coaja-de-grepfrut

Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Pusserle

Pentru Pusserle va trebuie nuci macinate, zahar, albusuri, coaja si zeama de la o lamaie.

Pusserle
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Pricomigdale delicioase

Pentru pricomigdalele delicioase aveti nevoie de 4 albusuri, 250 g zahar tos, 300 g nuca, zeama si coaja de lamaie.

Pricomigdale delicioase
Gogosi

Gogosi deliciosi

Pentru gogosii deliciosi aveti nevoie de faina, lapte, oua, zahar, ulei, esenta de rom, coaja de lamaie.

Gogosi deliciosi
Supa in dovleac
Supe de legume

Supa in dovleac

Pentru supa crema de dovleac se taie dovleacul. Se curata de coaja si se taie in cuburi. Se caleste ceapa in unt, cam 10...

Supa in dovleac
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri de post

Pentru fursecurile de post se freaca zaharul cu margarina, se adauga sare, coaja de portocala si faina.

Fursecuri de post
Cartofi taranesti deliciosi
Mancaruri cu cartofi

Cartofi taranesti deliciosi

Cartofii taranesti sunt deliciosi si foarte populari. Intai se pun cartofii la fiert in coaja timp de 30 minute. In acest...

Cartofi taranesti deliciosi
Clatite de post cu dulceata de piersici
Clatite

Clatite de post cu dulceata de piersici

Pentru clatite de post cu dulceata de piersici se pune faina intr-un bol, se adauga zaharul, coaja de lamaie, sarea si...

Clatite de post cu dulceata de piersici
Tort cu capsuni
Torturi

Tort cu capsuni

Crema pentru tortul cu capsuni se face din 1 kg branza de vaci, 150 g zahar, sucul si coaja de la o lamaie.

Tort cu capsuni
Torturi

Tort 3x3

Pentru tortul 3x3 primul blat se face din 4 oua, 4 linguri de zahar, 4 linguri de faina, coaja de lamaie si vanilie.

Tort 3x3
Prajituri

Pandispan pufos

Pentru pandispanul pufos aveti nevoie de 7 oua, 300 g zahar, zeama si coaja de la o lamaie, o lingura de cacao.

Pandispan pufos
Checuri

Chec delicios cu mere si nuci

Pentru checul delicios cu mere si nuci aveti nevoie de 500 g mere curatate si taiate in felii, ½ de lamaie (suc si coaja rasa).

Chec delicios cu mere si nuci
Gem de caise si levantica
Dulceata

Gem de caise si levantica

Gemul de caise si levantica are un gust deosebit de delicios, merita incercat! Opareste piersicile, apoi curata-le de coaja...

Gem de caise si levantica
Conserve de iarna

Compot din dovlecei

Pentru compotul din dovlecei aveti nevoie de 5 kg dovlecei, curatati de coaja si de samburi.

Compot din dovlecei
Prajitura coca rasa
Prajituri

Prajitura coca rasa

Prajitura coca rasa este delicioasa. Pentru prepararea acestei retete de prajituri aveti nevoie de oua, zahar, ulei, praf de...

Prajitura coca rasa
Mumie de Halloween
Prajituri

Mumie de Halloween

Mumie de Halloween este o prajitura delicioasa. Pentru a o prepara aveti nevoie de unt, zahar, faina, oua, cacao, drojdie,...

Mumie de Halloween
Fursecuri fragede cu coaja de portocala
Dulciuri

Fursecuri fragede cu coaja de portocala

Fursecurile fragede cu coaja de portocala sunt simple si delicioase, se pot servi pe langa un ceai sau o cafea, sau chiar si...

Fursecuri fragede cu coaja de portocala
Unt cu portocale
Unturi

Unt cu portocale

Pentru unt cu portocale se amesteca toate ingredientele intr-un bol. Se poate servi in coaja de portocala. Se foloseste la...

Unt cu portocale
Placinte rapide
Preparate dulci

Placinte rapide

Aceste placinte rapide sunt delicioase. Pentru a prepara aceste placinte aveti nevoie de faina, smantana si coaja de lamaie.

Placinte rapide
Mancaruri cu legume

Dovlecei pane gustosi

Dovlecei pane gustosi este o mancare cu legume ce se poate servi ca si aperitiv chiar si pentru vegetarieni. Dovleacul se...

Dovlecei pane gustosi
Cuib de viespe cu nuca si miere de albine
Preparate cu miere

Cuib de viespe cu nuca si miere de albine

Prajitura cuib de viespe cu nuca si miere de albine este delicioasa. Pentru a prepara aceasta prajitura aveti nevoie de: 10...

Cuib de viespe cu nuca si miere de albine
Salate de legume

Salata de dovlecei cu smantana si verdeturi

Salata de dovlecei cu smantana si verdeturi este o salata cu legume delicioasa si sanatoasa. Se curata dovleceii de coaja, se...

Salata de dovlecei cu smantana si verdeturi
Sosuri cu legume

Sos cu branza de vaci si verdeata

Pentru sosul cu branza de vaci si verdeata se oparesc rosiile, se curata de coaja si se taie cubulete, apoi se amesteca...

Sos cu branza de vaci si verdeata
Clatite cu lamaie
Clatite

Clatite cu lamaie

Clatitele cu lamaie sunt delicioase si simplu da facut. Pentru aceasta reteta trebuie intai sa preparati aluatul de clatite...

Clatite cu lamaie
Paine

Paine cu cartofi traditionala

Painea cu cartofi traditionala ese o paine de casa delicioasa si care se mentine proaspata pentru multe zile. Se fierb...

Paine cu cartofi traditionala
Bauturi cu vin

Vin fiert cu scortisoara si coaja de lamaie

Pentru vinul fiert cu scortisoara si coaja de lamaie se pun la fiert intr-un vas curat, fara miros de mancare, vin alb sau...

Vin fiert cu scortisoara si coaja de lamaie
Sucuri fructe si legume

Limonada simpla

Pentru limonada se pune zaharul intr-un vas foarte curat. Se toarna apa rece deasupra, amestecand pana se dizolva zaharul. Se...

Limonada simpla
Lichioruri

Lichior de portocale cu lamaie

Pentru lichiorul de portocale intr-un borcan de 4 kg se pun alcoolul, laptele crud, zaharul, 4 portocale taiate bucati...

Lichior de portocale cu lamaie
Dulceata

Dulceata delicioasa de gutui

Pentru dulceata de gutui se curata gutuile de coaja si se rad pe razatoarea cu gauri mari, astfel incat sa se obtina o...

Dulceata delicioasa de gutui
Dulceata

Dulceata delicioasa de portocale

Pentru dulceata de portocale se aleg portocale anume de dulceata, cu coaja groasa si potrivit de mari. Se rade coaja galbena,...

Dulceata delicioasa de portocale
Dulceata

Marmelada de caise cu coaja

Pentru marmelada de caise cu coaja se aleg caise bine coapte, se spala, se scurg si se rup in doua indepartand samburele.

Marmelada de caise cu coaja
Dulceata

Marmelada de prune

Pentru marmelada de prune se curata prunele de coaja si se scot samburii. Se pun in tingirea de dulceata impreuna cu zaharul....

Marmelada de prune
Dulceata

Marmelada delicioasa de mere

Pentru marmelada de mere se aleg mere tari, nu fainoase. Se taie in sferturi, se curata de coaja si de samburi. Se pun la...

Marmelada delicioasa de mere
Dulceata

Marmelada gustoasa de portocale

Pentru marmelada de portocale se aleg portocale mari cu coaja groasa, se spala si se sterg.

Marmelada gustoasa de portocale
Inghetate

Inghetata de portocale cu coaja de portocale

Inghetata de portocale cu coaja de lamaie se face la fel ca inghetata de lamaie. Aveti nevoie de apa, zahar, coaja de...

Inghetata de portocale cu coaja de portocale
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Pesmeti cu nuci

Pentru pesmetii cu nuci se face un aluat din faina, nuci trecute prin masina, zahar, sare, doua oua intregi si un galbenus,...

Pesmeti cu nuci
Prajituri

Cuiburi de randunele

Pentru cuiburile de randunele se bat albusurile pe marginea masinii. Cand sunt gata, se pune zaharul pisat si se bat din nou...

Cuiburi de randunele
Prajituri

Fursecuri macaroane cu migdale

Pentru fursecuri macaroane cu migdale se dau prin masina migdale curatite de coaja sau nuci si se freaca bine cu doua...

Fursecuri macaroane cu migdale
Prajituri

Prajitura delicioasa cu nuca

Pentru prajitura delicioasa cu nuca se bat ouale intregi cu zaharul, pe marginea masinii. Se adauga faina, nucile taiate...

Prajitura delicioasa cu nuca
Prajituri

Chec cu stafide, nuci si coaja de lamaie

Pentru checul cu stafide, nuci si coaja de lamaie se bat bine cinci oua intregi cu atat zahar cat cantaresc ouale. Se adauga...

Chec cu stafide, nuci si coaja de lamaie
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Chec delicios cu coaja de lamaie si scortisoara

Pentru chec delicios cu coaja de lamaie si scortisoara se freaca galbenusurile cu zaharul si scortisoara pisata. Se adauga...

Chec delicios cu coaja de lamaie si scortisoara
Torturi

Tort cu blat si crema de castane

Pentru tortul de castane se cresteaza coaja castanelor si se fierb o ora intr-o oala. Se curata de coaja si se pun intr-o...

Tort cu blat si crema de castane
Creme

Crema de unt cu vanilie si galbenus

Pentru crema de unt cu vanilie si galbenus se pune sa fiarba intr-o cratita apa cu zaharul. Se adauga in siropul pregatit...

Crema de unt cu vanilie si galbenus
Aluaturi

Mere in aluat

Pentru merele in aluat se curata merele de coaja si, cu un cutit subtire, se scot samburii din mijloc. In locul scobit se...

Mere in aluat
Aluaturi

Gogosi de cartofi simpli

Pentru gogosi de cartofi simpli se fierb cartofii, se curata de coaja, se trec prin masina de tocat carne si se amesteca cu o...

Gogosi de cartofi simpli
Aluaturi

Strudel cu smantana

Pentru strudelul cu smantana se intinde foaia de placinta. Se amesteca smantana cu ouale, zahar dupa gust, faina si cateva...

Strudel cu smantana
Mancaruri cu legume

Snitel de legume

Pentru snitelul de legume se fierb impreuna sau separat, in apa cu sare: morcovii, patrunjelul, cartofii fara coaja, varza,...

Snitel de legume
Mancaruri cu legume

Chiftele de zarzavat si branza

Pentru chiftelele de zarzavat si branza se fierbe tot zarzavatul si cartofii fara coaja. Se scurg bine de apa, se dau prin...

Chiftele de zarzavat si branza
Mancaruri cu legume

Telina cu ciuperci

Pentru telina cu ciuperci se curata radacinile de telina destul de adanc, ca sa nu ramana nimic din coaja fibroasa care le...

Telina cu ciuperci
Mancaruri cu legume

Piure de telina cu cartofi

Pentru piureul de telina cu cartofi se curata, se taie in sferturi si se pun la fiert telinele ca mai sus. Dupa o jumatate de...

Piure de telina cu cartofi
Chec cu glazura de lamaie
Prajituri

Chec cu glazura de lamaie

Checul cu glazura de lamaie este delicios. Pentru acesta reteta de chec trebuie sa folositi zeama de lamaie si coaja de lamaie.

Chec cu glazura de lamaie
Mancaruri cu legume

Dovlecei simpli prajiti

Pentru dovleceii prajiti se rad dovleceii de coaja si se taie fie in lung, fie rotund, in felii de ½ centimetru grosime. Nu...

Dovlecei simpli prajiti