Pentru Pusserle va trebuie nuci macinate, zahar, albusuri, coaja si zeama de la o lamaie.
PusserlePentru pricomigdalele delicioase aveti nevoie de 4 albusuri, 250 g zahar tos, 300 g nuca, zeama si coaja de lamaie.
Pricomigdale delicioasePentru gogosii deliciosi aveti nevoie de faina, lapte, oua, zahar, ulei, esenta de rom, coaja de lamaie.
Gogosi deliciosiPentru supa crema de dovleac se taie dovleacul. Se curata de coaja si se taie in cuburi. Se caleste ceapa in unt, cam 10...
Supa in dovleacPentru fursecurile de post se freaca zaharul cu margarina, se adauga sare, coaja de portocala si faina.
Fursecuri de postCartofii taranesti sunt deliciosi si foarte populari. Intai se pun cartofii la fiert in coaja timp de 30 minute. In acest...
Cartofi taranesti deliciosiPentru clatite de post cu dulceata de piersici se pune faina intr-un bol, se adauga zaharul, coaja de lamaie, sarea si...
Clatite de post cu dulceata de piersiciCrema pentru tortul cu capsuni se face din 1 kg branza de vaci, 150 g zahar, sucul si coaja de la o lamaie.
Tort cu capsuniPentru pandispanul pufos aveti nevoie de 7 oua, 300 g zahar, zeama si coaja de la o lamaie, o lingura de cacao.
Pandispan pufosPentru checul delicios cu mere si nuci aveti nevoie de 500 g mere curatate si taiate in felii, ½ de lamaie (suc si coaja rasa).
Chec delicios cu mere si nuciGemul de caise si levantica are un gust deosebit de delicios, merita incercat! Opareste piersicile, apoi curata-le de coaja...
Gem de caise si levanticaPentru compotul din dovlecei aveti nevoie de 5 kg dovlecei, curatati de coaja si de samburi.
Compot din dovleceiPrajitura coca rasa este delicioasa. Pentru prepararea acestei retete de prajituri aveti nevoie de oua, zahar, ulei, praf de...
Prajitura coca rasaMumie de Halloween este o prajitura delicioasa. Pentru a o prepara aveti nevoie de unt, zahar, faina, oua, cacao, drojdie,...
Mumie de HalloweenFursecurile fragede cu coaja de portocala sunt simple si delicioase, se pot servi pe langa un ceai sau o cafea, sau chiar si...
Fursecuri fragede cu coaja de portocalaPentru unt cu portocale se amesteca toate ingredientele intr-un bol. Se poate servi in coaja de portocala. Se foloseste la...
Unt cu portocaleAceste placinte rapide sunt delicioase. Pentru a prepara aceste placinte aveti nevoie de faina, smantana si coaja de lamaie.
Placinte rapideDovlecei pane gustosi este o mancare cu legume ce se poate servi ca si aperitiv chiar si pentru vegetarieni. Dovleacul se...
Dovlecei pane gustosiPrajitura cuib de viespe cu nuca si miere de albine este delicioasa. Pentru a prepara aceasta prajitura aveti nevoie de: 10...
Cuib de viespe cu nuca si miere de albineSalata de dovlecei cu smantana si verdeturi este o salata cu legume delicioasa si sanatoasa. Se curata dovleceii de coaja, se...
Salata de dovlecei cu smantana si verdeturiPentru sosul cu branza de vaci si verdeata se oparesc rosiile, se curata de coaja si se taie cubulete, apoi se amesteca...
Sos cu branza de vaci si verdeataClatitele cu lamaie sunt delicioase si simplu da facut. Pentru aceasta reteta trebuie intai sa preparati aluatul de clatite...
Clatite cu lamaiePainea cu cartofi traditionala ese o paine de casa delicioasa si care se mentine proaspata pentru multe zile. Se fierb...
Paine cu cartofi traditionalaPentru vinul fiert cu scortisoara si coaja de lamaie se pun la fiert intr-un vas curat, fara miros de mancare, vin alb sau...
Vin fiert cu scortisoara si coaja de lamaiePentru limonada se pune zaharul intr-un vas foarte curat. Se toarna apa rece deasupra, amestecand pana se dizolva zaharul. Se...
Limonada simplaPentru lichiorul de portocale intr-un borcan de 4 kg se pun alcoolul, laptele crud, zaharul, 4 portocale taiate bucati...
Lichior de portocale cu lamaiePentru dulceata de gutui se curata gutuile de coaja si se rad pe razatoarea cu gauri mari, astfel incat sa se obtina o...
Dulceata delicioasa de gutuiPentru dulceata de portocale se aleg portocale anume de dulceata, cu coaja groasa si potrivit de mari. Se rade coaja galbena,...
Dulceata delicioasa de portocalePentru marmelada de caise cu coaja se aleg caise bine coapte, se spala, se scurg si se rup in doua indepartand samburele.
Marmelada de caise cu coajaPentru marmelada de prune se curata prunele de coaja si se scot samburii. Se pun in tingirea de dulceata impreuna cu zaharul....
Marmelada de prunePentru marmelada de mere se aleg mere tari, nu fainoase. Se taie in sferturi, se curata de coaja si de samburi. Se pun la...
Marmelada delicioasa de merePentru marmelada de portocale se aleg portocale mari cu coaja groasa, se spala si se sterg.
Marmelada gustoasa de portocaleInghetata de portocale cu coaja de lamaie se face la fel ca inghetata de lamaie. Aveti nevoie de apa, zahar, coaja de...
Inghetata de portocale cu coaja de portocalePentru pesmetii cu nuci se face un aluat din faina, nuci trecute prin masina, zahar, sare, doua oua intregi si un galbenus,...
Pesmeti cu nuciPentru cuiburile de randunele se bat albusurile pe marginea masinii. Cand sunt gata, se pune zaharul pisat si se bat din nou...
Cuiburi de randunelePentru fursecuri macaroane cu migdale se dau prin masina migdale curatite de coaja sau nuci si se freaca bine cu doua...
Fursecuri macaroane cu migdalePentru prajitura delicioasa cu nuca se bat ouale intregi cu zaharul, pe marginea masinii. Se adauga faina, nucile taiate...
Prajitura delicioasa cu nucaPentru checul cu stafide, nuci si coaja de lamaie se bat bine cinci oua intregi cu atat zahar cat cantaresc ouale. Se adauga...
Chec cu stafide, nuci si coaja de lamaiePentru chec delicios cu coaja de lamaie si scortisoara se freaca galbenusurile cu zaharul si scortisoara pisata. Se adauga...
Chec delicios cu coaja de lamaie si scortisoaraPentru tortul de castane se cresteaza coaja castanelor si se fierb o ora intr-o oala. Se curata de coaja si se pun intr-o...
Tort cu blat si crema de castanePentru crema de unt cu vanilie si galbenus se pune sa fiarba intr-o cratita apa cu zaharul. Se adauga in siropul pregatit...
Crema de unt cu vanilie si galbenusPentru merele in aluat se curata merele de coaja si, cu un cutit subtire, se scot samburii din mijloc. In locul scobit se...
Mere in aluatPentru gogosi de cartofi simpli se fierb cartofii, se curata de coaja, se trec prin masina de tocat carne si se amesteca cu o...
Gogosi de cartofi simpliPentru strudelul cu smantana se intinde foaia de placinta. Se amesteca smantana cu ouale, zahar dupa gust, faina si cateva...
Strudel cu smantanaPentru snitelul de legume se fierb impreuna sau separat, in apa cu sare: morcovii, patrunjelul, cartofii fara coaja, varza,...
Snitel de legumePentru chiftelele de zarzavat si branza se fierbe tot zarzavatul si cartofii fara coaja. Se scurg bine de apa, se dau prin...
Chiftele de zarzavat si branzaPentru telina cu ciuperci se curata radacinile de telina destul de adanc, ca sa nu ramana nimic din coaja fibroasa care le...
Telina cu ciuperciPentru piureul de telina cu cartofi se curata, se taie in sferturi si se pun la fiert telinele ca mai sus. Dupa o jumatate de...
Piure de telina cu cartofiChecul cu glazura de lamaie este delicios. Pentru acesta reteta de chec trebuie sa folositi zeama de lamaie si coaja de lamaie.
Chec cu glazura de lamaiePentru dovleceii prajiti se rad dovleceii de coaja si se taie fie in lung, fie rotund, in felii de ½ centimetru grosime. Nu...
Dovlecei simpli prajiti