faina-de-secara

Prajituri

Senatori

Se face un aluat frantuzesc din 250 gr. unt, 250 gr. faina, jumatate pahar de apa, un praf de sare si o lingurita de ulei. Se...

Senatori
Prajituri

Prajitura cu lamiie

BLAT Se amesteca un ou, un praf de copt, un zahar vanilat, 3 linguri cu zahar si faina cît inghite (coca se intinde cu...

Prajitura cu lamiie
Prajituri

Eclere

Se pun pe foc apa si uleiul. Cand fierbe se adauga faina amestecand pentru a nu se forma cocoloase. Dupa incorporarea...

Eclere
Prajituri

Prajitura cu mere si cafea

Se combina in vasul de mixer faina, zaharul, espresso simpraful de copt pana cand acesta devin o pasta omogena. Se ia tava in...

Prajitura cu mere si cafea
Aluaturi

Paine de albus

Se bat 12 albusuri spuma, cu un pahar de zahar pisat. Se adauga un pahar de faina si un pahar de nuci amestecate cu stafide....

Paine de albus
Prajituri

Prajitura cu iaurt

Intr-un bol se pune iaurtul cu galbenusurile si se freaca bine. Pe masura ce amestecati, adaugati zaharul (in ploaie), faina,...

Prajitura cu iaurt
Prajituri

Prajitura cu biscuiti, lamaie si nuca

Se bat albusurile spuma cu zaharul, iar galbenusurile se freaca separat cu uleiul. Se adauga apoi treptat peste albusuri...

Prajitura cu biscuiti, lamaie si nuca
Prajituri

Savarina Olexiuc

Aluatul de savarina este asemanator cu cel de cozonac si se preparta in felul urmator: se cerne faina intr-un castron si se...

Savarina Olexiuc
Jumari

Pogacele de jumari cu susan

Se trec jumarile prin masina de tocat, apoi se amesteca cu faina, 4 oua si drojdia dizolvata in apa calduta. Se pune si un...

Pogacele de jumari cu susan
Mancaruri cu legume

Chiftele de praz

Prazul se da prin masina de tocat. La 1 kg de praz - 2 linguri pline de faina, 2-3 linguri de branza rasa, o lingura de unt,...

Chiftele de praz
Aperitive cu carne

Sufleu de pui cu ciuperci

Ciulamaua: Uleiul se pune intr-o cratita si dupa ce s-a incins, se adauga faina putin cate putin amestecandu-se intruna la...

Sufleu de pui cu ciuperci
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Tarta cu crema

Se face un aluat ca pentru tartele cu fructe din 125 gr. faina, un ou, 60 gr. unt, o lingura de apa rece, o lingurita de...

Tarta cu crema
Sosuri albe

Ciulama de ciuperci a la Delia

Se toaca ceapa marunt. Se caleste ceapa in ulei, se adauga faina. Se amesteca, se pune apa, se amesteca, se adauga ciupercile...

Ciulama de ciuperci a la Delia
Sufleuri

Sufle de cafea

Se toarna, amestecand intr-una 4 decilitri de lapte rece peste 50 gr. faina, cu incetul, sa nu se faca cocolosi. Se toarna...

Sufle de cafea
Checuri

Chec cu nuci si dulceata

Se amesteca ouale, smantana, zaharul, faina, uleiul, nucile taiate marunt, bicarbonatul de sodiu stins in otet, zaharul...

Chec cu nuci si dulceata
Prajituri

Papanasi prajiti

Se freaca intr-o cratita branza cu 3 galbenusuri, 3 linguri de faina, sare, si la urma se adauga cele 3 albusuri spume....

Papanasi prajiti
Mancaruri cu carne

Risotto cu limba

Se fierbe o limba de vitel. Se curata de piele si se taie in cuburi mici. Se face un rantas din o jumatate lingura de unt si...

Risotto cu limba
Prajituri

Rulada cu banane

Blatul: se bat albusurile spuma tare, se pune zaharul in ploaie, apoi galbenusurile, faina amestecata cu un praf de copt. Se...

Rulada cu banane
Prajituri

Cremsnit

Aluatul: Se amesteca 100 g faina cu margarina. Cealata suta de grame de faina se amesteca cu galbenusul de ou si apa. Se pune...

Cremsnit
Checuri

Chec din albusuri

Se bat cu mixerul albusurile pana se umflu frumos ca la bezea, se adauga zaharul in ploaie, idem faina, mirodeniile, nucile...

Chec din albusuri
Aluaturi

Aluat placinta post

Intr-o oala mai mare se pune apa la fiert impreuna cu zaharul. Dupa ce a dat un clocot, se adauga uleiul si se trage oala de...

Aluat placinta post
Prajituri

Prajitura a la minut

Se cantaresc ouale, zaharul si faina. Se freaca untul pana se face spuma. Se adauga zaharul, lingura cu lingura,...

Prajitura a la minut
Prajituri

Placinta cu mere

1. Intr-un vas se amesteca 12 linguri de zahar cu 12 linguri de ulei si 12 linguri suc de rosii. Se adauga faina si se...

Placinta cu mere
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Pogaci (pogacele)

Se amesteca drojdia cu romul, galbenusurile, smantana si sarea, apoi cu faina si cu jumarile date prin masina de tocat. Se...

Pogaci (pogacele)
Prajituri

Cornulete cu bors

Se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Se adauga uleiul, borsul, coaja de lamaie, un praf de sare si la sfarsit...

