Retete culinare

Salata de gogosari si conopida
Muraturi combinate

Salata de gogosari si conopida

Gogosarii se taie in fasii de 1-2 cm grosime, conopida se rupe marunt si se pun in borcan impreuna cu telina taiata cuburi,...

Salata de gogosari si conopida
Salata de ton
Salate cu peste

Salata de ton

Se prepara o maioneza din galbenus, ulei si mustar. Se adauga ouale fierte tocate marunt, tonul scurs de ulei (sa fie ton...

Salata de ton
Chiftele cu pois chiches (naut)
Mancaruri cu legume

Chiftele cu pois chiches (naut)

Din naut se face un piureu care se amesteca cu morcovii dati pe razatoare si cu toate celalte ingrediente. Se prajesc in...

Chiftele cu pois chiches (naut)
Cartofi cu legume
Mancaruri cu cartofi

Cartofi cu legume

Se fierb carofii in coaja, se curata de coaja cand s-au fiert, se taie rondele. Separat se pune apa la fiert si in ea se...

Cartofi cu legume
Ciocanele de pui cu garnitura de orez si sos de rosii
Mancaruri cu carne

Ciocanele de pui cu garnitura de orez si sos de rosii

Speli si cureti foarte bine ciocanelele de pui, apoi le asezi intr-o tava cu putin ulei, apa, vin, sare, piper si delikat si...

Ciocanele de pui cu garnitura de orez si sos de rosii
Ciorba de perisoare
Supe de carne

Ciorba de perisoare

Intr-o oala cu apa se pun la fiert morcovul, ardeii, telina si rosiile taiate marunt si se adauga si o lingurita de delikat....

Ciorba de perisoare
Pollo Parisianno
Mancaruri cu carne

Pollo Parisianno

Pieptul de pui se taie cuburi, cartofii se taie cuburi si se fierb in apa cu sare si un pic de ulei, ciupercile se taie...

Pollo Parisianno
Tiramisu reţetă originala
Prajituri

Tiramisu reţetă originala

Tiramisu reţetă originala este un desert rapid si delicios, adorat in intreaga lume, ce se face din doar 3 ingrediente....

Tiramisu reţetă originala
Supa de ciuperci
Supe de legume

Supa de ciuperci

Se alege cam o farfurie plina cu ciuperci tinere, adica inca inchise, si foarte proaspete. Se spala bine, se curata si se...

Supa de ciuperci
Oua umplute cu sardele de Lissa
Aperitive cu oua

Oua umplute cu sardele de Lissa

Se fierb ouale tari, se curata si se taie in doua in latime. Se taie foarte putin din capetele rotunde, astfel ca jumatatile...

Oua umplute cu sardele de Lissa
Boeuf a la Mode
Mancaruri cu carne

Boeuf a la Mode

Se alege o bucata de pulpa sau alta carne macra, cam de 1 1/2 - 2 kg. O bucata mai mica s-ar usca inainte de a fi bine...

Boeuf a la Mode
Dovlecei umpluti
Mancaruri cu legume

Dovlecei umpluti

Se aleg dovlecei de marime potrivita. Se taie in patru si anume: intai in lat, apoi fiecare bucata e taiata in doua in...

Dovlecei umpluti
Aluat de tarte
Aluaturi

Aluat de tarte

Se cerne 1/4 kg. de faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se pune 125 gr. de unt proaspat, muiat putin cu mana, o...

Aluat de tarte
Gelee de vin
Budinci

Gelee de vin

Se pune 300 gr. de zahar cu un litru de vin alb bun, intr-o cratita, pe marginea focului, pana se topeste zaharul. Se adauga...

Gelee de vin
Dulceata de portocale
Dulceata

Dulceata de portocale

Se aleg trei portocale de dulceata, cu coaja groasa si potrivit de mari. Se rad de coaja galbena, dar nu de tot, si se pun sa...

Dulceata de portocale
Pasta Carbonara
Paste si pizza

Pasta Carbonara

Se pune apa la fiert cu piutina sa re si ulei. Cind apa clocoteste se pun spaghetele (de preferat sa nu se ruap caci se...

Pasta Carbonara
Pasta Alfredo
Paste si pizza

Pasta Alfredo

Se fierbe pasta in apa cu sare si un pic de ulei (ca sa nu dea in foc). Se scurge. In vasul care e inca cald se pune 1...

Pasta Alfredo
Crap la cuptor pescaresc
Mancaruri cu peste

Crap la cuptor pescaresc

Crapul, CU SOLZI, SE TAIE PE SPATE! Se pune, cu SOLZII IN JOS si i se deschide burta in asa fel ca sa fie plat, intr-o tava...

Crap la cuptor pescaresc
Strudel cu mere foarte simplu
Prajituri

Strudel cu mere foarte simplu

Se curata de coaja un numar potrivit de mere pentru cite strudele facem. Se intinde o foaie de placinta pe planseta, se unge...

Strudel cu mere foarte simplu
Drob din pate si ciuperci
Retete de Pasti

Drob din pate si ciuperci

Se fierbe orezul si se strecoara, ceapa se caleste putin in ulei, mararul se toaca fin, ciupercile si gogosarul se taie si...

Drob din pate si ciuperci
Sos de zmeura
Sosuri pentru dulciuri

Sos de zmeura

Se stoarce intr-o panza 1/2 kg. de zmeura, se lasa sa se limpezeasca cu 1/4 l de vin alb. Se freaca 4 galbenusuri cu 200 gr....

Sos de zmeura
Carbonara Italiana!
Paste si pizza

Carbonara Italiana!

Kaizerul (sunca) se prajeste in tigaie cu 4-5 linguri ulei de floarea soarelui; intre timp se fierb pastele (respectand...

Carbonara Italiana!
Tort cu portocale
Torturi

Tort cu portocale

Portocalele date prin masina de tocat se amesteca cu nucile date prin masina de tocat, 250g zahar, paharul cu apa, stafidele,...

Tort cu portocale
Potage bonne femme
Supe de legume

Potage bonne femme

Se curata toate legumele. Se pune intr-o cratita untul si se adauga legumele si se gatesc usor 5 min se adauga zaharul se...

Potage bonne femme
Potage Crecy
Supe de legume

Potage Crecy

Se pune untul intr-o cratita, se adauga toate legumele curatate si taiate bucati, se gatesc 5 minute, se pune jumatate din...

Potage Crecy
Peste in aluat
Aperitive cu peste

Peste in aluat

Se poate pregati din salau, nisetru, morun, somn. Se curata pestele de pielita si de oase. Se taie in bucatele mici cam de...

Peste in aluat
Ochiuri cu slanina
Aperitive cu oua

Ochiuri cu slanina

Intr-o farfurie unsa cu unt si rezistenta la foc se pun feliute subtiri si nu prea mari de slanina fiarta si deasupra...

Ochiuri cu slanina
Sos de pui cu oregano
Sosuri rosii

Sos de pui cu oregano

Pieptul de pui se taie in bucati nu prea mici si se undeste in uleiul de masline cca 10 min. Se pun, pe rand, prazul taiat...

Sos de pui cu oregano
Paste Elia
Paste si pizza

Paste Elia

Pastele se pun la fiert, cand sunt fierte se scurg de apa si se amesteca, calde fiind cu 200ml smantana si 100g cascaval ras...

Paste Elia
Carbonara a la Italia
Paste si pizza

Carbonara a la Italia

Se pun pastele la fiert in apa cu sare, intre timp, pina fierb pastele, se taie kaizerul cubulete potrivit, nici mari nici...

Carbonara a la Italia
Tort de mere
Torturi

Tort de mere

Toate ingredientele pentru blat se asaza pe o planseta si se framanta bine. Compozitia se imparte in 3 parti. Fiecare parte...

Tort de mere
Ragú
Sosuri pentru spaghete

Ragú

renumitul sos Ragu, de provenienta italiana a devenit preparat de baza in mai multe bucatarii internationale. Este o reteta...

Ragú
Crap la cuptor
Mancaruri cu peste

Crap la cuptor

Se curata un crap de 1 - 1 1/2 kg, se sareaza pe afara si inauntru si se lasa sa stea asa macar un sfert de ora. Intre timp...

Crap la cuptor
Tocana
Mancaruri cu carne

Tocana

Se alege carnea de la piept, mai grasa, sau carne cu coaste. Pentru 6 persoane ajung 1 1/4 kg. carne. Se taie carnea in...

Tocana
Varza acra cu masline
Mancaruri cu varza

Varza acra cu masline

Daca varza murata e prea acra, se spala mai intai in apa. Se scurge bine si se taie ca fideaua. Se rumenesc 2 cepe taiate...

Varza acra cu masline
Genoise
Prajituri

Genoise

Se unge din timp cu unt si se presara cu faina forma in care se coace prajitura, ca sa nu astepte compozitia, odata gata. Se...

Genoise
Rondele de peste cu sos de mustar
Mancaruri cu peste

Rondele de peste cu sos de mustar

Pestele eviscerat si decapitat se taie in rondele groase de un deget, sau fileuri, (cel mare), se usuca pe un servet curat,...

Rondele de peste cu sos de mustar
Budinca de peste
Mancaruri cu peste

Budinca de peste

Se curata si se spala pestele, se scot cu grija toate oasele si se toca marunt. Se freaca spuma 2 linguri de unt si se...

Budinca de peste
Varza cu smantana la cuptor
Mancaruri cu varza

Varza cu smantana la cuptor

Se rumeneste cu o lingura de untura putina ceapa si 3/4 kg de carne macra data prin masina. Se toaca potrivit de marunt o...

Varza cu smantana la cuptor
Friptura de vitel cu macaroane
Mancaruri cu carne

Friptura de vitel cu macaroane

Se aleg cateva cotlete mai groase, se sareaza si se frig intr-o tigaie. Deoparte se fierb pe jumatate 150 g de macaroane...

Friptura de vitel cu macaroane
Biscuiti cu migdale
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti cu migdale

Se bat 3 albusuri spuma cu 75 g zahar si un praf mic de sare. Se adauga 180 g migdale curatate si taiate fin si un varf de...

Biscuiti cu migdale
Pui cu gutui
Mancaruri cu carne

Pui cu gutui

Bucatile de pui, spalate si sterse se sareaza si se rumenesc, in unt sau untura. Se curata gutuile, se taie in sfertur, se...

Pui cu gutui
Piroge cu sunca
Paste si pizza

Piroge cu sunca

Aluatul se intinde de o grosime de 1/2 cm. sub forma rorunda. Tava se clateste cu apa rece si se aseaza aluatul, iar...

Piroge cu sunca
Mamaliga
Aperitive

Mamaliga

1 canceu malai, 3 cancee apa, un strop de sare, se pune totul intr-un vas de jena, se baga la cuptor, temperatura maxima, se...

Mamaliga
Perisoare cu smantana
Mancaruri cu carne

Perisoare cu smantana

Se da prin masina de tocat 1/2 kg. de carne macra mai grasuta, o ceapa tocata si rumenita in putina untura, miezul de la o...

Perisoare cu smantana
Sos frantuzesc
Sosuri albe

Sos frantuzesc

Se face un rantas din 1/2 lingura de unt cu una de faina. Se stinge cu 2 cesti de zeama de carne. Se lasa sa fiarba la foc...

Sos frantuzesc
Ochiuri in cuib
Aperitive cu oua

Ochiuri in cuib

Se taie atatea felii de parizer, cate ochiuri se fac. Se incinge untura intr-o tigaie si se aseaza feliile de parizer. La...

Ochiuri in cuib
Rosii conservate la borcan
Conserve in otet

Rosii conservate la borcan

Se aleg rosii coapte, dar nu stricate. Se spala, se introduc o clipa cu ajutorul unei site in apa clocotita, se cojesc de...

Rosii conservate la borcan
Ciuperci murate
Conserve de iarna

Ciuperci murate

Se aleg ciuperci mici, rotunde si inchise. Trebuie sa fie proaspete. Dupa ce se rup coditele, se freaca cu putina sare (20...

Ciuperci murate
Prajitura suedeza
Prajituri

Prajitura suedeza

Se topeste margarina, se amesteca cu zaharul si se freaca bine, apoi se pune faina in ploaie si se adauga laptele amestecand...

Prajitura suedeza
Antricot de vitel in staniol
Mancaruri cu carne

Antricot de vitel in staniol

Se spala antricoatele. Se ung cu ulei, se dau cu sare si piper si condimente dupa gust. Se impatureste fiecare antricot in...

Antricot de vitel in staniol
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Nectar de caise
2
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Ciorbita simpla de dovlecei
3
Ciorbe

Ciorbita simpla de dovlecei

Ciorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...

Ciorbita simpla de dovlecei
Pisica de mare prajita
4
Mancaruri cu peste

Pisica de mare prajita

Peste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.

Pisica de mare prajita
Parteneri
Spaghete cu creveti aromatizați
Bucataras.RO

Spaghete cu creveti aromatizați

Simplu aromat și ușor! Dor de vară, dor de mare! Spor și poftă bună!

Spaghete cu creveti aromatizați
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Salata Caprese - simpla si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa