coaja-de-grepfrut

Glazuri, sosuri

Sos de lamaie

Se freaca zaharul cu coaja rasa de lamaie, se adauga apa calduta si se pune la fiert. Separat se dizolva amidonul in 2-3...

Sos de lamaie
Glazuri, sosuri

Sirop pentru torturi

Zaharul se pune la fiert impreuna cu apa, iar dupa 5-6 minute se adauga coaja rasa de lamaie, vanilia, se ia vasul de pe foc...

Sirop pentru torturi
Torturi

Tort cu fructe

Galbenusurile se freca spuma cu zaharul si coaja de lamaie. Se adauga treptat faina si albusurile spuma tare. Se coc pe rand...

Tort cu fructe
Torturi

Foi crocante pentru tort

Se amesteca faina cu zaharul pudra, galbenusurile, smantana, sarea, coaja rasa de lamaie, bicarbonatul si untul moale. Se...

Foi crocante pentru tort
Torturi

Foi de rulada albe pentru tort

Albusurile batute spuma tare cu zaharul, zeama de lamaie si putina sare, se amesteca cu galbenusurile, faina si coaja de...

Foi de rulada albe pentru tort
Torturi

Tort cu crema de lamaie

Se prepara un blat alb. Pentru crema se freaca untul moale impreuna cu coaja de lamaie rasa si zeama de lamaie. Se dizolva...

Tort cu crema de lamaie
Cozonac

Colac traditional pentru nunta

Faina cernuta se amesteca impreuna cu drojdia dizolvata in lapte caldut. Se bat separat ouale intregi cu zaharul si sare, se...

Colac traditional pentru nunta
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Bezele cu nuci

Albusurile tinute in prealabil la rece, se bat spuma tare, apoi se adauga zaharul, miezul de nuca macinat, coaja de lamaie...

Bezele cu nuci
Aperitive cu legume

Salata de vinete

Se coc vinetele, apoi se scurg si se curata de coaja. Se toaca cu un cutit de lemn, iar pasta obtinuta se pune intr-un...

Salata de vinete
Aperitive cu branza

Pasta de cascaval

Se curata cascavalul de coaja si se da pe razatoare. Se bate untul spuma, apoi se adauga cascavalul ras si boiaua sau piperul.

Pasta de cascaval
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Turta taraneasca cu malai si dovleac

Dovleacul se curata de coaja, se da pe razatoare si se pune apoi la fiert. Se strecoara apoi si se opareste in zeama...

Turta taraneasca cu malai si dovleac
Checuri

Chec din albus

Albusurile se bat bine, apoi se adauga zaharul, faina cate putin, iar la sfarsit se adauga miezul de nuca, coaja rasa de...

Chec din albus
Checuri

Chec simplu

Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul pudra si margarina. Se adauga laptele, coaja de lamaie, zaharul vanilat, faina,...

Chec simplu
Checuri

Chec pufos

Se amesteca galbenusurile cu coaja de lamaie, se toarna putin cate putin uleiul si se freaca bine. Separat, se bat albusurile...

Chec pufos
Prajituri

Pandispan

Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul si coaja rasa d elamaie. Se adauga apoi zeama de lamaie si faina. Separat, se bat...

Pandispan
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri cu crema de cacao

Se amesteca bine untul moale impreuna cu zaharul, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat, 1 ou si se adauga apoi faina si...

Fursecuri cu crema de cacao
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri dulci cu miere

Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apoi se adauga mierea calduta, untul, coaja rasa de lamaie, praful de copt stins cu...

Fursecuri dulci cu miere
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti pentru ceai

Se amesteca zaharul cu oul, coaja rasa de lamaie, untul moale, smantana, romul, faina si praful de copt stins cu zeama de...

Biscuiti pentru ceai
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Pesmeti cu lamaie

Se freaca ouale cu zaharul, se adauga coaja de lamaie rasa, zeama de lamaie, zaharul vanilat, miezul macinat de nuca, faina...

Pesmeti cu lamaie
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri cu amoniac

Se freaca 2 oua cu zaharul, se adauga untul moale, laptele, amoniacul amestecat cu putina faina, coaja de lamaie rasa,...

Fursecuri cu amoniac
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Pesmeti cu nuca

Se freaca galbenusurile cu zaharul si cu untul moale. Se adauga coaja rasa de lamaie, romul, faina si se framanta bine. Se...

Pesmeti cu nuca
Prajituri

Cornulete cu nuci

Se freaca margarina cu zaharul, coaja de lamaie, miezul de nuca macinata, faina, sare si bicarbonatul stins cu o lingurita de...

Cornulete cu nuci
Prajituri

Mile feuilles cu pasta de mere

Se prepara un aluat frantuzesc. Separat se curata merele de coaja, se taie in felii subtiri si se rad pe razatoarea mare. Se...

Mile feuilles cu pasta de mere
Aluaturi

Aluat fraged

Se amesteca faina cu untul taiat in bucatele, ouale, zaharul pisat, sarea si coaja de lamaie. Se adauga zahar vanilat si...

Aluat fraged
Aluaturi

Aluat fraged cu bicarbonat

Faina se amesteca cu zaharul pudra, untul taiat in bucatele, smantana sau laptele, galbenusurile, sare, coaja de lamaie si...

Aluat fraged cu bicarbonat
Aperitive cu legume

Tortilla cu cartofi

Cartofii se curata de coaja, apoi se taie marunt, se amesteca cu ceapa tocata marunt si se sareaza. Se incinge uleiul si se...

Tortilla cu cartofi
Mancaruri cu legume

Vinete cu sos

Se curata vinetele de coaja, se taie felii subtiri in diagonala si se prajesc putin in ulei. Se scot si se pun apoi intr-o...

Vinete cu sos
Mancaruri cu legume

Dovlecei gratinati cu sos

Dovleceii se curata de coaja si se toaca cubulete. Se pun apoi in apa cu sare si concentrat de legume, la fiert. Pentru sos...

Dovlecei gratinati cu sos
Mancaruri cu cartofi

Cartofi polonezi

Cartofii se fierb in coaja, apoi se curata si se dau prin razatoarea mica. Se amesteca cu faina, jumatate din margarina, sare...

Cartofi polonezi
Aperitive cu rosii

Rosii umplute in stil mediteranean

Ceapa se curata si se toaca marunt, dupa care se pune la calit. Se toarna peste, sucul de portocala. Separat, se fierbe...

Rosii umplute in stil mediteranean
Mancaruri cu legume

Musaca de legume cu sos

Se fierb cartofii in coaja, mazarea, spanacul si morcovii, separat. Dupa ce s-au racit, se taie sau se marunt dupa caz....

Musaca de legume cu sos
Mancaruri cu cartofi

Cartofi la cuptor

Cartofii in coaja se inteapa cu o furculita pe toata suprafata. Se pun apoi pe o tava si se coc intre 60 si 90 de minute. Se...

Cartofi la cuptor
Mancaruri cu cartofi

Mancare de cartofi cu ciuperci

Se curata cartofii de coaja si se taie apoi felii. Se pun la calit in unt. Separat, se fierbe laptele impreuna cu smantana...

Mancare de cartofi cu ciuperci
Aperitive cu legume

Turte de cartofi cu ou si bacon

Cartofii se curata de coaja si apoi se taie cubulete. Se pun la fiert 20 de minute. Se caleste prazul, intre timp, pe foc...

Turte de cartofi cu ou si bacon
Aperitive cu oua

Omleta cu ardei

Ardeii se pun la copt, apoi dupa ce s-au racit, se curata de coaja, seminte si cotor. Se taie fasii si se calesc in putin...

Omleta cu ardei
Tarte cu piure de mere si frisca
Prajituri

Tarte cu piure de mere si frisca

Merele se curata de coaja, se taie in bucati mai mari si se pun la fiert in apa pentru 7-8 minute. Se scurg de apa ,se...

Tarte cu piure de mere si frisca
Supa crema de dovleac
Supe de legume

Supa crema de dovleac

Dovleacul se curata de coaja, se indeparteaza semintele si se taie in cuburi mici. Se aseaza intr-o tava si se presara cu...

Supa crema de dovleac
Placinta cu paste si sos de vin rosu
Prajituri

Placinta cu paste si sos de vin rosu

Pastele se fierb in apa cu sare, se scurg si se amesteca cu untul topit. Se mixeaza smantana cu branza, galbenusurile,...

Placinta cu paste si sos de vin rosu
Chec cu piure de mere si ciocolata
Checuri

Chec cu piure de mere si ciocolata

Piureul de mere se face din 2 mere care se curata de coaja si se pun la fiert in apa, aproximativ 2-3 minute, pana se inmoaie...

Chec cu piure de mere si ciocolata
Aperitive cu peste

Crabi cu grepfruit si dovlecei

Dovleceii se curata de coaja si apoi se dau pe razatoare. Se amesteca cu crabii si se lasa compozitia la frigider o ora....

Crabi cu grepfruit si dovlecei
Savarine
Prajituri

Savarine

Se bat bine ouale cu zaharul, se adauga coaja rasa de lamaie, sarea, drojdia dizolvata in lapte si faina. Se mixeaza 4-5...

Savarine
Salata de ridichi cu oua
Salate reci

Salata de ridichi cu oua

Se curata de coaja, iar apoi se dau pe razatoare ridichile. Se amesteca cu putina sare si se lasa sa stea pana isi lasa...

Salata de ridichi cu oua
Salate de legume

Salata de ridichi negre

Ridichile se curata de coaja, apois e taie felii si se sareaza. Se stropesc cu ulei si zeama de lamaie si se amesteca.

Salata de ridichi negre
Salate de legume

Salata de telina cu gutui

Se spala si se curata telina, apoi se taie julien. Se amesteca bine cu putina sare si zeama de lamaie. Se adauga apoi...

Salata de telina cu gutui
Salate de legume

Salata de gulii si gogosari

Guliile se curata de coaja, apoi se trec pe razatoarea mare si se omogenizeaza cu gogosarii taiati rondele fine si ceapa...

Salata de gulii si gogosari
Salata de morcovi si telina
Salate de legume

Salata de morcovi si telina

Telina si morcovul se curata de coaja, apoi se spala si se rade pe razatoarea mare. Se asaza compozitia intr-o salatiera, se...

Salata de morcovi si telina
Salate de raci, melci

Salata de creveti

Se curata castravetele de coaja si se taie rondele fine. Se curata si se decorticheaza crevetii, apoi se stropesc cu zeama...

Salata de creveti
Aperitive cu legume

Inele de ceapa

Ceapa se curata de coaja si se taie apoi inele. Se ung inelele de ceapa cu unt si se pun la prajit in ulei, pana se umfla.

Inele de ceapa
Sandviciuri

Bagheta cu usturoi

Painea se taie in felii late si se curata de coaja, dupa care se pune la prajit. Se freaca feliile de paine cu usturoi, se...

Bagheta cu usturoi
Garnitura de pere
Mancaruri cu legume

Garnitura de pere

Perele se curata de coaja, apoi se taie in patru, li se scot samburii si se pun intr-un vas mai inalt la fiert cu vinul rosu.

Garnitura de pere
Sosuri albe

Sos remoulad

Maioneza se amesteca impreuna cu castravetii curatati de coaja si de seminte, tocati marunt, ouale fierte tari, tocate...

Sos remoulad