Retete "cozonac"


Paine cu cascaval si ciuperci

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 35m 

1. Cuptorul se incalzeste la 225C. Se unge o tava de cozonac cu unt. 2. Painea se taie felii insa nu pina

detalii rețetă—

Cozonac (tort cu budinca)

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 40m 

Se taie cozonacul felii care se prajesc in cuptor. Pana se prajesc se prepara siropul: vinul se amesteca cu

detalii rețetă—

Cozonac (tort cu frisca si pere)

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 

Feliile de cozonac se insiropeaza cu siropul de ananas. Pregatim crema astfel: Perele taiate cuburi se

detalii rețetă—

Cozonac (tort)

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 

Cozonacul rece se taie orizontal in 3 felii. Crema: Se amesteca faina cu putin lapte rece in care se adauga

detalii rețetă—

Mucenici moldovenesti

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 3h 

Pregatim aluatul astfel: Amestecam pe rand ingredientele in cantitatile scrise mai sus. Se framanta pana

detalii rețetă—

Cozonac cu stafide si migdale

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:35m 

Se amesteca drojdia cu laptele caldut, o lingura de zahar, 2 linguri de faina si se lasa la crescut 30 de

detalii rețetă—

Cozonac cu fructe

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 

Se freaca margarina cu zaharul pudra si cele 3 oua pana cand se face spuma. Se adauga branza si se amesteca in

detalii rețetă—

Cozonaci cu mac

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:50m 

Se freaca intr-un castron drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Se adauga untul moale, smantana,

detalii rețetă—

Cozonac trandafir cu nuci

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h:30m 

Drojdia se pune la dizolvat in laptele caldut iar faina se amesteca intr-un castron cu zaharul si putina sare. Se

detalii rețetă—

Cozonac trandafir cu martipan

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 

Laptele si untul se incalzesc si se dizolva inauntru drojdia. Se lasa 10 min. intr-un castron se amesteca faina cu

detalii rețetă—

Savarina Olexiuc

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 2h 

Aluatul de savarina este asemanator cu cel de cozonac si se preparta in felul urmator: se cerne faina intr-un

detalii rețetă—

Cozonac

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 3h:20m 

Maiaua se pregateste muand mai intai drojdia cu putin lapte caldut ( nu fierbinte) si o lingura de zahar. Separat

detalii rețetă—