gelatina

Marshmallows....facut in casa
Prajituri

Marshmallows....facut in casa

Ungeti cu ulei o forma de 30/20...sau depinde cat de inalt doriti sa va iasa. Inmuiati gelatina in 140 ml apa rece si dati...

Marshmallows....facut in casa
Triplu de ciocolata
Prajituri

Triplu de ciocolata

1.a) Primul strat: 170 g ciocolata menaj se topeste pe baie de abur. b) Jumatate de lingua de gelatina se dizolva in 70...

Triplu de ciocolata
Mousse de caise
Prajituri

Mousse de caise

Caisele se fac piure la mixer/robot/blender, apoi se amesteca cu zaharul pana ce acesta se topeste. Gelatina se inmoaie in...

Mousse de caise
Budinci

Budinca rece de gris

Se fierbe grisul in lapte,se adauga zaharul si vanilia si se amesteca lasand sa mai fiarba putin.Se dizolva gelatina in...

Budinca rece de gris
Torturi

Tort Diplomat

Gelatina se pune la inmuiat cu sucul din compot si se pune la fiert pina se dizolva gelatina si se leaga apoi se lasa la...

Tort Diplomat
Tort alb de frisca
Torturi

Tort alb de frisca

Se bate frisca dupa care se da la frigider. Se bat ouale, se adauga 125 ml apa (adica jumatate din cantitatea initiala) si...

Tort alb de frisca
Torturi

Tort de ananas cu Mascarpone

250ml din sucul de ananas de la cele doua conserve se incalzeste (fara sa fiarba) si in el se dizolva gelatina. Mascarpone...

Tort de ananas cu Mascarpone
Torturi

Tort diplomat

Ouale, zaharul si laptele se bat pe aburi pana se ingroasa si capata consistenta mierii. Gelatina se dizolva in sucul de...

Tort diplomat
Prajituri

Bavarois de vanilie

Se pune intr-o cratita bine smaltuita 1/2 litru de lapte, 6 oua intregi, 200 gr. de zahar, un baton de vanilie, 6 foi de...

Bavarois de vanilie
Creme

Crema de iaurt

Se pune gelatina la inmuiat intr-o cescuta de apa rece timp de 10 minute. In acest timp se pregatesc fructele (este de...

Crema de iaurt
Budinci

Gelee de vin

Se pune 300 gr. de zahar cu un litru de vin alb bun, intr-o cratita, pe marginea focului, pana se topeste zaharul. Se adauga...

Gelee de vin
Torturi

Tort de budinca

Gelatina se lasa la inmuiat in zeama de compot rece, timp in care se pregateste budinca in lapte, conform instructiunilor de...

Tort de budinca
Torturi

Tort Diplomat Excelent

Se pune gelatina la inmuiat, cu sucul din compotul de ananas, intr-o craticioara mica, astfel incat sucul sa acopere stratul...

Tort Diplomat Excelent
Prajituri

"Turo Rudi"

Se freaca bine branza, smantana, zaharul si zaharul vanilat, plus coaja de portocala. Gelatina se fierbe in apa conform...

"Turo Rudi"
Prajituri

Kokosbullar / graddbullar

Intr-un castron se amesteca zaharul, zaharul pudra, albusul si apa rece. Gelatina se topeste in apa fiarta. Se adauga la...

Kokosbullar / graddbullar
Prajituri

Prajitura cu branza de vaci si capsuni

Se amesteca intr-un castron branza de vaci cu 100 g de zahar si cu esenta de migdale. Se inmoaie foile de gelatina intr-un...

Prajitura cu branza de vaci si capsuni
Budinci

Semifredo allo yogurt

Se macina fructele impreuna cu iaurtul, zaharul si lamiia se adauga gelatina topita, intr-o tava se pune foaia de tort...

Semifredo allo yogurt
Torturi

Tort de lamaie si smantana degresata

Gelatina se inmoaie in apa rece. Smantana degresata cu zaharul, zaharul vanilat, sucul de lamaie si coaja, se amesteca bine....

Tort de lamaie si smantana degresata
Torturi

Tort diplomat

Ouale batute intregi cu zahar se adauga in laptele cald aflat pe foc, se amesteca pana se ingroasa, ca o ciulama... se lasa...

Tort diplomat
Prajituri

Tiramisu reţetă originala

Tiramisu reţetă originala Galbenusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga Mascarpone, lichiorul si gelatina, se bat pana...

Tiramisu reţetă originala
Torturi

Tort cu ananas

Se prepara budica conform instructiunilor de pe plic, iar la sfarsit se adauga gelatina (inmuiata in prealabil in putina apa...

Tort cu ananas
Dulciuri

Prajitura de Ziua indragostitilor

Se amesteca apa cu gelatina. Se lasa la microunde 2 minute, la putere maxima. Se adauga inghetata de vanilie in amestecul...

Prajitura de Ziua indragostitilor
Torturi

Tort Diplomat

Se prepara frisca conform instructiunilor din pachet si se adauga vanilia. Separat se topeste gelatina, dupa ce a fost pusa...

Tort Diplomat
Prajituri

Prajitura cu brinza de vaci si capsuni

Se amesteca intr-un castron brinza de vaci cu 100 gr. de zahar si cu esenta de migdale. Se inmoaie foile de gelatina intr-un...

Prajitura cu brinza de vaci si capsuni
Punch-uri

Punch indian

Din galbenusuri, zahar si frisca se face o crema care se fierbe pe aburi, apoi se da deoparte si se amesteca cu romul, esenta...

Punch indian
Torturi

Tort cu pere si crema caramel

Pentru blat se amesteca toate ingredientele cu mixerul si se pun in tava de tort unsa si pudrata cu faina. Se coace blatul la...

Tort cu pere si crema caramel
Prajituri

Cremsmit cu capsuni

Aluatul se dezgheata, se intinde si se coace apoi se taie in 4 felii egale. Gelatina se dizolva conform instructiunilor de...

Cremsmit cu capsuni
Budinci

Clatite aromate

Galbenusele se bat cu 110 g zahar in bain-marie. Se dizolva inauntru gelatina muiata in prealabil. Se lasa sa se racoreasca....

Clatite aromate
Salate de fructe

Salata de fructe de iarna

Portocala taiata feliute subtiri se amesteca cu zaharul, ciresele din compot, merele taiate cubulete, stafidele oparite,...

Salata de fructe de iarna
Torturi

Tort cu gelatina

In sucul de la compot se pun 40 gr. de gelatina intr-o cratita si se lasa 1/2de ora Intre timp, se amesteca cele 3...

Tort cu gelatina
Torturi

Tort Diplomat rapid

Se pune gelatina in jumatate din zeama compotului de ananas. Se bat albusurile cu mixerul cu un praf de sare. Se adauga...

Tort Diplomat rapid
Torturi

Tort Sarlota de Fructe

Smintina si o lingura de zahar se face frisca si se da la rece. Gelatina se inmoaie cu putin lapte caldut. 450g zahar, 8 oua,...

Tort Sarlota de Fructe
Torturi

Tort Diplomat cu fructe

Se pune gelatina in laptele rece la inmuiat si se lasa o ora. In acest timp, se bate frisca si apoi se da la frigider. Se bat...

Tort Diplomat cu fructe
Inghetate

Inghetata de fructe

Se amesteca iaurtul cu vinul si zaharul, cu romul, fructele strivite si gelatina dizolvata. Se pune in forme si se ingheata.

Inghetata de fructe
Prajituri

Sarlota de ciocolata

Se freaca bine ouale cu zaharul, se amesteca cu laptele, se pune la fiert la foc foarte mic, amestecind in tot timpul...

Sarlota de ciocolata
Creme

Crema la pahar

Se pune apa la fiert, se adauga zaharul, aromele, apoi ouale batute si combinate cu lapte praf, gelatina, ce a fost dizolvata...

Crema la pahar
Torturi

Tort de portocale cu rom si piscoturi

Intr-un castron, se freaca ouale intregi cu zaharul, pentru a se obtine o crema spumoasa. Se desfac apoi foile de gelatina in...

Tort de portocale cu rom si piscoturi
Creme

Crema de iaurt

Se amesteca iaurtul cu zaharul si foaia de gelatina inmuiata in apa rece si apoi dizolvata intr-o lingura de apa calda. Se...

Crema de iaurt