Zaharul cu cacao cu laptele si margarina se pun pe foc mic, se amesteca pana se topeste zaharul si margarina. Se lasa 3-4...
Chec cu ciocolata
Se face o mamaliga in zerul de oaie (ca si cum am face o mamaliga normala, doar ca in loc de apa punem zer). Se topeste untul...
Balmosel
Se aleg ardei grasi cat mai netezi. Se coc pe aragaz, cu grija ca sa nu se arda. Se pun intr-o cratita, unii peste altii, cu...
Salata de ardei copti
Se pune intr-o cratita sa se infierbinte un pahar de apa cu 100 gr. unt, o lingura rasa de zahar si un praf de sare. Cand apa...
Gogosi din aluat pripit
Se bat albusurile spuma cu zaharul, iar galbenusurile se freaca separat cu uleiul. Se adauga apoi treptat peste albusuri...
Prajitura cu biscuiti, lamaie si nuca
Se stoarce varza acra putin se taie fidelute, si apoi se tie toate legumele amintite mai sus, la urma se pune vegeta putin sa...
Ciorba de varza murata sau dulce
Se fierb, se curata si se taie ouale. Se scot galbenusurile si se dau prin sita. La 6 oua, se pun 2 linguri pline de mustar,...
Oua umplute cu sos de mustar
Se aleg masline mari, frumoase si se fierb in cateva clocote, schimband apa odata sau de doua ori, ca sa se desareze. Dupa ce...
Masline marinate
Se pune de la inceput, odata cu ouale, in loc de piper, o lingurita de mustar de fiecare galbenus. Se lucreaza ca si maioneza...
Sos maioneza cu mustar
Se freaca o jumatate de lingura de unt cu 4 linguri pline de parmezan sau cascaval ras. Se adauga miezul de la o franzela...
Supa de galuste de branza
Se curata muschiul de pielite. Se despica muschiul in doua in lungime, dar nu de tot. Se scoate o fasie de carne din mijloc,...
Muschi de vaca umplut
Aluatul de savarina este asemanator cu cel de cozonac si se preparta in felul urmator: se cerne faina intr-un castron si se...
Savarina Olexiuc
Cureti sfecla, o tai bucati si o pui la fiert in bors. Separat pui la fiert costita afumata taiata bucati. Cureti intre timp...
Bors de sfecla cu costita afumata
Se trec jumarile prin masina de tocat, apoi se amesteca cu faina, 4 oua si drojdia dizolvata in apa calduta. Se pune si un...
Pogacele de jumari cu susan
1. Preincalziti cuptorul pana la temperatura de 225 grade C. Curatati ceapa si usturoiul, apoi tocati-le. Caliti-le intr-o...
Musaca de cartofi si dovlecei
Se rumenesc bucatile de rata cu o jumatate lingura de untura. Se adauga cate putina apa si se lasa sa fiarba inabusit. Se...
Rata cu maslineSalata cu mere si pepene este o reteta de desert rapida si gustoasa. Pentru aceasta reteta cu fructe aveti nevoie de mere...
Salata cu mere si pepene
Se taie ca fideaua 3 cepe mijlocii, o radacina de morcov, un praz mijlociu, o radacina de telina, mijlocul unei salate verzi,...
Supa de zarzavat
Prazul se da prin masina de tocat. La 1 kg de praz - 2 linguri pline de faina, 2-3 linguri de branza rasa, o lingura de unt,...
Chiftele de praz
Se curata cartofii si se taie cuburi, nu foarte mici. Se pun la fiert. Se pun si ouale la fiert. Cand au terminat de fiert...
"Crompi" cu ou si cu smantana
Varza se tine in apa la desarat 2 h. Se scurge si se taie subtire. Se toaca ceapa marunt. Se inabusa in tuci adaugindu-se...
Varza murata cu ciolan fript
Muschiul intreg se sareaza pipereaza se pune in tava. Se unge cu un strat gros de mustar, se presara piper mult, se pune...
Muschi in crusta
Ciulamaua: Uleiul se pune intr-o cratita si dupa ce s-a incins, se adauga faina putin cate putin amestecandu-se intruna la...
Sufleu de pui cu ciuperci
Morcovul si telina se curata si se taie bastonase - pai, subtiri de 0.5 cm. Ardeii se taie cuburi mari, ceapa - julien....
Piept de pui "Minimum de calorii"
Se taie aripile in 1/2 si se prajesc. Se prepara un sos din restul ingredientelor, ce se va fierbe cateva minute. Se...
Aripi de pui cu sos de hrean
Se face o mamaliga mai moale. Se unge cu unt o forma de sticla ce merge la foc. Se pune un strat subtire de mamaliga. Aceasta...
Mamaliga cu branza la cuptor
Se face o foaie de placinta. Se aseaza intr-o forma sau chiar o cratita bine unsa cu unt, 4-5 randuri de foi stropite intre...
Placinta cu macaroane
Se face un aluat ca pentru tartele cu fructe din 125 gr. faina, un ou, 60 gr. unt, o lingura de apa rece, o lingurita de...
Tarta cu crema
Se fierbe grisul ca pentru gris cu lapte, dar bine scazut, adaugand si ceva mai mult zahar; se da deoparte, se scoate vanilia...
Budinca de gris
Pentru 6 persoane se aleg cam 3/4 kg. de andive, toate albe. Se curata de frunzele galbene, se taie putin la varf si se...
Andive la gratin
Se toaca ceapa marunt. Se caleste ceapa in ulei, se adauga faina. Se amesteca, se pune apa, se amesteca, se adauga ciupercile...
Ciulama de ciuperci a la Delia
Se eviscereaza hamsiile, dupa care se clatesc intr-o solutie otet cu apa (50ml otet, 50ml apa), ceapa se taie julien. Se...
Marinata de hamsii
Cotletele se tin in lapte 1 h, se scurg, se taie pe lung, se ung in interior cu unt, se sareaza, pipereaza. Se introduce in...
Cotlete de porc la cuptor
Daca visinile sunt proaspete, se scot samburii, se pun intr-un vas, turnandu-se deasupra 2 linguri pline cu zahar tos. Se...
Prajitura cu visine
Telina si morcovul se taie pai, ardeii - carouri mari, ciupercile, daca sunt mici, se lasa intregi; cele mari - se taie in...
Deliciul lui Budha
Se dezoseaza pieptul (pulpele) se taie in bucati potrivite nu lasam halca de piept, se pun intr-un vas unde avem condimentele...
Snitele de pui
Se curata ciupercile, se spala in mai multe ape si se taie in fisii. Se toaca ceapa si se caleste in ulei impreuna cu...
Ciuperci a la grec
Se bat cele 7 albusuri spuma cu 7 linguri de zahar, se adauga galbenusurile, apoi se adauga cele 7 linguri de nuca macinata,...
Tort Grilias
Dupa ce se dezgheata puiul si se spala bine si in interior (aveti grija sa nu mai ramana nimic inauntru), se condimenteaza cu...
Pui pe sticla
Se pun la fiert cartofii cu coaja, astfel incat sa nu iasa sfaramiciosi. Se curata ceapa si se taie solzisori cat de ingusti....
Cartofi stralucitori
Parzul se taie in rondele fine si se caleste intr-o tigaie de teflon. Se condimenteaza cu sare si piper si se pune intr-un...
Salata de praz cu ciuperci
Se taie slanina in fasii lungi, dupa care se cresteaza sa aiba forma unui pieptene. Se aseaza pe fundul unei cratite de fonta...
Omleta cu slanina
Puiul taiat bucati e pus sa fiarba in apa cu o ceapa si putina sare. Apa trebuie sa acopere puiul, si se tine sa fiarba la...
Pilaf de pui
Se toarna, amestecand intr-una 4 decilitri de lapte rece peste 50 gr. faina, cu incetul, sa nu se faca cocolosi. Se toarna...
Sufle de cafea
Se curata foarte bine capul de vitel si se pune sa stea cateva ore in apa rece, schimband apa de e nevoie, pana nu mai ramane...
Cap de vitel cu maioneza
Se spala atatea mere mijlocii cate dorim sa pregatim. Se scobesc la mijloc si se face o crestatura adanca de un milimetru de...
Mere coapte
Se face din doua oua un aluat ca pentru taietei, ceva mai moale insa. Se intinde o foaie si inainte de a se sbici, se taie...
Coltunasi cu magiun
Se curata ciupercile de coaja, se rup coditele, se spala. Se aseaza palarioarele intr-o tava. Cooditele se toaca marunt, se...
Ciuperci la tava
Carnea se sareaza, pipereaza, aromeaza dupa gust si se frige pe gratar. 0,7 kg rosii se coc pe gratar. Ardeii grasi se coc pe...
Ceafa gratinata cu sos special
Se topesc batoanele de ciocolata cu 2 linguri de apa, frecand, pana se face ca o crema. Se amesteca cu incetul cu 1 l de...
Blanc-manger de ciocolata
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane