Intr-o oala inalta cam de 15 cm se topeste margarina cu 4 linguri de zahar. Se curata si se gauresc merele, inlaturand...
Tort de mereSe taie banana in felii de 1/2 cm grosime. Merele se curata de coaja, se taie in cubulete se fierb cu zaharul si se lasa la...
Salata exotica receSe da prin razatoare marul intr-un bol, se taie banana cubulete mici, se adauga cateva stafide si se sfarma peste 2 biscuiti,...
Salata de mere date prin razatoare1. Intr-o cratita mica se fierba dulceata timp de 3 minute si apoi se lasa sa se raceasca. 2. Intr-un castron de mixer se...
Lizertort de ciocolataSe aleg cartofii, se spala bine cu apa rece si se pun in coaja la fiert cu sare si intregi. Dupa ce au fiert, se curata de...
Galusti cu pruneSe fierbe laptele, zaharul si untul. Se ia laptele de pe foc si se lasa sa se raceasca, dupa care se adauga biscuitii,...
Prajitura cu smochineDin aluatul de cozonac se intinde o foaie de vreo 1/2 cm. grosime si de marimea tavei in care se coace pasca. Se unge tava cu...
Pasca cu ciocolataSe inmoaie drojdia in putin lapte caldut (sa nu fie fierbinte, caci se opareste drojdia si nu mai creste aluatul), se adauga...
Cozonaci obisnuitiZaharul se freaca impreuna cu mierea, apoi se adauga, pe rand, ouale batute, zeama si coaja rasa de lamaie, continuand...
Betisoare cu nuci si miereBlatul Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga tot zaharul batandu-se in continuare pana...
Tort de ciocolataUntul cu o treime din zahar se freaca spuma si se amesteca bine cu galbenusurile. Se adauga nuca si macul macinate si coaja...
Tort de mac din HajdusagSe fac 2 foi: Prima foaie se pune in tava si peste ea se pune crema (albusurile batute spuma cu 1 lingura apa si 150 gr....
Prajitura cu nuca de cocosSe bat albusurile spuma de la cele 6 oua adaugind apa; separat se adauga galbenusurile cu zaharul. Se amesteca cele doua...
Prajitura MelaniaSe framinta 2 bulgari egali. Din unul se intinde o foaie apoi se pune crema si al 2-lea bulgar se razuie peste crema facuta...
Prajitura razuitaSe face o compozitie din albusuri, zahar si vanilie, se bate bine si se pune nuca macinata. Se pune cite o lingurita mica in...
Prajitura-spuma1/2pahar de ulei se pune intr-un bol. Se adauga faina pina se face ca o ciulama. Restul paharului cu ulei se completeaza cu...
PLACINTA CU MERESe cantaresc 5 oua si apoi se bat cu zahar egal la greutate cu ouale. Se adauga tot atata faina incetul cu incetul, stafide...
Painea episcopuluiSe bat bine 4 albusuri spuma, se adauga 250 gr. zahar, se bat impreuna, se pu 2 lingurite de zeama si coaja rasa de la o...
Bezele cu lamaieSe freaca 250 gr. de migdale curatate si macinate cu 200 gr. zahar, 100 gr. ciocolata rasa si un albus nebatut, pana se face...
Pricomigdale cu ciocolataBlatul Se amesteca galbenusuri cu apa si zaharul, se pune bicarbonatul si jumatate din cantitatea de faina. Separat se bate...
Tort DeliciaFoile Se amesteca toate ingredientele de mai sus si se framanta bine. Se imparte compozitia in 3 parti, se intind trei foi...
Prajitura albaCrema Biscuitii, untul, zaharul pudra, nuca si cacao se amesteca si se pun pe blatul insiropat. Deasupra se glazureaza.
Prajitura RodicaSe incinge cuptorul la 175 grade C. Se unge cu ulei o forma de circa 24 cm diametru, cu margini detasabile. Se taie boabele...
Prajitura cu struguriMerele se curata de coaja si se taie felii dupa care se pun intr-o forma de yena si se introduc la cuptor aprox. 5 min. pana...
Mere cu dulceataTiramisu reţetă originala Galbenusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga Mascarpone, lichiorul si gelatina, se bat pana...
Tiramisu reţetă originalaAluatul: Se amesteca toate ingredientele si se coc 4 foi pe dosul tavii. Crema: Se fierbe grisul in apa (sa nu fie prea...
Prajitura cu suc de rosiiSe curata merele, se scobesc la mijloc si pe masura ce sunt curatate, se pun in apa rece cu putina zeama de lamaie, ca sa nu...
Mere pe canapeaIntr-un blender electric se introduc toate ingredientele, cu exceptia nucii de cocos si a capsunilor intregi. Se maruntesc...
Mix delicios cu capsuni si ananasSe separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile cu zaharul pana se dizolva zaharul dupa care se adauga galbenusurile...
Amandina de cofetarieSe freaca untul spuma, se pun pe rand galbenusurile si zaharul. Dupa ce sunt bine frecate, se adauga stafidele alese si usor...
Prajitura cu stafideSe bat bine ouale cu zaharul, uleiul si amoniacul. Se pune faina si se mesteca pana se obtine un aluat tare (ca la taitei)....
Piscoturi cu amoniacSe amesteca toate ingredientele in proportia dorita ( in functie de persoana: mai mult sau mai putin dulce, mai aromat sau...
Desert naturist ultrarapidO reteta foarte putin diferita de Tiramisu reţetă originala. Se amesteca cafeaua rece cu vermutul si se toarna intr-o...
Tiramisu reţetă cu VermutTiramisu reţetă cu frisca Se face o cafea din 3 cani de apa si cele 6 lingurite de cafea si se lasa sa se raceasca; se...
Tiramisu reţetă cu friscaSe bat albusurile spuma dupa care se adauga zaharul treptat, apoi se adauga galbenusurile iar dupa ce s-a omogenizat se...
Rulada cu crema de nessPrajitura Amandina este o reteta de prajitura cu ciocolata delicioasa, cu blat insiropat si glazura fina de ciocolata,...
Prajitura AmandinaSe fierbe zaharul cu 1/2 pahar de apa pana se face mai gros lichidul.Apoi se pune cacaoa. Se amesteca biscuitii zdrobiti...
MozartkugelnBlatul 1 6 albusuri se bat foarte bine spuma cu 200 grame zahar, se adauga 250 gr nuci taiate marunt ( nu macinate!) apoi 2...
Regina MariaSe pune pe foc zaharul cu apa si margarina, se amesteca tot timpul, pina se topeste zaharul. Se da putin la o parte, apoi se...
Ciocolata albaBlatul: Se bat 4 albusuri cu 4 linguri apa, cand spumeaza se adauga 100g zahar. Separat se bat 4 galbenusuri cu 150 g zahar...
Prajitura Bucuresti100 gr. de miez de paine alba se fierbe cu laptele pana se face ca o pasta. Se trece prin sita. Se amesteca cu zeama...
Budinca de portocaleAluatul: Se fierbe intr-o cratita 2 1/2 decilitri de apa cu 100 gr. unt proaspat, un praf de sare, si o lingurita de zahar....
Profiterolles cu friscaSe cerne 200 gr. faina, care se amesteca cu 200 gr. zahar pisat si 200 gr. migdale pisate. Se adauga 2-3 oua, atat cat se...
Tarte cu ananasSe pregateste cuptorul la o temperatura de 180 grade Celsius, si se aseaza gratarul pe mijlocul cuptorului, pe cat posibil.Se...
Amaretto creme brulee sau crema de zahar arsSe separa albusurile, se bat spuma tare , se pune treptat zaharul si cu zaharul vanilat, se amesteca bine, se pune treptat...
Pandispan vanilatSe prepara budica conform instructiunilor de pe plic, iar la sfarsit se adauga gelatina (inmuiata in prealabil in putina apa...
Tort cu ananasO tava rotunda se unge cu putin ulei dupa care se presara un pic de zahar.Merele se curata de coaje si se taie in rondele ,se...
Tarta de mereAluatul: se fierb 100 ml de lapte cu zaharul. Separat se bat ouale cu sarea. Intr-un vas se sfarama drojdia, peste care se...
Cozonaci argeseniSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateEste genul de tarte aperitiv pe care le faci in doi timpi si trei miscari, mai ales daca ai musafiri sau pur si simplu vrei...
Tarta aperitiv cu feta, rucola si rosiiSimpla si delicioasa!
Rulada cu mascarpone si dulceata din coji de portocalaO pizza grozav de buna in care am pus din bunatatile primaverii,cum ar fi spanacul, iar in combinatie cu acest sos a iesit o...
Pizza cu spanac si sos AlfredoTapioca, un ingredient japonez, este iubit de noi in combinatie cu dulceturi de casa, cu nuci,etc. si iubim fiecare desrt...
Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapiocaM-am inspirat de la bucataras Oana.....doar ca tava mea a fost un pic mai mare si mi-au iesit mai putin inalte prajiturile
Desert prajitura BoemaDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri