retete123 - Rețete

Grande Capella Rossa Calzone
Preparate sarate

Grande Capella Rossa Calzone

Intr-o tigaie mare cu putin ulei de masline, prajiti la foc mare ceapa, usturoiul si vanata. Dupa circa 4 minute, adaugati...

Grande Capella Rossa Calzone
Paine cu banane si miere
Preparate dulci

Paine cu banane si miere

Mai intai, decojiti bananele si pasati-le intr-un blender sau intr-un robot de bucatarie. Amestecul va fi surprinzator de...

Paine cu banane si miere
Aluat de paine
Paine

Aluat de paine

Pe o suprafata curata, faceti o gramajoara de faina si sapati in centrul acesteia o adancitura. Turnati in ea jumatate din...

Aluat de paine
Paine cu nuci
Preparate dulci

Paine cu nuci

Pentru aceasta reteta, trebuie sa folositi 500 g faina integrala si 500 g faina alba, spre deosebire de reteta de baza, la...

Paine cu nuci
Rulada de paine cu sunca de Parma, branza, ou si busuioc
Preparate sarate

Rulada de paine cu sunca de Parma, branza, ou si busuioc

Faceti un aluat de paine presarand aluatul cu faina pe masura ce il intindeti sub forma unei foi dreptunghiulare de circa 1...

Rulada de paine cu sunca de Parma, branza, ou si busuioc
Piure de telina
Mancaruri cu legume

Piure de telina

Luati radacina de telina si indepartati cu cutitul o bucata de circa 1 cm inaltime (din capatul in care au crescut frunzele),...

Piure de telina
Anghinare la tava cu migdale, pesmet si ierburi
Mancaruri cu legume

Anghinare la tava cu migdale, pesmet si ierburi

Pentru a pregati anghinarea, luati o capatana si taiati cate 5 cm din varful si din tulpina acesteia. Acum, ceea ce aveti de...

Anghinare la tava cu migdale, pesmet si ierburi
Fenicul la cuptor cu rosii cherry, masline si usturoi
Mancaruri cu legume

Fenicul la cuptor cu rosii cherry, masline si usturoi

Separati tulpinile cu frunze de bulbii de fenicul si tocati-le marunt. Puneti-le intr-o tava pentru cuptor. Taiati bulbii de...

Fenicul la cuptor cu rosii cherry, masline si usturoi
Dovleac Hamilton
Mancaruri cu legume

Dovleac Hamilton

Dovleacul Hamilton este o reteta de mancare cu dovleac aromata si delicioasa. Dovleacul se umple cu o multime de feluri de...

Dovleac Hamilton
Fasole pastai cu sos de rosii
Mancaruri cu legume

Fasole pastai cu sos de rosii

Puneti intr-o strecuratoare acoperita cu folie de staniol si asezata deasupra unei oale cu apa in clocot, la abur, pastaile...

Fasole pastai cu sos de rosii
Focaccia cu branza si rucola
Preparate sarate

Focaccia cu branza si rucola

Urmati reteta de baza pentru paine. Cand e timpul sa dati forma aluatului, intindeti aluatul intr-o foaie mare,...

Focaccia cu branza si rucola
Serbet de capsune
Creme

Serbet de capsune

Se paseaza cu mixerul capsunele spalate si curatate de codite. Se scurge piureul prin sita si se pastreaza 200 ml zeama de...

Serbet de capsune
Serbet de ciocolata
Creme

Serbet de ciocolata

Se fierbe in cratita de dulceata apa cu zaharul, pana se topeste. Se adauga zeama de lamaie, ciocolata rasa si se fierbe pana...

Serbet de ciocolata
Visine conservate pentru prajituri
Compoturi

Visine conservate pentru prajituri

Se spala visinele, se scot coditele si samburii si se pun intr-un borcan care sa le cuprinda. Se asaza in borcan un rand de...

Visine conservate pentru prajituri
Cepe coapte
Mancaruri cu legume

Cepe coapte

Fierbeti cepele in multa apa timp de 15 minute, pana se fragezesc un pic. Scoateti-le din vas cand au fiert si lasati-le sa...

Cepe coapte
Ardei copti cu rosii cherry, busuioc si maghiran
Salate de legume

Ardei copti cu rosii cherry, busuioc si maghiran

Incingeti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Taiati ardeii in jumatate si indepartati semintele. Puneti-i...

Ardei copti cu rosii cherry, busuioc si maghiran
Sote de verdeturi
Salate de legume

Sote de verdeturi

Umpleti pe jumatate o oala mare cu apa, adaugati sare, lasati-o sa dea in clocot si adaugati frunzele de sfecla mangold si de...

Sote de verdeturi
Sparanghel cu rozmarin si ansoa, invelite in pancetta
Aperitive cu peste

Sparanghel cu rozmarin si ansoa, invelite in pancetta

Preincalziti cuptorul la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz). Indepartati partea de jos a tulpinilor de sparanghel,...

Sparanghel cu rozmarin si ansoa, invelite in pancetta
Pasta de portocale
Dulceata

Pasta de portocale

Se tine coaja de portocale 24 de ore in apa rece. Se arunca apa, se pun cojile in cratita pentru dulceata, se pune apa numai...

Pasta de portocale
Peltea de gutui
Dulceata

Peltea de gutui

Se sterg gutuile, se taie in patru si se pun in cratita pentru dulceata. Se pun si merele taiate felii. Se acopera cu apa si...

Peltea de gutui
Peltea de portocale
Dulceata

Peltea de portocale

Se fierb merele taiate in sferturi in 500 ml de apa. Cand merele s-au inmuiat, se strecoara prin sita si se preseaza usor cu...

Peltea de portocale
Peltea de trandafiri
Dulceata

Peltea de trandafiri

Se spala merele, se taie in sferturi si se pun la fiert in cratita de dulceata cu 1 l de apa. Cand fructele s-au inmuiat, se...

Peltea de trandafiri
Pepene galben la borcan
Compoturi

Pepene galben la borcan

Se opareste pulpa de pepene cu siropul facut din apa si zahar. Se dau cateva clocote, se scot bucatile de pepene si se pun in...

Pepene galben la borcan
Pere confiate
Compoturi

Pere confiate

Se curata perele, se taie in doua, se scoate casuta cu samburi si se pun la fiert in vin, apa si zahar. Cand s-au inmuiat...

Pere confiate
Portocale glasate
Compoturi

Portocale glasate

Se curata portocalele de coaja galbena si de pielita alba, fara sa se zdrobeasca. Feliile se desfac una cate una si se pun pe...

Portocale glasate
Prune la borcan
Compoturi

Prune la borcan

Se fierb prunele intr-un sirop facut din apa si zahar, de trei ori, pana scade siropul la jumatate. Se adauga otetul si se...

Prune la borcan
Gem de capsune
Dulceata

Gem de capsune

Se aleg capsuni foarte coapte, se spala si se scot coditele. Se paseaza bine capsunele si se pune piureul in cratita de...

Gem de capsune
Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura "polara"
1
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
2
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Iahnie de fasole cu ciolan
3
Mancaruri cu carne

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Tort de portocale cu crema
4
Torturi

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Prajitura DELICIU
5
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Parteneri
Cozonac pufos de post
Bucataras.RO

Cozonac pufos de post

Probabil cunoasteti zicala chimistului francez Antoine Lavoisier "In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se...

Cozonac pufos de post
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori