Se fierb midiile impreuna cu ceapa tocata marunt intr-un litru de vin. Separat se prepara un sos alb din 25 gr unt si o...
Midii in sos albPestele se curata, se spala si se da prin masina de tocat carne. Sosul alb se prepara astfel: se pune intr-un vas untul,...
Sufleu de peste oceanicCodul se feliaza si se pune pentru cateva minute in lapte. Se scot apoi fileurile, se dau prin faina, ou batut si prin...
Fileuri de codBibanul se pune la oparit, apoi se curata de piele si se taie in felii. Acestea se dau prin faina si se prajesc in unt...
Biban cu rosiiSe face un aluat din oua si faina de naut. Se fac gogoloaie si in mijloc se pune o jumatate de pruna cu fructoza si...
Galuste cu prune montiPestele se curata de piele, se spala si se taie in felii. Se sareaza, se dau feliile prin faina si se pun apoi la prajit in...
Biban prajitHeringii se spala, se curata si li se fac mici incizii. Se dau apoi prin faina, ulei si se pun la fript pe gratarul...
Hering la gratarHeringii se curata, se spala si se sareaza. Se dau apoi prin faina si se prajesc in uleiul fierbinte. Separat se face un sos...
Hering cu sos de mustarSe face aluatul din faina si tarate cu 1/2 cana apa fierbinte in care am dizolvat drojdia. se lasa la odihnit 30 min. Intre...
Placinta cu carne tocata de porc montiFacem un aluat din faina, tarate, apa fierbinte, 50 g unt, drojdie 1 lingura de fructoza si se lasa la odihnit 30 min....
Placinta cu mere montiPentru aluat faina cu taratele se amesteca se toarna peste 1/2 cana de apa fierbinte in care am dizolvat drojdia si un praf...
Tarta cu pui si ciuperciAluat: faina cu taratele se amesteca se toarna peste 1/2 cana de apa fierbinte in care am dizolvat drojdia si un praf de...
Tarta cu pui si ciuperciDaca vrei sa pregatesti o mancare foarte sanatoasa, prepara coltunasi cu branza de vaci monti. La aceasta reteta avem nevoie...
Coltunasi cu branza de vaci montiSe amesteca faina de grau cu taratele. In jumatate de cana de apa fierbinte se dizolva fructoza si drojdia si se toarna peste...
Fursecuri montiPestii se taie bucati potrivite, se condimenteaza, se trec prin faina si se rumenesc putin in ulei. Intr-o cratita se pune...
Plachie de pesteCalcanul se spala bine si i se inseparteaza pielea dar si sira spinarii Se da apoi prin lapte, faina, ou si pesmet, se...
Calcan prajitPestele se opareste si se rad de pe el solzii, apoi se taie felii, se sareaza si se lasa sa se scurga. Se da apoi prin faina...
Zacusca de nisetruAmestecam faina cu praful de copt apoi adaugam amidonul, oul, zaharul, untul topit si incorporam cu mana. Se formeaza un...
Tarta cu visineSe fierb cartofii. Se lasa la racit si apoi se dau pe razatoare. Se amesteca cu ouale, faina, sarea si piperul, se modeleaza...
Crochete de cartofiMorunul spalat, curatat si fiert se desface in fileuri mici. Sosul alb se prepara dintr-o lingura unt, o lingura faina si...
Mancare de morun cu branzaNisetrul se curata de solzi si maruntaie, apoi se spala si se taie bucati. Se dau aceste bucati prin faina si se pun la...
Nisetru prajitPestele se curata de solzi si maruntaie, se spala si i se scot oasele. Dupa aceea se taie bucati, se sareaza, iar apoi se dau...
Salau prajitSalaul se curata de solzi si maruntaie, apoi se taie bucati, se sareaza si se dau prin faina. S epun la prajit in ulei pe...
Zacusca de salauAluatul de pizza se face aproape ca si un aluat de paine. Faina se amesteca cu drojdie, sare, zahar si se omogenizeaza. Se...
Pizza cu piept de pui si suncaCernem faina, punem stafidele in rom si coniac. Punem pe foc laptele iar untul il topim pe bain marin. In castronul in care...
PanettoneCrapul se curata de solzi si intestine, se spala si se taie bucati. Se sareaza si se dau apoi prin faina dupa care se pun la...
Crap marinatDin galbenusuri, apa minerala, sare, iaurt si 400 g faina se face un aluat neted si elastic. Aluatul se aseaza pe masa unsa...
Placinta cu branza sarataCrapul se curata, se taie bucati mici si se fac incizii in fiecare bucata. Bucatile se dau prin faina si se pun la prajit in...
Crap la gratarCrapul se curata de solzi si maruntaie si apoi se taie bucati. Se dau bucatile de peste prin faina si se pun la prajit in...
Crap cu caperePentru blat amestecam intr-un vas oul zaharul, laptele, uleiul, faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao....
Tort Kodrit KadirSe scot samburii visinelor si se pun la scurs. Ouale se bat impreuna cu zaharul apoi se adauga laptele, vanilia si la sfarsit...
Clafoutis cu visineJumatate din cantitatea de lapte o punem la fiert. Zaharul il amestecam cu faina, apoi "desfacem" totul cu restul...
Rulada turceascaArdeiul, ceapa si salamul se taie cubulete si se soteaza intr-o lingura de ulei. Faina se amesteca cu praf de copt.Ouale se...
Batoane cu legume si salamPestele se curata de solzi, si se taie felii. acestae se inmoaie in lapte, apoi se dau prin faina si se prajesc in ulei...
Crap prajit200 g faina se pun intr-un castron cu praful de sare, se pune peste untul rece taiat bucatele si incepem sa framantam....
Aluat tartaSe freaca cu o lingura untura cu praful de copt stins cu otet si apa pana compozitia e omogena, va arata ca o maioneza. Se...
Cornulete fragede cu gemSe incepe pregatirea aluatului cu cele 200 g faina care se pun intr-un castron cu sare, se pune peste untul rece taiat...
Tort Saint-HonorèPartile uscate se amesteca: zaharul cu faina, malaiul, praful de copt, si scortisoara. Curmalele se taie marunt si se toarna...
Prajitura cu malai, curmale si ricottaSe caleste putin faina in ulei, avand grija sa nu se faca cocoloase. Se stinge cu zeama din compot, se adauga sare dupa gust....
Sos de visinePentru blat am folosit gem de gutui, zmeura si magiun de prune mai acrisor. Amestecam toate ingredientele cu telul (mai putin...
Tort cu ciocolata si crema de portocaleAfumatura se rumeneste in putin ulei, apoi se adauga ceapa tocata marunt. Dupa ce s-a calit ceapa se adauga faina si se...
Ciorba de fasole verde cu afumaturaAluat: Intr-un castron maream pus faina cu untul partial topit si am amestecat( cu o lingura sau cu mixerul folosind...
Prajitura frageda cu mereSe taie si se bate carnea ca pentru snitele si se condimenteaza cu sare si piper. Se dau bucatile prin faina si se prajesc...
Snitel in seapaIntr-un vas mare se pun 4 galbenusuri, 1 ou intreg, margarina, 100 gr zahar si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful...
Prajitura cu dulceata de caiseIntr-un vas mic se pune 50 ml de apa, la fiert, apoi se adauga 2 linguri de faina, amestecand continuu pana se ingroasa, se...
Paine de casa in tavaAlegem un castron adanc in care punem faina amestecata cu un praf de copt, ouale, sare, piper, lapte, ulei. Mixam sau...
Briose aperitivFacem un aluat din drojdie, zahar, putin lapte caldut si o lasam sa creasca. Punem faina intr-un castron, adaugam oul,...
Briose cu branza si chimenAsezati faina amestecata cu piper intr-o farfurie, iar pesmetul intr-o alta farfurie.Taiati calupurile de carne din fiecare...
Snitel pane din carne de porc BucegiFacem un aluat din 250 gr drojdie inmuiata intr-un castron cu pic de sare. Incalzim apa si o turnam peste faina. Punem...
Pizza taraneascaSe spala, se desface in buchetele si se opareste conopida. Intr-o tigaie, pusa pe foc, se pune untul si faina si se amesteca...
Supa crema de conopida cu crutoaneIntr-un vas se pune untul la topit, se adauga faina si se amesteca pana isi schimba culoarea. Se toarna apa si buchetelele de...
Supa de conopida cu crutoane