Se spala capsunile, se indeparteaza coditele si se zdrobesc cu sapte linguri de zahar. Se trece acest piure prin sita si...
Inghetata de capsuni cu iaurt
Se freaca galbenusurile cu zaharul si cacaua. Se adauga laptele caldut si se amesteca bine. Se pune vasul la fiert in baie de...
Inghetata de ciocolata
Se pune zaharul la fiert intr-o cana si jumatate de apa. Se adauga un praf de sare si untul taiat in cubulete. Dupa ce a...
Ecler cu nes
Se taie smochinele in bucatele si se adauga doua linguri de miere si doua linguri de cacao. Se bat albusurile spuma cu...
Prajitura Egipt
Se zdrobesc biscuitii digestivi si se omogenizeaza cu untul frecat si zaharul pudra. Se adauga doua linguri de miere si...
Feeria zanelor
Se cerne faina pe o planseta. Se adauga apa, otetul si untul inmuiat si se amesteca bine. Se framanta aluatul pana cand...
Prajitura de ciocolata si nuci
Se freaca bine branza de vaci cu zaharul. Se adauga smantana si sucul de Ia conserva de ananas, capsunile se spala, li se...
Cupe cu crema de fructe
Aluatul pentru ecler se prepara ca in reteta precedenta. Se pune cornet in tava si se coc la foc potrivit. Pentru crema, se...
Ecler cu ciocolata
Se amesteca galbenusurile cu trei linguri de zahar, se adauga laptele si se pune compozitia sa fiarba, intr-un vas la...
Crema de nuca
Se pune pe foc laptele impreuna cu zaharul. Se adauga faina treptat, amestecand bine si avand grija sa nu se formeze...
Crema de portocale cu piscoturi
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu o jumatate din cantitatea de zahar, pana cand spuma incepe sa...
Crema de vanilie
Se bat albusurile spuma cu o jumatate din cantitatea de zahar si cu romul, la fel ca in reteta precedenta. Galbenusurile,...
Crema de vanilie cu rom
In vasul in care se va face crema, se topesc patru linguri de zahar. Se misca vasul, astfel incat zaharul sa-i acopere si...
Crema de zahar ars
Se amesteca zaharul cu cacaua si galbenusurile, se toarna laptele si se pune sa fiarba, intr-un vas in baie de aburi. Se...
Crema florentina
Se bat galbenusurile cu zaharul pana cand acesta se topeste. Se topeste ciocolata intr-un vas la bain-marie cu trei linguri...
Crema de ciocolata
Faina se asaza pe o planseta impreuna cu patru linguri de zahar. Drojdia se amesteca cu zaharul vanilat si se desface in...
Cuib de viespi
Se aleg cirese amare mai mari, bine coapte. Se spala si se indeparteaza samburii. Se pune Ia fiert zaharul cu doua cani si...
Cirese amare in ciocolata
Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu o jumatate din cantitatea de zahar, se adauga ciocolata...
Chec cu ciocolata
Ciocolata de casa cu arahide este un delicios desert care va fi pe placul oricui. Pentru aceasta reteta de ciocolata de casa...
Ciocolata de casa cu arahide
Se amesteca zaharul cu galbenusurile, cacaua si zaharul vanilat. 100 g de ciocolata se topesc, in bain-marie si se adauga in...
CenusareasaBudinca cu lichior de migdale si fistic se prepara foarte usor. Este un desert numai bun pentru perioada in care incepe sa se...
Budinca cu lichior de migdale
Se tin stafidele in rom timp de o ora. Se pune laptele Ia fiert impreuna cu zaharul. Se adauga faina treptat si se amesteca...
Prajitura cu fructe
Se spala capsunile, li se indeparteaza coditele si se Iasa sa se scurga. Se pregateste o glazura de ciocolata. Se dizolva...
Capsuni cu ciocolata
Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga untul inmuiat, amestecand bine....
Budinca de ciocolata
Untul se freaca spuma cu zaharul si se adauga esenta de migdale. Se pune intr-un vas la bain-marie, amestecand continuu pana...
Budinca de nuca
Se pune zmeura intr-un vas si se zdrobeste cu o furculita obtinand un piure. Se amesteca apoi cu zaharul si se adauga...
Budinca de zmeura
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori