Pentru sarlota de alune sunt necesare urmatoarele ingrediente: alune, frisca, lapte, oua, gelatina, zahar, rom, coaja de lamaie.
Sarlota de alunePentru a realiza aceasta reteta de sufleu cu smantana aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: smantana, faina, oua, zahar,...
Sufleu cu smantanaInimioarele cu migdale si portocale sunt niste delicioase fursecuri perfecte pentru Valentine's. Pentru aceasta reteta de...
Inimioare cu migdale si portocaleFursecurile spirala sunt delicioase si foarte aspectuase. Pentru a pregati aceasta reteta de fursecuri aveti nevoie de cacao,...
Fursecuri spiralaChec cu crema de nuci este o reteta de prajitura simpla pentru care aveti nevoie de faina, zahar, nuci, cacao, coaja de...
Chec cu crema de nuciBriosele cu jeleu de portocale sunt niste deserturi grozave de care se vor bucura atat adulctii cat si copii. Pentru aceasta...
Briose cu jeleu de portocaleCoronita cu fructe confiate este un desert excelent. pentru a pregati aceasta reteta de prajitura cu fructe aveti nevoie de...
Coronita cu fructe confiateTort sarpele ka este o reteta de tort de care se vor bucura mai ales copii. Pentru aceasta reteta de tort aveti nevoie de...
Tort sarpele kaPentru aceasta reteta de cozonac aveti nevoie de mai multe ingrediente pentru a fi gustos. Pe langa obisnuitele faina, zahar,...
Cozonac de sarbatoareAceasta reteta de fursecuri, o gasiti pe culinar.ro, alaturi de alte retete de dulciuri. Pentru prepararea fursecurilor aveti...
Fursecuri pentru ceaiPrajitura cu mac este o reteta foarte gustoasa si simpla. Pentru aceasta reteta de prajitura aveti nevoie de faina,...
Prajitura cu mac si ciocolataFursecuri cu mac este o reteta simpla de fursecuri pentru care aveti nevoie de zahar, unt, mac, praf de copt, coaja de portocala
Fursecuri cu macPentru a face reteta tarta cu lamaie si miere aveti nevoie de faina, oua, zahar, miere, mere, smantana, coaja de lamaie
Tarta cu lamaie si miereGogosi cu vanilie este un fel de mancare pe care cei mai multi il vor indragi. Acest desert delicios se prepara din faina,...
Gogosi cu vaniliePrajitura cu mere si coaja de lamaie este un desert exceptional, ce nu este deloc greu de preparat. Pentru a o prepara aveti...
Prajitura cu mere si coaja de lamaieSe framanta un aluat din unt, 50 gr zahar pudra, ou, coaja rasa de portocala si faina. Se infasoara apoi si se lasa la...
Braduti de portocaleFelia de paine se curata de coaja si se taie cuburi. Se toaca marunt patrunjelul, sardelele si caperele, apoi se framanta cu...
Rulada de vitelSe taie cubulete legumele, se fierb in apa, apoi se trec prin jet de apa rece. Se curata cartofii fierti in coaja, apoi se...
Legume la tigaieSe amesteca faina cu praful de copt. Se amesteca bine untul cu zaharul, coaja de lamaie si sare. Se inglobeaza pe rand ouale,...
Kuglof cu iaurtSe tocata zarzavatul marunt iar carnea de vitel se portioneaza si se sareaza. Se toaca ceapa marunt, paine se curata de...
Tocana poloneza de vitelCartofii se curata de coaja si pun la fiert in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca si se paseaza. Se adauga apoi...
Aperitiv pentru bereSe spala vinetele, se curata de coaja, apoi se taie felii sau rondele de 7-8 mm. Se sareaza, se lasa asa o ora, apoi se...
Vinete murate, picanteVinetele si gogosarii se curata si se toaca marunt. Se curata rosiile de coaja si se taie cubulete, iar ghebele se fierb....
Zacusca moldoveneascaSe curata de coaja cartofii, se spala si se pune la fiert. Dupa ce au fiert, se paseaza cu furculita, se adauga sarea,...
Galuste din cartofi cu pruneSe curata prunele de coaja, apoi se pun in apa cu bicarbonat pentru 30 de minute, dupa care se strecoara si se spala sub jet...
Dulceata de prune cu nucaCartofii curatati de coaja, se taie in sferturi si se pun apoi la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert, se paseaza, se...
Terina de varza acra si cartofiSe fierb in coaja, separat cartofii si sfeclele. Se lasa la racit, apoi se curata si se taie cubulete. Se taie castravetele...
Salata de cartofi cu sfeclaSe unge o forma de tarta cu 150 gr unt. Se presara deasupra cu 125 gr zahar tos. Separat, se curata merele de coaja, se taie...
Tarta cu mereSe fierb cartofii in coaja, apoi se lasa sa se raceasca. Se curata, se taie rondele si se pun intr-un castron. Se adauga...
Salata BirminghamSe fierb cartofii si telina in apa cu sare. Se lasa la racit, se curata de coaja si se taie cubulete. Merele se taie felii,...
Salata de mere, gulii si cartofiSe curata andivele si se oparesc in apa clocotita cu sare. Se fierb cartofii in coaja, in apa cu sare, apoi se curata si se...
Salata de andive cu cartofiSe spala lamaile, se rad de coaja si se amesteca cu zaharul. Se adauga apa, zeama de la lamai si se amesteca bine pana ce se...
Inghetata de lamaieSe rade coaja galbena de la portocala iar miezul se taie bucatele la care se adauga zaharul si se amesteca. Se adauga apoi...
Inghetata de portocaleSe rade coaja galbena de portocala si impreuna cu miezul maruntit si zaharul se amesteca bine. Se adauga apa, sarea de...
Inghetata de portocale cu coji confiate de portocalePrunele se curata de coaja si se tin in apa de var 20-30 de minute. Se strecoara, se clatesc si se curata apoi de samburi. Se...
Dulceata de prune cu miez de nucaSe curata pepenii de coaja verde exterioara, iar partea alba impreuna cu o portiune foarte subtire din miezul rosu se taie...
Dulceata de coji de pepene verziSe curata nucile de coaja verde, apoi se pun in apa rece, pentru a preveni innegrirea lor. Se tin asa o zi, acoperite cu o...
Dulceata de nuci verziSe curata perele de coaja, se taie in doua, se scot samburii, apoi se pun perele la fiert in apa, pana se inmoaie putin. Se...
Pere verzi confiateSe curata fructele de coaja, de samburi si se toaca marunt. Se pun intr-un vas, pe foc foarte mic si se lasa la fiert. Se...
Marmelada de mere, de pere sau pruneSe curata gutuile de coaja, apoi se rad pe razatoarea mare. Se pune siropul la fiert, apoi se adauga o lingura de zeama de...
Dulceata de gutui raseSe curata de coaja gutuile, se rad pe razatoarea mare, apoi se pun intr-un tifon si se introduc intr-un vas cu jumatate de...
Dulceata de gutui simplaCoaja rasa de portocala, coaja de nuci verzi, scortisoara, nucsoara si menta se oparesc cu 200 ml vin. In restul de vin se...
VermutSe rade coaja de portocala, apoi se pune intr-unc astron cu 500 gr zahar si se freaca bine. Separat, se fierbe restul de...
Sirop de portocaleSe pune vinul la fiert, se adauga zaharul, scortisoara, cuisoarele, coaja rasa de lamaie si se lasa sa dea in clocot.
Vin fiertSe curata lamaia de coaja, apoi se taie marunt si se piseaza cu zaharul. Se introduce apoi in vasul cu ceai fierbinte, se...
Punch de lamaieFructele se curata de coaja, apoi se presara cu zahar si se stropesc cu rom. Se lasa apoi la macerat 1-2 ore.
CrusonSe rade coaja de portocale si se introduce intr-o damigeana mica. Se toarna deasupra alcool, se astupa si se lasa cateva zile...
Lichior de portocaleSe spala lamaile, apoi se rad de coaja. Se pune coaja rasa intr-un castron, se amsteca impreuna cu zaharul si se freaca cu o...
CitronadaSe amesteca coaja rasa de portocale cu zaharul, apoi se adauga sarea de lamaie, careva picaturi de colorant rosu alimentar si...
OranjadaSe oparesc migdalele, dupa care se curata de coaja, se usuca, apoi se toaca marunt. Se amesteca cu galbenusurile frecate cu...
Sos de migdaleSe curata merele, se taie felii si se pun la inabusit cu zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie. Se dau apoi prin sita iar...
Sos de miere si mere