Se amesteca nucile rasnite cu branza de vaci pasata prin sita, galbenusurile, vanilia si zaharina. Din aceasta compozitie se...
Prajiturele cu branza de vaci
Albusurile se bat spuma tare, se adauga aspartamul dizolvat intr-o lingurita de apa calda si se amesteca cu nucile rasnite,...
Pricomigdale dietetice
Se fierb caisele in apa in care s-a dizolvat aspartamul, se trec prin sita si se pun intr-un vas, pe foc, pana scad, ca un...
Spuma de albus cu caise
Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul cate putin, batand mereu, pana cand albusul se tine de tel. Se inglobeaza in...
Biscuiti de albus
Taiteii se fierb, se spala cu apa rece si se scurg bine. Merele, curatate de coaja si seminte, se taie felii subtiri. Se...
Budinca de taitei cu mereFaina de cereale se prepara amestecandu-se cantitati egale de aproximativ 250 g cereale (orz, ovaz, grau, mei).
Budinca de cereale
Capsunile, curatate si spalate, se trec prin sita sau se zdrobesc furculita si se fierb impreuna cu zaharul cca 15 minute,...
Budinca de capsuni
Se freaca untul cu zaharul pana se face ca o crema, se adauga, pe rand, galbenusurile, apoi ouale intregi, coaja rasa de...
Fursecuri cu portocale
Se fierbe apa cu zaharul, pana se formeaza un sirop gros, apoi se adauga caisele spalate si rupte in bucati si se fierb bine....
Jeleu de caiseEmpanada este o specialitate culinara de origine spaniola si este un aluat care de obicei se umple cu diverse amestecuri de...
Empanadas cu puiMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri cale
Se bat bine galbenusurile cu aspartamul, dizolvat intr-o lingurita de apa fierbinte, si cu un praf de sare. Se inglobeaza...
Parfe de cacao
Albusurile se bat spuma, se adauga galbenusurile pe rand, amestecand usor, apoi se pun nucile rasnite si aspartamul dizolvat...
Prajitura cu nuci
Se curata merele de coaja, se dau prin razatoare si se inabusa intr-o cratita, cu 1 lingura de unt si putina scortisoara. Se...
Prajitura de mere
Merele si morcovii se curata, apoi se dau pe razatoarea mare. Se rade coaja de portocala si se stoarce de zeama. O lingurita...
Chec cu morcovi si mere
Grapefruitul se taie in doua si se stoarce, pastrand sucul. Portocala se decojeste, iar miezul se taie cubulete. Merele se...
Chec de post cu fructe
Intr-o cratita mai larga se toarna 350 g zahar. Se pune cratita pe foc potrivit, ca sa se caramelizeze zaharul, apoi se...
Chec de post cu glazura
Portocalele se storc de zeama, iar una dintre ele se rade de coaja. Miezul de nuca se rumeneste putin in cuptor, apoi se...
Chec de post cu nuca
Se face un aluat din faina, sare si apa calda, cat este nevoie pentru a obtine un aluat potrivit de tare. Se framanta bine si...
Coltunasi cu magiun
Se pune drojdia intr-un castron impreuna cu uleiul, borsul, mirodeniile si se amesteca. Se adauga faina, se framanta aluatul...
Cornulete de post din aluat dospit
Se freaca margarina cu zaharul, cu un praf de sare si cu vanilie, apoi se incorporeaza treptat faina si se framanta aluatul...
Cornulete de post cu nuca si magiun
Se dizolva drojdia intr-o lingura de apa calda. Separat, intr-un vas cu 1/2 I de apa calda, se topeste zaharul tos. Se adauga...
Cozonac de post
Se freaca untul spuma si se inglobeaza in el galbenusurile, pe rand. Se pune zaharul in crema si se amesteca bine. Se adauga...
Prajitura cu stafide
Fructele se pun intr-o strecuratoare, ca sa se scurga bine sucul din ele (caisele se taie in felii groase cat degetul). Se...
Prajitura cu visine sau caise
Se freaca bine untul cu zaharul si se inglobeaza, pe rand, galbenusurile. Se amesteca crema de unt cu faina, praful de copt...
Prajiturele cu mere si bezea
Migdalele uscate in cuptor se piseaza impreuna cu zaharul cubic. Se pun in amestec 3 albusuri nebatute si se freaca pentru a...
Pricomigdale (II)
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Se adauga faina, putin cate putin, se amesteca si apoi se pun nucile....
Scoarta de nuca
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane