Se freaca toate ingredientele foarte bine si se lasa la rece 30 min. Se intinde o foaie de grosime potrivita si se taie...
Prajiturele cu unt
Se amesteca mierea cu zaharul si cu scortisoara pina avem o masa cremoasa. Se adauga citronada, oranjada si apa si se mai...
Turta dulce speciala
Se spala pulpele de pui, se dezoseaza si se taie in bucatele mici si subtiri. Se taie cepele solzisori si apoi se calesc in...
Tarta de cartofi cu pui
Se amesteca untul cu zaharul si zaharul vanilat foarte bine. Se adauga ouale pe rind si apoi restul ingredientelor. Se pune...
Chec cu ciocolata si vin rosu
Se scurg mandarinele si se taie cuburi. Porumbul se scurge de zeama. Pestele se scoate din conserva si se pune pe o hirtie...
Salata speciala cu peste
Carnea se taie cuburi, ceapa se toaca, prazul se taie rondele. Cartofii, telina, radacina de patrunjel si morcovii se curata...
Tocanita de cartofi cu carne de vita
Pentru aluat se amesteca toate ingredientele cu robotul de bucatarie. Se pudreaza cu faina aluatul si se intinde in tava...
Quiche cu ciuperci si morcoviTortul de ciocolata cu carlionti de ciocolata, este o reteta minunata de tort, perfect pentru orice ocazie festiva. Metoda de...
Tort de ciocolata cu cirlionti
Aluatul se pune la dezghetat apoi se presara cu putina faina si se pune in forma de tarta tapetata cu hartie de copt....
Quiche cu spanac si stafide
Pentru aluat se pun ingredintele in robotul de bucatarie si se amesteca pina se face un bulgare de coca. Se scoate aluatul,...
Tarta cu rosii si mozzarella
Chifla se pune la muiat. Patrunjelul se spala si se toaca. Se amesteca carnea tocata su patrunjelul, chifla stoarsa de apa,...
Friptura din carne tocata cu legume
Se spala carnea, se sterge si se cresteaza. Se condimenteaza cu sare, piper, boia pe dinafara si pe interior. Se umple...
Piept de pui umplut cu prune
Se spala varza si se indeparteaza frunzele de la exterior. Se desfac restul de frunze care se spala bine si se oparesc 4 min...
Varza cu carne tocata
Se amesteca untul cu zaharul si 3 plicuri zahar vanilat, se adauga galbenusele si faina amestecata cu migdalele si un praf de...
Prajiturele cu migdale
Se amesteca foarte bine toate ingredientele cu mixerul sau robotul de bucatarie si se pun intr-un sprit. Se fac rozete mici...
Rozete cu zmeura
Pentru aluat se amesteca ingredientele cu robotul de bucatarie. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se intinde aluatul....
Tarta cu creveti si chili
Puneti sa fiarba orezul in apa sarata. Strecurati-l si dati-l deoparte. Radeti parmezanul si cascavalul. Intr-un castron,...
Crochete de orez
Muschiul se taie felii gorase, pe care le prajim in putin unt topit pina devin aurii. Se scot feliile pe o farfurie, se...
Muschi in sos alb
Spalati legumele, se desface conopida si broccoli buchetele, dovleceii se taie felii. Se opareste conopida si broccoli in apa...
Sufleu cu broccoli si conopida
Varsati orezul intr-o cratita cu apa clocotita. Puneti cratita pe foc si lasati sa fiarba 2 minute, apoi scurgeti-l. Puneti...
Orez cu fructe
Se amesteca cu mixerul ouale, zaharul si un zahar vanilat. Se adauga faina, praful de copt si cacao si se face un aluat...
Tort cu caise
Prunele se pun la muiat 4 ore intr-un vas cu apa calda, acoperit. Bucata de carne se spala, se sterge si se presara cu sare...
Rulada de curcan cu prune uscate
Se pun la fiert macaroanele, se strecoara si se amesteca cu putin untdelemn. Se curata si se spala ceapa verde, se taie pe...
Salata de legume cu macaroane
Se curata cartofii de coaja, prazul de frunze si se pun la fiert intr-un litru de apa clocotita (cartofii taiati cubulete si...
Supa de post cu cartofi si praz
Se curata si se goleste gaina cu atentie sa nu se rupa pielea. Se face o tocatura trecind de doua ori prin masina carnea de...
Gaina umpluta
Carnea sarata, inainte de a fi consumata, se tine 24 ore in apa rece, care se schimba de citeva ori. Pieptul desarat se...
Piept de porc sarat pane
Se impaneaza carnea cu slanina si se leaga cu sfoara. Apoi se rumeneste in ulei incins. Se scurge uleiul, se adauga vinul si...
Friptura delicioasa
Se dau prin masina resturile de carne si se adauga costita afumata. Se prepara un sos alb cit mai legat, se adauga un ou si...
Pirjoale din resturi de carne sau din rasol
Se lasa batonul de vanilie la macerat in alcool, timp de 14 zile. Se amesteca cu siropul facut din zahar si apa. Se filtreaza...
Lichior de vanilie
Se freaca spuma ouale si zaharul, apoi se adauga treptat faina, praful de copt, mierea(calduta) si scortisoara. Se...
Prajitura cu miere
Se pune untul si sarea in apa, se pun la foc si se lasa pina incepe sa clocoteasca. Se adauga faina toata odata,...
Gogosi cu crema (chox-uri)
Se freaca untul spuma, se adauga galbenusurile frecate cu zaharul, apoi faina si coaja de lamiie. Se face o coca si se tine...
Prajitura cu marmelada si albus
Se fierbe varza taiata in patru si se da prin masina. Se inabusa in unt cepele taiate si apoi varza. Separat, se prajeste in...
Budinca falsa de conopida
Se fierbe orezul in apa putin sarata, se strecoara si se spala in apa rece, se lasa sa se scurga bine. In acest timp se...
Budinca de orez cu aroma de lamiie
Se prepara o maioneza din galbenusul rascopt, sare, piper si ulei. Se adauga mustarul, albusul tocat marunt, castraveciorul...
Sos universal
Se topeste untul. Se adauga faina, sare, piper. Se amesteca bine. Se toarna laptele si smintina amestecind mereu. La...
Sos alb-rece
Pentru 1 ½ l zeama de ciuperci, se fierb ½ kg ciuperci, curatite in 2 litri de apa, cu o lingurita de sare. Ciupercile se...
Supa meridionala
Se taie carnea bucati si se pune la fiert in 2 litri apa rece cu sare. Dupa ce s-a luat spuma, se adauga zarzavatul taiat...
Bors rusesc
Se curata ciupercile si se scot cotoarele. Se asaza intr-un graten. Se presara deasupra fiecareia cascaval ras, peste care se...
Ciuperci umplute la cuptorPrajitura Kati este o prajitura de casa cu foi absolut delicioasa. Combinatia dintre blaturile crocante, gemul acrisor, crema...
Prajitura Kati
Se curata spanacul, se opareste citeva minute carnea tocata de vita si de porc se amesteca cu piinea muiata in lapte. Apoi se...
Rulada din muschi de vita
Cartofii fierti cu sare si taiati cuburi mici se amesteca cu merele curatite si taiate ca taiteii. Se adauga maioneza. Se...
Salata de cartofi cu mere
Se tine creierul in apa rece ½ ora. Se spala, se curata de vinisoarele de singe si de pielita, cu atentie (se asaza pe o...
Salata de creier
Resturile de carne se curata de grasime si de piele; la peste se scot oasele. Se taie bucatele mici, se amesteca cu putin...
Oua italienesti
Se rumeneste usturoiul in uleiul incins, se scoate si se adauga bulionul, otetul, piperul, foi de dafin, ienibahar. Se lasa...
Marinata de masline
Ceapa si usturoiul se toaca si se pun in ulei la calit. Se adauga rosiile taiate bucati si vinul si se lasa sa fiarba...
Tocanita de carne tocata
Dovleceii se spala, se taie cubulete mici si se pun la prajit in uleiul de masline, cu usturoiul taiat pe jumatate (la...
Fisilli cu dovlecei
Se lasa la scurs mazarea, fasolea, ciupercile si porumbul. Cartofii se taie cubulete mici, la fel si ardeii. Ceapa se curata...
Omleta colorata
Cuptorul se incinge la 200 grade. Se spala carnea, se sterge. Se presara cu amestecul de condimente. Se prajeste pieptul, cu...
Piept de curcan cu garnitura de pere
Ceapa se curata si se toaca marunt. Se pune la calit in ulei incins, se adauga carnea si se prajeste bine, amestecind...
Bagheta cu ciuperci
Carnea se spala si se sterge apoi se taie cuburi. Se condimenteaza cu sare, piper si boia. Se curata ceapa si se toaca. Se...
Frigarui de pui pe salata verde
Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc