Se taie varza si ardeii marunt (pestisori). Se rade hreanul si se amesteca cu varza si ardeii, se adauga sare dupa gust....
Varza cu ardei si hreanSe taie fructele dupa preferinta, se amesteca cu zahar, apoi cu iaurt, iar la urma se adauga nuca de cocos (bucatele mici).
Salata de fructeUn tort usor, pufos, elegant, tot ce iti doresti in momentele importante. Urmareste reteta tortului de sampanie pas cu pas,...
Tort cu crema de sampanieSe dizolva drojdia in laptele usor incalzit. Se aduga cateva linguri de faina, se amesteca si se lasa sa creasca la loc cald....
Poale-n brauPe tava unsa cu unt se cladesc doua-trei foi, unse intre ele cu unt inmuiat pe foc, si se coc putin (7-8 minute) pana se...
Baclava de Anul NouSe trec de doua-trei ori prin masina de tocat carne grasa de la gatul porcului, pulpa si muschi in parti egale. Se adauga...
CarnatiSe amesteca untura cu sarea, zeama de lamaie, galbenusurile, smantana, zaharul si coaja rasa de lamaie. Se incorporeaza faina...
Placinta cu branzaCarnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de...
LebertwurstInainte de a fi puse la fiert, toate bucatile de carne si soricul se spala foarte bine; daca e nevoie, se tin putin in apa...
TobaCompozitia 1: untul, zaharu, cacao si laptele se pune pe foc pana se topeste zaharul, amestecand continuu. Se opreste din...
Chec de cacao cu glazuraSe da pestele prin masina de tocat apoi se amesteca cu ouale batute bine, cu pesmet, unt, zeama de la jumatate de lamaie si...
Crochete din pesteSe feaca rozmarinul cu usturoiul intr-un mojar pina isi lasa bine sucul si apoi se amesteca cu untul frecat spuma.
Unt cu rozmarinSe fierb maruntaiele in apa rece cu sare. Intre timp, se spala orezul si se pune la fiert atata cat sa se inmoaie, fara sa...
CaltabosiPicioarele, urechile si soricul se oparesc, se parlesc, se rad cu cutitul si se spala in mai multe ape caldute pana raman...
Piftie de porcCarnea avand o pelicula de 1 cm de grasime se sareaza si se lasa o jumatate de ora la temperatura camerei. Se asaza in tava...
Pulpa de porc la cuptorSe curata crevetii de crusta, si se inlatura intestinul din interiorul crevetelui. Se inveleste fiecare in parte cu cate o...
Surprise-ShrimpsSe spala legumele, se curata coaja de la cartofi si vinete si se curata de seminte gogosarii. Intr-o tava, se pune untul sau...
Tocanita de legume cu pulpe de puiSe fierb cartofii cu coaja, se curata, se taie felii. Se rumeneste 100 gr de sunca cruda, taiata patratele mici, cu o...
Cartofi cu suncaSe pune sa se topeasca la foc 100 g zahar cu o jumatate ceasca de lapte. Cand e fierbinte, se adauga 100 g unt proaspat. Se...
Budinca de smochineSe spala atatea gutui cate dorim sa pregatim. Se scobesc bine la mijloc si se umplu cu zahar. Se pun intr-o forma si se dau...
Gutui coapteSe taie carnea in fasii de 3 cm, potrivit de groase si se frige in ulei. Merele se curata de coaja, se taie felii si se...
Carne de porc cu mereSe fierb cartofii in coaja, se curata si se taie felii. Intr-o tava de iena se caleste ceapa cu o lingura de unt. Se adauga...
Cartofi cu ouSe iau citeva vinete, se spala, se taie felii si se pun intr-o cratita cu apa care colocoteste. Se lasa 5-10 minute. Se scurg...
Vinete cu sos de rosii si usturoiPestele se curata de solzi, i se scot intestinele, se spala in mai multe ape, se taie capetele si cozile, si bucatile ramase...
Friptura de pesteSe taie varza, morcovii, ardeii (pot fi date si pe robot), se aseaza intr-o oala. Deasupra se aseaza pieptul si pulpele de...
Rata pe varzaRata se curata de grsimea care se vede. Se pune intr-o tava rezistenta la foc, in picioare, cu o sticla de bere umpluta cu...
Rata/Pui la cuptorSe calesc 2-3 cepe taiate marunt impreuna cu ciupercile taiate felii in putin ulei la foc potrivit, se lasa sa se inmoaie...
Sarmale cu ciuperciSe taie slanina cubulete, ceapa marunt, iar ficatul si garful cuburi, usturoiul se zdrobeste. Slanina se prajeste in untura,...
Sarmale din OrmansagIn timp ce fierb macaroanele, se calesc cateii de usturoi, zdrobiti, in cantitatea de unt 1 min., se adauga dovlecelul ras si...
Macaroane cu sos de dovlecel6 albusuri se bat spuma, se adauga ingredientele de mai sus se coace in tava unsa si tapetata de faina. Crema Se freaca...
Prajitura cu rahat si nucaSe fierb ghebele dupa ce au fost taiate, dupa dorinta, se taie gogosarii felii si se lasa sa scada in ulei, se amesteca si...
Gogosari cu ghebe (ciuperci)Se curata pestele si se pune la fiert. Intre timp se golesc rosiile de continut si se pun cu gura in jos, sa se scurga bine...
Rosii umplute cu pasta de pesteSe spala cartofii si se pun nla fiert necuratati in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert se curata de coaja si se taie rondele. Se...
Cartofi frantuzestiSe alege un salau de cca 1-1.5 kg, se curata, se fileteaza si se prajeste in ulei. Separat se piseaza usturoiul si se face un...
Salau prajit cu usturoiSe fac 4-5 clatite de dimensiunile unui vas Jena. Se tapeteaza cu unt. Se pune la baza o clatita, apoi fileul fiert, iar...
Sufleu de salauSe desareaza pestele. Se inabusa orezul cu ceapa taiata marunt in ulei si cu putina apa. Cind orezul este pe jumatate fiert,...
Pilaf cu pana de somn saratSe ia un crap cu cap cu tot, se curata, si se cresteaza pe o parte si pe alta la distanta de 3cm (crestaturile nu se fac...
Crap cu varzaSe inmoaie stafidele in apa (cat sa se umfle putin). Se amesteca apoi cu biscuitii sfaramati de mana si cu nucile putin...
Prajitura MosaicPrajitura Ziua si Noaptea de post, este o reteta simpla si rapida, cu blat pufos si cu un aspect vizual deosebit. Este o...
Prajitura Ziua si Noaptea de postSe caleste ceapa in ulei circa 5 minute, dupa care adaugam ciuperci, marar, sare si piper dupa gust.
Tocanita de ciuperciSe curata si se spala cartofii. Se taie in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri, fara sa se patrunda pana la...
Cartofi acordeon la cuptorSalam de biscuiţi reţetă. Se inmoaie biscuitii sfaramati in apa putin calduta cu o lingura de zahar.Se amesteca margarina...
Salam de biscuiţi reţetăSucul de rosii se pune la foc mic sa clocoteasca. Se adauga in ploaie grisul, se amesteca cu grija pana ce grisul se umfla....
Icre de postSe indeparteaza coaja si semintele rosiilor si se taie marunt. Intr-o tava obisnuita, dupa ce se tapeteaza cu ulei, se pun...
Orez cu rosii la cuptorSe alege fasolea si se fierbe. Se trage deoparte, in ulei, 2 cepe taiate marunt si cand fasolea e fiarta, se amesteca cu...
Iahnie de fasoleCiupercile se toaca cubulete. Se fierb in in apa cu sare si se scurg. Se toaca marunt cepa si se caleste in ulei. Se curata...
Tocanita de ciuperci "a la Leleanca"Galbenusurile se freaca bine cu zaharul si zaharul vanilinat. Separat intr-un alt vas untul se freaca bine cu faina. Treptat...
Cremes nemtescSe scurge bine tonul de apa, se taie castravetii murati marunt (si se storc in pumn). Se amesteca toate ingredientele intr-un...
Aperitiv crocant cu tonPandispanul cu mere este o reteta de prajitura cu mere intregi, foarte simplu si usor de realizat.
Pandispan cu mereSe firbe orezul si legumele mexicane, apoi incepand cu carnea se trag toate la tigaie separat, la sfirsit se amesteca toate...
Orez cu legume si carneDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiPeste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.
Pisica de mare prajitaIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa