Preferata mea pentru o zi minunata de toamna
Prajitura cu foi si crema de macAfumatura la untura sau cum ii zicea bunica, la garnita, un fel de putinei din tabla, cred, ca nu-mi amintesc prea bine decat...
Afumatura la unturaNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereCornuletele fragede cu magiun sunt delicioase si indispensabile pentru masa de Craciun. Untura fragezeste acest aluat,...
Cornulete fragede cu magiunCornulete cu smantana si untura sunt niste cornulete fragede si delicioase, care pot fi servite in special alaturi de o...
Cornulete cu smantana si unturaPentru friptura simpla din carne de porc la tigaie carnea spalata se taie in bucati mici, se sareaza si se rumeneste in...
Friptura simpla din carne de porc la tigaiePentru pulpa delicioasa de vitel fripta la cuptor se curata si se sterge pulpa, se leaga cu sfoara, se da sare, se asaza in...
Pulpa delicioasa de vitel fripta la cuptorPentru pulpa simpla de vitel la tava se pune sare pe pulpa, se tine ½ ora cu sarea, dupa care se sterge bine cu o cirpa, se...
Pulpa simpla de vitel la tavaReteta de papricas de pui este foarte usor de preparat, si poate fi servita langa diverse garnituri. Pentru papricas...
Papricas ardelenesc de pui delicios cu smantanaPentru sote delicios de berbec cu vin se taie carnea in bucatele mici de forma cuburilor, se pun intr-o cratita cu o lingura...
Sote delicios de berbec cu vinPentru pilaf simplu cu carne de berbec si ceapa carnea de berbec se taie in bucati mici, se presara cu sare si piper, se...
Pilaf simplu cu carne de berbec si ceapaPentru tocana delicioasa cu rosii si ardei se alege carne de minzat sau de vaca de la piept, sau carne de porc. Se taie...
Tocana delicioasa cu rosii si ardeiPentru bame cu carne de porc si vin se taie carnea in bucati potrivite, se pun sa se rumeneasca cu untura si cu ceapa taiata...
Bame cu carne de porc si vinPentru perisoare simple cu smantana din tocatura de carne se fac perisoare potrivit de mari ca o nuca, se tavalesc prin faina...
Perisoare simple cu smantanaPentru carnati de porc simpli cu sos de rosii se taie carnatii in bucati si se prajesc in untura incinsa. Se toarna deasupra...
Carnati de porc simpli cu sos de rosiiPentru budinca de taitei cu sunca afumata si smantana se fierb taiteii in apa cu sare, se amesteca cu untura, cu sunca taiata...
Budinca de taitei cu sunca afumata si smantanaPentru budinca cu carne macra de vaca si usturoi se pune carnea intr-o cratita cu untura, cu ceapa taiata bucati si se...
Budinca cu carne macra de vaca si usturoiPentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaPentru omleta sanatoasa cu cas galbenusurile, faina si laptele se bat bine cu furculita. Se adauga albusurile batute spuma...
Omleta sanatoasa cu casPentru cornulete cu untura si rahat albenusurile se amesteca cu iaurtul, zaharul, drojdia, praful de sare. Adaugam cca 400 g...
Cornulete cu untura si rahatPentru crochete din carne de porc cu sos de tomate ceapa se curata, se spala, se taie felii, se inabusa in 25 g untura sau...
Crochete din carne de porc cu sos de tomatePentru cotlet de porc cu sunca si piure de cartofi bucatile de carne se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa si se...
Cotlet de porc cu sunca si piure de cartofiPentru sarmale cu carne de porc in foi de varza ceapa se curata si se spala; 75 g se inabusa in 25 g untura si 25 ml apa, iar...
Sarmale cu carne de porc in foi de varzaPentru ficat de porc cu sos de smantana carnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Lamaia se spala si se extrage sucul....
Ficat de porc cu sos de smantanaPentru gulas berlinez carnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie felii. Carnea se...
Gulas berlinezPentru parjoale moldovenesti cu carne de vita ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa in untura sau ulei (25...
Parjoale moldovenesti cu carne de vitaPentru perisoare cu carne de vita si porc cu verdeata ceapa se curata, se spala, se taie felii si se inabusa in untura....
Perisoare cu carne de vita si porc cu verdeataPentru cornulete fragede untura foarte rece se freaca repede cu faina, se adauga laptele rece in care s-a dizolvat drojdia si...
Cornulete fragede cu unturaPentru gogosari cu orez si ochiuri gogosarii se spala, se prajesc in 75 g untura sau ulei, se curata de pielite, cotoare si...
Gogosari cu orez si ochiuriOmleta cu ficatei de pasare si sos Madera este un aperitiv cu carne delicios. Ouale se spala. Ficatul de pui se curata, se...
Omleta cu ficatei de pasare si sos MaderaOchiurile cu sunca la capac sunt aperitive delicioase si consistente. Ouale se spala sub jet de apa rece. sunca se taie...
Ochiuri cu sunca la capacJumarile cu costita afumata sunt aperitive delicioase si consistente. Ouale se spala sub jet de apa rece. Costita se taie...
Jumari cu costita afumataSnickersul este o prajitura delicioasa cu nuca si cacao. Din galbenusuri, faina, zahar, margarina/untura, praf de copt si...
Snickers - reteta originalaPentru galuste taranesti pentru supa se sparg ouale intr-un vas si se amesteca cu untura, bicarbonatul, sarea si piperul.
Galuste taranesti pentru supaPentru covrigei cu chimen si cascaval se incalzesc smantana, sarea, drojdia. Se amesteca bine cu mana faina, untura si...
Covrigei cu chimen si cascavalPentru paine prajita unsa cu untura painea se prajeste si se unge cu untura. Pe deasupra se poate pune urmatoarele: ceapa...
Paine prajita unsa cu unturaPentru jumari si untura se indeparteaza soriciul de pe bucata de slanina si apoi toata slanina se taie bucati mici. Toate...
Jumari si unturaDobosul este p prajitura de casa traditionala si foarte delicioasa. Pentru blatul de prajitura dobos se fac 6 foi din faina,...
Blat de prajitura dobosEclerul traditional cu crema de vanilie este o prajitura delicioasa si foarte populara. Apa se pune la fiert cu cu untura si...
Ecler traditional cu crema de vaniliePrajitura Roza in trei culori se face din 400 g faina, 1 praf de copt, 120 g untura, 120 g zahar, 1 ou si smantana.
Prajitura Roza in trei culoriPentru prajitura Felia Preferata va trebuie faina, untura, zahar, ou si smantana. Este un desert delicios.
Prajitura Felia PreferataPentru prajitura Cosarcute va trebuie untura, ulei, zahar, galbenusuri, linguri de smantana.
Prajitura CosarcuteAceste trigoane delicioase se pot umple cu nuca. Sunt foarte bune iar pentru aceasta reteta aveti nevoie de oua, faina, untura.
Trigoane delicioasaPentru turtite aveti nevoie de untura, zahar pudra si smantana. Se fac usor si sunt bune.
TurtitePentru aceasta reteta de saleuri gustoase aveti nevoie de untura, faina, smantana si 2 oua intregi.
Saleuri gustoaseFursecurile Gura Maicutei sunt foarte usor de facut. Aveti nevoie de 60 g untura, 60 g zahar, 125 g unt.
Fursecuri Gura MaicuteiCovrigeii cu smantana se servesc pudrati cu zahar. Pentru aceasta reteta va trebuie faina, amidon, untura si smantana.
Covrigei cu smantanaCornuletele cu untura sunt foarte bune si se pot umple cu mere, rahat sau gem. Se pregatesc usor.
Cornulete cu unturaPentru placinta cu alune si mere aveti nevoie de 300 g faina, 150 g untura, 200 g zahar, 100 g alune macinate.
Placinta cu alune si mere