1.Se amesteca toate ingredientele pentru tarta cu 3 linguri de apa rece , apoi se pune aluatul in folie de aluminiu si se...
Tarta cu varza creataSe ia pulpa de porc se spala si se taie felii cam de 1 cm, se condimenteaza cu sare, piper, boia de ardei, se pune intr-o...
Pulpa de porc cu legume si macrou afumat.Orezul se spala bine si se lasa putin la inmuiat in apa clocotita, intre timp se curata merele de coaja si samburi, se taie...
Budinca simpla de orez cu mereOuale se mixeaza cu zaharul pane se albeste compozitia, se adauga esenta de vanilie. cu ajutorul unei linguri de lemn se...
Prajitura cu ouaPastele cu ciuperci si sos de smantana se afla in topul preferintelor mele. Sunt usor si rapid de pregatit, sunt delicioase...
Paste cu ciuperci si smantanaSe inmoaie soia in 2 cesti apa calda cu sare, 30 minute, apoi se fierbe cat scrie pe plic (15 min). Se caleste ceapa intr-o...
Sarmalute cu soia(de post)Branza se amesteca cu sare si piper.Rozmarinul si patrunjelul verde se spala si se toaca.Ouale se bat bine si se amesteca cu...
Rulada cu sunca si ouaSe curata, se spala si se toaca marunt ceapa, se caleste in ulei, se adauga 2 l de apa si se pune la fiert. Cand apa...
Ciorba de primavara (de post)Din apa, sare si malai se face o mamaliga obisnuita: Se pune apa cu sare la fiert si cand clocoteste se adauga malaiul cate...
Bulgari de aur cu tocanita de ciuperciSe amesteca bine toate ingredientele pentru blat si se coace un biscuite la 170°C circa 15 minute, grija sa nu se arda....
Tort cu Maracuja1 Se prepara aluatul: din 50 g. unt si toate celelalte ingrediente se face o foaie dreptunghiulara, groasa de un deget, iar...
Millefeuille cu crema de vanilieSe taie vinetele, ceapa si se pun intr-un vas. Se separa galbenusul de albus. Se ia doar galbenusul, se pune putin cate putin...
salata de vineteSe razuie telina prin razatoarea mare. Se pun la fiert pulpele (pieptul de pui), dupa aceea se taie marunt. Se pune intr-un...
Salata de telina cu pui si maionezaSe zdrobesc toate condimentele impreuna pana se face ca un mujdei. Dupa ce ati terminat de facut acest sos de marinat, se...
Ciocanele si aripi la cuptor1. Peste cotlete se presara bine boia si piper. 2. Cotletele se prajesc in unt pe fiecare parte, aproximativ 1 minut la foc...
Cotlet cu bereSe spala bine salata, frunza cu frunza, sub jet de apa rece si se taie fasii. Se spala ardeii, se indeparteaza coditele si...
Salata asortataZaharul pudra trecut prin sita se amesteca cu frisca (poate fi si caimac) si zaharul vanilat si se freaca bine cu untul Crema...
Crema de unt cu lapteCartofii bavarezi sunt deliciosi, si reprezinta un pranz sau o cina consistenta, si foarte usor de preparat.
Cartofi bavarezi1 Se amesteca toate ingredientele-oua, zahar, faina, praf de copt si se coace un blat de tort. Cand s-a racit, se taie in...
Tort cu fructeSe topeste zaharul, se amesteca in el repede faina, se adauga untul si se stinge cu lapte. Se fierbe pana primeste...
Reteta budinca sos caramelSe toaca separa vinetele,apoi ardeii curatati de seminte. Se face o maioneza din 2 galbenusuri. Se amesteca totul si se...
Salata de vinete cu ardei coptiSe amesteca intr-un castron untul batut spuma cu zaharul, ciocolata topita si zaharul vanilat; Amestecul se freaca cu o...
Sarlota de ciocolata cu nuca (migdale)Se aseaza in bidon un rand gogonele, un rand celelalte legume si mirodenii...pana se umple bidonul. Apa se pune la fiert cu...
Muraturi gustoaseMod preparare: Etapa I: Se da laptele in fiert si se toarna peste paine. Se inmoaie stafidele in coniac. Ciocolata se rupe...
Tort de paine a la ticinoSe dizolva zaharul si vanilia in cafea, apoi se toarna intr-un shaker de cocktail-uri. Se adauga laptele sau frisca si...
Caffee FrapeSe pune praful de ciocolata calda, de vanilie si cafeaua instant intr-un pahar mare, inalt. Se adauga apa fiarta, numai atat...
Cafea demonica1.Pulpele de pui se spala, se taie in doua si se freaca cu Delikat. Ghimbirul, usturoiul si cele doua sortimente de ardei se...
Pulpe de pui cu cocos si orez cu stafide.Cartofii curatati de coaja se taie felii, dar fara a se desprinde feliile (vezi in pozele :p ). Intre felii se pun, prin...
Acordeoane din cartofi1.Din oasele de pe pulpele de fazan preparam un sos. Se fierb pana scade lichidul la jumatate. Se taie marginile feliilor de...
Piept de fazan umplut cu spanac si ficat de gascaIntr-o tigaie mare se pune uleiul de masline la incins, se caleste ceapa tocata marunt, ardeiul si rosiile taiate cuburi...
Sepie cu mazareSe dau prin razatoare morcovii rosia si ardeiul se pun la fiert se adauga sare pentru perisoare se amesteca carnea macinata...
Ciorba de perisoare1.Usturoiul se zdrobeste si se amesteca cu pesmet, 40g. unt, patrunjel tocat si mustar. 2.Cotletele de miel se pun in tava,...
Miel in crusta de mustar1 Se fierb ouale tari. Dupa ce s-au racit, se curata si li se taie un capacel. 2.Se scot galbenusurile si se trec prin sita,...
Oua umplute1.Se freaca 3 oua cu 120g. zahar, se adauga faina, amidonul, cacaoa si praful de copt. Se framanta, iar aluatul se coace 20...
Tort de pereFaina+apa+praful de copt+zahar tos+zahar vanilinat+oul+untul se amesteca bine. Aluatul se intinde pe masa si se impatureste...
Triunghiuri cu alune1.Fileurile de peste se spala, se sterg cu un servet de bucatarie. Se sareaza. 2.Cele 4 fileuri de crap se trec prin faina...
File de crap cu ragout de raciSe pune burta la fiert impreuna cu osul si carnea de vita, ceapa, usturoiul, morcovul, ardeiul gras in apa mai multa, boabe...
Ciorba de burtaSe bat bine albusurile cu zahar, se incorporeaza galbenusurile, apoi faina si aromele. Compozitia se rastoarna intr-o tava...
Prajitura delicioasa cu ananasIn ulei fierbinte se caleste ceapa rosie tocata marunt, apoi se adauga carnea taiata cubulete. Se caleste impreuna pe foc...
Ragout de muschi de porc flambat si afineCiorba americana este putin ciudata pentru gusturile noastre, dar iti garantez ca merita sa o incerci. Are in ea o multime de...
Ciorba americana de fasole si arahideToate ingredientele in afara de portocala se agita puternic intr-un pahar shaker si se strecoara intr-un pahar (tumbler)....
Orange Egg Nogg1.Untul se pune intr-o tigaie la topit. In aceasta se zdrobeste pestele cu ajutorul unei furculite. Se adauga anasonul...
Penne cu tonSe spala bine conopida, se curata de frunze si se desprind buchetele potrivite la care se pastreaza tijele care sunt crude....
Salata de conopidaSe curata pestele de solzi si se portioneaza in bucati potrivite, cat doua laturi de deget si se sareaza dupa gust. Se...
Peste marinat1.Carnea dezosata se spala, se sterge cu un prosop de bucatarie si se impaneaza cu fasii de slanina afumata. Apoi, carnea...
Pulpa de curcan impanata si ragout de castane1.Carnea se spala, se sterge cu un prosop de bucatarie, apoi se infasoara in bucati de slanina afumata. Se prinde cu ata ca...
Friptura de vita cu sos de maceseSe amesteca mierea cu cimbrul ,rozmarinul si otetul , se adauga fileurile de mistret , se amesteca usor si dau la frigider...
File de mistret cu portocaleSe bate frisca dupa care se da la frigider. Se bat ouale, se adauga 125 ml apa (adica jumatate din cantitatea initiala) si...
Tort alb de friscaFoarte usor si cu eforturi minime obtineti o salata de legume apetisanta si plina de vitamine ce aduc sanatate organismului...
Salata de iarnaFoarte usor si cu eforturi minime obtineti o salata de legume apetisanta si plina de vitamine ce aduc sanatate organismului...
Salata de iarnaSe curata fructele de coaja, merele se taie in jumatati si se scobesc de samburi. Cu perele, se procedeaza la fel....
Prajitura fructeUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori