Se freaca bine 6 galbenusuri cu 4 linguri de zahar pisat si o bucatica de vanilie, pana ce se face ca o crema. Se adauga cu...
Omleta cu dulceataBlatul: Se bat albusurile spuma tare, se amesteca cu 250 gr zahar, se adauga nuca macinata si se amesteca cu grija de sus in...
Prajitura fina fara fainaSe fierb cartofii, se curata si se trec prin masina de tocat. Se amesteca cu o lingura de faina, un ou, si 200 gr. carne data...
Chiftele de cartofi cu carneSe face un rantas putin rumenit dintr-o lingura de unt, o lingura de faina si o ceapa taiata marunt. Se curata 2-3 sardele de...
Sos de sardele de Lissa1.Se taie cepele transversal in cercuri, dupa care se despart in inele. 2.Intr-un castronas se combina faina, boiaua, sarea...
Inele din ceapaSe incalzeste cuptorul la 450 grade F. Intr-un vas se bat ouale, albusurile, faina, laptele si vanilia pina totul este...
German PancakeIntr-o oala de Inox, se infierbinta uleiul. Se adauga guliile taiate felioare si se calesc 1-2 minute apoi se adauga supa...
Supa de gulii cu galuste de fainaMincare de spanac Se fierbe spanacul, se strecoara si se pune intr-un vas cu teflon, se toarna laptele si un amestec de...
Rulada din piept de curcanIntr-o punga de plastic se pune faina + sare + piper si se amesteca bine. Se pun pe rind feliile de pui si se scutura punga...
Pui cu sos de vin si gogosari murati la cuptorSe curata dovlecelul si se taie felii subtiri, se sareaza, apoi se lasa sa se scurga de apa, se face o coca din oua, faina si...
Dovlecel parizianSe inmoaie 40 gr. drojdie cu 3-4 linguri de lapte caldut. Se cerne 500 gr. faina pe masa de aluat sau intr-un castron, se...
Covrigei englezestiSe pune sa fiarba intr-o cratita 2 1/2 decilitri de apa cu 100 gr. unt proaspat, un praf de sare si o lingurita de zahar. Se...
Choux a la cremeSe pregateste blatul obisnuit, se coace la foc mic. Cand se raceste se taia in doua. Crema: laptele, faina si zaharul se...
Prajitura cu crantSe freaca 3 oua intregi cu greutatea lor de zahar, pana se fac ca o crema. Se adauga faina fina si migdalele macinate, si...
Cornete cu friscaSe fierbe laptele, zaharul si cacaoa. Cand e caldut se amesteca cu telul pe rand galbenusele, margarina, faina, praful de...
Chec de ciocolataUntul si brinza se lasa la temperatura casei sa sa se poate lucra cu ele. Intr-un vas se amesteca faina, untul si brinza, din...
Thumbprint cookies (Prajituri cu gem)Se caleste faina in ulei (preferabil de masline), se adauga apa, in care se dau in fiert cepele taiate in 4, la care se...
Supa crema de ouaSe separa galbenusurile de albus si se mixeaza cu zaharul, uleiul si laptele fiert si racit, se adauga faina pana se obtine...
Tarta cu fructeSe bat foarte bine cu mixerul galbenusurile cu zaharul si se adauga incet faina si untul topit si rece. Dupa aceea se adauga...
Rulada cu capsuniSe pune faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc si se pun in gaura untul, oul, zaharul, caimacul, zeama si coaja de...
Carti de jocPentru prepararea foii se amesteca faina cu uleiul pe foc, pana se incorporeaza si se adauga treptat apa. Se fierbe pana se...
Rulada de ciuperciSe unge si se tapeteaza o tava inalta cu ulei, hartie iar ulei si faina. Se separa albusurile de galbenusuri. Peste albusuri...
Prajitura cu banane DanielaSe pune drojdia cu o lingura de faina si o lingura de apa calda intr-un castron sa dospeasca. Faina se pune in lighea se face...
Cornuri cu tocatura de carnuri si verdeataSe unge si se tapeteaza o cratita mai inalta cu ulei, hartie iar ulei si faina. Se separa albusurile de galbenusuri. Peste...
Tort cu fructe DanielaPentru foi: Se freaca bine galbenusurile, cu laptele, uleiul, zaharul si bicarbonatul, apoi se adauga treptat faina. Se fac...
Prajitura cu crema de zahar ars1. Incalziti cuptorul la 175 de grade 2. Se bat ouale cu zaharul pina se face ca si o crema. Se amesteca faina,...
Rosendls morotstartaPentru 1 kg de faina se moaie, intr-o cratita, 15 gr. de drojdie cu putina apa abia calduta. Se pune faina, bine cernuta,...
Placinta cu poalele in brauSe maesteca 1/4 kg. faina cu untul proaspat, se face loc la mijloc si se pune un ou, o lingura de lapte, o lingura nu prea...
Saratele cu chimenDin oua, zahar, nuca, faina si bicarbonatul stins cu otet se face un blat. Se coace in tava, tapetata cu folie sau hirtie...
Rulada cu bananeSe face un blat din oua, zahar si faina care se coace in tava de cuptor. Se scoate pe un prosop umed, se acopera cu crema...
Lacrima de elefantUntul impreuna cu 100g zahar se amesteca pina se dizolva zaharul, se adauga sarea si doua oua. Faina se amesteca cu praful de...
Prajitura frageda cu mereSe freaca untul cu zaharul si 3 galbenusuri. Se adauga apoi, incetul cu incetul, faina si laptele. La urma se pun cele 3...
Tort ieftinSe freaca spuma untul. Se adauga pe rand 8 galbenusuri, zaharul, faina cernuta si ciocolata inmuiata cu o lingura de apa. La...
Tort ZacherSe bat ouale cu zaharul si vanilia foarte bine, pana se face ca o crema si a crescut de 2-3 ori fata de cum era la inceput....
Pain d'espagneSe freaca untul spuma, se toarna laptele in care s-a dizolvat drojdia de bere, se amesteca putin, se adauga otetul si iar se...
Cornulete fragedeSe face un aluat bine lucrat dintr-un ou, apa, cat se ia cu o jumatate de coaja de ou, un praf de sare si faina cat se cere....
Aluat de taiteiSe bate muschiuletul de vitel ca pentru snitel, se da putin prin faina de griu si se pune la prajit in unt. Se prajeste pe...
Muschi de vitel in sos gorgonzola1. Se amesteca faina, praful de copt si sarea intr-un castron. 2. Se adauga untul si cascavalul ras. 3. Se adauga laptele...
Scones cu cascavalIntr-un castron se amesteca brinza cu zaharul. Separat se amesteca faina, zaharul, cacaoa, praful de copt, zaharul vanilat...
Muffins cu cacao si brinza PhiladelphiaSe amesteca faina cernuta cu sarea si zaharul. Se face o adancitura in mijloc. Se sparg ouale in ea. Se adauga galbenusul. Se...
Clatite la cuptor cu gem de caise1. Se amesteca untul si brinza. Se adauga faina si nucile. Se amesteca. 2. Se pune aluatul pe folje de plastic. Se...
Biscuiti cu gorgonzolaRezulta doua bucati. Malaxare: in cuva malaxorului se adauga 250 g faina, zaharul, drojdia si sarea. Se incalzeste sarea si...
Prajitura cu branza pentru cafeaFoile: Se freaca margarina cu zaharul si galbenusurile, se adauga vanilia, sarea apoi laptele in care s-a dizolvat amoniacul...
Prajitura ZoeIntr-un castron se freaca faina cu laptele pina se obtine o pasta omogena. Oulele se bat spuma separat apoi se toarna in...
Compozitie de snitel foarte pufoasaSe amesteca faina cu condimentul de peste, sare si piper. Platica se eviscereaza si se curata de solzi, apoi se cresteaza...
Platica cu saramura picanta de legumeDin faina, drojdie, sare si apa, se framanta o coca de paine care se pune la dospit cca 1 ora. Intre timp se prepara...
Placinta ardeleneasca cu branzaSe amesteca 10 albuse batute spuma cu o cana de zahar, 2linguri de faina, cu fructele taiate, cu nuca maruntita si cu coaja...
Tort de NessSe fierb dovleceii si se scurg bine cel putin 1/2 ora. Se toaca, se amesteca cu oul, faina, piperul, sarea si verdeata si se...
Chiftele de dovlecei