaSe spala andivele se-ndeparteaza partile amare (frunzele verzi din varf) si partile dure. Se taie in rondele. Se stropesc cu...
Piure de andivePreparare : Curatati morcovii si dati-i prin razatoare. Taiati andivele spalate in bucati. Stoarceti sucul de lamaie dea
Salata de morcovi cu andive, nuci si cu sos de miereBroccoli se da intr-un clocot de 3 minute si se scurge apoi de apa si se pune deoparte. Intr-o cratita mai larga se topeste...
Broccoli risotto TorteAm condimentat pestele cu putina sare si l-am prajit. Am spart ouale si le-am batut bine, am adaugat zema de lamaie si am...
APERITIV CU PESTEIntr-o oala incapatoare se pune apa la fiert. Cand este clocotita se pune varza intreaga, dupa ce a fost curatita de foile...
BUDINCA DE VARZASalata de sfecla rosie cu portocale este o reteta de salata foarte sanatoasa, recomandat a fi consumata mai ales in...
Salata de sfecla cu portocaleSe amesteca, se acopera cu film alimentar si se lasa peste noapte la frigider. (Tot asa procedati si cu pulpele sau aripile...
Piept de pui in crustaBiscuitii se paseaza si se amesteca cu untul topit,se aseaza in tava si se pune la frigider pana crema e gata. Se bate frisca...
Prajitura cu branza si pasifloraIn primul si in primul rand am incins bine gratarul Am crestat carnatii pe lungime, dar nu pana jos. In crestatura am inserat...
Carnati cu cascavalSe ia un vas termorezistent, se rupe branza bucatele (eu am avut telemea si cas de oaie), se pun rosiile, maslinele, ardeiul...
Branza cu rosii si masline la cuptorClatiti aripioarele intr-un jet de apa rece dupa care le lasati sa se scurga de apa pe un prosop uscat sau pe un servet de...
Aripioare de pui marinate in usturoiMOD DE PREPARARE: Patrunjelul se taie foarte foarte marunt, rosiile se taie in cubulete foarte mici, ceapa se taie foarte...
TABOULLEH SalataMOD DE PREPARARE: Ceapa curatata si patrunjelul spalat bine se pun intr-un blender (robot de bucatarie) si se lasa pana sunt...
Chiftele cu carne: KAFTAPe o folie de aluminiu am asezat frunzele de salata pe care le-am uns cu unt. Am asezat somonul marinat. Am uns cu...
Rulada de peste crudUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori