Se amesteca toate ingredientele si se plamadeste bine. Se formeaza 6 foi. Se coc intr-o tigaie pentru clatite, acoperita, in...
Chiftele de curcan
se amesteca smantana cu zaharul pudra, zeama si coaja de lamaie, avand grija sa nu faca cocoloase. Se bate frisca, iar apoi...
Desert magic
Se aleg cirese amare mai mari, bine coapte. Se spala si se indeparteaza samburii. Se pune Ia fiert zaharul cu doua cani si...
Cirese amare in ciocolata
Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu o jumatate din cantitatea de zahar, se adauga ciocolata...
Chec cu ciocolata
Se taie carnea cubulete. Se caleste carnea de porc pana primeste o culoare alba. Se adauga pasta de ardei iute, pasta gulas...
Papricas de carne de porc cu mazareReteta de mini-strudele cu capsuni este perfecta in perioada primaverii, aromata, usor de preparat, se poate servi ca desert...
Mini strudele cu crema de capsuni
Se pun cubuletele de muschi in apa clocotita, si se fierb pana isi schimba culoarea. Se strecoara, se lasa sa se raceasca si...
Muschi cantonez dulce-acrisor
Se umple forma charlotte( sau un vas mai inalt) tapetata cu unt cu piscot de sampanie. Se lasa gelatina in apa calduta pentru...
Capsuni Charlotte
Se despart galbenusurile de albusuri. Se bat albusurile la care se adauga zaharul si se bate in continuare pana devine tare....
Tort de capsuni cu portocale
Ciocolata de casa cu arahide este un delicios desert care va fi pe placul oricui. Pentru aceasta reteta de ciocolata de casa...
Ciocolata de casa cu arahide
Se dezoseaza pieptul de pui si se taie in patru bucati. Se ung ambele parti cu ulei si se prajeste in ulei incins in tigaia...
Piept de pui cu marar
Aceasta mancare este foarte delicioasa. Reteta traditionala este imbogatita cu parmezan si sos de soia. Ardeii umpluti cu...
Ardei umpluti cu parmezan
Se taie prunele uscate in felii subtiri si inmuiem, peste noapte, in miere poliflora. Impungem pulpa cu aceste prune....
Pulpa de cerb intepata cu prune
Dam faina prin sita direct intr-un castron. Adaugam galbenusurile de ou, sarea, drojdia si laptele si framantam foarte bine...
Cuib de viespi
Se bate o spuma din unt si zahar, si apoi se adauga unu cate unu galbenusurile, faina, spuma tare batuta din albusuri, romul...
Prajitura cu fructe
Se amesteca 4 linguri de lapte, praful de budinca si zaharul. Restul de lapte se incalzeste apoi se ia de pe foc, se amesteca...
Inghetata de capsuni cu fructe si glazura de ciocolata
Se amesteca zaharul cu galbenusurile, cacaua si zaharul vanilat. 100 g de ciocolata se topesc, in bain-marie si se adauga in...
Cenusareasa
Se fierb iaurturile si amestecand continu se adauga grisul cu atentie foarte mare sa nu faca cocoloase. Este gata atunci cand...
Papanas
Se taie crenvurstii felii si dupa ce ceapa s-a calit se adauga in cratita si se lasa sa se caleasca impreuna putin. Se...
Tocanita de cremvursti
Ungem o tava mijlocie cu ulei si presaram cu pesmet. Curatam cartofii de coaja, ii taiem in rondele subtiri, saram putin, si...
Cartofi cu jumari
Spalam feliile de carne, le stergem, le taiem si le batem. Le saram pe ambele parti, presaram cu piper si o parte o ungem...
Coaste de porc cu mustar
Se prajeste carnea intr-o bucata (poate lipsi piperul si usturoiul). Se scoate carnea din tava si se odihneste putin.
Porc cu mustarBudinca cu lichior de migdale si fistic se prepara foarte usor. Este un desert numai bun pentru perioada in care incepe sa se...
Budinca cu lichior de migdale
Se cerne faina. Se framanta cu apa fierbinte si sare. Coca se imparte in bucati cat pumnul care se turtesc, se rotunjesc si...
Azima
Se tin stafidele in rom timp de o ora. Se pune laptele Ia fiert impreuna cu zaharul. Se adauga faina treptat si se amesteca...
Prajitura cu fructe
Aluatul se intinde foaie potrivita (in Dobrogea, facaletul se numeste... merdenea si e lung si deosebit de subtire- cam 1...
Merdenele
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane