BLAT Se amesteca un ou, un praf de copt, un zahar vanilat, 3 linguri cu zahar si faina cît inghite (coca se intinde cu...
Prajitura cu lamiieSe combina in vasul de mixer faina, zaharul, espresso simpraful de copt pana cand acesta devin o pasta omogena. Se ia tava in...
Prajitura cu mere si cafeaSe bat 12 albusuri spuma, cu un pahar de zahar pisat. Se adauga un pahar de faina si un pahar de nuci amestecate cu stafide....
Paine de albusIntr-un bol se pune iaurtul cu galbenusurile si se freaca bine. Pe masura ce amestecati, adaugati zaharul (in ploaie), faina,...
Prajitura cu iaurtSe bat albusurile spuma cu zaharul, iar galbenusurile se freaca separat cu uleiul. Se adauga apoi treptat peste albusuri...
Prajitura cu biscuiti, lamaie si nucaAluatul de savarina este asemanator cu cel de cozonac si se preparta in felul urmator: se cerne faina intr-un castron si se...
Savarina OlexiucSe trec jumarile prin masina de tocat, apoi se amesteca cu faina, 4 oua si drojdia dizolvata in apa calduta. Se pune si un...
Pogacele de jumari cu susanPrazul se da prin masina de tocat. La 1 kg de praz - 2 linguri pline de faina, 2-3 linguri de branza rasa, o lingura de unt,...
Chiftele de prazCiulamaua: Uleiul se pune intr-o cratita si dupa ce s-a incins, se adauga faina putin cate putin amestecandu-se intruna la...
Sufleu de pui cu ciuperciSe face un aluat ca pentru tartele cu fructe din 125 gr. faina, un ou, 60 gr. unt, o lingura de apa rece, o lingurita de...
Tarta cu cremaSe toaca ceapa marunt. Se caleste ceapa in ulei, se adauga faina. Se amesteca, se pune apa, se amesteca, se adauga ciupercile...
Ciulama de ciuperci a la DeliaSe toarna, amestecand intr-una 4 decilitri de lapte rece peste 50 gr. faina, cu incetul, sa nu se faca cocolosi. Se toarna...
Sufle de cafeaSe amesteca ouale, smantana, zaharul, faina, uleiul, nucile taiate marunt, bicarbonatul de sodiu stins in otet, zaharul...
Chec cu nuci si dulceataSe freaca intr-o cratita branza cu 3 galbenusuri, 3 linguri de faina, sare, si la urma se adauga cele 3 albusuri spume....
Papanasi prajitiSe fierbe o limba de vitel. Se curata de piele si se taie in cuburi mici. Se face un rantas din o jumatate lingura de unt si...
Risotto cu limbaBlatul: se bat albusurile spuma tare, se pune zaharul in ploaie, apoi galbenusurile, faina amestecata cu un praf de copt. Se...
Rulada cu bananeSe bat cu mixerul albusurile pana se umflu frumos ca la bezea, se adauga zaharul in ploaie, idem faina, mirodeniile, nucile...
Chec din albusuriIntr-o oala mai mare se pune apa la fiert impreuna cu zaharul. Dupa ce a dat un clocot, se adauga uleiul si se trage oala de...
Aluat placinta postSe cantaresc ouale, zaharul si faina. Se freaca untul pana se face spuma. Se adauga zaharul, lingura cu lingura,...
Prajitura a la minut1. Intr-un vas se amesteca 12 linguri de zahar cu 12 linguri de ulei si 12 linguri suc de rosii. Se adauga faina si se...
Placinta cu mereSe amesteca drojdia cu romul, galbenusurile, smantana si sarea, apoi cu faina si cu jumarile date prin masina de tocat. Se...
Pogaci (pogacele)Se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Se adauga uleiul, borsul, coaja de lamaie, un praf de sare si la sfarsit...
Cornulete cu borsUntul se freaca spuma, se adauga galbenusurile frecate cu zaharul, faina in ploaie, coaja de lamaie. Se obtine un aluat...
Prajitura cu albusSe dizolva drojdia in laptele usor incalzit. Se aduga cateva linguri de faina, se amesteca si se lasa sa creasca la loc cald....
Poale-n brauSe amesteca untura cu sarea, zeama de lamaie, galbenusurile, smantana, zaharul si coaja rasa de lamaie. Se incorporeaza faina...
Placinta cu branza6 albusuri se bat spuma, se adauga ingredientele de mai sus se coace in tava unsa si tapetata de faina. Crema Se freaca...
Prajitura cu rahat si nucaGalbenusurile se freaca bine cu zaharul si zaharul vanilinat. Separat intr-un alt vas untul se freaca bine cu faina. Treptat...
Cremes nemtescSe cerne 1/4 kg. de faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se pune 125 gr. de unt proaspat, muiat putin cu mana, o...
Aluat de tarteSe bat 3 albusuri spuma cu 75 g zahar si un praf mic de sare. Se adauga 180 g migdale curatate si taiate fin si un varf de...
Biscuiti cu migdaleSe face un rantas din 1/2 lingura de unt cu una de faina. Se stinge cu 2 cesti de zeama de carne. Se lasa sa fiarba la foc...
Sos frantuzescSe topeste margarina, se amesteca cu zaharul si se freaca bine, apoi se pune faina in ploaie si se adauga laptele amestecand...
Prajitura suedezaSe razuiesc fin morcovii. Se freaca bine galbenusurile cu zaharul pudra, se adauga morcovii, nucile macinate, faina, coaja de...
Tort de morcoviSe face un aluat din 150 gr. faina, 125 gr. unt proaspat, 125 gr. parmezan ras, un galbenus si 1/2 ceasca de smantana. Se...
Saratele cu parmezanSe amesteca zaharul + mierea, ouale, uleiul, margarina, laptele (praful de copt se stinge in lapte), aromele si la sfarsit...
Prajitura cu glazura de ciocolataSe pune 1/2 kg. faina pe masa de aluat, se face la mijloc o gaura in care se toarna un pahar bun de apa, o lingurita de ulei...
Aluat frantuzesc1. Se pun toate ingredientele intr-un castron. 2. Se amesteca tot, cu o lingura de lemn. 3. Intr-o forma untata si...
Tarta sarataSe fierb ouale jumatate tari, si se aseaza intr-o farfurie de sticla unsa cu unt. Deoparte se face urmatorul sos de faina: Se...
Sufle de ouaSe tai puiul in bucati, se rumeneste intr-o tigaie cu putina untura. Se trag deoparte in untura 2 cepe rase, se adauga un...
Papricas de puiSe framanta faina cu untul sau margarina, se adauga smantana. Se formeaza un aluat moale si se lasa la rece cateva ore. Se...
Aluat pentru cornuleteSe bat ouale, se pune grasimea, se adauga laptele, sarea si praful de copt si apoi faina. Se intinde foaia, se unge cu ou...
Saratele simpleSe amesteca ouale cu zaharul pana se dizolva, apoi se adauga cate putin ulei pana se termina. Se adauga faina cate putin...
Fagure tiganescSe face un aluat din 350 gr. faina. 250 gr. unt proaspat, 150 gr. zahar, 2 galbenusuri, putina coaja rasa de lamaie. Se...
Pesmeti cu untSe bat ouale cu zaharul, se adauga faina, praful de copt stins in prealabil in cateva picaturi de lamaie iar la urma uleiul,...
Rulada cu frisca