untura

Aluaturi

Foi cu cacao

Foile cu cacao se fac usor si aveti nevoie de 250 g faina, 50 g untura, 50 g zahar, o lingurita de bicarbonat.

Foi cu cacao
Mancaruri cu carne

Rata la protap

Rata la protap este o mancare de carne de pasare deosebita si foarte delicioasa. O rata curatata, viscerata o ungem cu untura...

Rata la protap
Mancaruri cu carne

Ostropel din rata

Ostropelul din rata este o mancare cu carne si legume delicioasa. O rata curatata si portionata o calim in 2 linguri de...

Ostropel din rata
Mancaruri cu carne

Gulii umplute cu sos de smantana

Guliile umplute cu sos de smantana este o mancare cu carne si legume delicioasa. Se toaca ceapa si se caleste intr-o lingura...

Gulii umplute cu sos de smantana
Sosuri albe

Sos romanesc cu untura si ceapa

Pentru sosul romanesc cu untura si ceapa se topeste o lingura de untura, in care se pune un varf de cutit de faina si ceapa...

Sos romanesc cu untura si ceapa
Aperitive cu branza

Pateuri cu branza de oi

Pentru a prepara pateuri cu branza de oi avem nevoie de untura, faina, oua, branza si condimente. Se amesteca bine 400 g...

Pateuri cu branza de oi
Torturi

Tort cu marmelada si cu crema

Pentru tortul cu marmelada si cu crema se ceme faina pe masa de aluat, se face loc la mijloc si se pune galbenusul, otetul,...

Tort cu marmelada si cu crema
Aluaturi

Placinta cu gris

Pentru placinta cu gris se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se pune untura, caimacul si un praf de sare....

Placinta cu gris
Aluaturi

Cornuri din aluat dospit

Pentru cornurile din aluat dospit se cerne faina intr-un vas, se face loc la mijloc, se pune untura rece, oul, drojdia muiata...

Cornuri din aluat dospit
Aluaturi

Cozonaci economici

Cozonacii economici se fac la fel ca si cozonacii. Veti avea nevoie de faina, zahar, oua, untura, ulei, lapte, rom, vanilie,...

Cozonaci economici
Aluaturi

Branzoaice gustoase

Pentru branzoaice gustoase se cerne faina intr-un vas, se face loc la mijloc si se pune untura bine sleita, nu lichida. Se...

Branzoaice gustoase
Aluaturi

Pirosti nedospite

Pentru pirostile nedospite se cerne faina pe masa de aluat. Se pune circa 1/4 din aceasta faina intrun vas si se opareste cu...

Pirosti nedospite
Mancaruri fara carne

Galuste de branza la cuptor

Pentru galustele de branza la cuptor se pun intr-o cratita la foc apa cu untul sau untura si un varf de cutit de sare. Cand...

Galuste de branza la cuptor
Paste si pizza

Spaghete in forma

Pentru spaghetele in forma se face un aluat din faina, untura, un galbenus, apa, sare, cu care se imbraca o forma rezistenta...

Spaghete in forma
Mancaruri cu legume

Gulii inabusite

Pentru guliile inabusite se aleg gulii tinere, se curata, se taie in doua, apoi in feliute destul de subtiri. Se pun intr-o...

Gulii inabusite
Mancaruri cu legume

Chiftele delicioase de praz

Chiftelele de praz se pregatesc la fel ca si chiftelele de sparanghel. Veti avea nevoie de praz, faina, branza rasa, unt,...

Chiftele delicioase de praz
Mancaruri cu varza

Varza dulce calita

Pentru varza dulce calita se infierbanta untura sau ulei intr-o cratita. Se taie varza ca fideaua, se pune in cratita si se...

Varza dulce calita
Mancaruri cu varza

Mancare de varza cu taitei

Pentru mancarea de varza cu taitei se taie ca fideaua o varza dulce si se pune intr-o cratita cu o lingura de untura,...

Mancare de varza cu taitei
Mancaruri cu varza

Varza rosie inabusita

Pentru varza rosie inabusita se taie o varza rosie ca fideaua. Separat se prajeste o ceapa taiata marunt in untura. Se adauga...

Varza rosie inabusita
Mancaruri cu legume

Vinte cu branza la cuptor

Pentru vinetele cu branza la cuptor se prajesc vinetele ca pentru “Vinete grecesti” si se prajesc in unt sau untura....

Vinte cu branza la cuptor
Mancaruri cu legume

Dovlecei pane deliciosi

Pentru dovleci pane deliciosi se pregatesc dovleceii la fel ca pentru prajit. Se dau prin faina, ou si pesmet. Se rumenesc in...

Dovlecei pane deliciosi
Mancaruri cu legume

Dovlecei gustosi umpluti cu branza

Pentru dovleceii umpluti cu branza se rad dovleceii, se taie in doua si se scobesc. Miezul se prajeste cu putina untura, se...

Dovlecei gustosi umpluti cu branza
Mancaruri cu legume

Dovlecei cu rosii si branza la cuptor

Pentru dovleceii cu rosii si branza la cuptor se aleg dovlecei de marime potrivita. Se rad, se taie felii rotunde si se...

Dovlecei cu rosii si branza la cuptor
Mancaruri cu legume

Chiftele gustoase de dovlecei

Pentru chiftelele de dovlecei se fierb dovleceii si se scurg bine. Se toaca, se amesteca cu un ou, faina, piper, sare,...

Chiftele gustoase de dovlecei
Mancaruri cu legume

Dovlecei cu cartofi la cuptor

Pentru dovleceii cu cartofi la cuptor se rad dovleceii, se curata cartofii si se taie felii (cruzi). Se fierb ouale...

Dovlecei cu cartofi la cuptor
Mancaruri cu cartofi

Cartofi prajiti in untura

Cartofi prajiti in untura este o mancare de cartofi simpla si gustoasa. Cartofii se prajesc frumos numai in grasime multa,...

Cartofi prajiti in untura
Mancaruri cu vanat

Ostropel de rata salbatica

Ostropelul de rata salbatica se pregateste ca si ostropelul de rata. Veti avea nevoie de o rata mijlocie, ceapa, faina,...

Ostropel de rata salbatica
Mancaruri cu vanat

Papricas de iepure cu slanina

Pentru papricasul de iepure se pregateste iepurele, se taie bucati, se pune la marinat. Se prajeste usor intr-o tigaie, in...

Papricas de iepure cu slanina
Mancaruri cu carne

Rata cu varza

Rata cu varza se pregateste la fel ca mancarea de came cu varza. Veti avea nevoie de o rata mijlocie, varza, bors, bulion sau...

Rata cu varza
Mancaruri cu carne

Boboc de rata pe varza cu boia

Pentru friptura de boboc de rata pe varza cu boia se alege totdeauna o rata tanara. Se curata rata, se sareaza si se pune...

Boboc de rata pe varza cu boia
Mancaruri cu carne

Gasca cu castraveti si ceapa

Pentru gasca cu castraveti si ceapa se taie dintr-o gasca bucatile potrivite pentru mancare si se asaza in cratita fara...

Gasca cu castraveti si ceapa
Mancaruri cu carne

Ostropel de rata cu ceapa si usturoi

Pentru ostropelul de rata cu ceapa si usturoi se curata rata, se taie bucati, se sareaza si se inabusa intr-o cratita cu...

Ostropel de rata cu ceapa si usturoi
Mancaruri cu carne

Rata cu masline si ceapa

Pentru rata cu masline si ceapa se prajesc bucatile de rata cu o jumatate lingura de untura. Daca rata este grasa, se pune...

Rata cu masline si ceapa
Mancaruri cu carne

Pui rumeniti in tigaie

Pentru puii rumeniti in tigaie se curata puii, se taie in bucati si se sareaza. Se pun bucatile in unt sau in untura...

Pui rumeniti in tigaie
Mancaruri cu carne

Papricas simplu de pui

Pentru papricas simplu de pui se taie puiul bucati, se rumeneste intr-o tigaie cu putina untura. Se prajeste separat in...

Papricas simplu de pui
Mancaruri cu carne

Pui cu bame si vin

Pentru puiul cu bame si vin se prajesc usor bucatile de pui in unt sau in untura, se adauga o ceapa tocata si un praf de...

Pui cu bame si vin
Mancaruri cu carne

Pui cu marar si dovlecei

Pentru puiul cu marar si dovlecei se prajesc usor bucatile de pui in unt sau in untura, cu o ceapa taiata marunt si faina. Se...

Pui cu marar si dovlecei
Mancaruri cu carne

Pui delicios cu rosii

Pentru puiul cu rosii se inabusa bucatile de pui intr-o cratita cu unt. Separat se prajeste in untura ceapa taiata marunt, se...

Pui delicios cu rosii
Mancaruri cu carne

Pui cu fasole verde si bulion

Pentru puiul cu fasole verde si bulion se prajesc usor bucatile de pui in unt sau in untura, se adauga o ceapa data pe...

Pui cu fasole verde si bulion
Mancaruri cu carne

Rinichi de vitel prajiti

Pentru rinichii de vitel prajiti se curata rinichii, se taie felii destul de subtiri. Se infierbanta o lingura de untura. Se...

Rinichi de vitel prajiti
Aperitive cu carne

Limba rece cu masline

Limba rece cu masline este un aperitiv deosebit si se pregateste la fel ca limba cu sos de smantana, inlocuind untura cu...

Limba rece cu masline
Mancaruri cu carne

Carne de purcel cu varza

Carnea de purcel cu varza se pregateste la fel ca varza cu carne de vaca. Pentru aceasta veti avea nevoie de carne, varza,...

Carne de purcel cu varza
Mancaruri cu carne

Miel la gratar cu slanina si untura

Pentru mielul la gratar cu slanina si untura se aleg pulpele si capul pieptului de la un miel gras, adica 1 bucata dintre...

Miel la gratar cu slanina si untura
Mancaruri cu carne

Miel cu ciuperci si smantana

Pentru mielul cu ciuperci si smantana se prajesc in aceeasi cratita, cu o lingura de unt sau de untura, bucatile de carne, o...

Miel cu ciuperci si smantana
Mancaruri cu carne

Miel cu spanac si bulion

Pentru mielul cu spanac se prajesc in untura bucatile de carne cu o ceapa taiata marunt si se adauga un praf de faina. Se...

Miel cu spanac si bulion
Mancaruri cu carne

Pulpa de vitel simpla la tava

Pentru pulpa de vitel la tava se alege o pulpa cam de 1,500 kg. Se da sare, se tine o jumatate de ora, se pune apoi in tava,...

Pulpa de vitel simpla la tava
Mancaruri cu carne

Snitel natur cu untura

Pentru snitelul natur cu untura se taie carnea felii de 1 cm grosime. Se bat usor cu ciocanul de lemn, astfel incat sa fie...

Snitel natur cu untura
Mancaruri cu carne

Vitel cu dovlecei

Pentru vitelul cu dovlecei se prajeste carnea de vitel in unt sau in untura, cu ceapa si putina faina. Se adauga apa si se...

Vitel cu dovlecei
Mancaruri cu carne

Biftec in faina

Pentru biftecul in faina se curata muschiul de pielite, se taie in bucati potrivite. Se da sare. Se usuca bine cu o carpa, se...

Biftec in faina
Mancaruri cu carne

Vitel cu ciuperci

Pentru vitelul cu ciuperci se taie camea de vitel in bucatele potrivite. Se pun intr-o cratita sa se prajeasca cu o lingura...

Vitel cu ciuperci
Mancaruri cu carne

Tocana de vitel

Pentru tocana de vitel se taie carnea de vitel in bucati potrivite. Se pun intr-o cratita sa se prajeasca cu o lingura de...

Tocana de vitel