Se fierbe ouale si cartofii in coaja, dupa care se taie felii, atat ouale cat si cartofii. Se aseaza in straturi, intr-o tava...
Cartofi la cuptorCartofii se spala, se curata de coaja si se taie in rondele de 1 cm grosime. Se fierb in apa cu sare.Se da prin razatoarea...
Cartofi frantuzestiSe spala bine andivele si se rupe fiecare foita in bucatele mici (a se evita maruntire prin taiere pentru riscul de a devenii...
Salata andiveSe curata cu atentie coaja de la cele trei vinete coapte care au fost selectionate asa incat sa fie sanatoase si foarte...
Salata de vinetePunem oasele la fiert in cca 5 l apa cu 1 lingura de sare si se lasa sa fiarba la foc mic se ia spuma deasupra. In timpul in...
Ciorba cu varza creataSe bat albusurile de cateva ori cu telul. Se adauga treptat zaharul si praful de vanilie, batand continuu 5 minute la cald,...
Bezele cu nuciSe pune la dospit drojdia dizolvata, sa creasca un pic. Siropul se fierbe cam 3 minute si se lasa la racit. Se amesteca...
Cornulete bicoloreSe spala bine gogosarii si se curata se indeparteaza coceanul si toate semintele si se obtine la final felii potrivite, cu...
Reteta munteneasca de gogosari murati1.Intr-o tigaie, se pun sa se incinga o lingura de ulei si prajiti in el alunele, pana devin aurii. Se amesteca mereu ca sa...
Piept de pui cu aluneAfinele spalate se pun cu zahar (dupa gust) si condimentele la fiert timp de 5-10 minute. Se lasa la racit. Se scot...
Supa de afine receSe curata ardeii de cotoare, apoi se clocotesc in apa 5-7 minute si se lasa sa se raceasca. Celelalte legume se curata, se...
Ardei umpluti cu legumeSe bat ouale cu zaharul si sarea, apoi se adauga uleiul, laptele, bicarbonatul stins cu otet, esenta de vanilie si la urma...
Prajitura cu foi si gem acrisorPregatirea blatului. Etapa I: Lamaia se opareste si se usuca. Se razuie coaja. Fructul se taie in doua si se stoarce. Etapa...
Prajitura cu caiseEtapa I: Se topeste mierea intr-o craticioara. Se inglobeaza mirodeniile si se lasa sa se racoreasca putin amestecul. Etapa...
Cuburi cu miere si lamaieEtapa I: Se incinge cuptorul la 220º C. Se amesteca intr-un castron faina cu malaiul, zaharul, bicarbonatul, praful de...
Tortulete cu afineEtapa I: Se incinge cuptorul la 190º C. Se unge o forma speciala de tort (22 cm diametru). Se topeste untul intr-o...
Tort de mere cu stafideCarnea de berbec se curata de pielite, se spala in mai multe ape, se taie bucati, se pune la fiert in apa cu sare si se...
Ciorba de berbecSe pune la fiert pieptul de pasare, dupa ce se ia spuma de cateva ori se pune si radacinoasele la fiert taiate in patru....
CIorba AitaSe pune untul pe foc impreuna cu 250ml. de zeama concentrata de pui (Knorr+apa) si se lasa sa fiarba incet pana scade la...
Ciocanele de pui caramelizate cu cimbru1. Se amesteca toate ingredientele de mai sus si aluatul rezultat se pune pe o farfurie. Intre timp, fie se face taietei lati...
Vargabeles(Prajitura cu branza)Panzanella este o reteta de salata cu paine, potrivita pentru perioada postului, aromata din cauza busuiocului. Salata poate...
Panzanella1.Se ia pieptul de curca, se condimenteaza cu condimentele specifice, din comert si i se face un orificiu, care se largeste...
Piept de curca umplut cu prune uscate1. Se amesteca sucul de lamaie, mararul, patrunjelul, piperul si un praf de sare. Se aseaza cate unfileu de peste intr-o...
Somn in aluatCarnea macra si carnea de vita cu os se pun cu apa la fiert .Ceapa se taie marunt, se inabusa in ulei si se stinge cu...
Ciorba picantaFileul de peste se taie in felii potrivite, se sareaza, se pipereaza dupa gust. Ceapa se curata, se taie fideluta si se...
Peste cu ciuperciIn 500 ml. apa se pun frunzele de ceai, se lasa 2 minute si apoi se strecoara. Se amesteca ceaiul cu fructele confiate,...
Tort pentru ceaiSe coace un piscot de 60 cm. lungime si 5 cm. grosime din 6 oua batute cu 6 linguri de zahar, 1 praf de copt stins cu suc de...
Sarlota cu gutui1.Sunca se spala si se pune la fiert. Dupa ce da un clocot, se arunca apa si se pune alta apa si se lasa la fiert. Cand este...
Supa-crema de cartofi cu suncaSe pun la fiert, in aproximativ 2,5 l apa, pulpele si legumele, cu o lingura de sare sau condimente de tip Knorr. Se lasa sa...
Ciorba radauteanaSe incinge 1 lingura de ulei intr-o tigaie incapatoare, se adauga usturoiul si se caleste 1-2 minute, pana devine auriu. Se...
Pui umplut cu pastramaSe aseaza foetajul pe tava unul peste altul dupa ce s-au dezghetat in prealabil. Se taie ardeii cuburi, la fel si cascavalul...
Pizza cu foetajPestele curatat si spalat se taie in felii de 3-4 cm. si se sareaza. Se lasa sa stea 1/2 ora. Cartofii se curata, se taie...
Peste in aluat de bereBlat: albusurile se bat spuma, iar galbenusurile se freaca cu zaharul, apoi se adauga peste albusuri si se pune faina cu...
Tort deliciosIntr-un vas de Jena se aseaza 8 pulpe de pui , sarate si piperate. Se frig la cuptor, la foc moderat, 20 minute. Se prepara...
Pulpe de pui in sos picantSe amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat destul de elastic, pe care se unge de 3 ori, ca si in cazul aluatului...
Haios-prajitura cu gemSe pregateste umplutura: carnea de vitel, ficateii si ceapa se toaca si se inabusa cu putin unt; se sareaza si se pipereaza....
Gasca umpluta cu stafide si castaneCarnea tocata se pune intr-un vas, se sareaza, se pipereaza si se presara cu boia. Se adauga galbenusurile, putin pesmet,...
Oua in manta de carne tocataUntul, zaharul, zaharul vanilat si ouale se bat spuma. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga amestecului pana se...
Bienenstich - intepatura albineiVinetele se spala, se taie rondele de aproximativ 1 cm care se sareaza bine si se lasa 30 de minute cu sare. Carnea de pui se...
Musaca de vinete cu carne de puiSe coc vinetele, se scurg, se toaca si se sareaza. Feliile de sunca se umplu cu vinete, se pune in mijloc cate un dreptunghi...
Rulouri cu vineteSe face un blat din 5 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri pesmet astfel: 5 galbenusuri se mixeaza cu 5 linguri de zahar, pana se...
Tort savarinaSe curata cartofii si se infasoara fiecare cartof cu o felie de bacon care se prinde de cartof cu un betigas de frigaruie. Se...
Lolllipops1.Se rade dovleacul si impreuna cu zaharul se pun in tigaia cu ulei (4-5 linguri) si se calesc impreuna; 2.Se amesteca untul...
Prajitura cu dovleac1.Se scurg piersicile(folosim compot cu jumatati de piersici ), apoi le taiem lamele subtiri. 2.Ceapa se curata si se taie...
Cotlet de porc cu sos de piersiciCiocolata de casa cu margarina este o alternativa mai ieftina pentru ciocolata de casa. In loc de unt se foloseste margarina....
Ciocolata de casa cu margarinaIntr-o oala de 8-10 kg se pun la fiert osul, ceapa intreaga, morcovul intreg, telina si patrunjelul cu o lingurita de sare....
Ciorba de burtaPrunele uscate (fara samburi) si 1/2 din mere, curatate si taiate lamele subtiri, impreuna cu foile de dafin se tin timp de 1...
Curcan cu fructeSe spala andivele, se indeparteaza foile exterioare, se taie in doua, apoi fideluta. Ceapa verde se spala, se usuca cu un...
Supa de andive cu branza de oaieRata se curata de pene si de maruntaie si se tine la rece 24 de ore intr-un amestec de vin, sare si piper. Apoi, se scoate,...
Rata salbatica in sos de fructeUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori