Se fierbe orezul si se scurge. Carnea se taie fisii. Se fierbe laptele de cocos cu praful de curry. Se adauga carnea si...
Tocanita de pasare cu orez
Se amesteca faina cu praful de copt, zaharul, ouale batute, laptele si untul topit. Se coc clatite in tigaia de teflon din...
Clatite cu banane si nuci
Carnea, patrunjelul, usturoiul tocat, un virf cutit boia iute, o lingura pasta de rosii, sare si piper se amesteca si se...
Tagliatelle cu chiftelute
Se pune intr-un bol laptele batut, in altul pesmetul amestecat cu o lingurita de boia iute, o lingurita seminte de susan si o...
Pui crocant
Se pun intr-un vas rosiile spalate si taiate bucati peste care se presara un praf de sare. Se acopera si se lasa sa fiarba...
Supa de rosii cu castraveti
Reteta de alivenci cu branza de oi e foarte usor de preparat. Iata cum se pregatesc aceste aperitive!
Alivenci cu branza de oi
Se lasa aluatul sa se descongeleze apoi se taie 16 cercuri de cite 6 cm diametru. Se pun cerculetele in forme pentru briose...
Chiftelute pe pat de aluat
Se freaca ouale cu zaharul si uleiul. Se pune un pahar de iaurt si unul plin de faina si se ameteca 10 minute. Se pune iar un...
Prajitura cu iaurt
Zarzavatul se curata, se spala si se taie cubulete, se caleste in citeva linguri de ulei impreuna cu fasolea verde, mazarea...
Ghiveci cu carne si legume
Pentru blat se amesteca brinza de vaci, oul, uleiul, laptele si 1/2 lingurita sare. Se adauga faina si praful de copt si se...
Pizza cu rosii si costita
Pieptul de curcan se trece prin masina de tocat si se amesteca cu miezul de piine muiat si stors, ceapa calita in 2 linguri...
Sarmalute din piept de curcan
Se fierbe budinca cu laptele si cele 2 linguri de zahar. Se ia apoi de pe foc si se lasa sa se raceasca, amestecind din cind...
Crema alba cu zmeura
Se tapeteaza cu hirtie o tava. Galbenusurile se bat cu 30 g zahar tos si zahar vanilat. Doua albusuri se bat cu 30 g zahar si...
Iglu de bezea
Fructele uscate se pun la inmuiat in ceai vreo 2 ore apoi se scurg si se taie bucati mici. Prepararea aluatului: faina se...
Fructe uscate in foetaj
Se cerne faina intr-un vas, se face un loc la mijloc si se pune iaurtul, ouale, uleiul, praful de copt, zaharul. Se amesteca...
Gogosi cu iaurt
Se fierbe limba impreuna cu telina, morcovii, doua cepe si putin piper. Cind este fiarta se taie felii si se pune pe un...
Limba cu sos Remulad
Se coc clatite obisnuite, cu apa minerala in aluat. Sosul alb: se pune la fiert laptele, oprind citeva linguri in care se...
Clatite cu pui si curry
Frunzele de spanac se oparesc si se lasa la scurs. Se amesteca cu cascavalul, ou, sare si piper. Se umplu clatitele, se...
Clatite cu spanac si cascaval
In fiecare piept de pui se face o crestatura orizontala adinca. Se amesteca cele 2 feluri de brinza, sosul si o lingura de...
Piept de pui toscan
O ceapa se taie inele iar cealalta se toaca fin. Piine se despica pe lungime si se indeparteaza o parte din miez. Se unge pe...
Rulouri de piine cu sunca
Cepele se toaca si se calesc in unt, se adauga spanacul, sare, piper, nucsoara. Se toarna si smintina. O portocala se stoarce...
Rulouri cu peste
Ruladele se condimenteaza apoi se ung cu mustar. Taiati pe din 2 feliile de sunca, ungeti-le cu brinza, puneti 2-3 frunzulite...
Rulade de vitel cu busuioc
Carnea tocata se amesteca cu orezul spalat si ales, ceapa tocata marunt, albusul de ou, sare si piper dupa gust. Cu mina...
Ciorba de perisoare a la grec
Ouale se amesteca cu faina, putina sare si o jumatate ceasca de apa, pina se formeaza un aluat. Se intinde pe planseta o...
Taitei cu brinza de vaci
Cartofii se decojesc, dovlecelul se taie cuburi iar 4 cepe se curata si se taie in 8. Se infig in tepusa alternativ cartofi...
Frigarui de cartofi
Brinza se amesteca impreuna cu faina si ouale si se se lasa sa stea 20 min. Se spala caisele, se sterg si se cresteaza, se...
Galuste cu caise
Se caleste in ulei incins ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul taiat rondele. Se adauga mazarea si se acopera cu apa. Se...
Mincarica de mazare
Ardeii se spala si se taie in jumatate pe lungime, li se scot cotorul si semintele. Din cartofii fierti taiati cubulete,...
Salata de ardei umpluti
Galbenusele se bat cu 110 g zahar in bain-marie. Se dizolva inauntru gelatina muiata in prealabil. Se lasa sa se racoreasca....
Clatite aromate
Untul se amesteca cu 175 g zahar, coaja de lamiie. Se agauda pe rind ouale, amestecind bine dupa fiecare. Apoi se pune faina,...
Prajitura cu fructe si brinza de vaci
Cartofii se pun la fiert cam 20 min., ardeiul se opareste si se toaca impreuna cu verdeturile. Ceapa si usturoiul se calesc...
Cartofi umpluti cu brinza si legume
Cartofii se curata si se taie felii subtiri. Ceapa se toaca marunt. Se pun cartofii la prajit in ulei incins cu sare si...
Omleta cu cartofi
Pastele se fierb in apa sarata si le lasa la scurs. Usturoiul si ceapa se calesc in unt. Se adauga si ardeii taiati cubulete,...
Tocanita de paste
Rata se curata bine, se spala si se asaza in tava unsa cu putin unt. 100 g unt se topeste, se amesteca cu mierea si se lasa...
Rata cu miere
Se face un amestec din carne, pesmet, oua, ceapa taiata marunt si calita, verdeata, sare si piper. Se modeleaza mititei care...
Mititei speciali
Se tin cubulete la muiat (~1/2h)in apa cu sare. Intr-un teflon se rumeneste o ceapa, (usturoi optional) dupa care se adauga...
Mancare cu soia
Se curata ceapa, se spala si se taie felii. Se pune intr-o cratita, se acopera cu apa si se fierbe 15 min. Se toarna ceapa...
Placinta cu ceapa
Se pune in mixer gheata pisata, se adauga laptele, sucul de portocale, de morcov si zeama de lamiie, amestecata cu mierea si...
Cocteil de lapte cu morcov
Ceapa se curata si se taie felii. La fel si prazul. Amindoua legumele se pun la calit in ulei incins. Se amesteca si se...
Gratin cu paste
Se freaca untul cu 150 g zahar si cu galbenusurile. Se adauga apoi faina si se framinta. Se intinde aluatul in tava si se...
Tarta cu dulceata de visine
Morcovii, cartofii si telina se oparesc putin apoi se taie felii potrivite. Pentru sos, se amesteca ingredientele si se...
Gratin de legume cu brinza
Se taie pe lung pieptul de pui, iar ficateii se taie in doua. Se inveleste pieptul de pui si ficatelul in feliile de costita,...
Rulouri cu piept de pui si ficatei
Se taie portocalele felii de 1 ½ cm, se curata de coaja, se presara bine cu zahar si se lasa sa stea o ora. Din ulei, oua si...
Portocale in halat
Se fierbe laptele cu zaharul si cu un pahar de apa. Se toarna grisul in ploaie si se amesteca bine pina se ingroasa. Se...
Gris cu scortisoara
Se amesteca untul cu zaharul pudra si cacaua. Se adauga galbenusurile si biscuitii sfarimati, nucile prajite in zaharul ars...
Prajitura cu nuci, ciocolata si biscuiti
Se fierbe 20-25 minute, la foc mic, in apa in care a fiert zarzavatul, pestele curatit. Se scoate pe o farfurie, iar imprejur...
Rasol de crap cu cartofi si dafin
Se inabusa in ulei bucatile de carne si ceapa taiata marunt, cu piper, pina cind ceapa capata o culoare galben deschisa. Se...
Gulas cu carne de porc si boia
Carnea se spala, se sterge si se condimenteaza cu sare, piper si curry. Salvia se spala si se lasa sa se scurga apoi se toaca...
Snitel de curcan cu salvie
Se sterge ficatul, se curata si se taie felii subtiri. Se dau feliile prin faina si se prajesc la foc viu in unt topit. Nu se...
Ficat prajit la tigaie
Puii curatati si spalati se inabusa cu 50 g unt, impreuna cu ceapa intreaga, ciupercile taiate, o cescuta cu apa si sare....
Pui cu ciuperci in aluat
Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc