Carnea se taie bucati sis e pune la rumenit in untura. Se scoate apoi si in untura ramase se caleste faina cu ceapa, morcovii...
Ostropel din carne de cerbSe taie bucati carnea, se sareaza si se pune la prajit in untura. Se scoate apoi si se pune la calit in untura ramasa ceapa...
Carne de urs cu ciuperciSe taie pulpa in bucati si se impaneaza cu fasii inguste de costita si usturoi. Carnea se pune apoi intr-un vas cu untura...
Pulpa de mistret impanataSe portioneaza antricoatele, apoi se bat putin, se sareaza si se dau prin faina. Se pun la prajit in untura incinsa. Se scot...
Antricot de cerb cu ciuperciSe taie bucati carnea si se pune la inabusit cu apa si putina untura sau ulei. Se taie cuburi legumele si se pun la calit in...
Carne de cerb cu legumeCotletele se bat cu ciocanul de carne, apoi se presara cu sare si piper si se trec prin faina. Se pun la prajit in untura...
Cotlet de mistret cu ciuperciCarnea marinata, in prealabil, se taie in bucati, se sareaza putin, se pipereaza si se pune la prajit intr-o tigaie cu untura...
Tochitura de vanatCarnea se taie bucati si se prajeste in untura incinsa, pana se rumeneste usor, apoi se scoate si se pune in alt vas. In...
Carne de mistret cu castraveti muratiSe taie bucati carnea, se sareaza si se pun la prajit in putina untura. Se adauga apa, se acopera si se lasa la inabusit, pe...
Sivet de caprioaraCarnea se taie bucatele, se sareaza bine si se pun la prajit in untura incinsa. Se adauga apoi ceapa tocata marunt,...
Tocanita de caprioaraUntura se freaca impreuna cu zaharul si galbenusurile incorporate pe rand. Se adauga coaja rasa de lamaie, se stoarce zeama...
Piscoturi cu lamaieFaina se amesteca impreuna cu laptele clocotit, sarea, drojdia de bere, coaja de lamaie si untura topita. Aluatul se framanta...
Cornulete cu magiun de pruneMargarina se freaca spuma, apoi se adauga untura, un praf de sare si borsul, amestecand continuu. Peste crema obtinuta se...
Cornulete cu bors si rahatUntura moale se freaca spuma, apoi se adauga uleiul, laptele si drojdia de bere amesteca cu zahar. Se stinge praful de copt...
Cornulete cu gem de caiseUntura se freaca spuma cu smantana. Se adauga apoi doua linguri de coniac, un praf de sare, faina cernuta si se framanta un...
Cornulete cu smantana si nuciJumatate din cantitatea de faina se framanta cu untura si un praf de sare, apoi se lasa la rece. Faina ramasa se amesteca cu...
Pateu cu carnePrima data se curata cartofii si pulpele de pui. Dupa aceea se pune intr-o tava untura junatate din cartofi. Dai cu sare si...
Pulpe de pui la cuptor cu cartofi paiDrojdia se dizolva in lapte cald, apoi se adauga untura, un ou, faina, sarea si zaharul. Se framanta bine aluatul obtinut si...
Cornulete pentru bereCarnea se taie bucatele mici si se pune la rumenit in untura sau ulei impreuna cu ceapa maruntita. Se lasa totul la fiert,...
Tocanita din carne de porcFleica si muschiul se taie bucati mici si se asaza intr-un vas cu putina untura. Se frig pe foc mic, amestecand des pana se...
Tochitura moldoveneascaFeliile de carne se bat cu batatorul si se frig pe ambele parti in untura fierbinte. Ceapa taiata foarte subtire, se pune, pe...
Biftec ardelenescCarnea se curata de pielite si se taie in bucati. Se pun bucatile intr-un vas cu untura sau ulei sis e lasa pe foc mic, pana...
Tocanita ardeleneasca din carne de vacaCarnea se taie in felii subtiri. Acestea se pun la prajit in putina untura. Dupa ce s-au rumenit pe ambele parti, se scot pe...
Carne de vaca inabusitaAntricoatele se pun la rumenit in ulei sau untura, pe amandoua partile. Se scot apoi si se pun pe o farfurie. in vasul in...
Antricoate de vacuta cu legumeVarza se taie foarte subtire iar rata se curata si se spala. Se adauga intr-un vas cu untura si se lasa pe foc pana se...
Mancare de rata pe pat de varzaPulpele si aripile precum si maruntaiele de la pasare se pun intr-un vas cu 50 gr unt sau untura si cu ceapa tocata foarte...
Gulas ardelenesc de gainaSe freaca cu o lingura untura cu praful de copt stins cu otet si apa pana compozitia e omogena, va arata ca o maioneza. Se...
Cornulete fragede cu gemIntr-un castron se pun faina, untura, zaharul vanilat, oul intreg, smantana si se amesteca pana se formeaza o coca. Aceasta...
Cornulete cu dulceataSe face un aluat din faina, zahar, praf de copt, ou si untura. Se intinde 3 sfert din aluat si se pune intr-o tava. Se pun...
Tarta cu prunePune untura la incins si caleste carnaciorii taiati bucati, costita feliata si carnea, facuta bucati mici. cand toate au...
Mancare polonezaPune untura la incins si caleste iute ceapa taiata solzisorii. Cand s-a aurit frumos, adauga carnea si un praf de sare. Alege...
Musaca de varzaSe fierb tare 3 oua, se curata de coaja si se pun deoparte. Ceapa taiata in cubulete se caleste in 50 g untura. Chiflele se...
Rulada de carneSe fierb tare 3 oua, se curata de coaja si se pun deoparte. Ceapa taiata in cubulete se caleste in 50 g untura. Chiflele se...
Rulada de carneUntura, ouale si zaharul se bat spuma. Se adauga merele rase, nucile macinate, zaharul vanilat si faina amestecata cu praful...
Prajitura cu mereSe cerne faina si se framanta cu o ceasca de apa si doua linguri de untura, pana cand aluatul face basici. Se lasa sa se...
Tort de struguriSe spala carnea si se taie bucati mici care se prajesc in untura. Rinichiul se opareste, apoi se tine in apa rece o ora, se...
Tochitura moldoveneascaaconul se taie cubulete mici si se prajeste in untura. Dupa ce s-a prajit, se pune deoparte jumatate din grasimea ramasa. In...
SarmaleSe spala carnea si se taie cubulete de 2-3 cm. Ceapa taiata marunt se caleste in untura incinsa, se ia de pe foc, se adauga...
Tocana de porc sau vitase fragezesc feliile de carne, se condimenteaza, se prajesc pe ambele parti intr-o tigaie cu untura incinsa, dupa care se pun...
Friptura PuskinTaiem carnea in 8 bucati egale, le punem intr-o tava, punem peste ele ceapa feliata, usturoiul taiat marunt, sare, chimion,...
Carne de porc la cuptorSe amesteca bine galbenusul de ou, untura, coaja de lamaie si zaharul pudra. Se adauga praful de copt amestecat cu faina, si...
Linzer cu gem de caiseSe amesteca bine zaharul, ouale, gemul si untura. Se adauga bicarbonatul de sodiu, faina, apa minerala si se amesteca, avand...
Prajitura cu gemPulpele se condimenteaza cu sare si piper, se prajesc in putina untura incinsa. Peste ele se toarna vinul alb. Se adauga...
Pulpe de gascaCotletele desosat se sareaza si se tavaleste prin faina. Se frige pe ambele parti in untura incinsa. Se trece in tava de...
Cotlete polonez cu prune uscateDezosam pulpele de iepure le taiem cubulete si le fierbem timp de 10 minute in apa cu otet. Topim untura si punem la prajit...
Papricas de iepure cu galusteSterge carnea cu o haina inmuiata in otet, taie-o cubulete si prajeste-o in untura (pe foc mediu) pana se rumeneste putin....
Bredie cu fasole verdeDrojdia o dizolvam in lapte caldut. Frecam margarina, untura si smantana pana devin o pasta omogena apoi incorporam faina,...
CovrigeiCarnea curatata se taie cubulete, apoi se prajeste cu masura, uscata. Untura se adauga dupa evaporare. Punem zeama de oase...
Tocanita ZnojmoSe curata muschii de piele si se presara cu sare si piper. Intr-o tava se pune untura la incins, se pune in ea carnea si se...
Muschi WellingtonIntr-o tigaie se prajeste susanul, fara a adauga ulei sau untura. Intr-o oala se amesteca frisca, untul, zaharul si faina si...
Prajitura crocantaFramanta faina cu untura/margarina, dupa care adauga galbenusurile si drojdia crescuta, incat sa obtii un aluat usor de...
Prajitura in forma de ochelari