Framanta faina cu sarea, coaja de lamaie, galbenusurile si untul taiat cubulete. Acopera aluatul cu folie si lasa-l la...
Tarta cu legumeSe taie untul in cubulete mici. Faina se presara cu sare, se adauga untul rece, galbenusul intre si apa si se framanta bine....
Cosulete picanteTelemeaua de vaca, urda, smantana, branza de vaci, ouale si mararul se paseaza cu blenderul. Se topeste untul, se adauga...
Cannelloni de primavaraSe cerne faina intr-un bol, se adauga drojdia stinsa in 2 linguri de lapte dulce si caldut, sarea, uleiul, apa minerala si...
Pizza cu blat crocantFaceti o groapa mica in mijlocul gramezii de faina si adaugati ouale. Cu o furculita, desfaceti usor ouale, aducand spre...
Paste tortelliniFaceti o groapa mica in mijlocul gramezii de faina si adaugati ouale. Cu o furculita, desfaceti usor ouale, aducand spre...
Paste ravioliFaceti o groapa mica in mijlocul gramezii de faina si adaugati ouale. Cu o furculita, desfaceti usor ouale, aducand spre...
TagliatelleFaceti o groapa mica in mijlocul gramezii de faina si adaugati ouale. Cu o furculita, desfaceti usor ouale, aducand spre...
TaglieriniFolositi cutitul de aluat al mixerului. Adaugati faina peste oua si galbenusuri si mixati la viteza medie aproximativ 3...
Reteta speciala de aluat de pasteFaceti o groapa mica in mijlocul gramezii de faina si adaugati ouale si verdeata tocata marunt. Cu o furculita, desfaceti...
Aluat de paste cu verdeturiFaceti o groapa mica in mijlocul gramezii de faina si adaugati ouale si sfecla rosie curatata de coaja si pasata. Cu o...
Aluat de paste cu sfecla rosieFaceti o groapa mica in mijlocul gramezii de faina, si adaugati ouale si spanacul inmuiat, stors si tocat marunt. Cu o...
Aluat de paste cu spanacFaceti o groapa mica in mijlocul gramezii de faina si adaugati ouale si piperul negru proaspat macinat. Cu o furculita,...
Aluat de paste cu piperFaceti o groapa mica in mijlocul gramezii de faina si adaugati ouale. Cu o furculita, desfaceti usor ouale, aducand spre...
PappardelleFaceti o groapa mica in mijlocul gramezii de faina si adaugati ouale. Cu o furculita, desfaceti usor ouale, aducand spre...
Reteta rapida de aluat de pasteClatiti aripile de vulpe de mare, uscati-le si asezonati-le cu sare si piper. Pudrati usor cu faina, eliminand excesul....
Aripi de vulpe de mare cu prosciutto, capere si lamaieAsezonati fileurile de cod pe ambele parti si pudrati usor cu faina, scuturand excesul. Turnati uleiul de masline intr-o...
Fileuri de cod la tigaie cu patrunjei si capereAmestecam bine toate ingredientele. La sfarsit punem faina, si putem adauga inca o lingura daca nu s-a legat bine compozitia....
Biscuiti rapizi cu cerealePuneti faina intr-un castron mare si amestecati-o treptat cu 500 ml de apa, pana ce obtineti un aluat elastic, usor de...
Pui in crusta de aluatPe o suprafata curata, faceti o gramajoara de faina si sapati in centrul acesteia o adancitura. Turnati in ea jumatate din...
Aluat de painePentru aceasta reteta, trebuie sa folositi 500 g faina integrala si 500 g faina alba, spre deosebire de reteta de baza, la...
Paine cu nuciFaceti un aluat de paine presarand aluatul cu faina pe masura ce il intindeti sub forma unei foi dreptunghiulare de circa 1...
Rulada de paine cu sunca de Parma, branza, ou si busuiocAmestecati faina cu untul, apa si zeama de lamaie. Framantati putin aluatul pana se omogenizeaza si apoi puneti-l la rece...
Tarta cu prune si nuciPentru foi, amestecati galbenusurile cu zaharul, vanilia si zeama de lamaie, pana se dizolva zaharul. Adaugati faina,...
Prajitura cu mere si crema de scortisoaraDizolvati drojdia in putina apa calduta, adaugati zaharul si 1 lingura faina, amestecati ingredientele si lasati maiaua sa...
Tarta cu galbioriUntura, ouale si zaharul se bat spuma. Se adauga merele rase, nucile macinate, zaharul vanilat si faina amestecata cu praful...
Prajitura cu mere2 oua intregi, miere, zahar pudra (sau fara zahar), coaja de lamaie rasa, scortisoara, cuisoara (sau fara), se amesteca cu...
Prajitura cu miereSe amesteca praful de copt cu faina, sare, se adauga zaharul si coaja de lamaie rasa, se amesteca bine. Untul mai degraba...
Prajitura cu mereSe freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia pana se albesc. Se adauga pesmetul cernut, faina si albusurile batute spuma....
Savarina cu spuma de albusSe prepara un aluat din ingredientele indicate. Se pune faina intr-un vas, se face loc in mijloc si se pun ouale, uleiul,...
Tarte cu fructeSe taie margarina bucatele si se amesteca cu faina. Se pune in amestec apa, cate putin, sarea si vanilia. Se framanta un...
Prajitura cu gemSe freaca faina cu margarina, se adauga galbenusurile si coaja rasa de lamaie si se framanta un aluat elastic. Se intinde o...
CornuleteSe face intr-un vas maiaua din drojdie inmuiata intr-o lingura de lapte, o lingurita de zahar si 2 linguri de faina, se...
Cornuri cu nuciSe pune la fiert apa cu uleiul si sarea. Cand clocoteste, se toarna faina cernuta si se amesteca energic pana cand se...
Ecler dieteticSe incorporeaza margarina in faina, se adauga galbenusurile, otetul, apa si sarea. Se framanta totul bine. Aluatul obtinut se...
Strudel dietetic cu mereSe taie margarina in bucati, se amesteca cu 60 g faina, se da forma de dreptunghi si se da la rece. Din restul de faina, ou,...
Cornuri cu gemSe prepara un aluat amestecand faina, galbenusul, untul, zaharul drojdia inmuiata in putin lapte, smantana, sarea si vanilia....
Placinta dietetica cu branza de vaciSe curata merele si se dau prin razatoare. Se fierbe intr-un vas laptele cu vanilia si se pune in ploaie faina de orez,...
Rulada din orezSe freaca 4 galbenusuri cu 2 oua si 10 linguri de zahar. Se adauga faina si 400 ml lapte race. Se amesteca intr-un vas...
Crema dietetica de vanilieSe freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia, pana isi dubleaza volumul. Se adauga pe rand faina, amidonul si albusurile...
Chec dieteticSe face un aluat din 250 g faina, margarina, 100 g zahar si 100 ml apa rece. Se framanta bine, apoi se taie aluatul in doua...
Prajitura de post cu caiseSe freaca untul cu zaharul si vanilia pana se topeste zaharul si untul devine spumos. Se adauga apoi, treptat, faina si coaja...
Langues de chat dieteticeOuale, untul, zaharul, praful de copt si sarea se freaca cateva minute intr-un vas. Se adauga faina si se amesteca bine....
Prajitura dietetica cu fructeFaina de cereale se prepara amestecandu-se cantitati egale de aproximativ 250 g cereale (orz, ovaz, grau, mei).
Budinca de cerealeSe face un aluat din faina, sare si apa calda, cat este nevoie pentru a obtine un aluat potrivit de tare. Se framanta bine si...
Coltunasi cu magiunSe pune drojdia intr-un castron impreuna cu uleiul, borsul, mirodeniile si se amesteca. Se adauga faina, se framanta aluatul...
Cornulete de post din aluat dospitSe freaca margarina cu zaharul, cu un praf de sare si cu vanilie, apoi se incorporeaza treptat faina si se framanta aluatul...
Cornulete de post cu nuca si magiunSe dizolva drojdia intr-o lingura de apa calda. Separat, intr-un vas cu 1/2 I de apa calda, se topeste zaharul tos. Se adauga...
Cozonac de postSe freaca bine untul cu zaharul si se inglobeaza, pe rand, galbenusurile. Se amesteca crema de unt cu faina, praful de copt...
Prajiturele cu mere si bezeaSe freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Se adauga faina, putin cate putin, se amesteca si apoi se pun nucile....
Scoarta de nuca