Maioneza cu mustar, sare si zeama de lamiie, ca sa fie putin mai picanta, se subtiaza cu vinul si se aromeaza cu tarhonul....
Cremvursti cu maioneza
Ouale fierte tari sau cleioase se taie in sferturi si se aseaza cu galbenusul in sus. Uleiul, apa, sarea si lamiia se...
Oua tari cu sos grecesc
Faina si untul sau untdelemnul se infierbinta intr-o cratita un minut la foc mic, se sting cu supa fierbinte, adaugata in 2-3...
Sos de vin pentru peste rasol
Intr-o tigaie incinsa cu ulei se aranjeaza un strat nu prea gros de carne (se acopera doar fundul tigaii), deasupra se asaza...
Cartofi francezi
Se aleg castravetii tineri si foarte proaspeti. Se spala in apa rece si se taie putin din capete. Daca sunt castraveti mai...
Castraveti in saramura
Pe planseta in mijlocul gramezii de faina se pun untul, zahar, oua, vin, bicarbonat de sodiu. Se framanta si apoi se intinde...
Cremsnit cu visine
Se curata puii, se spala si se sareaza. Se dau la cuptor si se ung din cind in cind cu unt. Cind sint aproape gata, nu se mai...
Pui la tava
Se coc vinetele si gogosarii. Se curata si se toaca. Se oparesc rosiile, se curata de pielite si se taie in sferturi. Se pun...
Zacusca de vinete si gogosari
Carnea se taie in bucati nu prea groase, sa se patrunda mai repede in interior, sau se fasoneaza in bucati mai lungi, care se...
Friptura de porc
Pastravul se curata de solzi, i se scot intestinele, se unge bine cu untdelemn si apoi se frige, intreg sau taiat in bucati,...
Pastravi la gratar
Se amesteca totul bine. Se fierbe 15 minute intr-o oala acoperita sau la cuptor fierbinte. Amestecul bine prins se rastoarna...
Prajitura cu lapte si arome
Se pune la fiert ¾ pahar cu apa cu zaharul. Se adauga cacaoa si la urma nucile. Se lasa sa fiarba pina se ingroasa si se...
Tort cu nuci, cacao si frisca
Rosiile se spala, se golesc de seminte si se lasa la scurt. Intr-un castron se freaca pestele fiert cu miezul de la rosii,...
Rosii umplute cu peste
Pestele se taie in bucati mici si se lasa la scurs 10 minute. Se prajeste ceapa in uleiul incins, se adauga menta si...
Peste cu spanac
Pastele se fierb in apa cu sare. Merele, castravetii si rosiile (fara pielite) se rad pe razatoarea mare. Sunca se taie...
Salata de paste cu sunca
Se pune cuptorul la incalzit la 250�. Se amesteca faina cu praful de copt si sarea. Se adauga oul, laptele si iaurtul /...
Nan � piine din India
Salata se spala se curata si se taie fisii late de 2 cm. Ouale se fierb tare si se lasa la racit dupa care se curata de coaja...
Salata greceasca
Dovleceii se curata de coaja, se spala dupa care se taie rondele de cca.1/2cm. Se presara un praf de sare peste ei si se lasa...
Dovlecei pane
Se taie zarzavatul si ceapa si se pun la fiert cu 1 ½ l apa si sare. Cind zarzavatul este pe jumatate fiert, se adauga...
Bors de ciuperci cu zarzavat
Mezelurile taiate cuburi mici se amesteca cu ceapa inmuiata in unt fierbinte si se adauga orezul fiert in apa cu sare. Se fac...
Sarmale de varza cu mezeluri si orez
Se pune pestele la desarat din ajun, intr-un vas mare. Se fierbe in apa ceapa, morcovul, foaia de dafin si pestele. Cind...
Peste sarat cu mirodenii si sos
Se spala cartofii si se pun la fiert in coaja. Se curata, se sfarima fierbinti si se amesteca cu jumatate din unt, ouale...
Galuste de cartofi la cuptor
Se rumenesc cotletele in putin unt, pe amindoua partile. Se scot si in locul lor se pune cabanosul taiat bucatele de 4-5 cm,...
Cotlete de vitel cu cirnati si cartofi in vinLichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...
Lichior de menta
Se toarna laptele cald peste galbenusurile amestecate cu 350 gr. zahar. Se pune cratita pe baia de apa ca sa se lege...
Inghetata de zahar ars
Feliile de piine se inmoaie in lapte 15 min, se storc si se maruntesc. Se amesteca carnea tocata cu sunculita maruntita, cu...
Rulada de carne cu oua
Ardeii se taie jumatati, se curata de seminte si cotor si se pun in cuptor pe o tava la 350 grade F, 20 minute. Sosul:...
Peperone a la marinarra
Ardeii se pun la cuptor 20-30 min, se scot si se pun intr-o punga de hirtie sa se inmoaie. Se lasa 10 min, dupa care se taie...
Linguinne a la peperonata
Se face o mamaliguta potrivita ca si consistenta, se pune intr-o tava, se netezeste cu o spatula si se lasa citeva ore....
Polenta cu ou
Cartofii se curata si se fierb intregi. Se scurg si se lasa sa se usuce 20 minute, apoi se piseaza bine. Se adauga 2...
Gniochi (crochete de cartofi)
Carnea de miel se taie in bucatele mici si se prajesc intr-o tigaie de teflon cu putin ulei de masline sau unt. Se adauga...
Miel cu fasole verde
Se spala salata in mai multe ape, aruncindu-se frunzele vestede. Se desprind frunzele una de alta si se asaza, intregi sau...
Salata verde cu smintina si zeama de lamiie
Se fierb cartofii si se curata de coaja. Se zdrobesc. Se adauga sare si se amesteca cu uleiul turnat putin cite putin, nucile...
Sos din nuci si usturoi
Se freaca untul cu trei linguri zahar pudra, se adauga galbenusurile pe rind. Se amesteca bine, se pune zeama si coaja de...
Deliciu cu nuci, vanilie si dulceata
Se freaca 35 gr. zahar cu galbenusurile pina se face spuma. Se adauga 50 gr. pesmet si albusurile batute. Se pune la cuptor...
Budinca de vin ornata cu frisca
Se bat bine bucatile de piept de pui dezosat si se condimenteaza cu multa vegeta. Peste fiecare bucata se pune cate un...
Cordon haiducesc
Fileul de peste se usuca bine intr-un prosop sau hirtie de bucatarie. Uleiul se pune intr-un bol peste care se pune...
Ton (macrou) in sos de iaurt picant
Toate legumele se toaca maunt si se amesteca, intr-un castron, impreuna cu maruntaiele tocate de asemenea foarte marunt. Se...
Pui umplut la sare
Rosiile se dau prin separator. Ceapa se caleste in ulei si cind devine sticloasa se pune tarhonul, mararul tocat si orezul....
Supa de rosii cu tarhon
Se face o maioneza dintr-un ou fiert si unul crud si ulei. Se pune usturoiul ras pe razatoarea mica. Porumbul se scurge si se...
Porumb cu maioneza
Se amesteca faina, zaharul, margarina si ouale. Daca aluatul este prea nisipos, se adauga putin lapte. Se intinde blatul in...
Tarta cu fructe
In ¼ l apa clocotita cu putina sare se toarna grisul in ploaie si se freaca cu telul pe foc, pina ce amestecul se ingroasa...
Salata de gris cu boia de ardei
Se cojesc ouale fierte, se taie in lung in doua si se scot galbenusurile. Se umplu ouale la loc si se acopera cu sosul...
Oua umplute cu pateu de ficat si cu sos de sunca
Ceapa taiata felii subtiri se rumeneste cu faina in unt. Se adauga radacina de patrunjel si frunzele de telina taiate marunt,...
Sos indian
Cepele si prazul curatite, spalate si taiate feliute subtiri, se inabusa cu untul, amestecind tot timpul. Se lasa pina se...
Supa-crema din rosii si praz
Se trece de 2-3 ori prin masina de carne ficatul bine sters, ceapa curatita, taiata si inabusita in putin unt, piinea...
Budinca de ficat cu smintina
Feliile de piine se rumenesc pe ambele parti in unt fierbinte, dupa care se asaza pe o farfurie intinsa. Separat, se sparg...
Ochiuri cu piine
Se inabusa in unt bucatile de pui, se toarna putina zeama de carne sau apa, se sareaza si se lasa sa fiarba incet pina ce se...
Pui cu smintina si verdeata
Se inabusa in ulei cepele taiate marunt. Se adauga faina si se stinge cu zeama in care a fiert limba. Se lasa sa dea citeva...
Limba cu masline si lamiie
Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc