Se pun trei linguri de zahar intr-o cratita sa se arda pe foc iute, amestecind mereu, pina ce zaharul se topeste si capata...
Gris cu lapte cu caramel
Ouale intregi, mierea, zaharul, scortisoara si cacaoa se amesteca spuma. Se adauga nucile, untul topit si faina, amestecata...
Triunghiuri cu mere
Se curata chiflele de coaja si se taie felii de 1/2 cm. Se rumenesc in unt si cind s-au racit se ung cu marmelada. Se asaza...
Piinisoare imbracate in bezea
Se alege fasolea, se spala si se pune la fiert cu apa rece. Cind da in clocot, se schimba apa cu alta calda, pregatita...
Ciorba de fasole uscata cu cartofi
Se inabusa 10 minute ciupercile taiate felii subtiri, cu ceapa intreaga si untul. Se presara faina si se adauga 1 1/2 litru...
Supa de ciuperci
Se fierb acoperit in doua cesti de apa cu sare ciupercile intregi, curatate si spalate. Se servesc reci cu mujdei de usturoi...
Rasol de ciuperci cu usturoi si mamaliguta
Se inabusa in unt ceapa taiata marunt, se adauga carnea tocata si se lasa pina scade toata zeama. Se da la o parte si se...
Crochete de varza dulce
Se inabusa in unt bucatile de pui, fara sa se rumeneasca. Se presara faina si se toarna 1/4 litru apa calda. Se adauga ceapa...
Mincarica de pui
Se curata, se spala si se taie ca fideluta toate trei legumele. Se adauga sare, ulei si zeama de lamiie. Se amesteca bine...
Salata de sfecla cruda
Se fierb ouale, se curata de coaja, se taie in doua si se scot galbenusurile. Se amesteca creierul fiert cu galbenusurile,...
Oua umplute cu creier si sos de smintina
Daca vrei sa pregatesti un mic dejun delicios, prepara cascaval pane. Pentru aceasta reteta avem nevoie de cascaval, oua,...
Cascaval pane simplu
Se fierb cartofii in coaja, se curata si se taie felii potrivite. Varza acra se lasa doua ore la desarat in apa, apoi se...
Budinca de cartofi cu varza calita
Budinca de brinza de vaca este foarte delicioasa. Pentru a prepara aceasta reteta avem nevoie de cateva ingrediente.
Budinca de brinza de vaca delicioasa
In gemul de prune, se adauga albusurile batute spuma, stropite cu zeama de lamiie. Se coace 25 minute intr-o forma neunsa.
Sufleu de prune
Se fierbe 100 g apa cu foaia de dafin, boabele de piper si otetul. Se freaca galbenusurile cu putina sare. se adauga apa...
Sos tartar
Se freaca zaharul bucati pe coaja de lamiie, se piseaza, se amesteca cu restul de zahar si se freaca bine cu galbenusurile....
Sos de lamiie
Tiramisu reţetă cu frisca Intr-un castron se freaca galbenusurile de ou cu zaharul pana la obtinerea unei compozitii...
Tiramisu reţetă cu frisca
Blat:galbenusurile, zaharul si 4 linguri de apa calda se freaca ( eu am facut cu mixerul) pina obtinem o masa cremoasa. Se...
Tort "cuib de cartita"
Chifla se moaie, se stoarce si se zdobeste, se amesteca cu carnea tocata, oul, ceapa si usturoiul. Se adauga sare, piper si...
Friptura cu sos de rosii
Se fierb cartofii curatati de coaja, in apa cu sare. Separat, se fierbe mazarea. Sfecla se curata bine de pamint, se spala,...
Salata Frantuzeasca
Fileul se taie in bucati potrivite, se dau prin faina si se prajesc usor. Se adauga sucul de rosii, sare, piper, praf de...
Snitel cu sos tomat
Piinea se moaie in apa se stoarce si se amesteca cu carnea tocata, patrunjel, ceapa maruntita, ouale si condimente. Se coc...
Chiftelute grecesti
Salata se taie marunt , ridichiile in felii subtiri iar ceapa si castravetele rondele. Se pune totul intr-un castron si se...
Salata cu mortardella
Legumele se spala si se curata, morcovul si telina se rad, ardeiul se taie in bucati de marime potrivita si se amesteca cu...
Corabioare cu brinza
Se taie cartofii cubulete (nu prea mici) si se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Cind au fiert (fara sa se farame) se...
Salata iute
Se amesteca nuca de cocos cu zaharul, laptele si se da in clocot. Se ia de pe foc, se lasa sa se racoreascasi apoi se...
Rulada cu cocos
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, cite putin, apoi nuca macinata. Se pune in tava unsa, tapetata cu faina, la foc...
Prajitura cu blat de albus
Cartofii se fierb iar prazul se caleste in putin ulei. Se face un pireu din cartofii fierti ce se amesteca cu prazul,...
Turte de cartofi cu ou
Pieptul de pui se taie fisii mai mari si se pune intr-o tigaie impreuna cu o lingura de ulei. Se adauga o ceapa tocata,...
Pui mediteranean
Se spala pulpele, se sterg si se condimenteaza. Se storc 2 fructe. Se amesteca sucul cu 2 linguri de vin si se pun pulpele in...
Pulpe de pui cu grapefruit
Slanina se taie fisii si se pune la calit cu ceapa si usturoiul tocate marunt si ciupercile taiate in doua. Se toarna supa si...
Pui cu orez si dovleac
Cartofii se curata si se taie felii. Ceapa se curata iar partea verde se taie rondele. Cea alba se toaca marunt. Slaninuta se...
Cartofi tirolezi
Cartofii se taie felii, se pun in tava unsa cu ulei si se condimenteaza. Se acopera cu folie de aluminiu si se coc 20 min....
Musaca de vinete si dovlecei
Carofii se taie cuburi iar fasolea se taie jumatati si se fierb 15-20 min in apa cu sare. Ustuoiul, busuiocul, mugurii de pin...
Paste cu pesto
Gaina se taie in bucati, se condimenteaza si se prajeste in ulei pe toate partile. Legumele se taie toate bucati potrivite si...
Tocanita de gaina cu legume
Laptele se incalzeste si se dizolva drojdia in el. Se lasa 5 min apoi se amesteca cu faina, sare, untul. Se lasa 30 min la...
Pizza vegetariana
Fasolea se curata si se opareste in apa cu sare 5 min. Ceapa se toaca si se se caleste in unt, se adauga usturoiul si se...
Piept de pui cu fasole
Carnea se scoate din cirnaciori si se amesteca cu smintina, sare, piper, vin. Feliile de piine se taie cubulete si se prajesc...
Piept de vitel umplut
Pastele se fierb in apa cu sare, apoi se trec printr-un jet de apa rece si se lasa la scurs. Ouale se fierb tari, se decojesc...
Salata de paste colorate
Untul, zaharul, zaharul vanilat si ouale se bat spuma. Se incorporeaza laptele apoi faina si praful de copt. Se ung cu...
Tarte cu capsuni
Crapul se curata si se spala. Ciupercile taiate felii se inabusesc in ulei, peste care se adauga orezul, ceapa taiata marunt,...
Crap umplut cu ciuperci si orez
Chifla se moaie in lapte. Varza se opareste. Ceapa se amesteca cu brinza, cimbru , ou, piinea stoarsa, fasole, se aseaza pe...
Sarmalute cu brinza
Cartofii se sapala, se curata si se taie felii. Merele se taie sferturi si li se scot cotoarele. Se taie pulpa felii si se...
Cartofi gratinati cu mere
Puiul se taie bucati care se freaca cu sare,piper si se dau prin faina. Se prajesc in ulei. Se pun apoi intr-o forma...
Pui cu legume si ierburi de Provence
Cartofii se fierb in apa cu sare si apoi se taie felii. Vinetele se curata si se taie pe lungime, se presara cu sare si se...
Musaca apetisanta
Carnea se taie felii, se bate si se condimenteaza. Se prajesc feliile pe ambele parti. Se pun al inabusit cu ceapa taiata...
Snitel de vita cu ceapa
Se fierbe budinca cu zaharul si laptele si apoi se lasa la racit. Brinza de vaci se amesteca cu budinca rece, sucul si coaja...
Tarta cu brinza si portocale
Carnea si ceapa se toaca si se calesc impreuna in ulei. Se adauga un ou, sare, piper si marar. Conopida se desface buchetele...
Musaca de conopida
Prunele se taie in bucati mici si se pun sa se moaie in ceai fierbinte. Se rastoarna apoi in strecuratoare si se lasa sa se...
Tarta cu prune uscate
Carnea se macina, se amesteca cu ou, sare, piper si ceapa calita. Feliile de telian se prajesc in ulei. Se unge o tava cu...
Musaca de telina cu cascaval ras
Carnea se spala. Coaja de lamiie se rade si se stoarce susul. Usturoiul se toaca se amesteca cu piper, zeama si coaja de...
Piept de pui pe varza
Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc