Se pune cuptorul la incalzit. Se deseneaza pe hirtie pergament 3 forme de blat: cercuri cu diam de 24 cm sau patrate cu...
Tort Schwarzwald
Intr-un castron se amesteca zaharul, zaharul pudra, albusul si apa rece. Gelatina se topeste in apa fiarta. Se adauga la...
Kokosbullar / graddbullar
Merele curatate date prin razatoarea mare se lasa dupa gust cu zahar (o lingura cu virf) si scortisoara (o lingurita plina),...
Prajitura Transilvania cu mere
1. Se amesteca faina, praful de copt si sarea intr-un castron. 2. Se adauga untul si cascavalul ras. 3. Se adauga laptele...
Scones cu cascaval
1. Se amesteca brinza cu galbenusurile. Se bate frisca cu zaharul vanilat, se adauga la amestecul cu brinza. Se adauga...
Cheesekake inghetat
Intr-un castron se amesteca brinza cu zaharul. Separat se amesteca faina, zaharul, cacaoa, praful de copt, zaharul vanilat...
Muffins cu cacao si brinza Philadelphia
Se amesteca ingredientele pentru aluat. Aluatul se intinde intr-o forma de tarta. Se coace 15 min la 200 grade C. Se...
Prajitura crocanta cu mere
Se amesteca intr-un castron branza de vaci cu 100 g de zahar si cu esenta de migdale. Se inmoaie foile de gelatina intr-un...
Prajitura cu branza de vaci si capsuni
Se bat albusurile spuma intr-un castron si se toarna in ploaie zaharul tos pana ce se intaresc. Se pune pe foc o oala cu apa...
Sos de capsuni cu galusti de albus
1. Se taie ciocolata bucatele, se pune intr-un vas de yena si se lasa sa se topeasca pe baie de aburi (peste un vas in care...
Tort Sacher
Se amesteca faina cernuta cu sarea si zaharul. Se face o adancitura in mijloc. Se sparg ouale in ea. Se adauga galbenusul. Se...
Clatite la cuptor cu gem de caiseCheesecake-ul este o reteta usoara, potrivit pentru zilele calde de vara. Poate fi adaptat cu fructele preferate, sau lasat...
Cheesecake in stil New York
Rezulta doua bucati. Malaxare: in cuva malaxorului se adauga 250 g faina, zaharul, drojdia si sarea. Se incalzeste sarea si...
Prajitura cu branza pentru cafea
Se incalzeste cuptorul la 350 grade F A. Se caramelizeaza zaharul intr-o cratita de 5 l, cind zaharul e caramel se roteste...
Tort de zahar ars
Blatul: se freaca cele 6 albusuri spuma cu un praf de sare. Separat se freaca galbenusurile cu 6 linguri zahar si se adauga...
Tort cu crema de nuci
Se pun merele intr-o craticiora, sucul de mere si scortisoara. Se fierb cu capac 10-15 minute. Se zdrobeste totul cu...
Granola cu mere
Daca vrei sa mananci dulciuri gustoase, alege branzoaicele dintre retetele de prajituri. Aceasta reteta este foarte delicioasa.
Branzoaice delicioase
Foile: Se freaca margarina cu zaharul si galbenusurile, se adauga vanilia, sarea apoi laptele in care s-a dizolvat amoniacul...
Prajitura Zoe
Din ingredientele pt. foi faci un aluat din care se intind 4 foi. Nuca macinata se amesteca cu zaharul si se lasa deoparte....
Prajitura Greta Garbo
Se macina fructele impreuna cu iaurtul, zaharul si lamiia se adauga gelatina topita, intr-o tava se pune foaia de tort...
Semifredo allo yogurt
Se amesteca toate ingredientele, se fac cornulete-bastonase indoite. Se coc la foc potrivit. Se pudreaza cat sunt fierbinti...
Cornulete cu nuca
Se bat galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, nuca si la final se amesteca usor albusurile batute spuma. Se pune aluatul...
Rulada cu nuca
Se separa ouale, se bat albusurile spuma se adauga zaharul in ploaie si se bate in continuare, dupa care se adauga...
Placinta cu iaurt
Se amesteca toate ingredientele, se intinde o foaie si se decupeaza diferite forme. Dupa ce se scot din cuptor se dau prin...
Fursecuri
Se amesteca ingredientele, se intinde o foaie din care se decupeaza diferite forme. Dupa ce se scot din cuptor se presara...
Forme
Se trece dulceata de caise sau marmelada printr-o sita fina, se adauga putina apa si se mai tine la foc, amestecind bine,...
Glazura de caise
Se freaca intr-un castron 4 galbenusuri cu zaharul, si o lingura de fecula de cartofi, bine de tot pana se albeste ca o...
Sos de rom
Preparare crema 1. Se toarna laptele intr-un vas, se adauga vanilia, se aduce la fierbere si se da deoparte, acoperit pentru...
Tort cu fructe de padure si glazura de migdale
Din faina, drojdie, sare si apa, se framanta o coca de paine care se pune la dospit cca 1 ora. Intre timp se prepara...
Placinta ardeleneasca cu branza
Se amesteca 10 albuse batute spuma cu o cana de zahar, 2linguri de faina, cu fructele taiate, cu nuca maruntita si cu coaja...
Tort de Ness
Se framanta laptele praf cu margarina pana nu mai sunt cocolosi. Se imparte in doua parti egale. Intr-o jumatate se pune...
Ciocolata alb-negru
Gelatina se inmoaie in apa rece. Smantana degresata cu zaharul, zaharul vanilat, sucul de lamaie si coaja, se amesteca bine....
Tort de lamaie si smantana degresata
Se oparesc migdalele si se curata de coaja. Se trec prin masina de pisat nuci, si se amesteca cu zaharul pisat. Se topeste...
Tort de ciocolata cu migdale
Se amesteca bine ouale cu paharul de iaurt, se adauga zaharul, uleiul, faina, praful de copt, mirodeniile. La sfarsit se...
Chec economic
Se curata de codite 1/2 kg capsuni spalate, si bine scurse pe o sita. Se trec apoi prin sita si se freaca cu 1/4 kg zahar...
Sufle de capsuni
Se taie vanilia, se curata si se adauga cu totul la laptele care fierbe. Ouala separate, se bate bezea albusul, apoi cu o...
Lapte de pasare
Faina se cerne si se amesteca in ea drojdia. Se separa ouale: cinci albusuri se pun deoparte; opt galbenusuri si trei...
Cozonac neframantat
Prepararea blatului Se preaincalzeste cuptorul. Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu telul. Se pune zaharul pudra....
Prajitura Carte Noire
Laptele se fierbe cu 75 gr zahar. cand e caldut se amesteca: 3 linguri lapte cu 3 linguri faina si drojdia, se lasa la...
Cozonac usor si bun
Se dizolva in 2 linguri apa nessul si se pune pe foc impreuna cu ciocolata pt a se topii. Separat cele 4 albusuri se bat...
Spuma capucino
Feliute foarte subtiri de franzela se coc la cuptor. Se scot si se lasa sa se racoreasca putin - nu foarte mult insa (nu...
Crochete cu unt si marar
1. Preincalziti cuptorul (160 C, 2-3). Se pun stafidele intr-o canita cu alcolul 2. Se taie cozonacul in felii de 1 cm...
Budinca de cozonac III
1. Se amesteca impreuna apa, 1 lingura zahar si drojdia intr-un castronel si se lasa la cald, 10-15 min. 2. Se topeste 75 g...
Rulouri Parker
Se pun ouale intr-o cratita de pamant, se adauga nucile macinate si zaharul. Se amesteca toate bine pe foc moale, pana incep...
Prajitura cu nucaSe amesteca faina de patiserie si untul. In loc de unt se poate folosi margarina pentru creme (moale). Se amesteca pentru a...
Aluat frantuzesc
Din faina, 50 gr. oua, sare, untura si ulei se framnata un aluat compact si nelipicios. Se unge coca pe deasupra cu unt si se...
Placinta cu branza de burduf si marar
Din faina, oua, drojdie, sare si apa se prepara coca. Separat se fierb cartofii in coaja, se curata, se trec prin masina de...
Langosi a la Cluj
Ouale batute intregi cu zahar se adauga in laptele cald aflat pe foc, se amesteca pana se ingroasa, ca o ciulama... se lasa...
Tort diplomat
Ingredientele pentru aluat, cu exceptia fainii si a bicarbonatului de sodiu, se pune intr-un vas termorezistent, si...
Gerbeaud cu miere
Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc