Coacem in forme de cozonac piscotul galben, cel maro (cu cacao) si cel roz (cu aroma de portocale rosii). Preparam crema....
Piscot cu crema de lapte
Fierbem fideaua in apa cu sare, o strecuram si o clatim in apa rece. Amestecam galbenusurile cu 4 linguri de zahar si cu...
Prajitura cu fructe
Indoim frunzele porumbului, il spalam si il fierbem 10 minute in apa sarata. Amestecam usturoiul curatat si pisat cu pasta...
Piept de curcan cu mozzarella si porumbGulasul este o mancare traditionala ungureasca, "adoptata" cu mare succes in Ardeal. In mod traditional se foloseste atat...
Gulas la ceaun cu vita
Amestecam condimentele cu usturoiul pisat. Dezosam pulpele de pui si le ungem cu amestecul de condimente. Inmuiem pulpele...
Pulpe de pui la gratar
Prajim slanina taiata cubulete si prajim in ea pastele late. Adaugam ceapa taiata marunt si le prajim impreuna. Presaram cu...
Slambuc la ceaun
Punem la fiert intr-o oala mai mare carnea taiata bucati, legumele taiate rondele, morcovii, guliile taiate cubulete, ceapa...
Tocana de fazan cu frisca si tarhon
Pregatim 2 ghivece cu diametrul de 15 cm. La prima utilizare ghivecele trebuie pregatite. Le ungem cu ulei atat pe interior...
Paine cu usturoi in ghiveci
Feliem pestele, presaram feliile cu sare si le rulam in pesmet. Le prajim in ulei fierbinte pe ambele parti pana devin...
Stiuca cu mere si frisca
Spalam carnea de peste si o feliem in 4-4 bucati, batem feliile si le presaram cu sare si piper. Curatam spanacul. Intindem...
Rulada de stiuca – pastrav afumat cu legume la gratar
Feliem carnea si ungem feliile cu mustar, ulei amestecat cu piper si le punem la frigider la macerat intr-un vas care se...
Muschiulet la gratar cu mazare
Preparam in ceaun o baza de tocanita in mod obisnuit. Adaugam puiul taiat bucati si il amestecam cu orez, adaugam atata apa...
Pui cu orez la ceaun
Fierbem un sos dintr-un litru de apa si sosul de soia. Il racim si maceram 2 ore tofu-ul in el. Apoi, scoatem tofu-ul din...
Tofu pe frigarui
Cu o zi inainte de preparare maceram carnea, iar prunele uscate le inmuiem in vin rosu. Crestam feliile de carne si le ungem...
Frigarui cu carne de caprioara
Preparam o baza de aluat de paine clasic cu drojdie pe care il intindem intr-o tava, il ungem cu smantana, il presaram cu...
Placinte cu aluat de paine
Taiem carnea si slanina cubulete. Punem slanina in ceaun si o stropim cu ulei, o prajim pana se topeste. Adaugam carnea de...
Ciorba de carne si legume cu smantana
Cu o seara inainte de preparare taiem in 2 pieptul de pui dezosat si il feliem. Turnam intr-un vas adanc uleiul si adaugam...
Piet de pui la gratar cu verdeturi
Curatam ciupercile si le spalam. Alegem 16 palarii mai frumoase si le punem deoparte. Curatam ceapa verde si o taiem marunt....
Ciuperci umplute cu sunca si cascaval
Taiem carnea in felii de grosimea degetului, "infuriem” o parte cu amestecul de ulei (adaugam la ulei piperul macinat...
Ceafa la gratar
Fierbem putin varza in apa cu sare inainte de a o pune pe gratar. Taiem rondele legumele. Infasuram varza una cate una in...
Friganele cu legume
Presaram feliile de carne cu sare si piper si le ungem cu mustar. Le punem una cate una pe folie de aluminiu si le decoram...
Ceafa de porc cu legume la cuptor
Imvelim cartofii cu feliile de slanina. Amestecam maghiranul cu 4 linguri de ulei. Tragem pe frigaruie carnatul si cartofii...
Frigarui cu carnati Bavaria
Curatam ciupercile, le spalam si le scurgem, le taiem rondele. Taiem cubulete slanina afumata. Topim untul, adaugam slanina...
Ciuperci umbrela cu slanina
Spalam carnea de peste si o feliem in 4-4 bucati subtiri, le condimentam cu sare si piper. Curatam spanacul. Intindem 2...
Rulada de pastrav - biban afumat cu legume la grill
Amestecam nucile cu miezul de paine si hreanul si umplem sardelele cu amestecul obtinut. Amestecam uleiul de masline cu zeama...
Sardele picante la gratar
Taiem cubulete slanina afumata si o punem intr-o oala. Turnam deasupra uleiul si topim grasimea de pe slanina. Adaugam ceapa...
Gulas cu ciuperci si smantana
Prajim in ulei carnea taiata bucati si ceapa si le diluam cu putina apa. Le fierbem acoperite cu un capac. Amestecam din cand...
Gulas la ceaun
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori