Verzele se curata de frunzulitele ofilite. Se spala, apoi se pun in apa sarata in clocot. De cand incepe din nou apa sa...
Varza de Bruxelles cu cascavalOul,praful de copt si untul se freaca spuma.Apoi se adauga zaharul si laptele. La final se adauga faina.Se dau ciresele fara...
Prajitura cu cirese si glazura de ciocolata
					Ceapa tocata marunt se caleste in untura, se presara cu boia, se adauga carnea taiata fasii, se sareaza,se amesteca si se...
Tocanita de Brasov
					Se spala carnea, se zvanta si se taie in fasii late de cca 2 – 3 cm si lungi de 4 – 5 cm. Slanina se taie in fasii...
Tocanita cu muschiulet de porc
					Ingredientele se amesteca cu atata smantana ca sa se obtina un aluat de densitate mijlocie, se framanta. Se intind trei foi...
Prajitura cu gem
					Freaca spuma 20 g de unt la temperatura camerei. Adauga un ou, putina sare si amesteca cu 3 linguri de gris. Adauga grisul...
Galuste din grisVanata se taie felii subtiri , sr sareaza si se lasa putin sa elimine apa.Intre timp se curata pieptul de pui si se rumeneste...
Vinete cu piept de pui
					Carnea se taie cubulete mici, apoi se caleste in unt impreuna cu patrunjelul cateva minute. Adaugati besamelul si...
Crochete crocante
					Faina se cerne intr-un vas, se adauga galbenusurile, sarea, drojdia dospita in putin lapte indulcit, laptele caldut si...
Corn Cuib de Viespi
					Vasul de lut (cu tot cu capac) se tine la inmuiat ½ ora in apa rece. Slanina afumata se taie foarte marunt si se prajeste...
Papricas de cartofi
					Cartofii se fierb in coaja, se curata, se taie in rondele subtiri, si rondelele in cuburi. Se prepara o vinegreta placuta din...
Cartofi cu maioneza la tava
					Carnea de caprioara se prajeste pe ambele parti, se adauga zarzavaturile, boabele de ienupar, ceapa.Se condimenteaza cu sare...
Cotlete de caprioara ca la Baden
					Pulpele de pui se sareaza, se presara cu oregano si rozmarin, se marineaza o jumatate de ora, se rumenesc pe ambele parti, se...
Pulpe de pui italiene
					Carnea se macina de doua ori,se condimenteaza abundent cu maghiran, sare si piper. Se formeaza perisoare de marimea unei...
Perisoare italiene
					Untul se freaca cu cele doua feluri de zahar pana se face spuma. Se cerne faina, praful de copt, sarea si pudra de cacao apoi...
Prajitura cu ciocolata
					Se incinge uleiul intr-o oala, se caleste ceapa tocata marunt. Se ia oala de pe foc, se presara boia si amesteca cu 2 linguri...
Gulas cu sunca taraneasca
					Ceapa taiata cuburi se caleste in putin ulei, se ia de pe foc, se presara boia, se amesteca si cand se pune din nou pe foc,...
Paste gratinate a la Judit
					Ingredientele pentru aluat se pun intr-un castron si se framanta. Aluatul se imparte in doua, se pune la frigider sa se...
Prajitura razuita cu cacao
					Cu o zi inainte de a pregati acest fel de mancare, se fierb cartofii in coaja, se curata si se lasa sa se raceasca. Se...
Muschi de vita in stil classic
					Se ia pieptul se pui, se dezoseaza, se trece prin piper si se taie fasii subtiri. In uleiul incalzit se „arunca” ceapa...
Piept de pui cu coniac
					Se zdrobeste branza de vaci, se adauga untul, faina si galbenusurile de oua. Pentru aroma se adauga zaharul vanilat si...
Prajitura cu branza si ciocolata
					Se curata ceapa, se taie marunt si se pune in ulei pentru aburit, daca este nevoie se adauga si apa si se lasa pana devine...
Tocana de cabanos
					Se framanta un aluat din ingredientele specificate si se impart in 6 bucati. Se coc 6 parti (pe partea dorsala a tavii. Se...
Tort simplu cu lapte
					Ardeii se spala, se taie un capac ca sa se curete de cotor si seminte. Se clatesc si se scurg. Ardeiul ramas pe capace se...
Ardei umpluti prajiti
					Pieptul de puis e taie pe langa os si se impaneaza cu o felie de carne afumata. Se presara cu condimentul de gratar si cu...
Piept de pui estival
					Carnea de iepure de casa (pulpa, spinare) se taie in bucati mai mici si se sareaza. Ceapa se da pe razatoare, iar patrunjelul...
Iepure Marengo
					400 g de ciuperci se spala sub jet de apa, se taie cuburi mai mari. O ceapa mica se toaca marunt si se caleste in 50 ml ulei...
Ciulama de ciuperci cu smanatana
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori