Pentru cascavalul in aluat se pregateste din timp un aluat de friganele. Se taie cascavalul in felii de marime potrivita,...
Cascaval in aluat
Pentru galustele de branza la cuptor se pun intr-o cratita la foc apa cu untul sau untura si un varf de cutit de sare. Cand...
Galuste de branza la cuptor
Se fac galustele la fel ca pentru galuste cu branza la cuptor, se asaza intr-o forma rezistenta la foc, se toarna deasupra un...
Galuste cu branza si sos de rosii
Pentru papara de paine cu branza de oi taie dintr-o franzela alba felii groase de un deget. Se pun sa se moaie cu lapte. Se...
Papara de paine cu branza de oi
Pentru chiflele delicioase umplute se taie capace la chifle. Se scobeste miezul, care se moaie cu o ceasca de lapte. Se...
Chifle delicioase umplute
Pentru pilaful de gris se pune apa la fiert cu putina sare. Cand apa clocoteste, se toarna o ceasca mica de gris, cu incetul,...
Pilaf de gris
Pentru crochetele simple de gris se toarna grisul in apa sau in laptele care clocoteste. Se pune sare. Se fierbe amestecand...
Crochete simple de gris
Pentru alivanca cu unt se freaca intr-un castron branza de vaca pana devine ca o crema. Se pun pe rand ouale, malaiul, faina,...
Alivanca cu unt
Mamaliga pripita se serveste la masa langa ochiuri, branza cu smantana, topitura etc. Este gustoasa.
Mamaliga pripita la ceaun
Pentru ursul de mamaliga se face o mamaliga potrivit de tare. Este usor de pregatit si este gustoasa.
Urs de mamaliga cu branza
Pentru mamaliga simpla fiarta pune ceaunul cu apa la fiert. Separat se pregateste malaiul proaspat cernut. Cand apa da in...
Mamaliga simpla fiarta
Pentru macaroanele cu branza se fierb 3 l apa cu putina sare. Cand apa clocoteste, se da drumul macaroanelor, rupte sau nu in...
Macaroane gustoase cu branzaSpaghete cu ciuperci si busuioc este o reteta delicioasa de paste.
Spaghete cu ciuperci si busuiocOmleta cu ierburi este foarte gustoasa. Pentru aceasta reteta de omleta aveti nevoie de 4 oua.
Omleta cu ierburi
Ardeii umpluti cu arpacas se fac la fel ca ardeii umpluti cu orez; arpacasul se moaie in apa din ajun si se tine ceva mai...
Ardei umpluti cu arpacas
Pentru fasolea boabe cu slanina se alege fasole cu bobul mare. Se tine, inainte de a fi pusa la fiert, doua ore in apa abia...
Fasole boabe cu slanina
Pentru chiftele de sparanghel la cuptor se prefera sparanghel cu firul verde si subtire. Se curata si se fierbe la fel ca mai...
Chiftele de sparanghel la cuptor
Pentru spanacul cu ciuperci la cuptor se alege si se spala spanacul in mai multe ape. Se opareste in apa clocotita, cu sare....
Spanac cu ciuperci la cuptor
Pentru budinca de spanac cu sunca si branza se alege spanacul, se spala in mai multe ape si se fierbe. Se scurge si se toaca...
Budinca de spanac cu sunca si branza
Pentru budinca de clatite cu spanac se face un piure de spanac. Separat se fac 12-14 clatite din oua . Se unge bine cu unt o...
Budinca de clatite delicioasa cu spanac
Pentru sufleul de spanac cu smantana si branza se fierbe spanacul si se toaca. Se infierbanta intr-o cratita o lingura de...
Sufleu de spanac cu smantana si branza
Pentru macrisul cu ou si smantana se curata si se spala macrisul la fel ca urzicile. Se scurge si, daca este tanar, se...
Macris cu ou si smantana
Pentru sparangel fiert se alege sparanghel foarte proaspat. Se curata de partea fibroasa si se spala in mai multe ape. Se...
Sparanghel fiert
Pilaful de urzici cu arpacas se face la fel cu pilaful de orez, arpacasul trebuie insa muiat in apa din ajun, ca sa fiarba...
Pilaf de urzici cu arpacas
Pentru spanacul simplu cu unt se alege spanacul si se spala in mai multe ape ca si urzicile. Se fierbe descoperit in apa...
Spanac simplu cu unt
Pentru piureul de spanac cu ceapa se alege, se spala si se fierbe spanacul. Se scurge, se toaca fin pe un fund de lemn, sau...
Piure de spanac cu ceapa
Pnetru piureul de spanac simplu se fierbe spanacul si se toaca. Separat se prajeste usor faina cu o lingura de unt. Se stinge...
Piure de spanac simplu
Pentru spanacul rapid la cuptor se pregateste piureul de spanac, adaugind doua Iinguri de branza rasa si putin unt proaspat....
Spanac rapid la cuptorPentru musaca de vinete se aleg vinete mijlocii. Se taie fara sa se curete, in felii groase de un deget. Se oparesc cu apa...
Musaca gustoasa de vineteSandwich cu vinete este o reteta de la jamie oliver deosebit de gustoasa. Va trebuie paine buna si vinete coapte.
Sandwich cu vinete
Pachetele din vinete umplute cu legume este o reteta eleganta si simpla. Ingredientele necesare pentru reteta sunt: vinete,...
Pachetele din vinete umplute cu legume
Tortellini cu smantana este o mancare care se pregateste in cateva minute, avand nevoie doar de: tortellini, smantana,...
Tortellini cu smantana
Ciupercile cu branza de burduf sunt un aperitiv satios datorita umpluturii. Pentru a pregati reteta este nevoie de...
Ciuperci cu branza de burduf
Pentru a prepara aceasta reteta de chiftele de branza cu usturoi, sunt necesare urmatoarele ingrediente: branza, salata...
Chiftele de branza cu usturoiSufleu de cascaval este un fel de mancare ce poate fi servit ca aperitiv, fel principal sau daca se face cu branza dulce...
Sufleu de cascaval
Pentru realizarea crochetelor de gris sunt necesare urmatoarele ingrediente: gris, faina, ou, lapte, unt, untura.
Crochete de grisPlacinta cu spanac este o delicioasa gustare de primavara. Pentru a pregati aceasta reteta cu spanac aveti nevoie de aluat...
Placinta cu spanac
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de fasole boabe, ceapa, boia, piper, ulei de masline si sare.
Fasole boabe cu ceapa
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de tofu, sos de soia, ulei, patrunjel, ceapa, piper boabe, vin alb, supa, maghiran si cimbru.
Steak picant de tofu
Fasole batuta este o reteta delicioasa. Pentru fasole batute ai nevoie de fasole boabe, ulei, usturoi, ketchup, ceapa si...
Fasole batuta dreasa cu usturoi
Cuburile de soia se inmoaie in apa. Se scurg, apoi se prajesc in ulei de masline. Se adauga jumatate din avocado, taiat...
Ragout de soia cu avocado
Orezul se opareste, separat se toaca ceapa si se caleste in uleiul de masline. Se adauga apoi orezul si se mai lasa 2-3...
Sarmalute in foi de vitaSe curata de codite si se spala spanacul. Se pune intr-o oala si se opareste. Intre timp se toaca ceapa marunt si se pune la...
Mancarica de spanacCiuperci de padure proaspete se gasesc rar si-s scumpe. Nu-i bai, ca se gasesc mereu din cele uscate – hribi, galbiori,...
Tocana de ciuperciMancare aceasta poate parea saracacioasa, lipsita de stralucire. Nu e, ii lipseste doar poleiala, altfel, e o mancare...
Cartofi gratinati pe pat de paineMancarea aceasta cu iz, aspect si usor gust de pepperonata italieneasca, nu-i pepperonata si nici italieneasca nu e. Dar...
Mancare de ardei cu vinete si coriandruSe cresteaza castanele foarte bine. Este foarte important cum sunt crestate deoarece este posibil sa ramana tari. Apoi se...
Castane comestibile la cuptor
Mancarea asta se face-n timp dar se face usor si rezultatele fac sa merite asteptarea. Efortul e mic, deci nu trebuie sa va...
Ciolan cu sos cu hreanZilele de post sunt multe si lungi pe la noi. Si chiar de nu postim, e bine ca din cand in cand sa facem cate o pauza, sa ne...
Tocana de cartofi cu patrunjelA vazut cineva vreodata o omleta trista? Nu, pentru ca asa ceva nu exista. Omletele sunt vesele, indiferent de felul in care...
Rulada din omleta cu crema de branzaMancarea de post pe care o vedeti aici nu e neaparat o reteta copiata din catastifele vreunei cuhnii de manastire insa...
Tocana din legume ca la manastire
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori