Se curata spanacul de codite si se spala in lighean in foarte multe ape pana ne plictisim. Se iau gramezile de spanac din apa...
Spanac cu ouaVinetele si ardeii se coc. Ardeii se presara cu sare si se acopera cu un servet de bucatarie. Cand s-au racit se curata de...
Mancare de vinete cu ardei coptiSe spala orezul. Morcovul curatat se da prin razatoarea mica, iar dovlecelul prin razatoarea mare sau cuburi. Ceapa, ardeiul...
Pilaf cu legume si ciuperciSe spala cartofii cu buretele de sarma pentru a indeparta pamantul si se pun in apa rece cu sare sa fiarba la foc mic. Cand...
Cartofi gratinatiCeapa, ardeiul si ciupercile se toaca marunt. Dovlecelul si vanata se dau prin razatoarea mare, morcovul prin razatoarea mica...
Turn de orezMorcovul se da prin razatoare iar celelalte legume se toaca marunt. Rosiile se oparesc si se decojesc apoi se mixeaza. Se...
Mancare de orez cu rosiiMie imi plac foarte mult ciupercile si mai ales tocanitele. Cea mai gustoasa mancarica iese atunci cand folosim mai multe...
Tocanita de ciuperci pleurotusUrzicile se curata de codite si apoi se spala in multe ape pana ne plictisim. Se scot cu mana urzicile penru a ramane apa cu...
Rulada cu urziciSe pun 2 litri de apa la fiert cu putina sare si ulei sa nu se lipeasca pastele. Cand a inceput sa fiarba se adauga...
Spaghete cu busuioc si sos de rosii
Perele se curata, se spala, se taie in jumatate si se curata de samburi. Se pun apoi la rumenit in unt, la cuptor. Se toarna...
Mancare de pere
Gutuile, spalate, taiate si curatate de seminte se pun impreuna cu ceapa tocata marunt in unt, pe foc. Se lasa sa se inmoaie...
Mancare de gutui
Dupa ce prunele au fost tinute la inmuiat in apa calduta se spala bine. Intre timp se toaca marunt ceapa si se caleste pe foc...
Mancare de prune uscate
Ceapa se curata si se toaca marunt, dupa care se pune la calit in ulei. Smochinele, dupa ce au fost tinute in prealabil in...
Mancare de smochine
Prunele se spala, se rup in jumatati si li se scot samburii. Se pun apoi intr-un vas un rand de prune, unul de zahar si unul...
Mancare de prune cu smantanaSe curata vinetele de coaja si se taie pe lung in felii foarte subtiri de grosimea unei jumatati de deget. Se sareaza si se...
Vinete paneIntr-o tigaie se pune ulei la incins care apoi se va amesteca cu boiaua. Se pun feliile de mamaliga in tigaie si se prajesc...
Mamaliga cu sos de rosiiDovleceii, cat mai cruzi, se spala, se taie felii pe lungime, se condimenteaza cu sare si se lasa 10-15 minute. Se absoarbe...
Dovlecel in sos de chefirSpalam ardeii, ii stergem si ii taiem bucati mai mari. Separat, intr-o cratita se pune ulei si se calesc ardeii, amestecand...
Mancare de ardei grasDovleceii, vinetele, ceapa, prazul, ciupercile, ardeii si telina sunt taiate si puse intr-un vas. Se adauga peste ele piper,...
Tofu cu legumeFoietajul cu ciuperci poate fi facut in diverse combinatii. Daca preferati cascaval in loc de feta sau nu doriti sa folositi...
Foietaj cu ciuperci, feta si rosiiSe taie zucchinele rondele subtiri, cu ajutorul robotului sau se pot taia si pe lung. Pe un servet de bucatarie se pun...
Concia de zucchineDovleceii crocanti la cuptor sunt absolut deliciosi. Inveliti intr-o crusta crocanta cu iaurt, dovleceii la cuptor pot fi...
Dovlecei crocanti la cuptor
Se fierb ouale in apa cu sare zece minute, dupa care se tin cateva minute in apa rece. Se curata de coaja, se taie in doua pe...
Oua elvetiene
Se decojesc ouale fierte si se taie in doua pe lung. Galbenusurile se pun intr-o farfurie adanca, se sfarma bine, se amesteca...
Oua genoveze
Ceapa se toaca marunt si se caleste in 2 linguri de ulei. Meiul decorticat se spala in mai multe ape, se scurge bine si se...
Terci de mei
Ceapa se curata, se razuieste si se caleste cu putin ulei. Se ia de pe foc, apoi se adauga drojdia inmuiata in lapte, 3...
Pasta falsa de creier
Mai intai se pun la inmuiat intr-o tigaie12 bucati de felii de soia mai mici, conform retetei Jumari de soia. A doua zi, se...
Gratar de soia
Mai intai se prepara o portie de "Supa de carne" falsa din fasolea alba uscata pusa la inmuiat in ajun, dar la care se adauga...
Piftii cu soia
3 chifle uscate se taie cubulete de 1 cm latime si se prajesc pana la rumenire in 3 linguri de ulei fierbinte. Se amesteca...
Galuste din chifle
Cu o seara inainte inmuiem 100 g cubulete uscate de soia in 300 ml apa, apoi punem la frigider. A doua zi, dimineata, ii...
Jumari de soia
entru aluat incalzeste laptele, adauga zaharul si sfarama drojdia. Adauga si o lingura de faina si lasa-l sa stea 15-20 de...
Galuste aurii cu piure de mere
Se fieb cubluletele de telina in apa cu vegeta, iar cartofii in apa sarata. Cartofii ii curatam si ii taiem in cubulete...
Mere umplute
Cascavalul pane cu nuca si pireu de cartofi cu morcovi este na dintre cele mai bune mancaruri. Reteta este usor de preparat.
Cascaval pane cu nuca si pireu de cartofi cu morcovi
Spanacul se decongeleaza, se caleste in putin unt si se lasa sa se raceasca. Din doua oua se face aluatul galustelor (cu...
Galuste cu ou si spanac
Cartofii si telina se taie cubulete si se pun sa fiarba in vase diferite. Se scurge zeama de pe telina fiarta si cand s-a...
Piure de cartofi si telina cu oua
Jumatate din ceapa tocata marunt se caleste intr-o lingura de ulei, se adauga orezul si de doua ori atata apa. Se adauga...
Oua prajite in orez
Cartofii se curata, se taie rondele, apoi se pune apa cat sa ii acopere si se pun sa fiarba. Cartofii fierti se zdrobesc,...
Galuste cu ceapa si smantana
Se fierbe malaiul in apa cu sare, intre timp se caleste in ulei varza murata taiata marunt. Malaiul aproape racit se intinde...
Mamaliga cu varza
Se pune o cana de apa sa fiarba in ceaun. Malaiul cernut proaspat se pune sa fiarba cind apa este numai calduta. Se amesteca...
Mamaliga boiereasca
Se pune laptele la fiert si cind clocoteste se adauga grisul in ploaie. Se pune sarea, se lasa sa fiarba un sfert de ora la...
Gris cu lapte si sirop de fructe
Se pune laptele la fiert si cind da in clocot se adauga grisul in ploaie. Se fierbe la foc mic, amestecind incet ca sa nu se...
Crochete de gris
Reţetă de preparare a papanaşilor. Se amesteca brinza cu grisul, se pune un praf de sare in amestec, se omogenizeaza cu un...
Reţetă de preparare a papanaşilor de gris cu brinza de vaci
Se pune apa sa fiarba in ceaun, se adauga sarea necesara si, cind apa clocoteste, se toarna malaiul in ploaie. Se amesteca...
Mamaliga moldoveneasca
Se pune apa sa fiarba si cand este calda bine, se adauga malaiul in ploaie. Se amesteca continuu cu facaletul in ceaun, se...
Mamaliga taraneasca
Taie cubulete slanina, prajeste-le, scoate-le din untura si pune-le deoparte. Fierbe 2,5-3 l de apa sarata, si cerne incet...
Mamaliga in straturi
Freaca spuma 20 g de unt la temperatura camerei. Adauga un ou, putina sare si amesteca cu 3 linguri de gris. Adauga grisul...
Galuste din gris
Se fierb taiteii, se presara cu amestec de mac macinat si zahar praf. O parte din zahar sau chiar tot se poate inlocui cu...
Taitei cu mac
Iahnie de fasole din 400 g fasole uscata care se fierbe bine si se trece prin masina de tocat carne. Daca tocatura este prea...
Iahnie de fasole
Se alege orez (325 g) cu boabe lungi, se spala in strecuratoare sub jet de apa calda si se caleste in doua linguri de ulei....
Orez calit
Intr-o tigaie puneti 15ml de ulei, ceapa taiat feliute, ciupercile taiate feliutze sau cubulete, radeiul taiat feliute,...
Branza Camembert la cuptor
Se fierbe orezul 6 minute in apa clocotita, cu putina sare. Se adauga 50 g de unt, amestecand continuu. Se acopera si se...
Rosii umplute, cu orez
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane