faina-de-secara

Fursecuri cu cardamom si alune
Prajituri

Fursecuri cu cardamom si alune

Batem ouale cu zaharul, adaugam untul frecat, zeama de lamaie,laptele,esenta si faina amestecata cu praful de copt, sarea si...

Fursecuri cu cardamom si alune
Cornete umplute
Prajituri

Cornete umplute

Se bat ouale cu zaharul, se adauga laptele, esenta, bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lamaie si faina. Se framanta...

Cornete umplute
Supe de legume

Supa de ceapa

Ceapa se caleste in putin unt incins. Se adauga peste ea faina, sarea si pierul, se amesteca bine si se transfera totul peste...

Supa de ceapa
Savarine
Prajituri

Savarine

Se bat bine ouale cu zaharul, se adauga coaja rasa de lamaie, sarea, drojdia dizolvata in lapte si faina. Se mixeaza 4-5...

Savarine
Tavalita colorata
Prajituri

Tavalita colorata

Se bat albusurile cu zaharul,se adauga galbenusurile si restul ingredientelor. Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu...

Tavalita colorata
Aperitive cu peste

Tarta cu fructe de mare

Se prepara din unt, sare, apa minerala si faina, aluatul pentru tarta. Se tapeteaza o forma rotunda si se pune aluatul la...

Tarta cu fructe de mare
Aluaturi

Galuste de aluat

Faina se opareste in apa clocotita, si se adauga ouale si sare, dupa ce s-a racit putin. Se fierbe apa cu sare intr-un vas si...

Galuste de aluat
Aluaturi

Galuste pentru papricas

Untul se freaca spuma, apoi se adauga unul cate unul galbenusurile si albusurile batute spuma. Se cerne faina si se pun...

Galuste pentru papricas
Sosuri condimentate

Sos de hrean

Hreanul se rade si se pune la fiert in zeama de carne, aproimativ 20 de minute. Separat, se amesteca intr-o tigaie untul cu...

Sos de hrean
Sosuri rosii

Sos din rosii

Se pun la calit intr-un vas cu unt incins, ceapa si morcovul taiate felii subtiri. Se adauga faina, cimbrul, o bucatica de...

Sos din rosii
Mancaruri cu vanat

Mancare de prepelite cu carnati

Se pun la fiert prepelitele curatate si spalate impreuna cu orezul si cativa carnati in zeama de carne. Se face un sos...

Mancare de prepelite cu carnati
Peste prajit
Mancaruri cu peste

Peste prajit

Pestele se curata, se spala si se sterge cu servete absorbante. Faina se amesteca cu malaiul si cu sarea, apoi pestele se da...

Peste prajit
Mancaruri cu vanat

Potarnichi cu zarzavat

Potarnichile se curata, apoi se golesc si se flambeaza. Se lasa la rumenit, se presara faina si se adauga 125 gr slanina...

Potarnichi cu zarzavat
Placinta cu brinza ca in Ardeal
Preparate sarate

Placinta cu brinza ca in Ardeal

Intr-un castron mare, se pune faina, in care se face un locsor, chiar in mijloc. Acolo se pune drojdiuta care s-a desfacut in...

Placinta cu brinza ca in Ardeal
Clatite cu unt
Clatite

Clatite cu unt

Se amesteca faina cu laptele si cu zaharul vanilat, pana se omogenizeaza. Se adauga cate un ou si se bate bine compozitia....

Clatite cu unt
Aperitive cu carne

Omleta cu ficat de sitari

Ficatul de sitari se pune la prajit intr-un vas cu unt si foarte putina faina. Se adauga apoi smantana, sarea, coniacul si se...

Omleta cu ficat de sitari
Aperitive cu carne

Snitel de fazan

Fazanii se spala, apoi se taie bucati si se bat cu ciocanul de snitele. Se sareaza, pipereaza si se trec prin faina, ouale...

Snitel de fazan
Paine de casa
Paine

Paine de casa

Se pune faina intr-un castron mai mare si se amesteca cu sarea. Drojdia nu trebuie sa intre in contact direct cu sarea. In...

Paine de casa
Chiftele cu sos alb
Sosuri albe

Chiftele cu sos alb

Se pune apa la fiert, impreuna cu uleiul. Cand clocoteste se pun chiftelele si se lasa la fiert circa 5 minute. Se adauga...

Chiftele cu sos alb
Briose cu cacao
Prajituri

Briose cu cacao

Se bat ouale cu zaharul, pana can acesta se topeste de tot. Adaugam uleiul putin cate putin, iaurtul, sucul si coaja de...

Briose cu cacao
Mancaruri cu vanat

Escalop din carne de urs

Se taie fileuri din pulpa de urs si se bat cu ciocanul. Se sareaza, se pipereaza si se dau prin faina. Se pun la prajit apoi...

Escalop din carne de urs
Mancaruri cu vanat

Snitel din carne de urs, inabusit

Carnea taiata felii se bate putin cu ciocanul de snitel si se pune la prajit. Se scoate apoi si se adauga faina in untura...

Snitel din carne de urs, inabusit
Mancaruri cu vanat

Ostropel din carne de cerb

Carnea se taie bucati sis e pune la rumenit in untura. Se scoate apoi si in untura ramase se caleste faina cu ceapa, morcovii...

Ostropel din carne de cerb
Mancaruri cu vanat

Antricot de cerb cu ciuperci

Se portioneaza antricoatele, apoi se bat putin, se sareaza si se dau prin faina. Se pun la prajit in untura incinsa. Se scot...

Antricot de cerb cu ciuperci
Mancaruri cu vanat

Cotlet de mistret cu ciuperci

Cotletele se bat cu ciocanul de carne, apoi se presara cu sare si piper si se trec prin faina. Se pun la prajit in untura...

Cotlet de mistret cu ciuperci
Aperitive cu carne

Snitel de caprioara

Se curata si se taie in fileuri pulpa de caprioara. Se bate carnea, se sareaza si se pipereaza, dupa care se dau bucatile...

Snitel de caprioara
Prajituri

Prajitura cu mere si scortisoara

Galbenusurile se freaca spuma impreuna cu uleiul, apoi se adauga zaharul, cate o lingura de faina si una de lapte. Se pune...

Prajitura cu mere si scortisoara
Prajituri

Prajitura cu visine

Margarina se freaca spuma impreuna cu zaharul si galbenusurile. Se toarna laptele si faina, praful de copt stins cu zeama de...

Prajitura cu visine
Prajituri

Prajitura economica

Laptele se bate impreuna cu uleiul , se adauga putina sare, amoniacul stins cu zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie si faina...

Prajitura economica
Prajituri

Prajitura cu iaurt

Iaurtul se bate cu galbenusurile. Se freaca separat zaharul cu uleiul, apoi se adauga peste crema. Se cerne faina, se pune...

Prajitura cu iaurt
Prajituri

Prajitura evreiasca

Ouale se bat spuma si se amesteca impreuna cu uleiul pus cate putin. Se asauga apoi putina sare, coaja de lamaie si faina....

Prajitura evreiasca
Prajituri

Prajitura cu anason

Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul, apoi se adauga o lingura de anason pisat, un praf de sare si faina. Se framanta...

Prajitura cu anason
Prajituri

Pandispan cu jumatati de prune

Galbenusurile se bat spuma cu o ceasca de apa rece. Se adauga in amestc zaharul si se bate in continuare. Se toarna apoi...

Pandispan cu jumatati de prune
Prajituri

Pandispan cu jumatati de caise

Galbenusurile se bat spuma tare cu o ceasca de apa si zahar. Se toarna apoi faina si sarea si la final, se incorporeaza...

Pandispan cu jumatati de caise
Prajituri

Cremes

Faina se amesteca cu putina sare, smantana si jumatate din cantitatea de unt, topit. Se framanta bine aluatul si se pune la...

Cremes
Prajituri

Savarina

Galbenusurile se bat spuma impreuna cu zaharul, se adauga nucile macinate si putina sare. Se bat separat, albusurile impreuna...

Savarina
Prajituri

Savarina din aluat de drojdie

Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar si cu putina faina dupa care se lasa cateva minute la dospit. Faina se admesteca cu...

Savarina din aluat de drojdie
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Roseuri cu nuca

Albusurile se bat impreuna cu zaharul, spuma tare. Se adauga in compozitie zaharul vanilat, faina, in ploaie si miezul de...

Roseuri cu nuca
Prajituri

Pandispan cu mere

Galbenusurile se bat spuma cu 6 linguri de apa rece si zaharul. Separat, se bat si albusurule spuma si se adauga peste...

Pandispan cu mere
Prajituri

Pandispan cu mere si oua

Galbenusurile se bat bine, cu zaharul, Se adauga putina sare, zaharul vanilat si faina proaspat cernuta, in ploaie. Se adauga...

Pandispan cu mere si oua
Prajituri

Pandispan cu visine

Se separa galbenusurile si se bat spuma cu un pahar de apa. Se adauga putina sare, un plic de zahar vanilat, faina, iar la...

Pandispan cu visine
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri

Galbenusurile se freaca spuma impreuna cu zaharul. Se adauga treptat uleiul, putin sare, rom si la final, faina in ploaie. Se...

Fursecuri
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri limbi de pisica

Frisca se bate impreuna cu zaharul, apoi se adauga faina in ploaie sis e amesteca bine. Separat, se bat albusurile spuma tare...

Fursecuri limbi de pisica
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri cu nuci

Albusurile batute spuma tare cu zaharul se amesteca cu un plic de zahar vanilat, un praf de sare, faina in ploaie si nucile...

Fursecuri cu nuci
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri cu nuci spritate

Zaharul se amesteca impreuna cu nucile macinate si albusurile, la cald. Dupa ce amestecul s-a racit, se adauga o lingura de...

Fursecuri cu nuci spritate
Checuri

Chec cu stafide si rahat

Se freaca galbenusurile spuma impreuna cu zaharul. Se adauga albusurile batute spuma, stafidele, nucile tocate, rahatul taiat...

Chec cu stafide si rahat
Checuri

Plum cake

Untul se freaca impreuna cu zaharul, apoi se incorporeaza ouale pe rand. Se amesteca bine si se adauga stafidele, cojile de...

Plum cake
Checuri

Chec cu nuca

Galbenusurile se separa de albusuri si se freaca bine cu uleiul. Se adauga apoi albusurile batute spuma tare cu zaharul si...

Chec cu nuca
Cosuletul brutarului
Aperitive cu branza

Cosuletul brutarului

Se amesteca drojdia uscata cu faina, apoi se adauga margarina la temperatura camerei, oul, branza si cascavalul dati pe...

Cosuletul brutarului
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Piscoturi cu vanilie

Untul se freaca spuma impreuna cu zaharul tos. Se adauga apoi nucile macinate, doua pachetele de zahar vanilat, putina sare...

Piscoturi cu vanilie
Prajituri

Prajitura cu crema de ciocolata

Faina se amesteca impreuna cu untul moale, smantana, un ou intreg si un praf de sare. Se face un sirop dintr-un pahar de...

Prajitura cu crema de ciocolata