Cornulete cu bors
Cozonac

Cozonac

Maiaua se pregateste muand mai intai drojdia cu putin lapte caldut ( nu fierbinte) si o lingura de zahar. Separat se oparesc...

Cozonac
Prajituri

Prajitura cu albus

Untul se freaca spuma, se adauga galbenusurile frecate cu zaharul, faina in ploaie, coaja de lamaie. Se obtine un aluat...

Prajitura cu albus
Aluaturi

Poale-n brau

Se dizolva drojdia in laptele usor incalzit. Se aduga cateva linguri de faina, se amesteca si se lasa sa creasca la loc cald....

Poale-n brau
Prajituri

Placinta cu branza

Se amesteca untura cu sarea, zeama de lamaie, galbenusurile, smantana, zaharul si coaja rasa de lamaie. Se incorporeaza faina...

Placinta cu branza
Prajituri

Prajitura cu rahat si nuca

6 albusuri se bat spuma, se adauga ingredientele de mai sus se coace in tava unsa si tapetata de faina. Crema Se freaca...

Prajitura cu rahat si nuca
Prajituri

Cremes nemtesc

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul si zaharul vanilinat. Separat intr-un alt vas untul se freaca bine cu faina. Treptat...

Cremes nemtesc
Aluaturi

Aluat de tarte

Se cerne 1/4 kg. de faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se pune 125 gr. de unt proaspat, muiat putin cu mana, o...

Aluat de tarte
Prajituri

Genoise

Se unge din timp cu unt si se presara cu faina forma in care se coace prajitura, ca sa nu astepte compozitia, odata gata. Se...

Genoise
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti cu migdale

Se bat 3 albusuri spuma cu 75 g zahar si un praf mic de sare. Se adauga 180 g migdale curatate si taiate fin si un varf de...

Biscuiti cu migdale
Sosuri albe

Sos frantuzesc

Se face un rantas din 1/2 lingura de unt cu una de faina. Se stinge cu 2 cesti de zeama de carne. Se lasa sa fiarba la foc...

Sos frantuzesc
Prajituri

Prajitura suedeza

Se topeste margarina, se amesteca cu zaharul si se freaca bine, apoi se pune faina in ploaie si se adauga laptele amestecand...

Prajitura suedeza
Torturi

Tort de morcovi

Se razuiesc fin morcovii. Se freaca bine galbenusurile cu zaharul pudra, se adauga morcovii, nucile macinate, faina, coaja de...

Tort de morcovi
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Saratele cu parmezan

Se face un aluat din 150 gr. faina, 125 gr. unt proaspat, 125 gr. parmezan ras, un galbenus si 1/2 ceasca de smantana. Se...

Saratele cu parmezan
Prajituri

Prajitura cu glazura de ciocolata

Se amesteca zaharul + mierea, ouale, uleiul, margarina, laptele (praful de copt se stinge in lapte), aromele si la sfarsit...

Prajitura cu glazura de ciocolata
Aluaturi

Aluat frantuzesc

Se pune 1/2 kg. faina pe masa de aluat, se face la mijloc o gaura in care se toarna un pahar bun de apa, o lingurita de ulei...

Aluat frantuzesc
Aperitive

Tarta sarata

1. Se pun toate ingredientele intr-un castron. 2. Se amesteca tot, cu o lingura de lemn. 3. Intr-o forma untata si...

Tarta sarata
Prajituri

Domino

Se freaca untul cu zaharul, se adauga oul, sarea, zaharul vanilat si faina. Se intinde o foaie si se taie dreptunghiuri mici...

Domino
Aperitive cu oua

Sufle de oua

Se fierb ouale jumatate tari, si se aseaza intr-o farfurie de sticla unsa cu unt. Deoparte se face urmatorul sos de faina: Se...

Sufle de oua
Mancaruri cu carne

Papricas de pui

Se tai puiul in bucati, se rumeneste intr-o tigaie cu putina untura. Se trag deoparte in untura 2 cepe rase, se adauga un...

Papricas de pui
Aluaturi

Aluat pentru cornulete

Se framanta faina cu untul sau margarina, se adauga smantana. Se formeaza un aluat moale si se lasa la rece cateva ore. Se...

Aluat pentru cornulete
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Saratele simple

Se bat ouale, se pune grasimea, se adauga laptele, sarea si praful de copt si apoi faina. Se intinde foaia, se unge cu ou...

Saratele simple
Checuri

Chec

Se freaca galbenusurile cu zahar, se adauga uleiul cate un pahar, laptele, mirodeniile, praful de copt, faina. Se pun albusul...

Chec
Prajituri

Fagure tiganesc

Se amesteca ouale cu zaharul pana se dizolva, apoi se adauga cate putin ulei pana se termina. Se adauga faina cate putin...

Fagure tiganesc
Prajituri

Garoafe

Se freaca grasimea cu zaharul pudra pana se topeste zaharul bine. Se adauga ouale intregi si se bate in continuare. Se adauga...

Garoafe
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Pesmeti cu unt

Se face un aluat din 350 gr. faina. 250 gr. unt proaspat, 150 gr. zahar, 2 galbenusuri, putina coaja rasa de lamaie. Se...

Pesmeti cu unt
Prajituri

Rulada cu frisca

Se bat ouale cu zaharul, se adauga faina, praful de copt stins in prealabil in cateva picaturi de lamaie iar la urma uleiul,...

Rulada cu frisca